poğaça börek dükkanı açmak

Öncelikle hangi şehirdesin ben sana bir fikir verebilirim. Hem karlı hemde nerden temin edeceğini nasıl açacağını hepsinde yardımcı olurum ama şehrin önemli...!

Bu konuyla bende ilgileniyorum, ve biz ileride bursada acmak istiyoruz...
Bi kac bilgi verebilirseniz sevinirim...

selam kızlar...tam benlik bi konuymuş bu yahu:)) benim babamlarında ekmek fırını ve pastanesi var hatta bende evlenmeden önce o pastanenin yöneticisiydim..evleneli 6 ay oldu..eğer sormak istediğiniz bişey varsa seve seve yardımcı olurum

Gida sektoru risklidir. Bu konuda fikir sahibi olmak icin bir pastanede bir ay falan calissan iyi olmazmiydi. İsler nasil yuruyor deneyim sahibi olurdun. BasarilAr diliyorum...

ben zaten çalışıyorum şu an. o yüzden böle bi işe giremem şu an

Öncelikle hangi şehirdesin ben sana bir fikir verebilirim. Hem karlı hemde nerden temin edeceğini nasıl açacağını hepsinde yardımcı olurum ama şehrin önemli...!

çok sevindim.. yardımcı olabilecek biri çıkması iyi oldu. istanbuldayım

fırın olduğuna göre imalatı siz kendiniz yapıyordunuz sanırım.

aslında biraz daha detaylı anlatsam iyi olacak. şu anda çok aşırı işlek olmasa da bir yıl içinde işlekliği çok artacak bi yerde bi dükkan var aileme ait. ve babam ağır bir işte çalışıyor. bu zamana kadar çok ağır işte çalışmamıştı. şimdi iyice yaşlandı dayanamıyor. o ticari anlamda cesur değil bu yüzden kiraya vermek istiyor. kirası da çok yüksek sayılmaz.600-700 civarında bi kiraya vercek. bu nedenle ben ön ayak olarak açmak istiyorum bir iş. pogaça ve börekçi ii olur gibi. okul güzergahında kalıyor cadde. ramazandan sonra bu alanda iş yapar gibi düşünüyorum. imalatı kendimiz yapamayız. hazır pogaça börek satılıyormuş çiğ olarak. böyle çiğ alıp pişirmek daha mantıklı gibi. ama getirisi götürüsü krı hakkında bir fikrim yok. bilen varsa yardımcı olsun lütfen..

İmalatı kendiniz yapabilirseniz daha iyi olur sanki.El yapımı mis gibi.
Benim babam da pastane-fırın tarzı bir yer işletiyor.Dediginiz gibi tam okul caddesi üzerinde o da.
Okul zamanı öğrenciler çok geliyor.Bi de dersaneler varsa daha iyi.Bizim de öyle bir yerde.Poğaça simit sürekli satılıyor.Bunu dışında börek,un kurabiyesi vb. şeyler de yapabilirsiniz.
Okul tarafında olan çocuklar genelde görsellige önem veriyor.Onların ilginizi çekebilecek şekillerde kurabiye vb. yapabilirsniz.Gülen suratlı kurabiye var bizde çocuklar bayılıyor.
Bir de internette bayatlamayan poğaçalar var ya puf gibi onların tadına bayılıyorum zaten o tat o koku hiçbir yerde yok.
İnsanlarla ilişkileriniz de iyiyse çok zevkli bir iş.Hayırlısı olur inşallah.

Son düzenleme:

imalatı kendimiz yapamayız. evde bile doğru düzgün poğaçça yapamıyorken bir sürü poğaça nasıl yapalım. hem hep aynı lezzeti falan tutturmak zor olur bizim açımızdan.

dükkanı tarif edince hatırladım bir arada çantacı açmak isteniz değil mi?

Valla 600-700 bile olsa net getiri. Yazdıklarınızdan anladığım cesur olsanızda hiç ticari tecrübeniz yok, uzmanlık alanınız yok, sermayeniz çok değil. Yazık etmeyin elinizdeki paraya kira verin gitsin.

Son düzenleme:

evt bir arada çantacı demiştim. ya ordada bahsettim asıl amacım babamı ağır işinden kurtarmak. sürekli beli sırtı ağrıyor. böle daha fazla dayanamaz.

evt bir arada çantacı demiştim. ya ordada bahsettim asıl amacım babamı ağır işinden kurtarmak. sürekli beli sırtı ağrıyor. böle daha fazla dayanamaz.

O çok kutsal bir istek ona birşey demek mümkün değil ama birşeyleri riske etmemek mi lazım acaba ? O zaman daha çok düşünelim

Okul yolu üzerindeyse kırtasiye olabilir bozuldu, çürüdü derdi olmaz. Tekel olabilir yorucu olsa da sürekli getirisi olan bir iş.... Arternatifleri çoğaltın bence.

