- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- 3.824
-
- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
Haklısınız aslında çok düşünmekten daha da kötüye gitmemesi için stres yapmamam lazımBen 5 yıllık tedavi ardından tüp bebekle hamile kaldım. 1 kere de kendiliğinden hamile kaldım ama 5 haftalıklen kaybettim. Bu hastalıkla kendiliğinden hemen hamile kalan arkadaşlarım çok. Ama ben de senin gibi daha evlenmeden kafamı bu konuya taktığımdan hamile kalamadım kendiliğinden. Çocuk düşünmediğim bir süreçte kendiliğinden hamile kaldım. Kafa rahat olacak derlerdi bizzat yaşadım.
Teşekkür ederim:) geçen sene başka bişey için kan tahlili verdiğimde doktor guatr dan şüphelenmişti değerlerin yükselmiş bi endokrinciye görün demişti pek umursamamıştımHormon testinden sonra bi endokrin bölümüne de görünmem lazım sanırımPolikistik over; tek başına giden bir hastalık değil.
İnsülin direnci, prolaktin yüksekliği, kilo, stres, guatr hepsi birbiriyle çark gibi ilişkili.
Mutlaka hormon tahlilleri yaptır, insülin direncine baktır.
Ben de pko'luydum, aynı senin gibi iki ay yasmin kullandım. Ama faydası olmadı. Ağrılarım, adet düzensizliklerim, kistlerim vardı. Sonra ünivde bir hocamın yönlendirmesiyle; endokrinolojiye gittim. İnsülin direncim ve prolaktinim yüksekmiş. Bunlar tetiklemiş pkoyu. 4 ay ilaç kullandım. İnsülin direncim ve prolaktinim azalınca, pko da bitti. Sonraki ayda hamiş kaldım zaten. :)
Sana tavsiyem; pko sadece kadın doğum doktoruna gitmekle olmuyor. Herkes aynı hatayı yapıyor ve yıllarca doğru tedavi olmuyor. Pko; asıl endokrinoloji ve dahiliyenin alanı. Senin pko neyden kaynaklı, önce onu öğren ve tedavini ol. Allah'ın izniyle bebişin olur. :) endişelenme.
Çok teşekkür ederim ,doktor un çok net konuşması ve açıklama yapmaması Canımı sıktı biraz yaşadığım tüm stres o sebepten.Çünkü direkt olarak evet engel olur dedi.Selam canim. Bendede var hormon bozuk degl ancak kistler var ultrason gorntusnde anlaslmisti. Yumrta gelstirici hap ictgmde kisti donuyordu vs. Gebelige etkisi olabilir ancak engel degil. Ilk denemede hamile kalanlar var umtszluga kaplma bnce. Herseyn bi cozum yolu var. Ben es faktorunden dolayi tedavi gordm ilk deneme tuttu demek ki rahim uygun kistler engel olsa o da tutmazdi. Iyidusun hep en kisa zmaanda kavusmani dilerm canim yavruna❤
Ya banada doktor sende pko var dedi sonra adetimin 3. Günü hormon testi yaptırdım devlette öyle bişi yok demiştiŞikayetlerimi söyleyince Ultrasondan baktı ve polikistik over dedi
Malesf bazi drlar bole yormlar yapiyor canim aksine sorun olan kisilere umut verenler de var. Arkadasimada senin gibi solemsti kiz agladi etti ilk denemede oldu bebegi. Bak neguzel bastan arastirdn ogrendin evlenmeden sanslisin. Dr kontrolnde olursn hapla vs. Duzenlemeye calisir ama gecicek bisi degl bu bir durum sadece. Stres herseyi etkiliyor. Tupbebekte cok olur ama kaliteli yumrta olmaz deniyor polikstk overde benm kaliteli olmstu hpsi. Dogru tedavi dogru tspit onmli yani benide etkilemedi hicc canini sikma smdiden hayirli olsun evliligin huzrla gecsnÇok teşekkür ederim ,doktor un çok net konuşması ve açıklama yapmaması Canımı sıktı biraz yaşadığım tüm stres o sebepten.Çünkü direkt olarak evet engel olur dedi.
