- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.061
Kusura bakma aazzrraa cığım ben bu mesaja cevap yazmıştım ama cevapla tuşuna basarken sorun olmuş sanırım, yarım saatir önceki sayfalarda cevabımı aradım, bulamadım :) Öncelikle kızın pek güzel canım,Allah bağışlasın, senden mi almış güzelliğini :) Ultrasonlarda rahim ağzını göremedim canım, neresi olduğunu biliyorsan bir söyleyiver, seçemedim valla.İlk baştaki resim ters duruyor sanırım. Orta resimde ortadaki geniş kanal rahim ağzı mı, değil herhalde çok geniş. Bir de orta resim ve en sağ resmin sağ tarafındaki yuvarlak bölge neresi? Bir tercüme et bize canım :)
ben de 14.haftada az kanamadan sonra rahimde kan görülüyordu.tamamı dışarı çıkmayınca rahimde kalıyor sanırım.gelse de kahverengi geliyor.Allah hiç birimize göstermesin artık inşaALLAH.Canım ben de 4. haftamdan itibaren kanama bölgesi hep var. İlk başlarda o yüzden yatıyordum hep. Doktorum ilk başlarda hatta beni gebelik konusunda fazla heveslindirmedi. Her gebelik doğumla sonuçlanmaz, şu kadarı ilk 3 ay düşer v.s. Bunları direkt benim gebeliğe yönelik söylemiyordu, panik yapmamak için genel konuşuyordu. Sonra üstüne previa geldi. Herşey üst üste geldiği için bir yerde bendeki filmler koptu sanırım. O yüzden bu kanama alanını niyeyse previa ile ilişkilendirmiştim hep. Hoş, neyle ilgili olduğu çok da önemli değil, beni yatırıyor mu yatırıyor :) Birde benim ki rahim ağzının dibinde. Ultrasonda kanama bölgesi diye gösterdiğim alanın altındaki dar olan köprü,kanal gibi yer rahim ağzı. Rahim ağzındaki en ufak gerginlik kanı dışarıya boşaltacak. Bakalım belki de sizinkiler gibi geçmiştir.Perşembe öğreneceğim.Artık umurumda değil bunlar, ben tam öğrenmek için araştırıyorum. Bebeğimi sağlığıyla kucağıma alacağım, gerisi boş.
Sağol canım. Bu hafta kendimi çok iyi hissediyorum, hatta bu akşam eşime dedim ki, ya plasenta yukarı çıktı ya da kanama bölgesi yok oldu, ama kesin iyi birşey oldu dedim. Bu arada çok mutluyum kızlar. Biraz önce eşimi yatırdım (benim uykum düzensiz), yatırırken 2 dakika ben de uzandım, elimi karnıma koydum, tam göbek deliğimin oralar, kalp fibi pıt pıt atıyor.Gözle de görülüyor. Eşim önce baktı, sonra da eliyle hissetti. Bebeğimizin kalp atışı böyle hissediliyor mu?deneyimli anneler, lütfeen cevap :)Çok merak ettim. Acaba benim kalp atışım mı dedik, ama kalbimin göbekte ne işi varHani damarlardan benim kalbimimi hisettik acaba dedik.
daha çok güzel günler göreceksin taze annecik.:)
ben de önceki hamileliklerimde senin gibi düşünmüştüm.ama o göbeğimizden gelen nabız ritimleri.şu an bebeğin daha aşağıdadır.orAlara elini koy hissedersin.çok güzel bir duygu.şöyle 3-4 hafta ilerle ne tatlı tepiklerini hissedeceksin.ellerini bile hissediyor insan.ben de artık bebeğime kavuşmaktan çok bu günlerin tadını çıkarmak istiyorum.stres ve korkuyla anlamadan geçmesini istemiyorum.sonumuz ne olur Allah bilir ama şu an içimde minik bir kalp atıyor ve hareket ediyor.beraberliğimizin tadını çıkarmalıyız sanırım.:)
Sağol canımcığım verdiğin bilgiler için. Bu duyguları ilk defa yaşayınca neyin ne olduğunu bilemiyor insan. Ne olursa olsun dün gece çooook mutlu olduk babasıyla. Bu arada bebeğimiz 15. haftalarda göbek deliği hizasındaydı.Şimdi de biraz daha yukarısındadır herhalde. Normalde bileğimdeki damarlardan bile nabzımı zor hissederim ben, şimdi nasıl olduda göbeğimden kendi nabzımı hissediyorum, çok tuhaf :) Ben bu hamileliği çok sevdim valla.
