Plasenta previa

insanın yüreği ağzında yaşaması bu galiba.ben de en ufak şeyde hemen şüpheleniyoum kanama olacak diye.benim 15 haftadaki hafif kanamadan sonra görünmüştü.o zaman hastanede yattım.bir hafta progestan olmuştum.ilk haftalarda baskı çoktu kasıklarıma.yürümek de bile zorlanıyordum.
10 ya da 11 haftada bir gün sürekli tuvalet ihtiyacı hissettim gün boyu.diğer hamileliklerime göre son aylarda bu baskıyı hissetmem gerekiyordu.doktorumu aradım önemli bir şey değil,ama istersen muayeneye gel demişti.bir hafta sonra galiba sabah hafif kırmızı kan geldi.çok panik yaptım.daha önce böyle bir şey hiç yaşamamıştım.iki gün hastanede yattım.evde bir kaç gün az az kahverengi kan devam etmişti.sonra geçti.
hamileliğimin ilk ayında adet günümde çok hafif lekenme olmuştu 3 gün.
düşününce baştan beri bir problem olduğu belliymiş.
dün doplerde ve cuma ilk kez gittiğim dr.usg de plesanta nerde dediğimde yukarıyı gösterdiler.previa olduğumu söyleyince detaylı inceleyip kanaat getirdiler.bir anda kuş gibi hafiflemek isterdim o plesanta münasebeti üste çıkmış dese.
mersenneciğim senin haftalarda ben de çok gergindim.bu hafta biraz daha kafam rahat.evde ufak tefek değişiklikler yapmaya çalışıyorum.yoksa stres stres gitmiyor hayat.
benden başka kızı olacak var mı?

Sanırsam iki hafta kadar oldu bende de göründü, çok küçük dedi. İğne yaptı. 3 gün yatak istirahi verdi, 4 günde ev hapsi. Henüz kontrole gitmedim.

Sağolun kızlar. Bunu sordum ama endişeli ya da gergin olacağımdan değil. Bir kanama olacağı kesin, ben hazırlıklıyım, kapım herkese açık Öğrenmek için sormuştum. Ben de bugüne kadar sadece 3+4 'de hafif kanama oldu, zaten o sayede hamile olduğumu öğrenmiştim, ondan sonra hep kanama bölgesi göründü ultrasonlarımda. Bir de yaklaşık 10-12 haftalar arasında çok az kanama oldu, kahverengi akıntı şeklinde. Şimdi her doktora gittiğimde doktorum kanamayı soruyor, oldu mu diye. Panik bir insan olmadığımdan pek önemsemiyorum, sakin olmaktan başka yapılacak bir şey yok.

Doktorum 15+1. haftamda verdi bunu, tatilde ya da başka bir zaman başka doktora gidersem bu ultrasonu gösterip plasenta previa olduğumu söylememi istedi. Vajinal muayene yapmasınlar ya da dikkat etsinler diye.

Bu da oğluşumun 15+1 deki 4D görüntüsü :) :) Anne ve babaya çekmiş, poz verme özürlü Oğlumu görmeyeli tam 4 hafta+ 1 gün oldu. Perşembe göreceğim inşallah.

Bu da oğlumuzun 12+3 deki hali :)

aman canım inşallh olmaz bişey ... bende ilk başta vardı sonra geçti .. zaten kırmızı renkte olan kanamalar biraz riskli diyodu dr ozamanda ilk defa kırmızı olmuştu sonrada olmadı.. sen ayda bir gidiyosun sanırım ben ilk defa bu aycık 3 hafta oldu en uzun gitmediğim :)) şimdide tam 15 güncük olcak ayın 6 sında.. sağolsun dr cum özletmiyo okadar :))

az önce beni sağlık ocağından aradılar... tetanoz aşısı olmam lazımmış 20 haftadan sonra ... bende iyi olalım dedim :)) dediki dra nezaman gidiceksiniz bende deim ayın 6 sında .. dr a sorun yaptırın derse gelin yapalım dedi ... anlayamadım herkeze yapılıyosa niye dr a sor dediyse.. sizler yaptırdınızmı tetanoz aşısı ... neden gerekli gebelikte acep onuda merakettim ..

