Merhabalar,
Ben de polikistikover hastasıyım. 31 yaşındayım şuan. Kilo problemim yok diyebilirim. 1,63 boyunda 55 kiloyum. İlk adetimden beri düzensizlik var.Suan 5 yıllık evliyim. 2 yıldır korunmuyoruz ve çocuk istiyoruz. Evlenmezden 2 yıl önce yediklerime dikkat etmeme ragmen vücudumda şişkinlik olduğunu farkettim ve bunun sebebini düzenli adet olamamaya bağlayarak kadın doğumcuya gittim. Ultrason görüntüsüne baktı ve polikistikover olduğumu söyledi,hormon tahlilleri yapıldı herşey normal çıktı. Bekar olduğum için doğum kontrol hapı kullanarak düzenli adet olabileceğimi söyledi ve ben doğum kontrol hapına başladım. 2 yıl bekarken 3 yıl da evliyken olmak üzere toplam 5 sene doğum kontrol hapı kullandım. Evliliğin 3.yılında hapı bıraktım. 3-4 aylık bekleme sonrası hamile kalamayınca doktora gittim, hormon tahlilleri yapıldı ve 26 'ya fırlayan fsh hormonuyla karşı karşıya geldim. Doktor menopoz teşhisi koydu ve çosuk sahibi olamayacağımı söyledi. Hemen doktoru değiştirme kararı alıp araştırma hastanesine gittim. Yeni doktor fsh hormonuna bakarak menopoz teşhisi konulayamayacağını ve amh testi yapılması gerektiğini söyledi. Ultrason görüntülerimin polikistikover'i gösterdiğini, kesin yorum yapabilmek için amh sonucunun da onem taşıdığını söyledi. Ve amh testi sonucu 6,18 geldi. Yani bu menopoza girmediğimi gösteriyordu.Hemen tedaviye başladık ama klomen,gonal-f vs.. tüm ilaçları denememize rağmen yumurtalar büyümedi. 1 yılı aşkın süre tedavi denedim ama netice alamadık. Doktorum ilk defa bu durumla karşılaştığını,literatürde bu durumun yazmadığını ve sonuç alırsa durumumuzu yayınlayacağını söyledi.
Kafamı kurcalayan şey doğum kontrol hapları oldu! Bekarken hormon testlerim normal çıkmıştı, 5 yıllık kullanılan doğum kontrol hapları sonrası fsh hormonu yükseldi. Vücuduma yumurtlamayı tamamen unutturmuş olma ihtimali olabilir mi diye kendime sormadan edemiyorum. Tedavi sürecinde de şunu farkettim ki; psikolojik olarak rahat olduğum, bol ve düzenli yürüyüşler yaptığım ve bol su tükettiğim dönemlerde yumurtalarda kıpırdanmalar olduğunu ve 9 mm'e kadar gelişebildiğini gördüm. Tedaviye şimdilik ara verdim psikolojik olarak yıpranmam sebebiyle,tabiki pes etmeyi düşünmüyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin.