Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. 2 hafta önce benzer bir süreçle bende bebeğimi kaybettim. 20. haftada Ayrıntılı ultrasonda 10 gün gelişme geriliği saptanmıştı sonrasında kendi doktorum haricinde 2 perinatologa göründüm ve gelişme geriliğinin neyden kaynaklandığını saptamamız için amniyosentezden toxoplasma, cmv pcr, kromozom( 13,18,21) bakılması gerekli dedi. Eğer bu sıkıntılar yoksa plasental yetmezlik olduğunu düşünüyoruz demişlerdi. Genetik uzmanı ile Nipt, enfeksiyonlar, Mikroarray bakıldı. 3-4 hafta sonra sonuçlar geldi herşeyin sağlıklı olduğu ifade edildi. Bebekte ve rahimde enfeksiyon ya da genetik bir sıkıntı yoktu. Plasental yetmezlik ise damarlarda direnç, amniyotik sıvının azalması, dopplerde sıkıntı gibi kendini göstermesi gerekliydi. Bu sıkıntılarda görünmüyordu. Doktorlar teoride anlamlı olmasada fayda sağlayabileceğini düşündükleri için Oksapar ve ecopirine başlamışlardı. Hareketlerini gelişim geriliği sebebiyle az hissediyordum. Bazen tedirgin olup Nste bile girmiştik. Doktorlar ve çevremiz sürekli hareketlerini hissedemeyiz zaten endişelenme diyerek beni sözde rahatlatmıştı. Hedefimiz 2 hafta gelişim geriliğini fark açılmadan koruyarak tamamlayıp 30-32de doğuma girmekti. 26+2 de rutin kontrolümüzde bebeğimizin kalbinin durduğunu öğrendik. (5 gün önce perinatolog genetik sonuçları değerlendirip diğer riskleri ortadan kaldırıp plasental yetmezliğe odaklanmıştı; amniyotik sıvı azlığı, dopplerde bozukluk vs olmadığını 10 gün aralıklarla kontrole gelmem gerektiğini hareketlerine çok odaklanmam gerektiğini bebeğin çok hareketli olduğunu söylemişti) 5 gün sonra kendi doktoruma da amniyosentez sonuçlarını iletip mutlu bir şekilde ultrasona girmiştik. Bebeğimizin kalbinin durduğunu 1-2 gün geçmiş olabileceğini söyledi. (Malesef hareketlerini çok az hissetmemin normal olduğunun söylenmesi, süreçte sıkıntı olmadığını düşündüğüm için odak olmamıştım ve oda hazırlıkları başlamıştı bebeğimi kaybetmişim fakat anlamamışım bile) Kan sulandırıcı kullanmam sebebiyle 2 gün bekledikten sonra(en zor zamanlardı) normal doğum ile bebeğimi kaybettim. 3 haftadır kanamam var. Doktor 3-4 ay sonra tekrar deneyebileceğimi söyledi. Tekrar aynı süreçleri yaşamaktan çok korkuyorum. İlk reglim sonrası pıhtılaşma testi yapılacakmış. Genetikten olumsuz sonuçlar gelmediği için tekrar bakılmıyor. Benimle benzer süreçleri yaşayıp hamile kalan ve sağlıklı bir bebek kucağına alan var mı acaba? Önümdeki bu zor ve endişeli yolda neler yapmalıyım??