Ben 9 yıllık evliyim canım benim 2. Bebeğime hamileyim benim adet düzensizliği ve kist bende de mevcuttu bekarlıktan belli.dr adet olduğunuzda adetinizin 3. Günü hormonlara bakacaktır kanda eğer ki onlarda bir problem çıkmazda ve adeti gecikmeli de olsa bi şekilde oluyorsanız bence gebeliğe engel değildir şimdiden psikolojinizi bu kadar olumsuz etkilemeyin benim 2 hamileliğimde tedavisiz kendiliğinden oldu çok şükür. Soğan kürünü kullanmanızı tavsiye ederim tabiki ilaçlarınızı falan kullanırken değil de tedavi süreci falan bitince kullanın.adet düzensizliği olunca yumurtlama günü hesaplama planlama biraz zor oluyor ama Rabbim ol dedikten sonra gerisi boş sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterimMerhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Benim yumurtalıklarımda kist vardı ve bana da yasmin verdiler. Ve yasminin de dizi biraz ağır .. bu sebeple çocuk olmama riski var da denildi. Ama kıstım varken hamile kaldım ve şuan kıstım tamamen yok oldu. Yani doktorlar herşeyin en kötüsünü söylüyor ama Allaha şükür onun dediği gibi de olmadı.Merhaba arkadaşlar
Bende polikistik over hastasıyım. Hastasıydım diyelim yada . Bana kesinlikle hamile kalamazsın demişti doktor ve çok ağlamıştım. Ama yasmini kullanırken bira beslenmeme dikkat ederek kilo verdim ( polikistik kilo ile artan bi hastalık, kistler çoğalıyor kilo ile)kilo verdikten sonra korunmaya devam ederken soğan kürü yaptım . Bir dahaki ay çocuk için çalışmalara başlayacaktık çünkü. Ve hapı bıraktığımdan sonraki ilk yumurtlamam da hamile kaldım. Yani okadar psikolojik sıkıntılar boşaymış. Boşuma üzülmüşüm. Şuan 2.5 yaşında oğlum. Kistlerim sonra tine arttı aşırı kilo almaktan . Şimdi yine baya zayıfladım ve geçen kontrole gittiğimde neredeyse kalmamış dedi, he bu arafa ben yasmin i 5 yıl kullandım .Merhaba arkadaşlar
Hiçbir sıkıntı çıkmamış ne güzel ben ekstra testere dişli Aslan pençesi kürü uyguladımKizLar bende 2 senelik evliyim hic korunmadim ve haziran ayinda tedavi gormeye basladim gonal f igne vurundum klomen gunde birtane içiyordum yumurtam olusuyordu ama tembellik vardi igneler vurundum yine de gebe kalamadim bu ay yeni bi doktora gidiyorum esimin sperm tahlil sonucuna bakti gayet iyi hicbir sorun yok dedi o yuzden aşılama ve tup bebege gerek yok dedi ve bana klomen yazdi adetimiz 5.gunu basladim gunde 2 tane ictim adetim bittikten 2 gun sonra aneztezili rahim filmi istedi cekildim cok şükür sonuc temiz çıktı hormon tahlili sonucum da temiz çıktı ama östrojen hormonum normal bi kadina göre%50 fazlaymis ama zarari yokmus bu arada bende pcoluyum bende yeni ogrendim polikistik over oldugumu rahim filminden 2 gun sonra. Alttan muayene etti yumurta gelisimi yokmus olusmammis tekrar bekle dedi persembe gunu gel dedi yine gelisme yoksa igne tedavisine baslayalim dedi yarin gidcem tekrardan hic umudum yok kizlar rahim filminden sonra hamile kalan var mi çünkü kalan cokmus insaAllah bizde kavusuruz bebislerimize
O donemdede icilebilir doye biliyorum ben icmistim ama siz arastirip ona gore uygulayin istersenizPeki şuan adetimin 10. Günü ama hala kanamam var.Sizce hemen bugün mü başlamam gerekir yoksa kanama tamamen bittikten sonra mı ?
