Polikistik over sendromu

selda1045

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
28
13
88
28
İyi akşamlar herkese.Yıllardır adet düzensizliği ve kist için gitmediğim kadın doğum doktoru kalmadı.Onlarca şey söylediler kimi polikistik over bu aç internetten araştır dedi kimi ilaçsız çocuğun olamaz kimi polikistik over olduğu için ilaç destekli hamile kalacağından çoğul gebelik oranı çok yüksek ikiz üçüz sahibi olabilirsin dedi.Bugün özel bir doktora gittim ve polikistik over olduğu netleşti Nedir ne gibi getirileri olur bilmiyorum.22 yaşındayım ve bekarım.Ama garip bir şekilde umutsuzluk kapladı içimi.Çünkü sürekli internette polikistik overle ilgili kötü yorumlar var.Evli yada bekar benim gibi bu durumda olan varmı aranızda? Çok kötü hissediyorum bir bilginiz varmı polikistik overle ilgili

Nedense korkutabiliyor insanlar. Korkulacak birşey yok. Bende pko var yumurtlama problemi var ilacla yumurtluyorum bol bol. Ama neden bilmiyorum bebek olmuyor. Ama kimi pkolu cok rahat hamile kalabiliyor. O sebeple sana şunu söyleyebilirim bol su ic. Saglikli beslen. Mutlaka hareketli biri ol ya da spor yap. Dengeli beslen. Vitamin eksikligin varsa al ic. En onemlisi ise hormonal ya da troid problemin var mi diye bi kan testi ver canim. Belki pko ondan dolayıdır.

Doktorumda çok su içmem gerektiğini söyledi.Genelde kilo problemi yaşanırmış sanırım bu durumda ama ben aksine almaya çalışıyorum bunun verdiği bi rahatlık var o yüzden spora başlamadım hiç.Sanırım karamsarlık birazda evli olmamamla alakalı.Ne olacağını,nasıl bir tedavi uygulanacağını bilmiyorum bu yüzdendir belkide.Çok teşekür ederim birazda olsa içimi rahatlattığınız için

Ben de pko var ilaçsız adet göremiyorum 30 yaşındayım çatlatma iğnesi ile hemen hamile kaldım sonda erken doğum yaptım o ayrı ama pko hamile kalamaz diye birsey yok düşün ben hiç görmüyorum ama ne aşılama ne tüp bebek basit bir iğne ile kaldım nasip kıamet bu işler ben de de kilo yok tüylenme falan da yok sadece adet göremiyorum

Pko bende de var ama her pko aynı olmuyor yani hormonlar falan çok sorunlu degil ise bişey olmaz korkma benim de hep regl düzensizdi bazen 2 3 ayda regl oluyordum bazen daha uzun sürüyordu ama hamile olmama engel olmadı bu durum 4 ay dogum kontrol hapı kullandım doktor tavsiyesi ile reglim düzene girsin yumurtlama düzenlensin diye bıraktıgım ay hamile kaldım tabi yumurtlama yine geç olmuştu o zaman ama sorun olmadı yani inşallah seninde sorun olmaz evlenip çocuk sahibi olursun

Çok teşekür ederim gerçekten içim çok rahatladı Hiçbir doktor alıp karşısına anlatmadı durumun bu şu evredesin diye dolayısıyla hiçbir bilgim yok

Çok teşekür ederim gerçekten çok sağolun

Çok teşekür ederim gerçekten içim çok rahatladı Hiçbir doktor alıp karşısına anlatmadı durumun bu şu evredesin diye dolayısıyla hiçbir bilgim yok
Bana ilaç kullanmamazlık yapma zaten kısırsın dedi düşün diğer doktor da kendiliğinden hamile kalabilirisn bir sonraki gebelikte dedi iyi olur hersey inş ben de senin gibi yıllar boyu üzüldüm çocuğum olmaz diye boşa yıpranmışım diyorum şimdi Allah şifa versin inş

Banada direk zaten ilaçsız çocuk sahibi olamayacaksın ilaçla bile belki zor demişti.Hayatımın en zor günüydü sanırım.Doktorlar bazen çok acımasız olabiliyor.Bugün gittiğim özel doktor rahim durumunun anne olmaya çok uygun öyle olmasa bile ben birçok mucizeye şahit oldum anne olamama durumu artık eskisi kadar çok değil her imkanımız var dedi keşke hepsi bu şekilde izah etseydi.Üzücü olabiliyorlar bazen.

