Cok haklisiniz ayni durum bende de söz konusu fsh hormonu dk hapindan sonra yulkseldi
Geçmiş olsun.Peki siz ne kadar süre kullandınız doğum kontrol haplarını? Sizin de mi hem amh hem fsh yüksek?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cok haklisiniz ayni durum bende de söz konusu fsh hormonu dk hapindan sonra yulkseldi
Amh tan haberim yok ama fsh dk hapi kullanmadan önce 6 iken 3 yil kullanimdan sonra 10 oldu.simdi ise mecburen yine kullaniyorum 1 ay sonra birakicam tedavi için. Ben de toplamda 4 yıl kullandim.dedikleriniz mantikli geldi çünkü zaten zor yumurtluyoruz bide dk hapi beynimize iyice unuttutuyo o komutu.ama dediniz ki hareketli oldugum dönemler daha iyi gelişti buna sevindim normalde kac mm olmasi gerekiyor bilmiyorum ama.teşekkür ederim size de gecmis olsun.kendiliginizden adet gorebiliyo musunuz ben ilacsiz asla.
İnşallah yumurtalariniz istenilen büyüklüğe gelir,yumurta büyüdükten sonra tekrar küçülüyor mu,bunu bilmiyordum çok ilginc.yeniden tedaviye baslayacak misiniz pekiAdetlerimin belli bir düzeni yok,kendi haline bırakırsak değişken aralıklarla bazen 2 ayda bir,3-4 ayda bir,5-6 ayda bir şeklinde...İlaç kullanırken ister istemez gergin ve tedirgin oluyorsunuz,stres de büyük oranda etkiliyor yumurta gelişimini. Tedavi sırasında sadece bir kere yumurtalarım hareketlendi o da bahsettiğim gibi bol yürüyüş,bol su tükettiğim sırada (normalde fazla su içebilen biri değilimdir, az su içmek kanı koyulaştırabilir,artı doğum kontrol hapının damar tıkanıklığı yaptığını okumuştum bir makalede,ilaçların da bu sebepten etkisini görememiş de olabilirim,spor yapıp bol su içince kalp atışı hızlanıp kılcal damarlara dahi kanın gittiği de bir gerçek) . Bunun dışında geçen yaz tatili sırasında tedaviye birkaç ay ara vermiştim ve yine bol yürüyüş yapmıştım kendiliğinden adet oldum ve tekrar tedaviye başlamak üzere adetliyken doktoruma gittim ki ilaç kullanmadığım halde 9,5 mm olmuş bir sürpriz yumurta ile karşılaştık. Tabi doktorum da ben de çok şaşırdık demekki ilaçsız da yumurtan büyüyebiliyormuş dedi. Doğal haline bırakarak iki gün sonra tekrar görmek istedi,büyüyüpte ufalmaya mı başlıyor yoksa daha da büyüyecek olan bir yumurta mı diye..Tabi iki gün sonra tekrar gittik ve 6 mm'e düşmüştü boyutu yani küçülmüştü. Yine anladım ki stres olmayınca ve spor yapınca büyüdü. Aşılama için yumurtanın 16-18 mm olması gerekiyormuş,hiç o boyuta gelmedi tabi benimki.
Tabi çatlayıp vücuttan atılmazsa tekrar küçülüyormuş. Tedaviye ara vermeyi kendim istedim, yıpratıyor çünkü maddi manevi. Toparlanınca tekrar başlamak istiyorum. İnanın o kürleri de denedim ama faydası yok. Anladığım iş beyinde bitiyor. Bişey merak ediyorum normal hayatta hassas bir kişiliğe sahip misiniz? Çevremdeki polikistikoverli insanları gözlemlemeye çalışıyorum nasıl yaşıyorlar , nasıl besleniyorlar, kişilikleri nasıldır? Malum bu hastalığın sebebi bilinmiyor.Şu soğan kürü furyasini duymussunuzdur,denediniz mi hiç?belki size faydasi olur bana olmamıştı ama her bünye farkli belki etki eder..
Anliyorum insallah o gücü yeniden kendinizde bulabilirsiniz,ben normal hayatta çok hassasim yani dusuncelerimden çok etkileniyorum hastaligimizdan mi böyleyim yada böyle olduğum için mi hastayim hic bilmiyorum,normal insanlar hep neşeli ve birşeyi umursamaz,kendim ise sürekli tedirgin haldeyim gelecek üzerine çok düşünüyorum bu hastaligima kafayı çok takiyorum dr lar duzelmez dedikce daha da karamsar oluyorum,bu sekilde hap kullanarak günü kurtariyorum ama gelecek hep kafami kurcaliyor ve simdiden tedavi için gücüm yok.siz nasil birisiniz peki hassas disaridan etkilenir misiniz ben gibi ?Tabi çatlayıp vücuttan atılmazsa tekrar küçülüyormuş. Tedaviye ara vermeyi kendim istedim, yıpratıyor çünkü maddi manevi. Toparlanınca tekrar başlamak istiyorum. İnanın o kürleri de denedim ama faydası yok. Anladığım iş beyinde bitiyor. Bişey merak ediyorum normal hayatta hassas bir kişiliğe sahip misiniz? Çevremdeki polikistikoverli insanları gözlemlemeye çalışıyorum nasıl yaşıyorlar , nasıl besleniyorlar, kişilikleri nasıldır? Malum bu hastalığın sebebi bilinmiyor.
