Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi pnömokok artık bedava

• Konu Sahibi Konu Sahibi sherry456
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
S

sherry456

Ziyaretçi
artık pnömokok aşısı devlet tarafından karşılanıyor biz bugün yaptırdık.
yalnız 6 aydan büyükleri karşılamıyor.

superrr hemen saglık ocagına gıdıp bı sorayım bakalım ne dıyıcekler yapacaklarmı

bu aşı ilk ne zaman yaptırılıyor yada ne zamana kadar gerekli bilgi verirmisiniz?? teşekkürler

Biz ilk üç dozunu parayla yaptırdık,şimdi 1 yaşından sonra bir doz var..onu karşılar mı devlet sormak lazım

bizimde bir aşımız kaldı ama oğlum sekiz aylık biraz geç oldu bizim için ama seviniyorum bundan sonra bebekler bu pahalı aşıyı ücretsiz olacak.

tüh yeni bir uygulama bu galiba ben yılbaşından sonra tüm bebeklere bedava diye duymuştum ama neyse biz kacırdık diğer bebekler kaçırmasın
çok güzel bir uygulama ayrıca

artık pnömokok aşısı devlet tarafından karşılanıyor biz bugün yaptırdık.
yalnız 6 aydan büyükleri karşılamıyor.
sherry 456 sağlık ocağını aradım pnömokok un ücretsiz olarak yapılmadığını söyledi özele giriyor dedi siz hangi sağlık ocağında yaptırdınız acaba çok acil cevap verebilirsiniz sevinirim teşekkürler

benim kız 7 aylık bizde dün özelde yaptırdık ilk dozunu acaba bundan sonraki iki dozu devlet yaapr mı?

ya ben de aradım sağlık ocağını onlar da yok o özel aşı dedi.artık devlet karşılıyomuş dedim.yok dedi kadın.neden heryerde yok bu uygulama?

evet aynen bende dün 2 tane sağlık ocağını aradım özel dediler devlet karşılamıyor dediler çok merak ettim sherry sen nerde yaptırdın bize bilgi verebilir misin olmazsa oraya götürelim,gerçi devlet karşılıyorsa bütün sağlık ocakları karşılar anlamadım ya....

evet 6 aya kadar yaaa
benim oğlum 2 yaşında
bebeken yapılmadı
2 yaşında olsa olurmu ki
bide bu aşı çok mu önemli ki
çünkü yeni çıktığı için çokta vurdurmak istemiyorum yaa.

bizim doktorumuz ayın 22 sine yaptırın demişti ben de o zaman yaptıramadım şimdi de bedava olduğunu duyunca yaptırmak istiyorum ama buraya gelmemiş daha.ben de bayramda maraşa gidicem sordum oraya gelmiş bayramdan sonra yaptırsam bişey olur mu acaba ? ne bilim doktorum diğer aşıyla arasında 1 ay olsun deyince kafam karıştı bayramdan sonrada yaptırınca diğer aşısına 1 hafta falan kalıyor.3. ayda ama herhangi bir zamanda yapılmasının bir sakıncası var mı acaba

kızlar şimdi geldim sağlık ocağından. hastaydım ama şu aşı muhabbetinisorayım dedim. evet dedi karşılıyor ama mayıs ayında doğan bebeklerden başlıyorlarmış yani öncesini karşılayamiyorlarmış haberiniz olsun.. mayıs ayından itirabern doğan bebeklerin pnömokok aşısı devlet tarafından karşılanıyormuş prevenar adı. ben ilk dozunu ücretli yaptırmıştım ama geri kalan 3 doz u sağlık ocağı yapacak. yeni adıyla aile hekimliğindeki ebeler.

drydeniss nerde oturuyorsun ben büyükçekmecedeyim ve burdaki sağlık ocağı yapmıyoruz özele giriyor diyor,dr. umuzuda aradık o da aynısını söyledi...

pnomokok 4 doz oluyo.genelde 3-5-7-15 aylarda yapılıyo.neden heryerde aynı anda başlamadı bu uygulama anlamış değilim.bakalım bizim sağlık ocağına ne zaman gelecek?

pilot bölge olduğğu için sadece pilot illerde başlamış olabilir. 4 doz olarak yapıyorlarmış

ben ankarada ostim sağlık ocağında yaptırdım.arayıp sorsunlar barii belki haberleri yoktur daha.

ya ben de aradım sağlık ocağını onlar da yok o özel aşı dedi.artık devlet karşılıyomuş dedim.yok dedi kadın.neden heryerde yok bu uygulama?

evet arkadaslar bende sordum saglık ocagına burdada yapmıyorlar acaba yaptıran arkadaslar nerde yaptırmıs acil soylerlerse sevinirim

arkadaşlar konuya açıklık getireyim. İstanbul dışındaki çoğu ilde yapılmaya başlanmış ama İstanbul'da dağıtımı 2009 ocaktan itibaren başlayacakmış, bakalım bizlerin bağlı bulunduğu sağlık ocaklarına ne zaman gelir. Bizim 2. dozumuz 25 Aralıkta, muhtemelen yetişmez, 3. dozu yani şubatta olanı inşallah sağlık ocağında yaptırabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…