Plasenta previa

drcugumuz nederse onu yapcaz artikim... Kanama alanı kaybolana kadar beni sık çağırdı dr .. sonra 1 aya Verdi şimdi 15 e düştük hayirlisiyla...

Canım merhaba kaç saattir yazıcam yazıcam fırsat bulamadım,kızım ishal olmuş bademcikleri de ağrıyor onunla uğraştım şimdi daha iyi.arabayı da cumaya satiyoruz 11senelik araba o yüzden fazla etmedi ama olsun bankaya koyup dokunmicaz doğum için sakliycaz.ama arabasız kaldık çok fena hiç alışkın değilim yaa akbil nası kullanılır onu bile bilmiyorum.neyse Allah büyük giden araba olsun yerine daha iyisi gelir inşallah.
Canım abla kardeş arasında olur boyle küslükler ama kinci olman kötü.babam gibi. O da kincidir bence çok uyuz bir huy.ben de kinci olsam ohooo kimseyle konuşmamam lazım.benim 3 kardeşim var ablam abim yok ve dördümüz içinde en duygusal,ailesine en duşkün benim.diğerleri kendi halindedir.ben idare etmesem,bazı şeyleri görmezden gelmesem aramiz daha kötü olurdu.birilerinin alttan alması gerek.inşallah en kısa zamanda ablacığınla barışırsinız.ayrıca tabiki ben de yavrukuşunun oz olmasa da bir teyzesi olurum seve seve,gurur duyarim.
Kanama bölgesine gelirsek plasentayla bir alakası yok bildiğim kadarıyla.bazılarında kese etrafındaki kanama hamilelik boyunca duruyor.previada kanama olup orada hapsolmuyor.zaten plasenta rahim ağzında,kanama olunca direk bir yere takılmadan geliyor.bebek ağırlaştıkça plasentaya baskı oluyor,plasenta hem annein hem bebeğin damarlarının birleştiği bir organ,ani bir harekette anneye ait damarlardan birisi açılıp kanıyor.çoğunlukla gelen kan anneye ait ama bazi durumlarda aşirı kanamalarda bebekten de kan kaybı olabilir plasenta yoluyla.bu durumda çok dikkatli olunması gerekiyor ama bu nadir gorülen bir durum.ay profesör olmuşum ben yaa

Canım şile harika haber çok severim çoculuğumun yazları orada geçti diyebilirim.dedemlerin yazlığı var da.plaja gidersiniz kalabalık olur ama suyu kumsalı güzeldir.ben de denizi ozledim benim yerime de cpı çıp yap oohh.ama dikkat et güneşte fazla kalma haa.öptüm şkerim seni Allah rahatlık versin sana ve tüm cicişlerime

Ay bende kapriste var sinirde yakında benim adamada lazım antidepresan...

Bugün beni arayanda daha önce yapıldıysa gerek yok dedi.. ben yaptırmadım hiç.. bakalim dr ne dicek .. yaptırı derse yaptiricam...

Geçmiş olsun kızımıza, iyileşir inşallah hemen, çok öpüyorum onu. Dondurmayı fazla mı kaçırıyor acep :) Evet kincilik çok kötü bir huy canım, biliyorum ama engelleyemiyorum. Özellikle bencil insanlara hiç katlanamıyorum (ablam :) ). Onunla genel olarak anlaşamayız. O ya annemi üzer, konuşmam onunla ya da bana domuzluk yapar, yine konuşmam Bilgiler için sağol arkadaşım, Plasenta kanamasıyla ilgili bilgi sorunum yok ama ben bu kanama alanını başından beri previayla ilgili olduğunu düşünüyordum. Ama kendine özel bir adı bile varmış subchorionic hematoma. Bakalım, rahim inşallah emmiştir. Genelde 20. haftaya kadar duruyormuş, o sürede rahim emiyormuş. İyi geceler canım sana.

Şimdi kanama alanın kayboldu mu peki? Yanlış anlamadıysam kaybolmuş, geçmiş olsun, darısı başıma.

Evet canım benim kayboldu... En son geçen ayın 14 te kahve yoğun kanamam olduğunda dedi kesedeki kanama o ayrılma yok dedi burda bir sorun yok dedi... 3 veya 4 günlük bir kanama dedi.. benim erken Haftamda görüldü sonra bi süre vardı şimdi yok... Darısı senin başına inşallah... Burda bi dr var bahceci gurubunun sanirim soruları yanıtlıyor... Konu açıp ona sormuştum oda bende sizin dr unuz gibi hastalarima endiselenmemenix gerek diye cevap yazmıştı... Gelde bana anlat... Ozaman previa olayım belli değildi.. abortud imminens mi bisi taniydi düşük riski diye geciyodu.. çok endiselendim ozaman... Sukurki bu haftalari gördüm ..

