Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi pnömokok artık bedava

• Konu Sahibi Konu Sahibi sherry456
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
arkadaşlar istanbulda sağlık ocaklarında pnömokok yaptıran var mı yaa?neden hala gelmedi buraya?bu ay içinde gelmezse kaçırcaz biz yoksa.7. aya giren bebeklere yapmıyolarmış.bilgisi olan var mı??

canım bulunduğu ayla ilgisi yok bildiğm kadarıyla
mayıs ayından önce doğanlara yapmıyorlarmış
bizim ebe öyle söyledi

arkadaşlar ist. de oturuyorum pzt. sağlık ocağına gittim henüz gelmediğini bebeğimin kaç aylık olduğunu sordu 5 aylık olduğunu söyledim 6.ayında aşısını yaptırmaya geldiğinizde aşı gelmişse yaparız dedi.ve 6.aya kadar ücretsiz yapılıyormuş öyle dedi hemşire yani 6.aydan sonra ücrete tabii miş.şaşırdım ayrıca eczanelerde bu aşılar satılıyor dün eczaneye sordum ve inanamayacaksınız 29.50 ytl dedi fiyatına ( özel dr. da 130-150 ytl civarı ) bu aşıyı eczaneden alıpta yaptırabilir mişiz sağlık ocağında bilginiz olsun ayrıca rotavirüsü aşısı da vardı oda o civarlarda fiyatı o da özel dr. da 100-125 arası yani ecznden alıp yaptırılıyormuş

kızlar bu 29.50 olan önceden 115 e satılan adı prenevar olan aşı mı
çünkü zaten 30 civarı olan farklı bir isimde pnömokok aşısı önceden de vardı
biz prenevar yaptırdık 2 doz, pzt 3.yü yaptırıcaz

ben de duydum sağlık ocakları ücretsiz vurduğu için aşının eczandeki fiyatı da düşmüş diye.ama prenevar mı acaba merak ettim ben de?

acaba eczaneden alınan aşıyı sağlık ocağında yaptırmak için reçete filan istiyorlarmı kızlar, bilgisi olan varmı????

kızlar bugün aradım daha önce gittiğimde biz yapacağız demişleridi bugün aradığımda sizinkini karşılamıyor dedi. sinir oldum ya. neymiş mayıs ayı bebeklerine yetiştirememişler haziran ayında doğanlardan sonrasını kapsıyormuş...

ilk çıkan yazı itibariyle 1 mayıs tan sonra doğan bebeklere yapılacağı söylenmiş olan aşılar yetişmediği için bakanlık il sağlık müdürlüklerine yedinden yazı göndermiş arkadaşlar. 1 hazirandan sonra doğan bebeklere yapılıyormuş ilk etapta. belki yeni bir yazı gelirse daha sonra ki aşılarda olabilir bu bir kampanya dedi il sağlık müdürlüğündeki arkadaş. bebeğiniz 31 mayıs doğumlu dahi olsa yapabilecek birşey yok dendi.
bu ne saçma döngüdür ya.. kardeşim ücretsiz yapıyorsan adam gibi yap öyle değil mi ama ya.. yok şöyle yok böyle. bu bebekler var mı var hangi devlet güvencesi nedir anlamadım ya.. yasayı çıkardında öncekiler neden mağdur. önceki derken bakın geçmiş seneleri kastetmiyorum bu yıl içinde doğan bebeklerden bahsediyorum. ayy ne sinir durum ya.

biz de kaçıracaz bu gidişle 5 haziran doğumlu oğlum.buraya daha gelmedi aşı.bu nasıl iştir anlamadım.

