• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik Over ile gebelik hikayeniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnsilün direnci olduğundan gizli şekerimiz polikistik overe sebep oluyor. Yani pcos bir sebep değil sonuç, o yüzden ben doğum kontrol haplarının hiçbir yararı olduğunu düşünmüyorum aksine zararı var. Ben de kullanmıştım maalesef. Yakın zamanda bir Dahiliye uzmanından açlık tokluk kan şekerine baktırmanı öneririm. İnsilün direnci düzene giren pek çok kişi hamile kalmış. Bu ay ben de iyi bir doktor bulursam gidip ölçtüreceğim inşaAllah.
Bana doktorun biri glifor verdi sadece adetin üçüncü günü verdiğim test sonrası ilk gliforla tedaviye başladım . Glifor da sanırım insülin direnci için hatta şeker hastalarina veriliyor

Bayanlar peki klomenle mümkün olmuyor mu bebek

Bide pkosluyum bebeğimiz olmuyor diyenlerin kilo durumu nasıl ?

Bende her ay Yasmin ile adet oluyorum bazense kafama göre bırakıyorum iki üç ay .
Kendiliğinden oluyor 45 günde bı filan

Bana doktorun biri glifor verdi sadece adetin üçüncü günü verdiğim test sonrası ilk gliforla tedaviye başladım . Glifor da sanırım insülin direnci için hatta şeker hastalarina veriliyor
Aynen. Çok faydası oluyor diye biliyorum. Doktora gidince ben de yazmasını isteyeceğim.

Ben adet tarihine kadar içiyorum taki gebelik testinde çift çizgiyi görünce bırakıyorum içmeyi çok şükür çocuklarda sağlıklı doğdu
Bi arakadasim da pkoluydu o da Hayit kullandı ilk çocuğu düştü gerçi pkolu olanlarda sanırım dusuk riski biraz daha fazla arkadaşım biraz hayita bağlamıştı dusuk olayını ben de koktum sadece ovulasyona kadar kullanıyordum. Ne güzel sizde bir sıkıntı olmadıysa.

Bende her ay Yasmin ile adet oluyorum bazense kafama göre bırakıyorum iki üç ay .
Benim boyum 1.70 kilom 57 yani kilo problemim yok. Klomen denemedim daha yeni istiyoruz çocuk 3-4 aydır deniyoruz ama sonuç negatif. Gittiğim her doktor olur ama uğraştırır dedi.

Ben 1 yıl deneyip olmayınca doktora gidip pko olduğumu öğrendim. O zamana kadar hiç bir aksilik olduğunu düşünmemiştim çünkü adetlerim düzenliydi her ay 2-3 gün haricinde şaşmazdı. Öğrendikten sonra 2 kere klomen denedim yumurta gelişti ama olmadı. Aralık ayında hacamat yaptırmaya başladım her ay önce vücut temizliği sonra rahim bölgesine yoğunlaşarak yaptırdım. Ocak ayında rahim filmi çektirdim temiz çıktı, şubatta klomen+çatlatma iğnesi kullandım yine olmadı. Sonra yoruldum bir süre dinlenelim diye düşünürken mart ayında hamile olduğumu öğrendim çok şükür. Ne vesile oldu bilmiyorum ama ben en çok hacamatın bana iyi geldiğini hissettim. Karaciğer temizliği ve vücuttaki toksinlerin atılması sindirim dahil herşeyimi rahatlatmıştı. Rabbim isteyen herkese bekletmeden nasip etsin inşallah 🙏 1 buçuk yıl boyunca bende hiç olmayacak mı diye düşünüyordum ama her nasibin bir vakti var sizler de güzel haberi alacaksınız inşallah bir gün 💕

Ben bir ay da klomen kullanmıştım soğan suyu yapmadan önce ama doktora takip yaptırmadım yumurtlama gününü o ay olmadı çocuk şimdi özel hastanede bi doktora geçtim femara verdi daha etkili dedi.

Ben 1 yıl deneyip olmayınca doktora gidip pko olduğumu öğrendim. O zamana kadar hiç bir aksilik olduğunu düşünmemiştim çünkü adetlerim düzenliydi her ay 2-3 gün haricinde şaşmazdı. Öğrendikten sonra 2 kere klomen denedim yumurta gelişti ama olmadı. Aralık ayında hacamat yaptırmaya başladım her ay önce vücut temizliği sonra rahim bölgesine yoğunlaşarak yaptırdım. Ocak ayında rahim filmi çektirdim temiz çıktı, şubatta klomen+çatlatma iğnesi kullandım yine olmadı. Sonra yoruldum bir süre dinlenelim diye düşünürken mart ayında hamile olduğumu öğrendim çok şükür. Ne vesile oldu bilmiyorum ama ben en çok hacamatın bana iyi geldiğini hissettim. Karaciğer temizliği ve vücuttaki toksinlerin atılması sindirim dahil herşeyimi rahatlatmıştı. Rabbim isteyen herkese bekletmeden nasip etsin inşallah 🙏 1 buçuk yıl boyunca bende hiç olmayacak mı diye düşünüyordum ama her nasibin bir vakti var sizler de güzel haberi alacaksınız inşallah bir gün 💕
Bende geçen böyle hacamati öneriyorum burda.biri gelmis vay hacamati yaptırırken sağlığından olsa bunun vebalini nasıl kaldiracaksiniz diye bana satasmisti 😂😂😂😂

