Plasenta previa

Canikom biberon almak lazım çünkü bebiş bazen huysuzluk yapıp emmeyebiliyor sen de goğsünü rahatlatmak icin sağıp biberona koyuyorsun.yani ben öyle yapıyordum kızımda.illaki biberon gerekiyor.anne memesine en yakin ,kolik önleyiciler var araştirmak lazım.cok çeşit var.

Canım benim beni duygulandırdın,teşekkur ederim hepimiz özeliz,güzeliz
Allahımızı bizim için uygun gordüklerini yaşıyoruz ne yaşadığımız kadar yaşadıklarımıza nasıl tepki verdiğimiz önemli,inşallah Allahın nazarında böylelikle kıymetimiz artar..
Goğüs çatlağını hiç düşünmemiştim bende de olmuştu ama hemen geçmişti.çok acılı bir durum bebek emmeye başlarken kendimi öyle bir sıkardımki anlatamam.lansinoh marka vardı doğru mu onu mu alsak?benim için daha erken aman sağlıcakla doğurayım da tek sorun çatlak olsun

Haklisin canim.. dru aramicam ya ariyorum artik adimi sormadan sesimden taniyolar o derece yani.. artik ayin 6 sini beklicem bi sekilde...demekki sendende istemediklerine gore demekki her previalidan istenmiyor... Canim benim Dr hic birseyi atlamaz butun ihtimalleri dusunur o huyunu severim ... Benim pko var bide tedavi gordum her iki gebeliktede.. bunda ozellikle cok iyi yumurta sayima gore hamile kalamadim bi turlu.. rahimden parca aldi acaba bi sorunmu var tutunamiyomu diye o temiz patilojiye gitti geldi sorun yok .. bi ihtimal tuplerdemi sorun var dedi oda kucuk bi ihtimal olabilir dedi atlamayalim hsg cekti bisey yok oda tupler acik...asilamaya karar verdi normalde 3 yumurtadan fazlasina asilama yapilmiyo normalde adam 7 yumurtayla asilama yapti.. normalde cok yumurta gelisince asilamamin iptal olmasi lazimdi...bi ihtimal varsa onu goz ardi etmez..

Canim Ben modela nun almistim iyi geldi bana.. yine onu alirim... Bide by bebislerdeki kolik ondan cok cektim kolik onleyicilermi varmis.. ben forumda biyerde bisey okumustum dogal maden suyu ama sadesi olcak gunde 1 tane icince ondan bebislerimiz daha rahat gazlarini cikaroyomus.. ben basladim 1 ay oldu maden suyuna... Ben cok cektim ohlumun kolik sorunundan varmi gercekten onceden onleyecek bi yontem...

meraba azracım hayırlı olsun çok sevindim 772 kg az değil arkadaşım 29 haftayla doğum yaptı (onunki stresten ve sigaradandı) 700 gr demişti kilosuna yalnız doğduktan sonra verdiği kiloylamı yoksa doğduğu kilomu hatırlamıyorum ama her iki durumdada senin meleğinin kilsu iyi çok güzel bir haber inşallah herkesin böyle güzel haberlerini okuruz

Ah sekerim o biberon sart ozellikle sezeryan olunca sutun hex gelebilir benim 15 gunde geldi Zar zor .. bende almamistim hemsireler benden umudu krsince esime biberon aldirmislardi.. bide erken falan dogurursak cok lazim olacak..Ins busefer hemen gelse bide o sezeryanli hslimizle elde pompa ugrasmasak..

şuanda bütün forumu okuyamıyorum ama pepuke arkadaşımızında totalis değil sanırım hayırlı olsun arkadaşım bugün çok güzel haberler var ama ben hepsini okuyamıyorum malesef

Duygular karşılıklı arkadaşım :) O günler de gelecek canım, yakın yerlerde sayılırız buluşur bebeklerimizi oynatırız:)

İyi oldu o zaman bu konunun gündeme gelmesi, bir ara araştırayım bunu, sağol arkadaşım. Eeeh sizden öğreneceğim artık bu tip şeyleri

Sağol canımcığım. Doğumdan önce biberon almak farz oldu Bebeğim sağlıcakla doğsun biberon manyağı yapacağım onu

Canım evham yapma boşu boşuna. Senin her şey yolunda gidecek, hissediyorum. Kötü birşey olsa doktorun söyler, merak etme. Dopler pahalı değilmiş. Bu arada benim bildiğim belli bir gebelik haftasından sonra bazı doktorlar 15 günde bir çağırıyor, sakın endişelenip kendini harap etme. Doktorun herşeyden emin olmak istiyor, ki bu çok iyi bence. Annene ve Pepukeye katılıyorum, ters giden birşey olsa bebeğin gelişimi bu kadar iyi olmaz. Biz nasıl ağızdan besleniyorsak o da plasentadan besleniyor. Plasentada en ufak sorun olsa baslenemez. Hadi benim dediklerimi önemseme benim ilk gebeliğim ama annen ve pepuke deneyimli güzel anneler, onların dediklerine kulak as :)