Dün bebeğimin tüm ultrason resimlerini tarayıp bilgisayara aktardım. 4. haftada yolk kesesine sarılmış minnacık bir embriyo, 6. haftada biraz daha insan şekline benzeyen minnacık kurbağacık,10. hafta...,15.haftada 4 boyutluda bildiğin insan yavrusu :) Bu fotoğrafları hızlıca üstüste seyredince Alla'ın en güzel mucizelerinden birine aracı olduğum için kendimi ayrı bir mutlu hissediyorum. Minik kurbağacığım kocaman adam oluyorŞöyle 30.lu haftalara gelsem, ona bıcır bıcır kıyafetler alsam, ismini koysak....Düşündükçe bile heyecanlanıyorum.
canım o büyük yuvarlak bebek heralde evet başta ki resim aşağı duruyor öyle çekmişim iki resim aynı sarı bir iaret var orası ucu dedi ne bileyim:26::26::26:
ben de 14.haftada az kanamadan sonra rahimde kan görülüyordu.tamamı dışarı çıkmayınca rahimde kalıyor sanırım.gelse de kahverengi geliyor.Allah hiç birimize göstermesin artık inşaALLAH.
Sağol canım. Bu hafta kendimi çok iyi hissediyorum, hatta bu akşam eşime dedim ki, ya plasenta yukarı çıktı ya da kanama bölgesi yok oldu, ama kesin iyi birşey oldu dedim. Bu arada çok mutluyum kızlar. Biraz önce eşimi yatırdım (benim uykum düzensiz), yatırırken 2 dakika ben de uzandım, elimi karnıma koydum, tam göbek deliğimin oralar, kalp fibi pıt pıt atıyor.Gözle de görülüyor. Eşim önce baktı, sonra da eliyle hissetti. Bebeğimizin kalp atışı böyle hissediliyor mu?deneyimli anneler, lütfeen cevap :)Çok merak ettim. Acaba benim kalp atışım mı dedik, ama kalbimin göbekte ne işi varHani damarlardan benim kalbimimi hisettik acaba dedik.
ah canım benim ya şimdi ilk bebişin ya heyecanı bambaşkadır sende.ben şu an tüm hareketlerini hissediyorum.bir yandan sağ kaburgamın altından tepiniyor,bir yandan da kasıklarımda tırmalayıp duruyor.bir haftadır daha büyüdüğü için sanırım çok hareketli.ondan bahsettiğimi hissetti sanırım coştu içerde.2. düzey usg,yani doplerde o minik kalp atışlarını duymak acaib motive ediyor beni.bebeğim başaracağız bunu diyorum.Allah çok çok büyük.bizi annelikle şereflendirdiği için sonsuz şükürler olsun.,inşaALLAH doğacak,büyüyecek,yaşından büyük laflar edecek,koşarak öpecek anneciğini.........
annelik süper bir şey canım.her şeye değer gerçekten.bizimki daha farklı,daha zor kısmından sahip olacağız kuzularımıza.
Canım inşallah düşündüğün gibidir güzel haberlerle dönersin yarın... O hissettigin Bebegin hickirigi olabilir bikac kere ritmik şekilde olduysa.... Zayifsan eğer bu haftada ilk hareketleri hissedilir canım... Eğer ritmik sekilde dediğin gibi atar damar gibi pit pit sa Muhtemelen hıçkırıklar dir canım.... Anne karnında bebekler çok sık hickirirlar... Hatta doğduktan sonrada çok olur... Simdi sırası gelmişken bebisin hickirigi emzirmeyle geçer.. bunu bi köşede tutmak lazım çok ise yarıyor....