kızlar ben çıkıyorum kendinize iyi bakın ... yoksa pcde en uzun süre oturan plesenta previalı hamiş rekorunu kırıcam :))

Canım benim sağlık ocağından da aynı şeyi dediler, doktor onaylarsa gelin dediler. İğneyi yapanlar ebe olduğu için ve bizi birebir takip etmedikleri için en doğruyu yapıyorlar bence. Herkesin durumu farklı, belki senin sahip olduğun bir rahatsızlık ya da başka şeyden dolayı doktorun hayır der. Ebe kafasına göre iğne yaparsa yan etki oluşur v.s. tam bilemiyorum.Doktor bir engel görmediği sürece olmak mantıklı. Genelde ameliyat anında kullanılan metal eşyalardan mikrop kapma ihtimaline karşı yapıyorlar. Ama o da önemli değil, belki pek olmuyordur. Günlük hayatta tetanoz kapma ihtimalimiz daha yüksek. Örneğin: ben inşaat mühendisiyim, çalışıyor olsam ve şantiyeye gitsem paslı demirlerden mikrop kapabilirim. Ya da evde paslı bir iğne, makasdan ....Benim doktorum istersen olabilrsin demişti. Ama kasım ayı anneleri forumunda bazılarının doktorları onay vermemiş. Doktoruna bir danış bakalım, ne diyecek.

Bu arada, evet doktorum beni ayda bir çağırıyor. Ancak bir şey olursa, test gerekirse v.s. arada da çağırıyor. Bir kere 15 günde bir gittim. Sonra hep ayda bir. Sık sık ultrasona girmek istemiyorum zaten. Şu anki kaynaklara göre ultrasonun bir zararı tespit edilmedi bebeklerde. Ama sonuçta bebek, o ses dalgalarına maruz kalıyor, şu ana kadar bir zararın tespit edilmemesi, zararı yok anlamına gelmiyor. Belki biliyorsunuzdur, bazı hayvanlar fare gibi, belli frekanstaki ses dalgalarıyla öldürülüyor. Bebek ultrasondan gelen ses dalgasını direkt duymuyor, ama o ses dalgasının kese içinde yarattığı yankıyı duyuyor, ve rahatsız oluyor.

Son düzenleme:
oğluşunda pek yakışıklı annesi:)
ben de oğlumda 4D ultrasona girmiştim 24. haftada.cd de foto da vermişti.bu kızcağızımda doplerle yetindik.yüzünü biraz daha net görmek isterdim fıstığımın.
dün doplerde göbeğimin üstünde çok durdu doktor bakarken,kızım da bir tepicik atıverdi.çok gerildi,başı karnımı delecekti sanki.acaba ışınlardan mı rahatsız oldu?
henüz bebeğime hiç bir şey almadım.7. ay da artık almaya başlarız.sposorumuz teyzesi.benim pek keyfim olmadığı için yiğenini o düşünüyor.

Son düzenleme:

Sağol teyzesi, babasına çekmiş oğluşumuz :)Doktor 15+1 de normal ultrasonla organlarına baktı genel, kalbi, böbreği, dudağı,beyni v.s.Herşey normal dedi. Arada da öylesine kıyak olsun diye 4 boyutlu gösterdi, sağolsun. Şimdi perşembe günü 2. düzey detaylı ultrasona gireceğim, inşallah o zaman daha detaylı görürüm. Merak etme canım, herkes ultrason, dopplere giriyor, bebek tabii ki rahatsız oluyor ama sık sık girmedikten sonra sorun değil. Aferin kızımızın teyzesine :) Bu arada bebeklerimize güzel güzel diyoruz ama objektif konuşmak gerekirse bebekler güzel olmaz ki, en azından yeni doğduklarında çirkinler Üzgünüm oğlum