Son düzenleme:

kırtasiye burda gitmez. kuruyemiş düşünmüştük de ona daha fazla sermaye lazım sanki. hem burada 3-4 dükkan aşağıda kuruyemiş ve tekel olan 2-3 dükkan var. hem zaten tekel olayı da bize uymaz.

babanın maaşı nasıl ki? neden diyorsan 600-700 tl kira fena değil aslında. daha basit bir şeye girip kiradanda faydalansa olmaz mı?

çünkü tecrübeniz olmadığı için sermayenizi batırma olasılığınız yüksek... ayrıca ilk aylar kar da beklememek lazım. milletin ayağı alışacak, size güvenecek derken zaman alır. burayıda atlamamanız gerekir. ayrıca tecrübeye sahip olmanız için o sektörde çalışmanız lazım.

birkaç yakın arkadaşım kendine ait büro açıp batırdılar. ayrıca bildikleri işi yaparken battı.

evet bende bunu merak ediyor soramıyordum. 1500 falansa kira + 700-800 lük daha basit bir iş mesela

babamın maaşı 800. kiraya verdim diye işe bırakmaz. üni. giden kardeşim var çünkü.masrafı çok. hem kiraya verdiğin zaman daha kendin işletme olasılığın azalıyor. kiraya verince 2 yıl sonra hadi çık diyemezsin. babam yaşından dolayı iş bulamıyor. haliye böyle ağır işlerde çalışmaya devam eder. hani kiraya verince evde otursa rahat etse kiraya versin temiz para gelsin derim ama yok. işi bırak dayanamıosun diyorum ama bırakmıyor. işi bıraktığında maddi anlamda sıkıntı çekior çünkü

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki 2 sene önce bende sizin gibi arayış içerisindeydim. Sonra piyasa araştırması yaptım ve burda battalbey diye bir çiğköfte firması var şahane bir lezzet. Ayrıca firma genel merkezi istanbul. maliyeti az ama geliri yüksek. tutarmı tutmazmı diye sakın düşünme ben çok işlek olmayan bazılarının asla burda gitmez dediği bir yerdeyim ve Allahıma şükürler olsun kazancım çok iyi. Sana gerekli olan çiğköfte dolabı, ayran dolabı, sehpalar tabureler. Bu işte vasıf aranmıyor zaten bir haftada öğreniyorsun. sabahları erken açıp boyoz, pohaça, gevrekte satabilir. Ben fasfood tarzı çalışıyorum ekstra olarak. Bayiliğe para alınmıyor. Zaten firmaya gittiğinde onlar seni yönlendiriyor. İstersen bir düşün güzel iş. Şöyle bir dezavantajı var gece 12 ye kadar çalışıyorsun ama öğlen 11 de açabiliyorsun. Bir düşün araştır istersen. Ben iki senedir yapıyorum bu işi çok şükür işliyor.

geçim derdi zor gerçektende. ama azıcık olan parayı batırmakta var işin ucunda.

baban belli ki oturmayı sevmiyor. emekliliğide vardır diye tahmin ediyorum. çünkü sadece 800tlde az.

ben babama dükkan açsam diye düşünsem, eğer batırırsa dükkanı, o yorulduğundan daha fazla strese girer eminim. onun huyunu biliyorum. eğer sizdede aynı durum varsa. zor olur size.

tam manasıyla bildiğiniz bir işe girişin. poğçacı vs. açabilirsin ancak önceden bir yerde tecrübe edin. gör nasıl yapıyorlar işleri...

kardeşinde okuyormuş. oda parttime bir işte çalışabilir. daha rahat bulur iş....

valla hanımlar ticaret gerçektende öyle kolay değil yaaa..size katılıyorum yani arkadaşımızın çokk bi sermayesi yok anladığım kadarıyla..dükkanın sizin olması avantaj gibi görünsede hiç bilmediğiniz bi sektörde bu da pek bi getiri sağlamaz size sevgili arkadaşım. yanılmıyorsun gerçektende senin dediğin gibi özellikle börek dondurulmuş halde şubelere gönderilir ..poğaçada tabi ama bu iş öyle hazır geldi pişirelim satalımla bitmiyor malesef(bunlar için gerekli donduruculu tezgah altı dolap lazım fırın lazım ki o fırınlar biraz maliyetli olur:SSS hadi bunlarıda geçtim o yapılan poğaça böreği hergün satarsan satarsın yoksa ertesi güne kalırsa zarar!!! bence çok iyi bilmeden girmeyin derim bu işe.. yani gıda sektörü iyidir güzeldir candır amaaaa ama bilmiyorsanız allah korusun tabi de batırır insanı( iyi düşünüp karar vermekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…