Kusura bakma aazzrraa cığım ben bu mesaja cevap yazmıştım ama cevapla tuşuna basarken sorun olmuş sanırım, yarım saatir önceki sayfalarda cevabımı aradım, bulamadım :) Öncelikle kızın pek güzel canım,Allah bağışlasın, senden mi almış güzelliğini :) Ultrasonlarda rahim ağzını göremedim canım, neresi olduğunu biliyorsan bir söyleyiver, seçemedim valla.İlk baştaki resim ters duruyor sanırım. Orta resimde ortadaki geniş kanal rahim ağzı mı, değil herhalde çok geniş. Bir de orta resim ve en sağ resmin sağ tarafındaki yuvarlak bölge neresi? Bir tercüme et bize canım :)

çok geçmiş olsun. Bende oglum hasta olunca helak oluyorum bide elimden bisey gelmiyor ... Kuzum yüzüme bakıyor anne nezaman gecicek diyo hepten bitiyorum ozaman .. ben olsamda o hiç hasta olmasa keşke... Inşallah cabucacik atlatır kuzun hastalığı...

Canım ben de 4. haftamdan itibaren kanama bölgesi hep var. İlk başlarda o yüzden yatıyordum hep. Doktorum ilk başlarda hatta beni gebelik konusunda fazla heveslindirmedi. Her gebelik doğumla sonuçlanmaz, şu kadarı ilk 3 ay düşer v.s. Bunları direkt benim gebeliğe yönelik söylemiyordu, panik yapmamak için genel konuşuyordu. Sonra üstüne previa geldi. Herşey üst üste geldiği için bir yerde bendeki filmler koptu sanırım. O yüzden bu kanama alanını niyeyse previa ile ilişkilendirmiştim hep. Hoş, neyle ilgili olduğu çok da önemli değil, beni yatırıyor mu yatırıyor :) Birde benim ki rahim ağzının dibinde. Ultrasonda kanama bölgesi diye gösterdiğim alanın altındaki dar olan köprü,kanal gibi yer rahim ağzı. Rahim ağzındaki en ufak gerginlik kanı dışarıya boşaltacak. Bakalım belki de sizinkiler gibi geçmiştir.Perşembe öğreneceğim.Artık umurumda değil bunlar, ben tam öğrenmek için araştırıyorum. Bebeğimi sağlığıyla kucağıma alacağım, gerisi boş.

Son düzenleme:

canım çok sonra gördüm geç oldu biraz ama. evet normal doğum yaptım. benim tam plesanta previa değildi. zaten herşey anormaldi ben bile hayret ediyorum yaşadıklarıma. raporumda plesanta previa olduğum yazıyor. bir de bunun üzerine plesantam ön duvarda imiş. neyse artık herşey geçmişte kaldı. önümüze bakmak lazım kızım yaşıyor yaa allahıma şükürler. sağlıkları da yerinde olsun inşallah. zaten doktorumdan davacı olacağı bu aralar onunla uğraşıyorum senin acını anlıyorum canım allahım yenilere sağlık versin inşallah. endişelenme lütfen herkes diyorkii ilki öyle oldu diye diğerleri de benzeyecek değil. dikkat edin siz diyorlar. artık malesef kötü de olsa bir tecrübemiz var bundan sonra daha dikkatli olmalıyız. allahım bizi ve yavrularımızı korusun inşallah

Canım benimde erken Haftamda vardı sanırım 5 veya 6. Haftamda idi... Zaten geçen ay ısrarla sordum evet gitmiş riski atlatmissin dedi bi oh çektim ozaman... Erken haftada bir çok gebelikte olurmuş.. kalp atimlari alınınca risk azalirmis 12 haftadan sonra dahada azalirmis vs. Oyle demişti ozaman... Neyseki o geçti sanirim previa olayından farklı bi olay kesede kanama olayı... Sende inşallah persembe günü güzel haberlerle gelirsin.. nekadar zorluklardan geçiyoruz böyle... benim ocakta bi düdüğünü var bundada korktum düşecek diye... Hatta annenededim buda gidici hiç heveslenmeyin dedim.... Çok sukurki suan bi sorun yok o konuda atlattım onu... Previa yida yok sayıyorum...

canım ciğer geliştirici iğnenin etken süresi sadece 1 hafta sonra etkisini kaybediyor bu yüzden son günlere kadar bekletiyorlar tabi ne kada faydası olsa da olumsuz yanları da var bundan dolayı. etki etme süresi de 2 doz halinde yapılıyor biri 12 saat içrisiinde etki ediyr ilkinden 12 saat sonra da diğerini yapıyorlar yani 24 saat içerisinde etki etmiş oluyor.

