- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.041
Canım benim sağlık ocağından da aynı şeyi dediler, doktor onaylarsa gelin dediler. İğneyi yapanlar ebe olduğu için ve bizi birebir takip etmedikleri için en doğruyu yapıyorlar bence. Herkesin durumu farklı, belki senin sahip olduğun bir rahatsızlık ya da başka şeyden dolayı doktorun hayır der. Ebe kafasına göre iğne yaparsa yan etki oluşur v.s. tam bilemiyorum.Doktor bir engel görmediği sürece olmak mantıklı. Genelde ameliyat anında kullanılan metal eşyalardan mikrop kapma ihtimaline karşı yapıyorlar. Ama o da önemli değil, belki pek olmuyordur. Günlük hayatta tetanoz kapma ihtimalimiz daha yüksek. Örneğin: ben inşaat mühendisiyim, çalışıyor olsam ve şantiyeye gitsem paslı demirlerden mikrop kapabilirim. Ya da evde paslı bir iğne, makasdan ....Benim doktorum istersen olabilrsin demişti. Ama kasım ayı anneleri forumunda bazılarının doktorları onay vermemiş. Doktoruna bir danış bakalım, ne diyecek.
Bu arada, evet doktorum beni ayda bir çağırıyor. Ancak bzir şey olursa, test gerekirse v.s. arada da çağırıyor. Bir kere 15 günde bir gittim. Sonra hep ayda bir. Sık sık ultrasona girmek istemiyorum zaten. Şu anki kaynaklara göre ultrasonun bir zararı tespit edilmedi bebeklerde. Ama sonuçta bebek, o ses dalgalarına maruz kalıyor, şu ana kadar bir zararın tespit edilmemesi, zararı yok anlamına gelmiyor. Belki biliyorsunuzdur, bazı hayvanlar fare gibi, belli frekanstaki ses dalgalarıyla öldürülüyor. Bebek ultrasondan gelen ses dalgasını direkt duymuyor, ama o ses dalgasının kese içinde yarattığı yankıyı duyuyor, ve rahatsız oluyor.
Kız canım, ben de çok kızıyorum zaten. artık kızmıyorum çünkü onu görmek bile istemiyorum, ben inanılmaz kindarımdır. Kinim bir tek anneme ve eşime işlemez :)Kendisi bugüne kadar her işinde beni köle gibi kullandı, ama ne zaman ihtiyacım olsa ortadan kayboldu. Geçen sene ben evlenirken de çok ihtiyacım vardı, oturacağım evde eşimin eşyaları vardı, evlenirken doğalgaz tesisatı, boya badana v.s. yapıldı ev inşaat alanı gibiydi, gelip yardım edeyim mi diyeceğine kendi kendine uzaklaştı benden, yardım etmemesini bıraktım inşaat gibi eve oturmaya kahve içmeye geldi de elini bir işe sürmedi. Halbuki 5 dk.lık mesafedeyiz. Annem o zaman İstanbuldaydı ama prensip olarak annemi yorup iş yaptırmam, o yüzden annemede kendim hallederim demiştim.Hamileliğimde böyle yaptı, çok naz yapmışım, niye onun gibi hoplayıp zıplamıyormuşum, komedi gibi valla:) Onun ne zaman başı sıkışsa annemi beni kullanır. Ama yeter artık, gelip eşşek gibi özür dileyene kadar affetmeyeceğim, Allah'a havale ediyorum onu. Benim de hayatta olan bir teyzem var, ama hiç tanımam bile,eksikliğini hiç hissetmedim :) Varsın benim bebeciğimde teyzesiz büyüsün. Burada onun pepuke teyzesi ve daha bir sürü teyzesi var,gönüller bir olsun :) Ama ben yeğenimi görmeden yaşayamam, o benim oğlum
Bakmışın aynı hastanede doğururuz canım. Bakalım perşembe doktordan dönünce yazarım.
Benim kanama bölgesi hala duruyor canım, bakalım inşallah dediğin gibi rahim emer yutar onu, hayırlısı. Ben de şeyi merak etmiştim, acaba her previa hastasında böyle hazırda bekleyen bir kanama bölgesi mi var acaba demiştim. Ama demekki ilgisi yokmuş.Bu hafta doktora detaylı soracağım.