Ben de bu lanet şeyi yaşıyorum . Gitmediğim doktor kalmadı . Çocuğum olması çok zor dedi hepsi . İlaç falan kullanmıyorum artık saldım kendi haline . Bezdummm

Ben de bu lanet şeyi yaşıyorum . Gitmediğim doktor kalmadı . Çocuğum olması çok zor dedi hepsi . İlaç falan kullanmıyorum artık saldım kendi haline . Bezdummm

13 yaşımdan beri en ağır doğum kontrol ilaçlarını kullanıyorum.Geçen sene ben artık kullanmak istemiyorum diye doktora diretince oda kararıma saygı duydu ve sonuç 5 buçuk santim kist Yıllardır bu 9.kistim ve artık ağrısından anlayabiliyorum kistim olup olmadığını Önceden hiç böyle bi bişey duymamıştım internetten araştırmak çocuğun olmaz git evine diye teselli veren doktordan farksız.

He bide şey var tabi doğum kontrol ilacı kullanma kısır kalırsıncılar Ne yapalım hiç anlamadım kullanmak mı iyi kullanmamak mı

Pko dışında başka bir sorun varmı

He bide şey var tabi doğum kontrol ilacı kullanma kısır kalırsıncılar Ne yapalım hiç anlamadım kullanmak mı iyi kullanmamak mı
Ben iki sene kullandım belli daha fazla senelerce adet olmadığım zamanlar oldu kullanmamıştım kullan yada kullanma diyemiyorum açıkçası

Pko dışında başka bir sorun varmı

Yoo başka bir problem yok şükür.Herşeyin normal olduğunu söyledi doktorlar bu zamana kadar.Hatta bende hep normalse ben neden bunları yaşıyorum sorusunun cevabını sordum onlara Sorunun cevabı polikistik overmiş sanırım

Nasipte be varsa iyi olur inş takma kafana

Bende de pcos var adetim 6 gün geçikti ümitlenmek istemiyorım ama insan ister istemez heyecanlanıyo ara ara bi ağrı girio adet olcakmışım gibi sonra düzeliyo bende anlamadım

canim sen nasilsin buarada durumlar ne sende ?

Gecmis olsun kardesim bende de var pcos yillardir hemde korkutmak istemem benim de uzun yillardir evliyim henuz bir cocugum yok ama sanirim bu birazda benim farketmeden yada bilincisz sekilde cocuk olmasini beklememden kaynaklandi bir keresinde hamile kalmisim ama cok basindaymis haberim bile yoktu dusuk yaptigim zaman ogrendim ama sevindim imkansiz olmadigini anladigim icin.. kisacasi takip altinda ve belkide ilaclarla kolay bir sekilde de hamile kalinabiliniyormus bende ögrendim bunu sonradan.. kisacasi sana sogan kurunu tavsiye edicem bende yapicam bundan baska bir sebebten birkeresinde yapmistim ve faydasini gördum ama busefer bitircem ozamanlar yarida kesmistim sogan kuru ibrahim saracoglundan dinle uygula bence ve cörek otu yagi da var arastir buda cok iyi geliyor arkadasim soguk press cörek otu yagi kullanmisti ve memnun kaldi özellikle evli olmadigin icin daha rahat kullanabilirsin cörek otu yagini.

neden dersen cunki cörek otu yagini hamile oldugunu bilmeden alirsan dusuk yaparsin simdi oyle bir telasin olmayacagi icin evlenene kadar deneyebilirsin. internette negatif oldugu gibi cok pozitif ve umut verici hikayelerde var sakin canini skma bu hastaliktan cogu kadin da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…