anladim iş beyinde bitiyor ama o beyin sağlığını nasil saglayacagiz düZeninde gitmeyen bi döngü var ve hem psikolojik hem fizyolojik sıkıntılar yaratıyor, gorsellik olarak şikayet iniz var mi tuylenme yada sivilcelenme gibi ?Tabi çatlayıp vücuttan atılmazsa tekrar küçülüyormuş. Tedaviye ara vermeyi kendim istedim, yıpratıyor çünkü maddi manevi. Toparlanınca tekrar başlamak istiyorum. İnanın o kürleri de denedim ama faydası yok. Anladığım iş beyinde bitiyor. Bişey merak ediyorum normal hayatta hassas bir kişiliğe sahip misiniz? Çevremdeki polikistikoverli insanları gözlemlemeye çalışıyorum nasıl yaşıyorlar , nasıl besleniyorlar, kişilikleri nasıldır? Malum bu hastalığın sebebi bilinmiyor.
Kurler bende de ise yaramadi hatta bir ara hayit suyu icmistim bir cinsel isteksizlik baş gosterdi o yuzden mi psikolojik mi bilmiyorum da ben ona bagladim o gün bugündür hissizlik Var.Allah yardım etsin.ne diyim.1 aya kadar da düğünüm olcakTabi çatlayıp vücuttan atılmazsa tekrar küçülüyormuş. Tedaviye ara vermeyi kendim istedim, yıpratıyor çünkü maddi manevi. Toparlanınca tekrar başlamak istiyorum. İnanın o kürleri de denedim ama faydası yok. Anladığım iş beyinde bitiyor. Bişey merak ediyorum normal hayatta hassas bir kişiliğe sahip misiniz? Çevremdeki polikistikoverli insanları gözlemlemeye çalışıyorum nasıl yaşıyorlar , nasıl besleniyorlar, kişilikleri nasıldır? Malum bu hastalığın sebebi bilinmiyor.
Kurler bende de ise yaramadi hatta bir ara hayit suyu icmistim bir cinsel isteksizlik baş gosterdi o yuzden mi psikolojik mi bilmiyorum da ben ona bagladim o gün bugündür hissizlik Var.Allah yardım etsin.ne diyim.1 aya kadar da düğünüm olcak(
Sporun çok faydali olacagina inaniyorum su evlilik fasli bi geçsin bol su ve spor sizin gibi yapicam.su an bir korunma yöntemi uuyguluyor musunuz yada kendi haline mi biraktiniz..
Çok iyi birine benziyorsunuz Allah gonlunuzdekini hakkinizda hayırlı kilsin,ben de suyu hic aramam ama icmek gerekiyor spor ile birlikte.sizin de yaşınız geçmiş degil ki daha 31 bismillah güzel gunleriniz var önünüzde eşiniz de anlayisliymis insallah benimki de öyle olur.bir zaman belki hamilelik takvimimiz cikar bizim de kim bilir..
Teşekkür ederim siz de çok bilinçlisiniz...Hiç doğru birşey değil ama gün içinde su içmek aklıma hiç gelmiyor,bir bardak zorla içiorum. Ve bu benim için büyük bir eksiklik. Ama kendimi şartladığımda 2 litreden fazla içiorum faydasını da görüyorum. Vurguluyorum; Sadece su da işe yaramıyor beraberinde spor!! Yani kalp atışını hızlandıracak hareketler yapmak lazım...Bu çocuk meselesi eşimi çok üzdü dile getirmiyor ama hissetmek zor değil. İnançlı bir insan olduğu için kaderimize razı olmalıyız diyor. Tedavi sürecinde yalnız bırakmıyor.İnşallah senin eşin de aynı şekilde destek olur. Allah ol demeden olmaz çünkü,O isterse imkansızı imkanlı kılar...Ben stresli olduğumda kendimi üzerim genelde,etrafıma pek yansıtmam,çok ağlarım..Yaşınız da uygun hiç bir şekilde korunmayın inşallah olur yaş faktörü de önemli..Ben 29 yaşında çocuk düşünmeye başladım,hapı bıraktıktan sonra da hiç korunmadım..
Dogru diyosunuz sukredelim en iyisiÇok teşekkürler :) Hayat herşeye rağmen güzel ama. Tek mutluluk sebebi çocuk değil bunu da unutmamak gerek![]()