Sağol teyzesi, paşacığım ellerinden öperO kanlar aksa rahatlayacağım valla, plasentayı hiç kafaya takmıyorum zaten. Benim başından beri korktuğum diyemeyeceğim ama çekindiğim kanama. Doktorum en fazla 2-3 saatlik araba yolculuğunu serbest bırakmıştı, onda da gittiğim yerde acil bir duruma karşı büyük hastane olan tatil yerlerine gitmemi önerdi. Biz de bu hafta kocacığım, kardeşi ve eşi ile Şileye gideceğiz, biraz insan yüzü görüp ayağımı denize sokayım :)
drcugumuz nederse onu yapcaz artikim... Kanama alanı kaybolana kadar beni sık çağırdı dr .. sonra 1 aya Verdi şimdi 15 e düştük hayirlisiyla...
Aynen ben de acayip agresif bişey oldum.hamileliğimin başlarında daha beterdim simdi makul seviyelere indim.allahtan eşim antidepresan kullanıyor kuzu gibi normalde o da asabidir yoksa.istediğim birsey olmayinca kaprislere başlıyorum.ay ben bile bazen kendimi çekemiyorum yaa.
Ben geçen sene bir doz yaptırdım ikinci dozu yaptıramadan doğurdum canım.bu sefer yaptırmıcam.dün sağlık ocağından arayıp eksik bilgilerim için çağırdïlar.hemşire o kadar tatlı ki keşke doğumumda da yanımda olsa.geçen seferki yaşadıklarımı bildiği için benim adıma çok sevindi sağolsun.ama bir daha gelmeyeceğimi kendimi bu sicakta yormak istemediğimi söyledim.
Canım merhaba kaç saattir yazıcam yazıcam fırsat bulamadım,kızım ishal olmuş bademcikleri de ağrıyor onunla uğraştım şimdi daha iyi.arabayı da cumaya satiyoruz 11senelik araba o yüzden fazla etmedi ama olsun bankaya koyup dokunmicaz doğum için sakliycaz.ama arabasız kaldık çok fena hiç alışkın değilim yaa akbil nası kullanılır onu bile bilmiyorum.neyse Allah büyük giden araba olsun yerine daha iyisi gelir inşallah.
Canım abla kardeş arasında olur boyle küslükler ama kinci olman kötü.babam gibi. O da kincidir bence çok uyuz bir huy.ben de kinci olsam ohooo kimseyle konuşmamam lazım.benim 3 kardeşim var ablam abim yok ve dördümüz içinde en duygusal,ailesine en duşkün benim.diğerleri kendi halindedir.ben idare etmesem,bazı şeyleri görmezden gelmesem aramiz daha kötü olurdu.birilerinin alttan alması gerek.inşallah en kısa zamanda ablacığınla barışırsinız.ayrıca tabiki ben de yavrukuşunun oz olmasa da bir teyzesi olurum seve seve,gurur duyarim.
Kanama bölgesine gelirsek plasentayla bir alakası yok bildiğim kadarıyla.bazılarında kese etrafındaki kanama hamilelik boyunca duruyor.previada kanama olup orada hapsolmuyor.zaten plasenta rahim ağzında,kanama olunca direk bir yere takılmadan geliyor.bebek ağırlaştıkça plasentaya baskı oluyor,plasenta hem annein hem bebeğin damarlarının birleştiği bir organ,ani bir harekette anneye ait damarlardan birisi açılıp kanıyor.çoğunlukla gelen kan anneye ait ama bazi durumlarda aşirı kanamalarda bebekten de kan kaybı olabilir plasenta yoluyla.bu durumda çok dikkatli olunması gerekiyor ama bu nadir gorülen bir durum.ay profesör olmuşum ben yaa
Canım şile harika haber çok severim çoculuğumun yazları orada geçti diyebilirim.dedemlerin yazlığı var da.plaja gidersiniz kalabalık olur ama suyu kumsalı güzeldir.ben de denizi ozledim benim yerime de cpı çıp yap oohh.ama dikkat et güneşte fazla kalma haa.öptüm şkerim seni Allah rahatlık versin sana ve tüm cicişlerime
Şimdi kanama alanın kayboldu mu peki? Yanlış anlamadıysam kaybolmuş, geçmiş olsun, darısı başıma.
