Polikistik Over , Hormon Bozukluğu da Nedirr.

canım burnunu tıka bı seferde iç onun en sevdıın içecek olduuunu hayal et işe yarıyor gercekten kk da bırcok kadın bu sekılde hamıle kaldı

gerçekten mi ben çok fazla takip edemedim ama işe yarayacaksa başkada çare varmı dr gitmek istemiyorum artık problem yok diyip güzel bi tedavi uygulamıyorlar ama yıpranan ben oluyorum en kısa zamanda denemeye çalışırım inşallah yapabilirim

canım denemekten bısıy olmaz ama kesınlıkle baska herhangı bı ılaç almıycaksın etkileşimler yapabılıolar

tamam canım şuan hiçbir ilaç kullanmıyorum dr gitmeden bi deneyeyim
yanı hiç olmassa enfeksıon yada fılm tabakası neyım varsa sıler supurur onları bazıları sacnma buluo ama ben soğan suyuna ınanıorum

yanı hiç olmassa enfeksıon yada fılm tabakası neyım varsa sıler supurur onları bazıları sacnma buluo ama ben soğan suyuna ınanıorum

insana neyin şifa olacagını bilemeyiz ki canım mesela benim doktorum konyada çok çok iyi bir doktor hastaları hep çok memnun ama ben faydasını göremedim hem soğan suyunu duyuyorum kullanan çok yapayım bakalım belki çocuk için faydası olmaz ama bitkisel birşey zararıda olmaz inşallah zaten uzun süre devam edilmiyor diye biliyorum

yok 15 gun yapıosun sabah akşam taze bı su bardağı kadar suyunu içiosun bende yaptım içilmicek bişiy değil

Kızlar yarın sonuçlarımı alacağım , polikistik over sendromu için kan alımı falan dedi doktora benim doktorum çok kötü oldum öyle sendrom falan deyince kesin demek ki öyle dediğine göreee :18::18: :105:

korkma canım inşallah yoktur varsada üzülme tedaviyle yoluna girer inşallah

Hormon testi sonuçlaırmı aldım doktor ilaç verdi hasta olmak için 6 ay o ilacı içmem gerekiyormuş 20 gün öncesinden içmeye başlayıp o şekilde hasta olacakmışım ,

Doktor 4-5 kilo vermen gerekiyo dedi bende istiyorum da nasıl olacak bilmiyorum yağlı yiyecekler karbonhidratlı şeyler yeme dedi ,

Bir de ilerde bebek düşündüğüm zaman öncesinde ilaç kullanmam gerekebilirmiş , sadece ilaçla hamile kalmam gerekebilir belkide gerekmeyebilirde dedi inşallah öyle bir şeye gerek kalmazz

Ben şimdi nasıl kilo vericem kilo vermeni yavaşlatır dedi o yüzden hemen kilo veremiyorum , nasıl bir diyet uygulasam :44: egzersizlere de başlıycam bugün ama bu göbeği nasıl eriticemmm

--------------------------------------------

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilen yok muuuu

ya ben 18 yaşımdayım ve 3 aydır adet olmuyorum mart ayına kadar her şey normaldi ama üniversite sınavına girdim ve ondan sonra her şey bozuldu soğan suyu içiyorum 2 haftadır yarın 15.gün olcak ama ara vermem gerekiyomuş galiba öyle okudum yani ama ne kadar ara vericem bilmiyorum of korkuyorum doktora gitmeye nolur bi cevap verin hemen şimdiden teşekkürleer

3 ay diyorsun canım daha neeyi bekliyorsun doktora gitmek için korkmana gerek yok , kan tahlili yapıyorlar sadece , soğan suyuyla olacak iş değil öncelikle doktora gitmen gerekiyor , gerekirse ilaç verir dr zaten genç kızsın canım ihmal etme

Tedavisi olmayan bir şey değil ama asla ihmal edilecek bir şey de değil.
Mutlaka tedavini ol. Özellikle bekarken bu işi bitir.
Evlenince çocuk konusunda sıkıntılar yaşatabilir.
Kötü bir hastalık değil zaman zaman çoğu kadında çıkıp giden, bazılarında biraz uzun süren, can sıkıcı bir sendrom.

Ah ne çektim ben bu adet düzensizliğinden.İlk olduğum günden beri düzene hiç giremedim.25 yaşındayım.

Son yıllar iyice bozuldu.3-4 ay olamıyordum dr gittim.4,5 cm kistin var dedi.doğum kontrol hapı kullandım.Gitti çok şükür bir ara düzene de girdi sevindim 3-4 ay günü gününe oldum.Sonra yine düzensizleşti tekrar gittim.Kistin yok temizsin hormonlarına bakalım adet olduğun 2. günü gel dedi.O ara tekrar düzene girdim gitmedim.Şimdi 2,5 ay oldu olamıyorum yine gideceğim tekrar.

Çok sıkıntı bir durum olamıyorsun onun pskolojisi var insanı bunalıma sokuyor,birde sorun ne bilmiyorsun çocuk sıkıntı olurmu diye kafaya takıyorsun vs vs..

Adet olduğum zamanlar altın değerinde benim için

gidicem doktora ben de ama bu kan testi ve hormon testi farklı şeyler mi yani gidip kan testi yaptırsam hormonlara da bakılır mı yoksa gidip ayrıca bir hormon testi mi yaptırmam gerek bilen var mı

canım mutlaka tedavini düzenli takip et ve ol.. bende de kist vardı tam olarak senin bahsettiğin polikistik over ozaman hormonlarıma da baktırmıştım kan tahlili ile bakıyorlar hormonlarımda birsey çıkmadı ama kistlerimin olduğunu bi kaç ay d.kontrol hapıyla adetimi düzene sokup kistleri takip edecekleerini söylediler.. ben yaklaşık 3 ay hapı kullanım talimatına göre kullanımdım.. sonrasında eşeklik bende doktora kontrole muayene gitmedim.. aradan tahmini olarak 3 5 yıl geçti ölesine bir muayene olıyım die doktora gittiğimde doktorlar bile bu duruma inanamadı karnımın 4aylık bir hamile kadar şiştiğinini bunu benim nasıl farketmediğimi nasıl böle bir ihmalde bulunduğumu baya aazarlarcasına söylediler ve beni apartopar ameliyata hazırladılar... kistler o kadar büyümüş ve çoğalmıştıki .. bir yumurtalığımı da içine almıştı ve kapalı ameliyat benim için riskti.. allahın izniyle operasyonuumu oldum bir sıkntı yok..

gel gelelim sana ve böle rahatsızlığı olan herkese tavsiyem kesinliklee ucunu bırakmayın kontrollerinize gidin her kadında görülen bir şey oldu maalesefki bu.

çok geçmiş olsunnn :18::18:

bende kist falan yokmuş ama sadece pko başlangıcı var dedı - gerçekten artık bir çok genç kızda oluyomuş çağınn hastalığı gibi :26: beslenmene sıkıntı stres yapmamaya özen göster falan dedi , bir de düzene sokmak için ilaç verdi adetşn bittikten 20 gün sonra içmeye başla diye ama geçen ay içmedim unuttum takip etmeyi

bu ay içsem mi yoksa geçti mi artık bilmiyorum :26::26:

benimde karnım biraz şiş ama o göbek sanırm :18::18:

tatlışım geçmiş olsun , korkulacak birşey yoktur inşAllah ..
Hormonlarına kan tahlilleriyle baktırabilirsin.
Adetliyken daha kesin sonuç vereceği için 3. gün gelmeni söylemiştir doktorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…