• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi pnömokok artık bedava

• Konu Sahibi Konu Sahibi sherry456
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Canım ben 2. ay dolunca,4.ve 6.aylar dolunca yaptırdım..4.dozu 12-15 aylar arasında yapılacak..

kızlar benim kız 13 aylık ası için geç kalmısmı bir bilgi verin lütgen

bu aşı ülkemizde son 2 yıldır yoğun olarak yapılıyordu ve özeldi şuanki fiyatı 115 ytl ilk üç dozu 1 yaşın altında bir dozda sonrasında yapılıyor. Sağlık bakanlığı aşının dağıtımına başlamış sağlık ocaklarında Mayıs 2008 ve daha küçük doğumlu bebeklere ücretsiz. Daha büyük bebeği olan arkadaşlar aşıyı yaptırmamışsanız isteğe bağlı olarak sağlık ocaklarına gidip danışabilir uygun olan aşıyı eczaneden alıp yaptırabilirsiniz..(vurulan aşı iki tip olduğundan bebeğin yaşına bağlı olarak mutlaka danışarak alın ) istanbul için ve diğer tüm illerde "il sağlık müdürlüğüne" danışabilirsiniz telefon numarası var ama site kurallarına uyarmı bilmiyorum bulamayan olursa özelden atarım

Son düzenleme:
Kızlar hemşire bi arkadaşım kesinlikle gereksiz ben çocuğuma yaptırmadım demişti bende inanmıştım :( yaptırmadım

ankarada yaptıran arkadaşlar nerede hangi sağlık ocağında yaptırdınız?

bende sağlık ocağındaki doktora inanıp yaptırmadım bu aşıların sadece para tuzağı olduğunu söyledi en son aşımızı da 18 aylıkken yaptırdık artık aşılarınız bitti dedi içime bir şüphe girdi acaba gerçekten bittimi aşılarımız şimdi 2 yaşında bilgisi olan varsa çok sevinirim

Benim kızım 3,5 yaşında 2 dozuna 250 ytl vermiştik her doktor farklı şey söylüyor ben yaptırdım sonuçta bir işe yarasın yaramasın ben yaptırayımda sonra ayyy keşke demekten iyidir düşüncesiyle yaptırdım kızlar karar sizin=)

Pnömokok hangi hastalıklara sebep olur? (6,7,8)

Zatürre

Zatürre, çocukluk çağında en sık ölüm nedenlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Zatürre, akciğerlerde bulunan hava keseciklerinin iltihap ile dolduğu ve yeterli hava alışverişinin yapılamadığı ciddi ve tehlikeli bir solunum yolu hastalığıdır. Pnömokoklar insandan insana genellikle hava yoluyla bulaşır.

Zatürrenin belirtileri arasında, koyu kıvamlı, sarı-yeşil renkli veya kanlı balgamın eşlik edebildiği öksürük, yüksek ateş ve titreme, nefes darlığı, göğüs ağrısı, halsizlik, zor ve hızlı soluk alma sayılabilir.

Menenjit

Pnömokoklar beyin ve omuriliği koruyan sıvıya ulaştıkları zaman menenjite neden olurlar. Menenjit, beyin ve omuriliği kaplayan ince zarların ve kan damarlarının iltihaplanmasıdır. Son derece ciddi bir hastalık olan menenjit, ölümle veya işitme kaybı, görme bozuklugu, zeka geriliği, hareket bozuklukları gibi kalıcı sakatlıklarla sonuçlanabilir.
Menenjitin belirtileri arasında, yüksek ateş, ense sertliği, baş ağrısı, kusma, aşırı yorgunluk, huzursuzluk ve iştahsızlık sayılabilir. Tedavisi çoğunlukla hastaneye yatırılarak yapılır.

Kan iltihabı

Pnömokoklar, bazı durumlarda kana karışarak burada çoğalabilirler. Pnömokokların kanı istila etmesi durumuna kan iltihabı denir. Vücut, mikroplara ve mikropların salgıladığı maddelere karşı organ yetmezliğiyle sonuçlanan bir tepki verebilir. Kan iltihabı ölümle sonuçlanabilen son derece ciddi bir hastalıktır.

Hastalık belirtileri arasında, yüksek ateş, böbrek, karaciğer gibi organların fonksiyonlarında bozulma, bilinç bozulması, davranış bozuklukları, nefes darlığı sayılabilir.