Canım merhaba kaç saattir yazıcam yazıcam fırsat bulamadım,kızım ishal olmuş bademcikleri de ağrıyor onunla uğraştım şimdi daha iyi.arabayı da cumaya satiyoruz 11senelik araba o yüzden fazla etmedi ama olsun bankaya koyup dokunmicaz doğum için sakliycaz.ama arabasız kaldık çok fena hiç alışkın değilim yaa akbil nası kullanılır onu bile bilmiyorum.neyse Allah büyük giden araba olsun yerine daha iyisi gelir inşallah.
Canım abla kardeş arasında olur boyle küslükler ama kinci olman kötü.babam gibi. O da kincidir bence çok uyuz bir huy.ben de kinci olsam ohooo kimseyle konuşmamam lazım.benim 3 kardeşim var ablam abim yok ve dördümüz içinde en duygusal,ailesine en duşkün benim.diğerleri kendi halindedir.ben idare etmesem,bazı şeyleri görmezden gelmesem aramiz daha kötü olurdu.birilerinin alttan alması gerek.inşallah en kısa zamanda ablacığınla barışırsinız.ayrıca tabiki ben de yavrukuşunun oz olmasa da bir teyzesi olurum seve seve,gurur duyarim.
Kanama bölgesine gelirsek plasentayla bir alakası yok bildiğim kadarıyla.bazılarında kese etrafındaki kanama hamilelik boyunca duruyor.previada kanama olup orada hapsolmuyor.zaten plasenta rahim ağzında,kanama olunca direk bir yere takılmadan geliyor.bebek ağırlaştıkça plasentaya baskı oluyor,plasenta hem annein hem bebeğin damarlarının birleştiği bir organ,ani bir harekette anneye ait damarlardan birisi açılıp kanıyor.çoğunlukla gelen kan anneye ait ama bazi durumlarda aşirı kanamalarda bebekten de kan kaybı olabilir plasenta yoluyla.bu durumda çok dikkatli olunması gerekiyor ama bu nadir gorülen bir durum.ay profesör olmuşum ben yaa
Canım şile harika haber çok severim çoculuğumun yazları orada geçti diyebilirim.dedemlerin yazlığı var da.plaja gidersiniz kalabalık olur ama suyu kumsalı güzeldir.ben de denizi ozledim benim yerime de cpı çıp yap oohh.ama dikkat et güneşte fazla kalma haa.öptüm şkerim seni Allah rahatlık versin sana ve tüm cicişlerime
Evet canım benim kayboldu... En son geçen ayın 14 te kahve yoğun kanamam olduğunda dedi kesedeki kanama o ayrılma yok dedi burda bir sorun yok dedi... 3 veya 4 günlük bir kanama dedi.. benim erken Haftamda görüldü sonra bi süre vardı şimdi yok... Darısı senin başına inşallah... Burda bi dr var bahceci gurubunun sanirim soruları yanıtlıyor... Konu açıp ona sormuştum oda bende sizin dr unuz gibi hastalarima endiselenmemenix gerek diye cevap yazmıştı... Gelde bana anlat... Ozaman previa olayım belli değildi.. abortud imminens mi bisi taniydi düşük riski diye geciyodu.. çok endiselendim ozaman... Sukurki bu haftalari gördüm ..
Merhaba canım,kader arkadaşım.ne mutulki senin hikayen benim gibi kötü bitmemiş.mesajını okurken üzüldüm ama bebişinin yaşadığını öğrenince çok sevindim.mAşallah Allah nazarlardan korusun.ben 27 haftalık sezaryen oldum ani kanamayla.bebğim 3gün yaşaDı sadece.kısmet işte.alacağı nefes 3 günlükmüş yavrumun.20 gün sonra 1 sene olacak dogum yapalı.şimdi yine hamileyim previa teşhisi henüz konmadı ama endişemi tahmin edersin heralde.günlerim geçmek bilmiyor.şüphe icindeyim.belki kötü bişey olmayacak ama ben adeta olumsuz düşüncelerimle kötüyü çekiyorum gibime geliyor.ben previa totalistim proflara gittim de ne oldu.doktorum beni fazla uyarmadı yat dinlen demedi.bilinçlendirmedi malesef.olan da oldu.sen normal mi doğurdun orayï tam anlayamadım.previada normal dogum imkansız çünkü.bende kasılma falan olmadı aşırı kanama oldu aniden hemen sezaryene aldılar.şimdi aynı seyleri yaşamaktan acaip korkuyorum.sadece bebegin değil benim. De hayatım tehlikede.kötü düşünmek istemiyorum ama previa hakkında bisürü şey biliyorum bazen çok bilmek te kötü..
