• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik Over ile gebelik hikayeniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Nezam
Doktora anlattım durumumu ama ben bu dediğim zamandan bir ay sonra gitmiştim. Muhtemelen kimyasal vücut mükemmel olmadığı düşüncesiyle tutmuyor bebeği diyorlar. Onun için inofolic combi vermişti. Ama bu ay şeker oranına dikkat etmediğim için yumurtlama gerçekleşmedi sanırım. :KK43:
cnm şekere cok dikkat etmelisin.gebelik şekeride cıkıyor.hamile oluncada cok sorun yaşarsın bn baya sorun yaşadım malesef doğumda bebeğimde etkilenmişti üstelik ilk gün çok korkuttu bni

Bnm yumurtlamamda sorun yoktu ama adet düzenliyse tehlikeli deil demişti doktorum.28günde mutlaka olurdum bnde kiloda yok hatta zayıfım nasıl pco war bnde anlamadım

Rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın. Bende kilo problemi yok ancak İnsilün direnci polikistik overin nedeni olduğu için egzersiz ve yeme alışkanlığını değiştirmek gerekiyor. Çocuk kaybı çok kötü bir durum resmen levelli bir hastalık. Tam oldu derken bu defa da düşük riski yine bu sendromun baş belası. Rabbim esirgesin. O yüzden hamile kaldım artık her şeyi yiyebilirim diye düşünmememiz lazım bence. Doktor takibiyle insilüni ve kan şekerini dengede tutmak çok önemli. İnşaAllah bu sayfalarda güzel haberlerimizi de yazarız. :dua:

Bnm yumurtlamamda sorun yoktu ama adet düzenliyse tehlikeli deil demişti doktorum.28günde mutlaka olurdum bnde kiloda yok hatta zayıfım nasıl pco war bnde anlamadım
Benim de kilom yok ama düzensizlik var. Kilomuzun olmaması veya düzenli adet görmek insilün direnci olmadığı anlamına gelmiyormuş. O yüzden beslenme alışkanlığı değişikliği ve egzersiz şart.

Mrb arkadaşlar bende de pco var ve uzun yıllar tedavi gördüm hem bekarken hemde evlendikten sonra ama çok şükür bana iyi gelen şeyi buldum Rabbim de nasip etti çocuklarım oldu çok şükür. Kullandığım bitki hayit tohumu ayrıca bende rahim ince olduğu için bide ada çayı içiyorum 2 defa hamile kaldım bu yöntemle bu ay yine kullandım sonucu bekliyorum hakkımızda hayırlısı

Ben anlamıyorum bu işler nasıl oluyor
Bende pkosluyum
Bebek düşünmüyorum henuz ama olmayacak mı benim yani ?
Ablamda pcosluydu bebegi kendiliğinden oldu
Korunurken hatta ikizleride oldu .

Ben anlamıyorum bu işler nasıl oluyor
Bende pkosluyum
Bebek düşünmüyorum henuz ama olmayacak mı benim yani ?
Ablamda pcosluydu bebegi kendiliğinden oldu
Korunurken hatta ikizleride oldu .
İnsallah düşündüğün andan itibaren olur ama pkolu olunca hemen olmuyor genelinde tabii ablan gibi istisnalar da olabiliyor. Ben doktora gittiğimde gözünün kahverengi olması gibi normal bir durum telaş yapmana gerek yok dedi ama iki yıldır olmuyor. Ben eşimde de sıkıntı vardır diye düşündüm ama geçen hafta test yaptı çok şükür bir şey çıkmadı o yüzden benden kaynaklı

3,5 yıldır evliyim iki yıla yakın istemedim gerçekten kendimi evliliğe anca alıştırdım. Şimdi de olmuyor. Üç ay glifor kullandım. Bir ay soğan suyu yaptım. Peşine biraz incir havuç kürü ve o ay ovulasyon testi aldım olmadı. Bu ay doktor kontrolünde femara ilaç kullandım. Yumurta çatlaması iğnesi oldum. Bakalım beklemedeyim