Orta Kulak İltihabı

Pnömokokların neden olduğu önemli hastalıklardan biri de orta kulak iltihabıdır. 0-2 yaş arasındaki her 10 çocuktan 9'u en az bir kez orta kulak iltihabına yakalanmaktadır. Bu hastalık, soğuk algınlığı, grip gibi diğer solunum yolu hastalıkları ile birlikte de görülebilir (9).

Orta kulak iltihabının uzun sürmesi ve tekrarlaması işitme kaybına, buna bağlı olarak konuşma bozukluklarına yol açabilir. Bazı durumlarda, tedavi edilmeyen orta kulak iltihabı, kulak çevresinde kemik hastalıklarına, menenjite veya yüz felcine dahi neden olabilmektedir (10).

Orta kulak iltihabı belirtileri arasında, kulak ağrısı, çocuğun ağrı nedeniyle kulaklarını kaşıması veya çekiştirmesi, ateş, huzursuzluk ve ağlama sayılabilir.

Sinüzit

Yüz kemiklerinde, sinüs adı verilen içi hava dolu boşluklar bulunur. Pnömokokların bu boşlukları kaplayan zarlara yerleşmesi sonucunda sinüzit oluşabilir.

Sinüzit belirtileri arasında, göz arkasında basınç hissi, yüzde ağrı, burundan soluk alıp verme güçlüğü, genizde akıntı, uzun süreli - bazen kanlı burun akıntısı ve yüksek ateş sayılabilir.

ben hem sağlık ocağına hemde özel doktorumuza sordum bilgiyi teyid ettirdim..doktorum sağlık ocağında yaptır dedi..mutlaka yaptırıcam..Tıp hergün kendini yeniliyo ve yeni aşılar geliştiriyo..zamanını geçirmeyenler bence yaptırsın..ciddi bi aşı bu..

14 gün farkla kaçırıyoruz biz.şu ana kadar yaptıramamıştık,dr yapalım haftaya dedi,inş. yaptırcaz.faydası düşünülünce önemli gibi.bazı dr lar gereksiz buluyormuş.zaten bu dr milletine akıl sır ermiyor ki...

bugün ankara il sağlık müdürlüğünü arayarak sordum bilgileri olmadığını söylediler onlar bilmezse kim bilecek şaşırdım doğrusu

Melikem Ankarada sağlık ocakları aşıyı yapıyor evinize yakın ana çocuk sağlığı olan tüm ocaklarda ücretsiz

Son düzenleme:
ben de dün yaptırdım pnömokok aşısını..geceyi biraz huzursuz geçirdi bugün de pek tadı yoktu yavrumun.. 15 mayıs doğumlu oğlum..bize mayıs ayından itibaren yaptıklarını söylediler ücretsiz olarak tabi...

newlife arkadaşım nasılsın seninle de artık görüşemiyoruz...Asya hanım büyümüş maşallah...sana eşin ve bebişinle hayırlı bayramlar diliyorum arkadaşım..

newlife arkadaşım nasılsın seninle de artık görüşemiyoruz...Asya hanım büyümüş maşallah...sana eşin ve bebişinle hayırlı bayramlar diliyorum arkadaşım..

sağol canım benim..sanada hayırlı bayramlar..Asya'dan çok az fırsat bulup pc nin başına oturabiliyorum..sende iyisindir inşallah bebişinle..izinli olduğun bigün haber ver bana buyur gel canım..ben hep evdeyim..malum havalar serin pek çıkaramıyorum bebişi küçük diye..öptümmmmmm

bızı aradılar oglumun 14 aralıkta asısı var ondan 1 hafta sonrada pnomokok un ilk dozunu vurucaklarını soyledıler

bızı aradılar oglumun 14 aralıkta asısı var ondan 1 hafta sonrada pnomokok un ilk dozunu vurucaklarını soyledıler

canım benide saglık ocagı aradı en son aşı tarihini söyledim 1 ay sonra gel yaparım dedi ben aşılarını üniversite hastanesine yaptırıyom gittim oraya gelmemiş dedi yaptır ilk dozunu arada bir ay olmalı yani saglıkocagına götürdüm hemen yaparım dedi yaptırmadım her hemşire kafasına göre yani 4 dozmuş

Melikem Ankarada sağlık ocakları aşıyı yapıyor evinize yakın ana çocuk sağlığı olan tüm ocaklarda ücretsiz

canım benim sağolasın dün aradım ayın 17 sinde yapabileceklerini söylediler teşekkür ederim.

biz de 15 günle kaçırdık
2 dozu parayla yaptırmıştık
kalan 2sini de parayla yaptırıcaz
ne saçma aslında bütün bebekleri kapsaması gerekirdi
bizimkiler devlet güvencesinde değil mi sanki?

Back