• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik Over ile gebelik hikayeniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnşaAllah sonuç pozitif çıkar canım. Bizimle de paylaşırsın. 🥰🤲🏻
İnşallah Allah razı olsun teşekkür ederim 🤲 ama ovilasyon testi ni dene emin ol işine yarar uygulama filan ise yaramaz ben adetin üçüncü günü yumurtlama yi gördüm mesela diyer ay sonuna doğru önceki ay tam âdete iki gün kala öğrendim mesela

Bende 24 yaşındayım pco var 8 aylık evliyim. İki klomen denemem oldu yumurta büyümedi 😔 glifor+ inositol takviyesi kullanıyorum 2 aydır . Yarın adet günüm (tarlusal içip adet oluyorum) bu ay iğne ile büyütme denicez (gonalf) dualariniza talibim. Bende dua ediyorum 🥰

Ben de bekarken ve evliliğimin ilk 3 ayında Qlaristra kullanmıştım. Ancak araştırmalarım sonucunda doğum kontrol hapının pıhtı atma yan etkisinden dolayı çok zararlı olduğunu öğrendim. Zaten İnsilün direnci vücutta pıhti atabiliyor. Yani hayati tehlikeye sebep olabilir. Allah esirgesin.
İlaçsız adet olmazdim Diane verdi doktor 8ay kullandın yine düzelmedi dupaston verdi üç aydır kullandım bıraktırdı

Adetlerim düzensiz benim de bazen 35 bazen 45 bazen iki üç ayda bir. Bazen zamanında. Normal döngüm 26 ama pcoda onu çok göremiyoruz maalesef. Soğan suyu, civan perçemi vs. birçok şey denedim ancak tarçın kadar etkilisini görmedim. Bu ay adet olursam tarçını kullanıp şeker oranını düşürmeye çalışacağım. Bakalım yumurtlama olacak mı? Aynı zamanda ovulasyon da deneyeceğim. Gerisi Allah'ın takdiri. 🤲🏻

Bnde pco var 1sene olmadı gonalf + çatlatma kullandım ilk ay oldu çok şükür şimdi 3.5 aylık bi kızım var
Pco olunca gebelik belirtilerinin hepsini yaşıyorsun ama sonuç negatif çıkıyor maalesef biliyorsun. Peki senin gebe kaldığın ay diğer aylardan farklı nasıl belirtilerin olmuştu acaba?

Pco olunca gebelik belirtilerinin hepsini yaşıyorsun ama sonuç negatif çıkıyor maalesef biliyorsun. Peki senin gebe kaldığın ay diğer aylardan farklı nasıl belirtilerin olmuştu acaba?
Normalde adet belirtim arasında göğüs hassasiyeti yoktu .ordan anladım zaten yastık değince bile ağrıyordu sızlıyordu.ve yesil damarlar oluştu göğsümde büyüdü

Ben korunmayı bıraktığım ilk ay şekeri azalttım, bol yeşillik, ceviz, fındık, baklagil şeklinde beslendim. Ve her gün bir çay kaşığı tarçın tükettim o ay yumurtlamayı hissettim resmen o kadar netti ve çok ilginç yumurtlama günü değerlendirildikten 1 gün ya da sabahı kadar bir süre sonra göğüslerim inanılmaz hassaslaşmıştı, dokunamıyordum o kadar acıyordu ve damar damardı. Gece uyuyamıyor sürekli idrara çıkıyordum ve afedersiniz sindirim problemlerim vardı. Nedendir diye araştırırken gebelik belirtileri olduğunu öğrenmiş çok heyecanlanmıştım. Ancak o ay tam günümde adet oldum. Test yapmamıştım günümü net bilmediğim için(nasıl olsa gecikecek diye düşündüm) ancak sanırım kimyasal gebelik geçirdim. Neden tutunmadı acaba diye çok sordum kendime sonra. :110:

Ben korunmayı bıraktığım ilk ay şekeri azalttım, bol yeşillik, ceviz, fındık, baklagil şeklinde beslendim. Ve her gün bir çay kaşığı tarçın tükettim o ay yumurtlamayı hissettim resmen o kadar netti ve çok ilginç yumurtlama günü değerlendirildikten 1 gün ya da sabahı kadar bir süre sonra göğüslerim inanılmaz hassaslaşmıştı, dokunamıyorum o kadar acıyordu ve damar damardı. Gece uyuyamıyor sürekli idrara çıkıyordum ve afedersiniz sindirim problemlerim vardı. Nedendir diye araştırırken gebelik belirtileri olduğunu öğrenmiş çok heyecanlanmıştım. Ancak o ay tam günümde adet oldum. Test yapmamıştım günümü net bilmediğim için(nasıl olsa gecikecek diye düşündüm) ancak sanırım kimyasal gebelik geçirdim. Neden tutunmadı acaba diye çok sordum kendime sonra. :110:
Yaaa🥺 kimyasal gebeliği bilemiyormu doktorlar .

Yaaa🥺 kimyasal gebeliği bilemiyormu doktorlar .
Doktora anlattım durumumu ama ben bu dediğim zamandan bir ay sonra gitmiştim. Muhtemelen kimyasal vücut mükemmel olmadığı düşüncesiyle tutmuyor bebeği diyorlar. Onun için inofolic combi vermişti. Ama bu ay şeker oranına dikkat etmediğim için yumurtlama gerçekleşmedi sanırım. :KK43:

Ben de polikistik over hastasıyım buna bağlı kilo almaya yatkınlık İnsülin direnci ve karaciğer yağlanmam var. İlaç almazsam bir yıl bile regl olmadığım olur. Evlendiğim ay gebe kaldım şok oldum ama dört aylıkken kalbi durdu kaybettim.. Beş aydır tekrar demiyoruz ama olmuyor :KK43: bu süreçte hep evde olduğum için de kilo aldım.. Bu ay ilaç almadan soğan suyu ve testere dişli aslan pençesi kullanmaya karar verdim.. Öbür ay doktor a gidip ilaç kullanmaya başlamak istiyorum ama ne ilaç verecek bilmiyorum tabi normalde regl olmam için Progestan 100 Mg vermişti ama o bana çok ağır geldi duydum ki daha hafif ilaçlar da varmış bakalım ne verecek.. Aslında bebeğime hamile kalıp ikili testi falan temiz çıkıp dört aylık olunca normalde hep çocuğum olmayacak korkum bitmiş kucağıma almayı beklemiştim ama olmadı.. Şimdi de beş aydır olmuyor ve korkuyorum.. İnşallah nasip olur bize de kızlar..

Bende pcosum, 6 aydir ovulasyon takip ediyorum, aşırı adet duzensizligi yasiyorum. Bir ay adet oluyorum obur ay yumurtlama goruyorum, 3. Yumurtlamayi gecen hafta yakaladim, haziran başı adet tarihim bakalım inşallah Allah aratmaz. İnofolic verdi doktorum haziran sonu sürem doluyor bakalim gebelik olusmazsa ne verecek. Daha önce gitmemiştim doktora,ilk gidisimde inofolic verdi. İnsallah isteyen herkese nasip olur 🙏🍀

Back