Canım ben de 4. haftamdan itibaren kanama bölgesi hep var. İlk başlarda o yüzden yatıyordum hep. Doktorum ilk başlarda hatta beni gebelik konusunda fazla heveslindirmedi. Her gebelik doğumla sonuçlanmaz, şu kadarı ilk 3 ay düşer v.s. Bunları direkt benim gebeliğe yönelik söylemiyordu, panik yapmamak için genel konuşuyordu. Sonra üstüne previa geldi. Herşey üst üste geldiği için bir yerde bendeki filmler koptu sanırım. O yüzden bu kanama alanını niyeyse previa ile ilişkilendirmiştim hep. Hoş, neyle ilgili olduğu çok da önemli değil, beni yatırıyor mu yatırıyor :) Birde benim ki rahim ağzının dibinde. Ultrasonda kanama bölgesi diye gösterdiğim alanın altındaki dar olan köprü,kanal gibi yer rahim ağzı. Rahim ağzındaki en ufak gerginlik kanı dışarıya boşaltacak. Bakalım belki de sizinkiler gibi geçmiştir.Perşembe öğreneceğim.Artık umurumda değil bunlar, ben tam öğrenmek için araştırıyorum. Bebeğimi sağlığıyla kucağıma alacağım, gerisi boş.
Merhaba canım.belki hatırlarsın ben 27. Haftamin sonunda dogurdum.ama 25 haftalık dogup ta sağlığına kavuşan bir sürü prematüre bebek biliyorum.o yüzden doktorların 25. Haftadan önce ciger geliştirici yapmama mantigını anlayamadım.bebeklerin yaşama şansına karar vermek onlara mı kalmış? 35. Haftalık dogup ta yaşayamayan prematüreler var.dediin gibi bu olayda tamamen doktor önemli.sen florencede yattın dimi?dediklerinin hepsine katılıyorum.henüz ben erken haftalardayım doktorlar bişey soylemiyorlar ama galiba plasentam biraz aşağıdaymış.valla biraza bile razıyım yeterki total lafını duymayayım.gene hamileligimde total oldugu icin şimdi yine total olması yüksek ihtimal gibi geliyor ama düşünmemeye çalısıyorum.negatif düşünürsem daha kötü olucam cünkü.
canım ben de totalistim. doğum öncesi asistan hocaya "normal mi yapacağız" dedi, hoca: "asla normal olmaz sezeryan şart" dedi. sonra asistan "hocam belden mi uyuşturacağız?" deyince dr. "olur mu yapışıklık varsa kanaması artar, korkar, fenalaşır tam anestezi olacak" demişti... o yüzden ben normal demesine şaşırdım. yani marjinal normal doğurur ama totalis ve akreata normal doğuramaz diye biliyorum ben.. yerinde olsam kastırmaz sezaryan olurdum ama tercih tabiki senin.slm iyi aksamlar arkadaslar yazdiklarinizi okudum,,, benim problemimde plasenta accreata tam tersine yani plasenta rahime yapisik oluyor dogumda gelmiyor yani ilk dogumumda gelmedi ve ben kan kaybettim bir ay falan kendime gelemedim,,,,simdi iki sene sonra tekrardan hamileyim ve 36 hafta,,,doktoruma gittim acaba sezeryanmi olsam diye oda hayir normal dogum yap dedi ama pda yani belden asagi narkoz dedi ,,eger plasentan gelmesse narkoz verip ameliyatla alicaklarmis,,,,,sezeryan olsanda ayni sekilde olucak diyor ama suan hersey normal ultrsondada birsey gözükmüyor yani belkide olmaz diyor ama ben cok korkuyorummmmm sürekli rüyalar görüyorum,,,,acaba bu durumu yasayn arkadaslar varmiii..................
