- 11 Şubat 2020
- 1.075
- 1.018
-
- Konu Sahibi gamzeliyarimm17
Ovulasyon testi yaparak yumurtladıgınız ayları değerlendirebilirsiniz pko demek çocugunuz olmucak demek değil her ay yumurtlamıyosunız sadeceMerhabalar herkese
Ben 2.5 senedir evliyim ve eşimle ilk 2 sene çocuk düşünmüyorduk. 10 ay önce kontrole gittiğimde yumurtalıklarımın temiz olduğunu ve şansa o an yumurtlama döneminde olduğumu ve çocuk yapmayı düşünüyorsam bi sorun olmadığını öğrenip simir testini yaptırıp çıktım doktordan. 8 ay sonra yani geçen ay çocuk yapmaya hazır olduğumuza karar verdik ve ilişkiye girdikten sonra hayatım da ilk defa regli gecikmesi yaşadım başka bir doktora gittim ve heyecanlıyım tabi hamile olduğumu falan düşünüyorum. Doktorum polikistik over dan şüphelendi ve test yaptırdı testin sonucunda o ay yumurtlamanın olmadığı ortaya çıktı.
Reglimin 3. Günü tedaviye çağırdı ve 3. Gün pazara denk geldiği için 4. Gün gittim Klomen 50mg hap reçete etti ve bu hapı 5 gün boyunca 2 şer tane sabah 10 da almamı istedi ardından 3 gün ara verip öyle tekrar yanına gitmemi istedi. Ben bugün hapı kullanıp tekrar gittim ve 2 tane yumurtaların 18 mm büyüdüğünü gözlemledi ve yarın için sabah 9 da göbekten yumurta çatlatma iğne olmamı söyle ovitrelle adında bir iğne ve 1.5 gün ara verim ilişkiye girmemizi söyledi.
bu süreç nasıl devam eder sonuç alırmıyım, kafam çok karışık benim gibi bu sorunu yaşayan var mı lütfen yazar mısınız. Herkese teşekkürler şimdiden
Evet canm bende pco luyum 2 yıldır evliyim bende klomene başladım 2 yumurtam gelişti çatlatma iğnesi olalı 3 4 gün oldu hiç üzülme pcolu olup hamile kalan coookSelamlar ben de üç yıllık evliyim yeni 3 yıl oldum. İlk aylar dışında hiç korunmadık. Evlenmeden önce sadece çok nadir adetlerim düzensizleşirdi. Evlendim ve adetlerim iki seneye yakın düzensiz olmaya başladı yani 35 ya da 37 günde adet oluyordum. Sonra doktora gitmeye karar verdik. Ağustos ta gittim çok önerilen bir kadın doktora alttan muayene oldum. Çok iltihabım çıktı ekstra enfeksiyon da. Pcos başlangıcı dedi. Yumurta tembelliği yapıyormuş ama ileri düzeyde değil dedi. Tahlil verdim süt hormonum 38.9 FSH ise 8.1 çıktı. Süt hormonu bekarlığımda da vardı. FSH değeri aralığında ben sınıra yakınım. Yani 3.5 ile 12.5 arasındaymış normal değer. Bana Ganol F 450 37.5 birim verdi. Kullandım zaten başlamadan yumurtam çoktan gelişmeye başlamıştı. 10 mm boyutunda soldan başladık. Neyse güzelce ilerledi sorunsuz bir şekilde hemen gelişti iki kere çatlatma iğnesi oldum ama çatlamadı kist yaptı. Geçen ay Yasmin kullandım. Bu ay gittiğimde yani cumartesi günü gittim kist gitmişti. Bana klomen başlattı bugün ikinci günüm. Ağrı yapıyor dün gece uyuyamadım kasık ağrısından. Rahim filmi eşimin sperm testi hepsi temiz bir sıkıntı yok. Ben adetleri bir senedir düzenli olan bir kadınım. Sivilcelenme yağlanma hızlı kilo artışı saç dökülmesi ve erkek gibi kıllanma gibi sorunlarım yokken pcos olduğumu öğrendim. Sadece korkuyorum hamile kalamam diye. İltihabım hala devam ediyor bu ayda iğne ve fitil antibiyotik verdi. Hep diyorlar pcos hamile olmaya engel değil diye ama kadınların yarısı hep bu konudan hamile kalamıyor. Kafam çok karışık. İçim hiç rahat değil.
Teşekkür ederim hakkımızda hayırlısı olsun.Evet canm bende pco luyum 2 yıldır evliyim bende klomene başladım 2 yumurtam gelişti çatlatma iğnesi olalı 3 4 gün oldu hiç üzülme pcolu olup hamile kalan coook
Amin inşallah canmTeşekkür ederim hakkımızda hayırlısı olsun.
Klomen denedin i kilon varmıbende pko hastasıyım 4,5 yıldır deniyorum maalesef olmadı,
denedim canım yine olmadı, tüp bebek yaptık ama düştü evet canım biraz kilo var maalesef şekerde çıkıyordu ilaçla düzeldi çok şükürKlomen denedin i kilon varmı
Kaç kosun yaşın kaçdenedim canım yine olmadı, tüp bebek yaptık ama düştü evet canım biraz kilo var maalesef şekerde çıkıyordu ilaçla düzeldi çok şükür
regl oldum ben bugun canm malesefBelki kalmşsındır cok yenidir 2 gün daha bekle normal test yap etkisi gitsin iğnenin
Hormonların için Bi görün sen yinede ona göre düzenleyici verir belki doktorregl oldum ben bugun canm malesefbu ay tedavıye devam etsemmı yoksa dogal yoldanmı denesem blmıyorum lh 15 fsh 7 cıkmıstı gecen ay
Ignenin etisi olablir hala canm 1 gun sonra tekrar yap istersenMerhaba kızlar çatlatma iğnemin 13.günü Buda testim sizce iğnemi hala
Yarın sabah yapacağım canım belli olurIgnenin etisi olablir hala canm 1 gun sonra tekrar yap istersen
FSH kaç çıktı. Normal değer 3.5 ile 12.5 arası bu sayılardan fazla mı?Pcosta amh hep yuksek mi olur ? Test sonucum bugun cikti amh 2.80 .doktorlar ultrasonla baktiginda ileri duzey bir durum yok diyor. Lh hormonum yuksek bir de testosteron.kadin hastaliklari doktoru endokrinolojiye gitmemi soyledi.var mi boyle olan ??
Bende üç yıl yeni oldum. Yaşım 27 kilom 55 yani kilolu biri değilim evlendim evleneli hala aynı kilodayım. Dedim kilo vereyim 50 olayım çevrem saçmalama diyor zaten zayıfsın. Bilemedim 1.60 da boyum var. Doktorda hiç kilo ver gibi bir şey demedi. Pco başlangıcı dedi. Ama belirtileri bile yok ben de o hastalığın. Erkek gibi tüylenme kilo alma ya da sivilcelenme gibi bunların hiçbiri yokdenedim canım yine olmadı, tüp bebek yaptık ama düştü evet canım biraz kilo var maalesef şekerde çıkıyordu ilaçla düzeldi çok şükür
Bence bebek var inşallahMerhaba kızlar çatlatma iğnemin 13.günü Buda testim sizce iğnemi hala
İğne etkisi değil inşallh yaBence bebek var inşallah