Yaklaşık 3-4 dakika sürdü canım. Ne olduğunu çok merak ettim valla :) Aaay aay ben oğluşumu emzirmem mi, sütümüz de olur inşallah, son damlasına kadar onun :)ister ısırsın ister oynasın, hepsi onun :) :) babası duymasın
Hıçkırıklaridir muhtemelen o hissettigin... Ilk hareketleri kimine göre kelebek kanat cirpmasi gibi olurmuş.. benim ikisindede şu dalgalanmasi balık yuzerya böyle onun gibiydi..ilk harekeleri.. benim 2. Oldugu için erken hissettim öyle olurmuş... Şimdi baya belirgin harekeleri var.. bide haftasida ileri biraz usg de dün dışarıdan dalgalanma kabarma şeklindeydi hareketler yavaş yavaş gozle görülmeye basladik biz... Darısı senin başına inşallah...
dönmüştür canım.tekmeler daha küçük hareketler.ama haftana göre onları da hissedersin.ben daha çok baağırsaklarımda hissediyordum hareketlerini.sanki gaz varmış gibi de sanıyor insan.yukarı göbek üstüne de çıkıyorlar o dönemlerde.alan geniş ya geziniyor yaramazlar.benim genlde sağ tarafımda duruyor.şimdi kafası büyüdü ve çok net hissediyorum.geçen haftalarda vücudu tam dönüyordu.Ay yerim ben onu :) Büyümüş, güçlenmişte dışarıdan da görünürmüşBu arada geçen hafta bir kaç kere hareketlerini hissettim. Sağ tarafımdaydı, bazen tek bir tarafta olduğunda karnımın o tarafı şişiyor. Artık tekmemiydi, yerinde mi döndü bilmiyorum ama bir şey yaptı, hissettim. Dünkü acaba onun nabzı mıydı diye düşündüm, ama dediğin gibi hıçkırıktır herhalde. Deneyimli anneler daha iyi bilir :)Boyum 1,67 m. kilom şu an 58,5 - 59 kg. canım. Hamilelikten önce 55 tim. Dünkü çok güzeldi ama, göbeğim resmen seyirdi.
geçmiş olsun canım.kolaylıkla atlatır inşaALLAH.germe kendini,relax olmaya en çok bizlerin ihtiyacı var.Slm kızlar eşim hemoroid ve makat çatlağı için ameliyat olmaya gitti şehir dışına kayınvalidem ve kız kardeşimle yarın olacak cuma çıkarsın demiş inşallah kolayca atlatır canımız sıkılıyor kızımla evdeyiz pazar var burda birazdn gidip dolaşsam diyorum
Ay yerim ben onu :) Büyümüş, güçlenmişte dışarıdan da görünürmüşBu arada geçen hafta bir kaç kere hareketlerini hissettim. Sağ tarafımdaydı, bazen tek bir tarafta olduğunda karnımın o tarafı şişiyor. Artık tekmemiydi, yerinde mi döndü bilmiyorum ama bir şey yaptı, hissettim. Dünkü acaba onun nabzı mıydı diye düşündüm, ama dediğin gibi hıçkırıktır herhalde. Deneyimli anneler daha iyi bilir :)Boyum 1,67 m. kilom şu an 58,5 - 59 kg. canım. Hamilelikten önce 55 tim. Dünkü çok güzeldi ama, göbeğim resmen seyirdi.
Slm kızlar eşim hemoroid ve makat çatlağı için ameliyat olmaya gitti şehir dışına kayınvalidem ve kız kardeşimle yarın olacak cuma çıkarsın demiş inşallah kolayca atlatır canımız sıkılıyor kızımla evdeyiz pazar var burda birazdn gidip dolaşsam diyorum
Geçmiş olsun kızımıza, iyileşir inşallah hemen, çok öpüyorum onu. Dondurmayı fazla mı kaçırıyor acep :) Evet kincilik çok kötü bir huy canım, biliyorum ama engelleyemiyorum. Özellikle bencil insanlara hiç katlanamıyorum (ablam :) ). Onunla genel olarak anlaşamayız. O ya annemi üzer, konuşmam onunla ya da bana domuzluk yapar, yine konuşmamBilgiler için sağol arkadaşım, Plasenta kanamasıyla ilgili bilgi sorunum yok ama ben bu kanama alanını başından beri previayla ilgili olduğunu düşünüyordum. Ama kendine özel bir adı bile varmış subchorionic hematoma. Bakalım, rahim inşallah emmiştir. Genelde 20. haftaya kadar duruyormuş, o sürede rahim emiyormuş. İyi geceler canım sana.