Ben bir ay da klomen kullanmıştım soğan suyu yapmadan önce ama doktora takip yaptırmadım yumurtlama gününü o ay olmadı çocuk şimdi özel hastanede bi doktora geçtim femara verdi daha etkili dedi.
Femara meme kanserinde kullanılıyordu ve daha etkiliynis bebek yaparken evet bende duydum

Kizlar ben şimdi bebeği seneye filan düşünüyorum anca ama doktora gidip seneye bebek istiyorum ama biliyosunuz pkos luyum 17 yasimdan beri cart curt diye konuyu açayım mı sizce. Neye yarar erken davranmam

Bende geçen böyle hacamati öneriyorum burda.biri gelmis vay hacamati yaptırırken sağlığından olsa bunun vebalini nasıl kaldiracaksiniz diye bana satasmisti 😂😂😂😂

Hacamat işin ehli biri tarafından yapıldıktan sonra hiçbir sakıncası olamaz. Peygamber Efendimizin hadisi şerifi var ben en çok buna iman ederek şifa olacağına inandım 😊 bilmeyene bişey anlatmak zor zaten tartışmaya hiç gerek yok böyle konularda

Ben
Ne zamandır kullanıyorsun gliforu? Yeni mi başladın?
Gliforu Kasım 2019 gib başladım ocakta bitti. Tam bitti ama ben hiç adet olamadım tekrar doktora gittim tatlıdan adet sökücü verdi. Peşine kilometre başlattı Şubat gibi. Ama olmadı. Mart ve Nisan ayında yumurta takibi ve soğan kuru incir havuç yaptım. Yine olmadı. Bu ay da doktora gittim femara kullandım

Kizlar ben şimdi bebeği seneye filan düşünüyorum anca ama doktora gidip seneye bebek istiyorum ama biliyosunuz pkos luyum 17 yasimdan beri cart curt diye konuyu açayım mı sizce. Neye yarar erken davranmam
Kesinlikle git ben de bir buçuk sene önce falan öyle gittim devlet hastanesine. Seni adetin üçüncü günü çağırır o yüzden o güne denk getirir. Sana hormon testi yapar ona göre bilgi verir. Polikistik ileri ise en azından alti ay sonra düşünmeye başla bir seneyi bekleme

Ben de evlendiğimde bir iki yıl düşünmüyoruz nasılsa diyordum tabii hep pcostan kaynaklı bir kaygım vardı. Ya olmazsa diye. Onun için 6 ay kadar korunmanın ardından bıraktık hayırlısı olsun dedik. Ama gerçekten de uğraştırıyormuş. Şimdi keşke hiç korunmasaydık diyorum. Çünkü insan sonra bir de stres yapıyor, çevre baskısı vs. Yine de sen bilirsin bence ucundan çıtlat doktoruna. :KK66:

Son düzenleme:
Kesinlikle git ben de bir buçuk sene önce falan öyle gittim devlet hastanesine. Seni adetin üçüncü günü çağırır o yüzden o güne denk getirir. Sana hormon testi yapar ona göre bilgi verir. Polikistik ileri ise en azından alti ay sonra düşünmeye başla bir seneyi bekleme
Bazı doktorlar hatta eşinden de hemen test sonuçları istiyor ama senin eşine gerek yok şuan için sen pkolu isen. Hatta şimdiden soğan suyu ya da hayit suyuna başla bir seneye kadar pko biraz düzelir. Kilom varsa germeye çalış

Ben

Gliforu Kasım 2019 gib başladım ocakta bitti. Tam bitti ama ben hiç adet olamadım tekrar doktora gittim tatlıdan adet sökücü verdi. Peşine kilometre başlattı Şubat gibi. Ama olmadı. Mart ve Nisan ayında yumurta takibi ve soğan kuru incir havuç yaptım. Yine olmadı. Bu ay da doktora gittim femara kullandım
Yanlış yazmışım tatlıdan ‘’tarlusal’’ kilometre ‘’ klomen ‘’ olacak 😆

Hacamat işin ehli biri tarafından yapıldıktan sonra hiçbir sakıncası olamaz. Peygamber Efendimizin hadisi şerifi var ben en çok buna iman ederek şifa olacağına inandım 😊 bilmeyene bişey anlatmak zor zaten tartışmaya hiç gerek yok böyle konularda
Valla işin ehli biri tarafından yapılması gerektiğine kafanızın basacagini sanmıştım belirtmem gerektiğini bilmiyordum çok pardon. Gbi bişey yazıp çıktım vur kaç taktiği gelen cevaba bakmadım😂haklısın ne uzaticaksin da o an tutamadım içimde😂

sağ ol kuşum

Arkadaşlar polikistik olanlar kesinlikle çocuğu çok fazla ertelemeyin. Çok sıkıntılı oluyor. Hele tedavi aşaması çok zor. Doktor bana femara ilacımdan sonra çatlama iğnesi verdi 36 saat sonra ilişki dedi. İliskiye girmek için resmen saati bekliyorsunuz ve diğer günler kaçırmadan ilişki olması gerekiyor. Belki bir saat iki ay bu şekilde idare edilir ama detavi uzayınca her ay böyle olması çok zor hem sizin açınızdan hem eşiniz açısından

Back