Mrb arkadaşlar bende de pco var ve uzun yıllar tedavi gördüm hem bekarken hemde evlendikten sonra ama çok şükür bana iyi gelen şeyi buldum Rabbim de nasip etti çocuklarım oldu çok şükür. Kullandığım bitki hayit tohumu ayrıca bende rahim ince olduğu için bide ada çayı içiyorum 2 defa hamile kaldım bu yöntemle bu ay yine kullandım sonucu bekliyorum hakkımızda hayırlısı
Çok iyi ya. Maşallah sana. Peki hayıt tohumunu nereden bulabiliriz? Nasıl kullanıyorsun dozunu ve günlük alımını? 🥰

Bir buçuk aydır 4 kiloya yakın kilo verdim. Hem yediklerime dikkat ettim hem günlük bir saat egzersiz on gün kadar da bir saat tempolu yürüyüş yaptım 60 kiloydum 56 altıya düştüm. Bakalım kilo vermenin etkisi olacak mi gerçi tek o etkili olmaz tedaviye de başladım

Çok iyi ya. Maşallah sana. Peki hayıt tohumunu nereden bulabiliriz? Nasıl kullanıyorsun dozunu ve günlük alımını? 🥰
Aktarlarda bulabilirsin cnm ben sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa bi bardak kaynamış suda yarim tatlı kaşığı ağzı kapalı şekilde 20 dk demleyip içiyorum adet olduğumda başlayıp gebelik testi yapana kadar devam ediyorum bu defa ramazana denk geldiği için yarıda kestim sonuç ne olur bilmiyorum

3,5 yıldır evliyim iki yıla yakın istemedim gerçekten kendimi evliliğe anca alıştırdım. Şimdi de olmuyor. Üç ay glifor kullandım. Bir ay soğan suyu yaptım. Peşine biraz incir havuç kürü ve o ay ovulasyon testi aldım olmadı. Bu ay doktor kontrolünde femara ilaç kullandım. Yumurta çatlaması iğnesi oldum. Bakalım beklemedeyim
Hakkında hayırlısı olsun canım benim. Polikistik overden hangi belirtileri taşıyorsun? Kan şekerine baktırdın mı?

Ben bu otu yine bu sitede bulmuş ve kullanmaya karar vermiştim çok şükür faydasinida gördüm Rabbim sizede nasip etsin inşaAllah

16 yaşımdan beri var bende. Tüylenme çenede falan. Göbek bölgesi yağlanma karnımın dümdüz olduğunu pek hatırlamıyorum kilolu değilim aslında ama hep göbeğim olur. Adet düzensizliği var. Evlenmeden önce diane kullandım evlendikten sonra doktor bazen yasmin verdi bazen diane. Bazen iki ay bazen üç aya yakın adet olmadığım zamanlar oldu

Aktarlarda bulabilirsin cnm ben sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa bi bardak kaynamış suda yarim tatlı kaşığı ağzı kapalı şekilde 20 dk demleyip içiyorum adet olduğumda başlayıp gebelik testi yapana kadar devam ediyorum bu defa ramazana denk geldiği için yarıda kestim sonuç ne olur bilmiyorum
İnşaAllah olmuştur bebeğin. 🤲🏻Okudum şimdi internetten de bayağı faydalıymış kadın hastalıklarına. Benim bu ay adetim 21 gün gecikti. :KK43: Gebelik olmadığından emin olunca ben de Kekik suyu içiyorum söktürsün diye. Klasik gece uykusuzlukları kas ağrıları da olunca iyice sinir ediyor bu sendrom insanı. Adet olursam ben de bal+tarçın+çörek otu deneyeceğim. 🥰

16 yaşımdan beri var bende. Tüylenme çenede falan. Göbek bölgesi yağlanma karnımın dümdüz olduğunu pek hatırlamıyorum kilolu değilim aslında ama hep göbeğim olur. Adet düzensizliği var. Evlenmeden önce diane kullandım evlendikten sonra doktor bazen yasmin verdi bazen diane. Bazen iki ay bazen üç aya yakın adet olmadığım zamanlar oldu
İnsilün direnci olduğundan gizli şekerimiz polikistik overe sebep oluyor. Yani pcos bir sebep değil sonuç, o yüzden ben doğum kontrol haplarının hiçbir yararı olduğunu düşünmüyorum aksine zararı var. Ben de kullanmıştım maalesef. Yakın zamanda bir Dahiliye uzmanından açlık tokluk kan şekerine baktırmanı öneririm. İnsilün direnci düzene giren pek çok kişi hamile kalmış. Bu ay ben de iyi bir doktor bulursam gidip ölçtüreceğim inşaAllah.

Back