çok saol tatlım, bütün dualarına amin diyorum canımCanım inşallah sen de en uygun ve hayırlı zamanda yeniden hamile kalırsın. Sen plasenta previalı hastalardan duyduğum kız bebek sahibi olan ikinci kişisin. Zaten doktorlarda kesin değil ama çoğunlukla erkek çocuklarda diyor.Sen de ne yazık ki azınlıkta kalmışsın. Allah hiç kimseyi evlat acısıyla sınamasın, derdi veren Rabbim dermanı da versin. Bu ara pepukeye bir hastalıktan bahsetmişsin, sen misin bilmiyorum. Kim hasta ise Allah ona da tez zamanda şifasını versin.
kızlar herkese ıyı dıleklerı ıcın tesekkurler
gecen hafta hastaneye yattıgımda ıkı doz halınde cıger gelıstırıcı ıgne yapıldı.ama ben bebegımın kuveze gırnmesını hıc ıstemııyorum her anne gıbı .cok sukur bugun daga ıyıyız.sabah tekrar nts ye baglandık kanamamızda kesıldı bu szekılde gıttıg takdırde doktorum 34.haftada alacagını soyledı.cok kucuk olucak ama 27.haftadn ıyıdır deyıp kendımı tesellı edıyorum.
merak edenler ıcın serum nıdılat progeston ığne oluyorum.evde de nıdılata devam edıcem .
bu arada benımde kızım olucak
6. ayım bitmek üzere canım. konuşmadık mı seninle, sanki konuştuk gibi hatırlıyorum ama:44:bilemedim:44: mayısta bi de kanser belirtileri çıktı bende. dr. acil ameliyat dedi ama yerini bulamadılar. aslında kanser değil öncüsü, yanlış anlatmayayım şimdi. erken teşhis yani. eylülde hastalık da tedavi de ameliyat da kesinleşecek. 2-3 ayda da kendimi toparlasam 1 yıl oluyor işte. hayırlısı bakalım...Canım benim senin üzerinden ne kadar geçti? Bir de nolur beni bağışla kanser olayını anımsayamadım o kadar karman çormanki kafam herşeyi birbirine karıştırıyorum çok unutkan oldum:26:İnşallah hersey temiz çıkar,yasaklı süren de biter de çalışmalara bir an önce başlarsınız.Allah büyük herşeyin bir zamanı var ilahi takvime göre.
Benim prensesi hiç sorma kendini cidden genç kız sanıyor,şimdiden kuşak çatışmalarï başladı.çok alem bişey.Allah inşallah sana ve tüm isteyenlere nasip etsin canım benim.dualarımdasın
hormonlardan canım, hormonlardan... benim aklıma bir şey geldi kızlar ya.. şimdi aranızdaki hamile olmayan tek kişi benim ya, siz gelin hormonlarınız kudurdukça bana istediğiniz kadar çemkirin, stresinizi atın, kocişlerinize de bulaşmamış olursunuz böyleceayy valla biride beni yolsun ne bu densizlere canımı sıkıyosam bilmiyorum ... hormonlardanmıdır nedir .. normalde bukadar takmam kimseyi ben ...ayyy bebişimde benden dolayı stresli olcak ya :)) ilk hamileliğimdede böyle ydim sanırım ben eften püften şeylere takardım ... oğlumun 40 ı bile çıkmamıştı bigün anneme bıraktım işim vardı .. anneme dedim kı bu bana vuruyo ıh ıh diyerek dedim yumrukluyo inanmadı bana annem ... neyse ben gittim aynısını anneme yapmış beni aradı annem bu gerçekten vuruyo dedi :)) anasının oğlu .. şuda bi gerçekkki anne karnında çocuk etkileniyo .. ama gel görki ben kendimi tutamıyorum yine aynı sinirli bişey oldum çıktım ...
maşallah oğluşuna canım.
ay kızlaar ne çok yazmışsınız oku oku bitiremedim maşallah...
canım ben de totalistim. doğum öncesi asistan hocaya "normal mi yapacağız" dedi, hoca: "asla normal olmaz sezeryan şart" dedi. sonra asistan "hocam belden mi uyuşturacağız?" deyince dr. "olur mu yapışıklık varsa kanaması artar, korkar, fenalaşır tam anestezi olacak" demişti... o yüzden ben normal demesine şaşırdım. yani marjinal normal doğurur ama totalis ve akreata normal doğuramaz diye biliyorum ben.. yerinde olsam kastırmaz sezaryan olurdum ama tercih tabiki senin.