çok geçmiş olsun. Bende oglum hasta olunca helak oluyorum bide elimden bisey gelmiyor ... Kuzum yüzüme bakıyor anne nezaman gecicek diyo hepten bitiyorum ozaman .. ben olsamda o hiç hasta olmasa keşke... Inşallah cabucacik atlatır kuzun hastalığı...
Sağol şekerim.gece ateşi de çıktï tam oldu.en korktuğum şeylerden biridir ateş.biraz inatçı çıktı,şuruplar verdik,ılïk duş aldırdık,babası geceyarisi eczaneye yollandı calpol aldı bir de ateş düsüren alın bantı bulmuş onu koyduk alnına,soğuk kompresler,çıplak yatırmalar derken bi indi bi cıktı ateşi,biraz uykusuz kaldık.sabah ta istifra etti.bir yerdem fena mikrop kapmış sanırım.şimdi uyuyo antibiyotiğe başlamak zorunda kaldım mecburen.akşama toriuma gotürcem diye söz vermiştim bir an önce iyileşme derdinde aşkitom.ne zamandır hastalanmıyo diye düşünürken nazarım deydi.gece başında babasıyla beklerken aklıma bebeklik halleri geldi daha sık rahatsızlanırdı helak olurduk iyileştirmek için bebek bakmak ne zor yaaaBebek düşününce aklıma gelen yegane şarkı uykusuz her gece yorgun ölesiyeeee
Canımcım kanama alnın benimkinin aynısı ben de netten aramıştım subkoryonik hematom diye.hiç tasalanïlacak bişey değil.benim doktor hemen kaybolabilecek bişey değil demişti ama bir mucizemidir nedir üç gün arayla iki kez ultrasona girdiğimde kaybolduğunu görmüştük.inşallah seninki de oyle olur.olmasa bile bebeğe zarar vermedikçe uslu uslu orada durmasında beis yok.
canım çok sonra gördüm geç oldu biraz ama. evet normal doğum yaptım. benim tam plesanta previa değildi. zaten herşey anormaldi ben bile hayret ediyorum yaşadıklarıma. raporumda plesanta previa olduğum yazıyor. bir de bunun üzerine plesantam ön duvarda imiş. neyse artık herşey geçmişte kaldı. önümüze bakmak lazım kızım yaşıyor yaa allahıma şükürler. sağlıkları da yerinde olsun inşallah. zaten doktorumdan davacı olacağı bu aralar onunla uğraşıyorum senin acını anlıyorum canım allahım yenilere sağlık versin inşallah. endişelenme lütfen herkes diyorkii ilki öyle oldu diye diğerleri de benzeyecek değil. dikkat edin siz diyorlar. artık malesef kötü de olsa bir tecrübemiz var bundan sonra daha dikkatli olmalıyız. allahım bizi ve yavrularımızı korusun inşallah
Slm kızlar eşim hemoroid ve makat çatlağı için ameliyat olmaya gitti şehir dışına kayınvalidem ve kız kardeşimle yarın olacak cuma çıkarsın demiş inşallah kolayca atlatır canımız sıkılıyor kızımla evdeyiz pazar var burda birazdn gidip dolaşsam diyorum
dönmüştür canım.tekmeler daha küçük hareketler.ama haftana göre onları da hissedersin.ben daha çok baağırsaklarımda hissediyordum hareketlerini.sanki gaz varmış gibi de sanıyor insan.yukarı göbek üstüne de çıkıyorlar o dönemlerde.alan geniş ya geziniyor yaramazlar.benim genlde sağ tarafımda duruyor.şimdi kafası büyüdü ve çok net hissediyorum.geçen haftalarda vücudu tam dönüyordu.
bu arada kilon süper.seyirdiyse bebiştir canım.ben sürekli devam ettiini düşünmüşüm.
daha güzel hareketler gösterecek sana annesi.topuğunu,elini bile hissedeksin.
geçmiş olsun canım.kolaylıkla atlatır inşaALLAH.germe kendini,relax olmaya en çok bizlerin ihtiyacı var.
canım muhtemelen öncekiler dönme vs otarz hareketler... ehh büyüyorlar artık hele 7 aydan sonraki hareketler tam kareteci gibi :)) dışardan tekmeler yumruklar gözle görülcek oda ayrı bi heyecan ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?