benim niye hep vajinal bakıyo ucu aşşağıda diyor eklicem şimdi bakalım

benim niye hep vajinal bakıyo ucu aşşağıda diyor eklicem şimdi bakalım

Canım 15. haftaya kadar bana da hep vajinal bakıldı. Ama plasenta previa olduğunda biraz daha hassas olmak gerekiyor. Ayrıca herkesin durumu farklı, kimisine vajinal bakar kimisine abdominal, bunda büyütecek bir şey yok. Sen kimsenin durumunu kendininkiyle karşılaştırma sakın. Hepimizin hastalığının adı aynı, ama aslında, diğer değişkenlere bağlı olarak herkesin durumu farklı. Koy bakalım fotonu, senin ki nasıl.

oğlum erken doğdu ve zayıftı.çok da çirkin.ben de tatlı bir oğlum olacak derdim,görünce sükutu hayal tabi.etlendi de alıştım.
ne beceriksizim 1 saate yükledim yandakide benim fıstığım

kızın çok tatlı.ben bir şey anlayamadım görüntülerden canım ya.

Ay ablana kızdım yaa haddim olmayarak.neticede sen hamilesin yaptiğın naz da olsa çekilmeli.benim kardeşim hamileyken hicbir problemi olmadığı halde ağır vasıta haline gelmişti yazlıkta beraber kalıyorduk eşlerimizle falan,kardeşim normalde de cok ağır ve tembeldi hamileyken hiç yerinden kalkmaz oldu sinir oluyordum ama yine de her işi ben yapıyordum valla.sırf hamile diye.üstelik gayet sağlıklıydı.kaldı ki senin durumun gayet ciddi yani dinlenmek şart.ablan eminim durumunun ciddiyetinin farkında değil.yaşamayan bilmiyor.senin bu en özel ve en ilgi isteyen döneminde ablacığının yanında olması gerek.umarım en kısa zamanda kendine gelir ve seni arar şekercim.
Jfkyı beğenmezsen buraya gelirsin.benim de özel sigortamda sorun çıkarsa acıbademde doğurmayacağım.beraberce medicanaya gideriz çatır çatır doğururuz.arkadaşımin yeğeni geçen gün orada sünnet oldu çok memnun kaldılar,taburcu olmadan sünnetimizi de yaptırırız inşallah

Aynen ben de acayip agresif bişey oldum.hamileliğimin başlarında daha beterdim simdi makul seviyelere indim.allahtan eşim antidepresan kullanıyor kuzu gibi normalde o da asabidir yoksa.istediğim birsey olmayinca kaprislere başlıyorum.ay ben bile bazen kendimi çekemiyorum yaa.

Benim de kanama bölgem vardı ama previadan farklıydı.hamileliğimin 6.haftasında kalp atışlarını duymaya gideceğimiz günün sabahı kanamam oldu doktor o zaman göstermedi ama 10 gün sonra gösterdi kese arkasındaki kanama alanını.rahim kanı emebilir dedi ya da dişarı atılabilir dedi.allahtan rahim emdi de kurtuldum.benimki ilk üç ay içinde olan birşeydi.şu an herşey normal previa dışında.

Ben senin oğlunun minik ellerini ayaklarını yerim.Allah kucağına alıp sevip okşamayı nasip etsin mersennecim.demekki kanama gorürsen sakın korkmayacaksın.büyük ihtimalle de kahverengi olacak ve o bölge boşalacak.akmaya da bilir.inşallah rahim kanı emer.pis kan defol git olman gerekn yere.sinir etme insanıKeşke bi ilac olsa alsan hemen kan gitse.bu teknoloji güya çok ilerledi ama bize işlemiyo yaa

Ben geçen sene bir doz yaptırdım ikinci dozu yaptıramadan doğurdum canım.bu sefer yaptırmıcam.dün sağlık ocağından arayıp eksik bilgilerim için çağırdïlar.hemşire o kadar tatlı ki keşke doğumumda da yanımda olsa.geçen seferki yaşadıklarımı bildiği için benim adıma çok sevindi sağolsun.ama bir daha gelmeyeceğimi kendimi bu sicakta yormak istemediğimi söyledim.

