- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #1.041
Canım benim sağlık ocağından da aynı şeyi dediler, doktor onaylarsa gelin dediler. İğneyi yapanlar ebe olduğu için ve bizi birebir takip etmedikleri için en doğruyu yapıyorlar bence. Herkesin durumu farklı, belki senin sahip olduğun bir rahatsızlık ya da başka şeyden dolayı doktorun hayır der. Ebe kafasına göre iğne yaparsa yan etki oluşur v.s. tam bilemiyorum.Doktor bir engel görmediği sürece olmak mantıklı. Genelde ameliyat anında kullanılan metal eşyalardan mikrop kapma ihtimaline karşı yapıyorlar. Ama o da önemli değil, belki pek olmuyordur. Günlük hayatta tetanoz kapma ihtimalimiz daha yüksek. Örneğin: ben inşaat mühendisiyim, çalışıyor olsam ve şantiyeye gitsem paslı demirlerden mikrop kapabilirim. Ya da evde paslı bir iğne, makasdan ....Benim doktorum istersen olabilrsin demişti. Ama kasım ayı anneleri forumunda bazılarının doktorları onay vermemiş. Doktoruna bir danış bakalım, ne diyecek.
Bu arada, evet doktorum beni ayda bir çağırıyor. Ancak bzir şey olursa, test gerekirse v.s. arada da çağırıyor. Bir kere 15 günde bir gittim. Sonra hep ayda bir. Sık sık ultrasona girmek istemiyorum zaten. Şu anki kaynaklara göre ultrasonun bir zararı tespit edilmedi bebeklerde. Ama sonuçta bebek, o ses dalgalarına maruz kalıyor, şu ana kadar bir zararın tespit edilmemesi, zararı yok anlamına gelmiyor. Belki biliyorsunuzdur, bazı hayvanlar fare gibi, belli frekanstaki ses dalgalarıyla öldürülüyor. Bebek ultrasondan gelen ses dalgasını direkt duymuyor, ama o ses dalgasının kese içinde yarattığı yankıyı duyuyor, ve rahatsız oluyor.
drcugumuz nederse onu yapcaz artikim... Kanama alanı kaybolana kadar beni sık çağırdı dr .. sonra 1 aya Verdi şimdi 15 e düştük hayirlisiyla...