• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikarbonat biberonlar acil yardım

akrep_b

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
20
0
86
Bursa
Arkadaşlar c.tesi günü kanser prof. kesinlikle polikarbonat kullanmayın kanserojen cam kullanın dedi. ben çocuğuma aventin biberonlarını kullanıyorum. 2 ay boyunca günde 1 kez mama içti. her kullanımdan sonra kaynatıyordum. işe başladığım için 1 aydır biberonla besleniyor günde 3-4 sefer.şimdi günde 1 kez kaynatıyorum bazen 5-10 dk kaynattığım oluyor. birde bu kabserojen durum sıcakla çıkıyormuş bazen mama suyu kaynakken de biberonun içine koyuyordum şimdi o kadar kötüyümki çocuğuma zarar gelmesin diye herşeye o kadar çok dikkat ediyorumki ama benim zarar gelmesin diye yaptığım şey bilmeden çocuğuma zarar vermek mi? şimdi kendimi çok suçlu hissediyorum birde annemler bu kadar kaynatıp durma diyorlardı dinelemedim herşeyin doğrusunu ben biliyorum ya bilinçli anne :(. offf herşeyde böyle ilk çocuğum ve ben o kadar üstüne düşüyorumki resmen psikolojim bozuluyor şimdi bu haberleri okuyunca eyvah çocuğuma zehirli maddeler içirmişmiyimdir diye günlerdir kendimi yiyorum. aranızda benim gibi olan varmı lütfen yardım çok bunaldım.

her gün yeni birşeyler çıkıyor
neye inanacağımızı şaşırdık artık.
o profösör yumurtanın sarısını kesinlikle yemeyin diyor.
dünyaca ünlü kalp cerrahımızda yumurtanın sarısını
kesinlikle tüketin hiç bir zararı yok diyor.
cam biberonun kullanımı çok zor kırılma açısından.
ayrıca kullandığın marka kaliteli bir marka...

arkadaslar cin de bozuk cd lerden biberon yapıyorlar ve bu biberonu parası olmayan fakir insanlar mecburen alıyor ve cocukları tas gibi cocuklarımızın fazla üzerine titriyoruz mikroplardan korumaya calısıyoruz ve en ufak bir mikropta cocuklarımız hastanelik oluyor vücudu tanımadıgı ve mikroplara karsı savunmasız oldugundan bırakın biraz mikrobu tanısın biraz zararlı maddaler alsınki vücudu onlara karsı savunma makinası calıstırsın
söyle sokakta kumun topragın icinde oynayan yedikleri hep katkı maddeli boyalı zararlı seyler bile olan cocuklar bizimkilerden daha saglıklı

ben 5 ay polikarbonat kullandım cam da vardı iki tane.tabi en saglıklısı cam ama kullandık bi kere neyse ki bıraktılar.bu kadar büyütme kafanda bence camla devam et napalım her sey kanser diyorlar blender da kullanılmayacakmıs hangi birine uyacaz sasırdık vallahi.allah korusun cocuklarımızı

ben de cam kullanıyorum zaten sağlık ocağındaki hemşiremiz de dr umuz da ısrarla cam kullan demişlerdi... hani cam sağlıklıdır derler ya ne bileyim bana da daha temiz geliyor.bence cam kullanmaya devam et. bu arada blender meselesini anlamadım gıdaları çok parçaladığı ve pütürsüz yaptığı için mi yoksa o da kanserojen miymiş;)

blender metal bıcakla parcaladıgı için zararlıymış bir de tam ezemedigi zaman bogazına kacar diye tehlikeliymiş ama asıl söylenen metalin bebeklere zarar verdiği onun yerine tel süzgec öneriyorlarkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

arkadaşlar çok teşekkürler yorumlarınız için, ama şimdi de cam biberonla vermeye çalışıyorum bir damla mama içmiyor bugün annem eski biberonu ile vermiş lıkır lakır içmiş, yani eski biberonunu istiyor. ne yapacağım şaşırdım. sizcede gerçekten zararlımıdır bu biberonlar?

Ben zararlı olduğunu tahmin ettiğim için ısrarla cam biberon da direttim ve cam kullanıyor rahatlıkla.
Bence ne olursa olsun polikarbonat almayın neticede ileri işlem gerektiren bir kimyasal.Cam en doğalı.
Blender olayına gelince ben tel olmayan daha yumuşak süzgeçler var ya ondan aldım onu kullanıyorum ayda bir kez değiştirerek kullanmayı düşünüyorum.

arkadaşlar çok teşekkürler yorumlarınız için, ama şimdi de cam biberonla vermeye çalışıyorum bir damla mama içmiyor bugün annem eski biberonu ile vermiş lıkır lakır içmiş, yani eski biberonunu istiyor. ne yapacağım şaşırdım. sizcede gerçekten zararlımıdır bu biberonlar?

bende polikarbonettan cam biberona geçtim
avent ucu geniş ağız cam biberonlar dar ağız genelde ondan yadırgıyordur.
acaba geniş ağızlı olan cam biberon varmı bir bak ben bilmiyorum ama inşallah vardır ozaman yadırgamaz

ama yinede içmezse. mecburen aventi kullanacaksan kaynatma deterjanla yıka bolbol sıcak sularla durula kansorejen madde 100 derece ile karşılaşınca ortaya çıkıyor. su 100 dereceden aşağı ise sorun yok.içini rahat tut

Back