Çok teşekkür ederim içim rahatlıyor yorumlarınızı okudukça :)Malesf bazi drlar bole yormlar yapiyor canim aksine sorun olan kisilere umut verenler de var. Arkadasimada senin gibi solemsti kiz agladi etti ilk denemede oldu bebegi. Bak neguzel bastan arastirdn ogrendin evlenmeden sanslisin. Dr kontrolnde olursn hapla vs. Duzenlemeye calisir ama gecicek bisi degl bu bir durum sadece. Stres herseyi etkiliyor. Tupbebekte cok olur ama kaliteli yumrta olmaz deniyor polikstk overde benm kaliteli olmstu hpsi. Dogru tedavi dogru tspit onmli yani benide etkilemedi hicc canini sikma smdiden hayirli olsun evliligin huzrla gecsn
Çok teşekkür ederim.peki ilk evlendiğinizden herhangi bi şekilde korundunuz mu ?Ben 9 yıllık evliyim canım benim 2. Bebeğime hamileyim benim adet düzensizliği ve kist bende de mevcuttu bekarlıktan belli.dr adet olduğunuzda adetinizin 3. Günü hormonlara bakacaktır kanda eğer ki onlarda bir problem çıkmazda ve adeti gecikmeli de olsa bi şekilde oluyorsanız bence gebeliğe engel değildir şimdiden psikolojinizi bu kadar olumsuz etkilemeyin benim 2 hamileliğimde tedavisiz kendiliğinden oldu çok şükür. Soğan kürünü kullanmanızı tavsiye ederim tabiki ilaçlarınızı falan kullanırken değil de tedavi süreci falan bitince kullanın.adet düzensizliği olunca yumurtlama günü hesaplama planlama biraz zor oluyor ama Rabbim ol dedikten sonra gerisi boş sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim
Allah bağışlasın:) soğan kürünü ilaçları bıraktıktan sonra mı uyguladınızBen de pko luyum 2 ayı bulduğu oluyordu adetim hiç düzenli değildi denememin 3. Ayında hamile kaldım her ay yumurtlamadığım için yumurtladığım günü bularak denedim şuan 2.5 aylık bebeğim var bir de gebe kalmadan önce soğan kürünü de uygulamıştım
Evet genel olarak herkes onu öneriyor deneyecem mutlakaBence sogan kûrünü deneyin polikistik over icin.Cok ise yariyor
Doktor tercihi çok önemli,keşke benim gittiğim doktor da bu şekilde konuşsaydı İnan’ın konu açmaya bile gerek duymazdımBen geçen ay doktora gittim uzun zamandır pko Luyum. Doktor bana endişelerimden dolayı uzun uzun konuştu. Pko olanların çoğu bunu bilmeden kendiliğinden hamile kalıyorlar ancak pko olduğunu bilenler bazen gereksiz uzun tedavilere yönlendiriliyor dedi. Birçok kadında varmış. Dediği gibi doktora gidip öğrenmeyen kendiliğinden hamile kalıyor. Benim ablam da pko var ve 3 çocuğu var tedavisiz. Çevremde çok örnek var. Doktor bana sen çocuk yapmaya karar verdiğinde doktora gitmeden kendiliğinden hamile kalabilirsiniz dedi. Bnde bir ay Yasemin kullandım sonra düzene girdi. Ancak şöyle birşey var bnm hiç şaşmaz çok düzenlidir.
Doktor bana moralini hiç bozma, pko nun çocuğu olmaz vs dediklerinde dinleme moralini bozan kim varsa hayatından çıkar dedi. Stres olma dedi.
Biz zaten bir kaç yıl daha düşünmüyoruz ama karar verdiğimizde hamile kalmayı engelleyecek bir sıkıntı Yok dedi. Hatta bnm kilo problemim vardı. Doktorum 150 kilo bayanın bile normal Doğum yapabildiğini eğer kontrol altında tutulursa kilonun hamileliğe engel yada hamilelik anında sıkıntı çıkarmayacağını söyledi