Bende de sponsor bir teyze var sağolsun.ben de kardeş çok maşallah.kardeşim dediğine göre geçen sefer hiçbirşey almak içinden gelmemiş.içinde kotü hisler varmiş açıklayamadığı.bana sonra söyledi.ama bu sefer içi rahatmış.bana babyshower yapçakmış.süsler,kurabiyeler,şekerler organize edecekmiş.bakalım hayırlısı hiçbirşeyde gözüm yok valla.yeterki oğlumu sağlıkla doğurabileyim.kimse benim için artık üzülüp ağlamasin istiyorum.

Canım kız da olsa erkek de olsa bebek dediğin çirkin olur :) 2-3 ay sonra kendilerine gelip güzelleşiyorlar herhalde.

Kız canım, ben de çok kızıyorum zaten. artık kızmıyorum çünkü onu görmek bile istemiyorum, ben inanılmaz kindarımdır. Kinim bir tek anneme ve eşime işlemez :)Kendisi bugüne kadar her işinde beni köle gibi kullandı, ama ne zaman ihtiyacım olsa ortadan kayboldu. Geçen sene ben evlenirken de çok ihtiyacım vardı, oturacağım evde eşimin eşyaları vardı, evlenirken doğalgaz tesisatı, boya badana v.s. yapıldı ev inşaat alanı gibiydi, gelip yardım edeyim mi diyeceğine kendi kendine uzaklaştı benden, yardım etmemesini bıraktım inşaat gibi eve oturmaya kahve içmeye geldi de elini bir işe sürmedi. Halbuki 5 dk.lık mesafedeyiz. Annem o zaman İstanbuldaydı ama prensip olarak annemi yorup iş yaptırmam, o yüzden annemede kendim hallederim demiştim.Hamileliğimde böyle yaptı, çok naz yapmışım, niye onun gibi hoplayıp zıplamıyormuşum, komedi gibi valla:) Onun ne zaman başı sıkışsa annemi beni kullanır. Ama yeter artık, gelip eşşek gibi özür dileyene kadar affetmeyeceğim, Allah'a havale ediyorum onu. Benim de hayatta olan bir teyzem var, ama hiç tanımam bile,eksikliğini hiç hissetmedim :) Varsın benim bebeciğimde teyzesiz büyüsün. Burada onun pepuke teyzesi ve daha bir sürü teyzesi var,gönüller bir olsun :) Ama ben yeğenimi görmeden yaşayamam, o benim oğlum

Bakmışın aynı hastanede doğururuz canım. Bakalım perşembe doktordan dönünce yazarım.

Benim kanama bölgesi hala duruyor canım, bakalım inşallah dediğin gibi rahim emer yutar onu, hayırlısı. Ben de şeyi merak etmiştim, acaba her previa hastasında böyle hazırda bekleyen bir kanama bölgesi mi var acaba demiştim. Ama demekki ilgisi yokmuş.Bu hafta doktora detaylı soracağım.

Sağol teyzesi, paşacığım ellerinden öper O kanlar aksa rahatlayacağım valla, plasentayı hiç kafaya takmıyorum zaten. Benim başından beri korktuğum diyemeyeceğim ama çekindiğim kanama. Doktorum en fazla 2-3 saatlik araba yolculuğunu serbest bırakmıştı, onda da gittiğim yerde acil bir duruma karşı büyük hastane olan tatil yerlerine gitmemi önerdi. Biz de bu hafta kocacığım, kardeşi ve eşi ile Şileye gideceğiz, biraz insan yüzü görüp ayağımı denize sokayım :)

İyi yapmışın canım. Ben 2 dk. yürüsem kıpkırmızı oluyorum. Hava çoooook sıcak.

Aferin o teyzeye, teyze dediğin böyle olur. Bu sefer göbekler atacağız canım hep beraber, sen hiç merak etme, ben hepimiz için hep dua ediyorum :) Normalde teyze dediğin anne yarısıdır. Hisli teyzesi varmış oğlumuzun, şimdiden planlamış herşeyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…