Mersennecim açtığım konudan baktım 8 + 4 teyken gittiğimde varmış kanama alanım...

ay kızlaar ne çok yazmışsınız oku oku bitiremedim maşallah...
canım ben de totalistim. doğum öncesi asistan hocaya "normal mi yapacağız" dedi, hoca: "asla normal olmaz sezeryan şart" dedi. sonra asistan "hocam belden mi uyuşturacağız?" deyince dr. "olur mu yapışıklık varsa kanaması artar, korkar, fenalaşır tam anestezi olacak" demişti... o yüzden ben normal demesine şaşırdım. yani marjinal normal doğurur ama totalis ve akreata normal doğuramaz diye biliyorum ben.. yerinde olsam kastırmaz sezaryan olurdum ama tercih tabiki senin.
çok saol tatlım, bütün dualarına amin diyorum canım
maşallah canım, kanamanın kesilmesine çok sevindim. 34. haftada iyidir. heleki ciğer geliştiriciyi vurdularsa direk eve bile götürebilirsin canım. allahım yardımcınız olsun inşallah
6. ayım bitmek üzere canım. konuşmadık mı seninle, sanki konuştuk gibi hatırlıyorum ama:44:bilemedim:44: mayısta bi de kanser belirtileri çıktı bende. dr. acil ameliyat dedi ama yerini bulamadılar. aslında kanser değil öncüsü, yanlış anlatmayayım şimdi. erken teşhis yani. eylülde hastalık da tedavi de ameliyat da kesinleşecek. 2-3 ayda da kendimi toparlasam 1 yıl oluyor işte. hayırlısı bakalım...
ay senin kızını da kuşağını da çatışmasını da yerim duaların için çok teşekkür ederim kuzum
hormonlardan canım, hormonlardan... benim aklıma bir şey geldi kızlar ya.. şimdi aranızdaki hamile olmayan tek kişi benim ya, siz gelin hormonlarınız kudurdukça bana istediğiniz kadar çemkirin, stresinizi atın, kocişlerinize de bulaşmamış olursunuz böylece hem aile saadetiniz kurtulur, hem de rahatlarsınız. nasıl fikir ama?? fakaaat karşılığında da ben hamileyken siz geleceksiniz, ben de size çemkirip rahatlayacağım, ona göre!!
ay senin küçük boksörün ellerini öpmek, ısırmak lazımmış
maşallah oğluşuna canım. allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Ah canım sen helebi şu günleri atlatan hamile kalda sana serbest ıstediğin kadar cemkir bize biz raziyiz.... Allahtan eşim yönünden şanslıyım bazen işte lafın gittiği yeri bilmiyor... Yoksa 10 yılda bana yüksek sesle bile konuşmadı.... Aksine ben cadalozum... Oda alıştı bana alttan alıyor hep bide sinirim çabuk geçer normalde... 5 dakka sonra unutup gülüşmeye başlariz.. teyzesi o boksörün bide tombik yemelik elleri vardiki halada elleri çok güzel öper öper doyamam... Rabbim sanada sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah...

amin canım, cümlemize inşallah... bizim yerimize de öp o güzel elleri...

Sağol canım,amin, umarım Eylül ayında senin için herşey yolunda gider.Senin gibi tatlı birine çemkirmek olmaz ki ama,utanırızÇok zorda kalırsak teklifin cebimizde kalsın Söz sen hamileyken her gün gireceğim foruma, sırf sen sinirini çıkar diyedualarım seninle.

Mersennecim açtığım konudan baktım 8 + 4 teyken gittiğimde varmış kanama alanım...

Sağol canım. Bu hafta kendimi çok iyi hissediyorum, hatta bu akşam eşime dedim ki, ya plasenta yukarı çıktı ya da kanama bölgesi yok oldu, ama kesin iyi birşey oldu dedim. Bu arada çok mutluyum kızlar. Biraz önce eşimi yatırdım (benim uykum düzensiz), yatırırken 2 dakika ben de uzandım, elimi karnıma koydum, tam göbek deliğimin oralar, kalp fibi pıt pıt atıyor.Gözle de görülüyor. Eşim önce baktı, sonra da eliyle hissetti. Bebeğimizin kalp atışı böyle hissediliyor mu?deneyimli anneler, lütfeen cevap :)Çok merak ettim. Acaba benim kalp atışım mı dedik, ama kalbimin göbekte ne işi var Hani damarlardan benim kalbimimi hisettik acaba dedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…