arkadaşlar biz dün 3. dozunu yaptırdık
prevenar 114 ytl, fiyatı değişmemiş
hatta ben merak edip çok yakın bir akrabamıza sordum, kendisi tüm türkiyeye dağıtım yapan bir ecza deposunda çalışıyor, bütün ilaçların fiyatları önündeki bilgisayarda
bana prevenarın fiyatının değişmediğini, 30 olanın büyükler için prevenar olduğunu söyledi.
ve alırken dikkat etmemi ucuz olanı almamamı sıkı sıkı tembihledi
bu arada s. ocağındaki hemşireler ilacın fiyatını görünve şok geçirdiler
hatta niye aldınız biz bedava yapıyoruz dediler
tabi mayıstan sonrakilere, biz nisan doğumluyuz dedim
bu arada bir hemşire de bizim yaptırdığımızın devletin yaptığı aşıdan 2 kat etkili olduğunu söyledi
eğitime gitmiş sanırım
artık ne kadar doğru bilmem

ben bizim sağlık ocağını aradım yine.buraya da gelmiş sonunda aşıhihoyyytyarın gidip yaptırcaz.haziran doğumlulara yapıyoruz dedi.5 günle kurtardık biz.ocak ayına kalsa yapmicaklardı.ben aramasam sölicekleri de yok.istanbulda olanlar sağlık ocaklarını arayıp sorsunlar geç olmadan..

mayıs ayından sonra doğanlara yapıyorlar.sağlık ocağında bu şekilde söylediler.

aşılarında aynı olduğunu biliyorum ama doktorumuza sormak lazım.

Canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bende bu konuyla ilgili sağlıkocağıyla görüşecektim.Aynısı olmamasına üzüldüm hem fiyat açısından en çokta sağlık açısından.Bizim tek bir aşımız kaldı onuda kendimiz yaptıracağız.Benim merak ettiğim yurt dışında hangi marka yapılıyor Pnömokok aşısı yurt dışında yaşıyan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim en azından merakımı gideririm.

Arkadaşlar Sağlık Ocağında ücretsiz yaptırdık, 24 Aralıkta prevenar 2.doz. Yani İstanbul'a gelmiş, ama bazılarına mı bilmiyorum.

tabi haziran ve sonrası doğumlu bebekler için ücretsizmiş.

Biz Göztepede oturuyoruz, buraya yakın olanlara gelmiş. Fikirtepe sağlık ocağında yaptırdık.

ben üsküdarda oturuyorum.üsküdardaki sağlık ocaklarına gelmiş..

merhaba arkadaşlar.benim kızım da 6 buçuk aylık.dün aşısı için sağlık ocağına gitmiştik.biz hiçbirşey sormadan pnömokok aşısını da yaptılar...hemşireler artık devlet tarafından yapıldığını söyledi...

Bugün pnömokok 3.dozumuz vardı artık ücretsiz olduğu için sağlık ocağına gittik vurdular ama bir dahaki dozu siz dışardan alıp getirceksiniz dediler,nedeni de ilk iki dozu başka yerde vurdurduğumuz için devlet ödeme yapmıyomuş karışıklık oluyomuş vs... saçmaladılar yani! Çok kızdımmm çokkk, birde 4. doz için 1 yaşındayken getirin dediler bu aşının son dozu 15 ay değilmiydi ya niye 1 yaş? biz 3. ay,5,7 ay diye vurdurduk, siz naptınız bu aşıyı vurduran varmı sizin sağlık ocağı ne dedi? Benim bildiğim mayıs2008 den sonra doğan tüm bebeklerin aşısını devlet ödüyor olmalı ama bizimkiler böyle dedi ,bir değişiklik olana kadar böyleymiş bana çok inandırıcı gelmedi- bu arada 11 haziran doğumluyuz

Canım,biz ilk 3 dozunu kendimiz yaptırdık..2,4 ve 6.aylarda.oğluşum nisan doğumlu..son dozu,12-15 ayları arasında olabiliyormuş..sağlık ocağına sorduğumda rapel doz olduğu için ücretsiz olarak yapıcaz dedi.hatta sordum biz nisan doğumluyuz,eminmisiniz diye..bir yerlere telefon etti sordu,biz ücretsiz vurucaz dedi..her yer farklı şey söylüyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…