çok saol tatlım, bütün dualarına amin diyorum canım
maşallah canım, kanamanın kesilmesine çok sevindim. 34. haftada iyidir. heleki ciğer geliştiriciyi vurdularsa direk eve bile götürebilirsin canım. allahım yardımcınız olsun inşallah
6. ayım bitmek üzere canım. konuşmadık mı seninle, sanki konuştuk gibi hatırlıyorum ama:44:bilemedim:44: mayısta bi de kanser belirtileri çıktı bende. dr. acil ameliyat dedi ama yerini bulamadılar. aslında kanser değil öncüsü, yanlış anlatmayayım şimdi. erken teşhis yani. eylülde hastalık da tedavi de ameliyat da kesinleşecek. 2-3 ayda da kendimi toparlasam 1 yıl oluyor işte. hayırlısı bakalım...
ay senin kızını da kuşağını da çatışmasını da yerimduaların için çok teşekkür ederim kuzum
hormonlardan canım, hormonlardan... benim aklıma bir şey geldi kızlar ya.. şimdi aranızdaki hamile olmayan tek kişi benim ya, siz gelin hormonlarınız kudurdukça bana istediğiniz kadar çemkirin, stresinizi atın, kocişlerinize de bulaşmamış olursunuz böylecehem aile saadetiniz kurtulur, hem de rahatlarsınız. nasıl fikir ama?? fakaaat karşılığında da ben hamileyken siz geleceksiniz, ben de size çemkirip rahatlayacağım, ona göre!!
ay senin küçük boksörün ellerini öpmek, ısırmak lazımmış
maşallah oğluşuna canım.allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah
amin canım, cümlemize inşallah... bizim yerimize de öp o güzel elleri...Ah canım sen helebi şu günleri atlatan hamile kalda sana serbest ıstediğin kadar cemkir bize biz raziyiz.... Allahtan eşim yönünden şanslıyım bazen işte lafın gittiği yeri bilmiyor... Yoksa 10 yılda bana yüksek sesle bile konuşmadı.... Aksine ben cadalozum... Oda alıştı bana alttan alıyor hep bide sinirim çabuk geçer normalde... 5 dakka sonra unutup gülüşmeye başlariz.. teyzesi o boksörün bide tombik yemelik elleri vardiki halada elleri çok güzel öper öper doyamam... Rabbim sanada sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah...
Aminnn...amin canım, cümlemize inşallah... bizim yerimize de öp o güzel elleri...
ay kızlaar ne çok yazmışsınız oku oku bitiremedim maşallah...
canım ben de totalistim. doğum öncesi asistan hocaya "normal mi yapacağız" dedi, hoca: "asla normal olmaz sezeryan şart" dedi. sonra asistan "hocam belden mi uyuşturacağız?" deyince dr. "olur mu yapışıklık varsa kanaması artar, korkar, fenalaşır tam anestezi olacak" demişti... o yüzden ben normal demesine şaşırdım. yani marjinal normal doğurur ama totalis ve akreata normal doğuramaz diye biliyorum ben.. yerinde olsam kastırmaz sezaryan olurdum ama tercih tabiki senin.
çok saol tatlım, bütün dualarına amin diyorum canım
maşallah canım, kanamanın kesilmesine çok sevindim. 34. haftada iyidir. heleki ciğer geliştiriciyi vurdularsa direk eve bile götürebilirsin canım. allahım yardımcınız olsun inşallah
6. ayım bitmek üzere canım. konuşmadık mı seninle, sanki konuştuk gibi hatırlıyorum ama:44:bilemedim:44: mayısta bi de kanser belirtileri çıktı bende. dr. acil ameliyat dedi ama yerini bulamadılar. aslında kanser değil öncüsü, yanlış anlatmayayım şimdi. erken teşhis yani. eylülde hastalık da tedavi de ameliyat da kesinleşecek. 2-3 ayda da kendimi toparlasam 1 yıl oluyor işte. hayırlısı bakalım...
ay senin kızını da kuşağını da çatışmasını da yerimduaların için çok teşekkür ederim kuzum
hormonlardan canım, hormonlardan... benim aklıma bir şey geldi kızlar ya.. şimdi aranızdaki hamile olmayan tek kişi benim ya, siz gelin hormonlarınız kudurdukça bana istediğiniz kadar çemkirin, stresinizi atın, kocişlerinize de bulaşmamış olursunuz böylecehem aile saadetiniz kurtulur, hem de rahatlarsınız. nasıl fikir ama?? fakaaat karşılığında da ben hamileyken siz geleceksiniz, ben de size çemkirip rahatlayacağım, ona göre!!
ay senin küçük boksörün ellerini öpmek, ısırmak lazımmış
maşallah oğluşuna canım.allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Mersennecim açtığım konudan baktım 8 + 4 teyken gittiğimde varmış kanama alanım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?