Canim benim gittigim medicana uygun normalde medicanalar Dan bu fiyat degildir..sizin gittikletinizdrde degildir 3 kati veya daha fazlasidir...dusun burda sezeryan 850 tl seker yuklemeyi sordum 25 tl dedi. Diger hastanelere bakarak uygun...canim 15 gunde son aylarda cagiriyolar genelde 7. Aydan sonra.. ben bu gebelikte hep 10 gunde 15 gunde gittim. Ilkdefa 1 ayda gittim simdi erken 15 te almaya neyse bi bildigi vardir elbet...bi sorun olmasa dediginiz gibi gelidimi iyi olmazdi bir haftan kadar onde gidiyor demekki beslenmesinde sorun yok. Kafayi doplerle bozdum bide bi 15 gunde gitme olayima.. hadi ozaman kanamalarim vardi simdi cok sukur yok.. ha 15 gunde gitmek isime geliyor.. nekadar hareket hissrdip iyi oldunu bilsemde usg de bebisimi goruyorum hosumada gidiyor...ilk hamileligimde safmiydim nasil bekliyomusum kos koca bir ay bebisi gormeden

Son düzenleme:

Doktorunu çok beğendim canım.tam bize göre pirpirikli,ozenli ve dikketli titiz bir doktor helal olsun işini çok iyi yapıyor bence.hiç evham yapmana gerek yok bana kalırsa.derin nefesler al ver bugün cuma mübarek gün dua et salavat getir.eminim rahatlayacaksın.kuzenim bana hamilelerin okuyacağı sureleri söylemişti ben bir haftadır onları okuyorum kendimi daha iyi hissediyorum belki de o güzel surelerin hürmetine plasentam total değil.hamileleik boyunca 70 kere enbiya,70 kere insan suresi.her gün 7 kez tin suresi.bi de kız bebek için hamileleik süresince toplam 90 tane meryem suresi,oğlanlar için yusuf suresi.hamileliğin sorunsuz geçmesi,bebeğin sağlıklı,güzel be hayırlı olması için.bunlar doğeumu bilmiyorum ama Allah kelamından zarar gelmez.okuyabildiğim kadar okuyorum.kuran biliyosan sen de oku.göreceksin tüy gibi hafifleyeceksin..

Canım kolik için yöntem olarak biberonu kastetmiştim yapılacak bişey bilmiyorum

Dün telaşeden yazmayı unuttum.mesajım özellikle mersenneye.düm medicana internationaldeydimyani beylikduzündeki.sezaryen fiyatı 4500-5000 tl.bebek paketi 700 tl.bebeğin ilk muayeneleri,testleri yani.bebek kuvoze girerse de kuvöz ücretsiz dediler.çok şaşırdım çok sevindim.mersennecim sana bu hastaneyi şiddetle oneririm sadece ist cerrahide takılı kalma.zaten doğumun ücretsiz olacak mazallah kuvöz gerekli olursa da problem yaşamayacaksin.hastane çok şık,otel gibi..ben malesef orayı tercih edersem doğumu cebimden odemek zorundayım çünkü muayene ičin sgk kullandım bilmiyordum özel sigortam orası için geçerli değil.doktora sorduğumda oyle dedi.hani benim 3 hafta olayım var ya,doktor yapamam dedi muayene ücretini öderken bağkurumu kullanınca hamile kaldığım tarih te sgkya gidiyormuş koç allianzın da haberi oluyormuş satımdan.artık oyle bişeyler işte bir kere daha sorucam hayırlısı artık.

Sağol canımcığım hastane için, valla eşimle oturup konuşacağız bu hafta, nereye gitsek diye. Bu hastanede listemde tabii ki:) Doktor geç döllenme falan diyemiyormu ki yaaa, bunu sorsana canımcığım. Bazı hamileler özellikle SATından emin olmayanların başlangıç tarihi değiştiriliyor. Sana da birşey yapıversin amca :) sen deki amcaya, bak benim netten bir arkadaşım var, yapmazsan saçını başını yolar (proftu galiba, saçı varsa:)

Son düzenleme:
CANIM BENİM ÇOK SEVİNDİm.bu sefer aynı şeyleri yaşamayacağını hissediyorum doğrusu.inşaALLAH marjinali de düzelir.
dün gece rahat bir uyku uyumuşsundur canım.
bebeğinin durumu gayet iyi maaşALLAH canım.kafana bir şeyleri takma fazla canım.bu aylarda istiyorlar dopleri canım.her şeyini görüyorlar beynindeki damarlara varana dek.ben oğlumda yaptırmıştım.bir de cd vermişlerdi fotolarla.doğmadan yüzünü görmüştük yaramazımın.
ben de az önce geldim doktordan.bu başka bir doktordu.güzel detaylı baktı bebişime.yüzünü de gösterdi.kız olduğunu da bir kez daha duymuş oldum.kilosu 660, boyunu sormadıma ama iyi dedi.24 hafta 2 günlük gibi bebişim.sonra ben plesantanın yerini sordum yukarda bak şurda görünüyor dedi.acaba yanlış mı duydum dedim ve previa olduğumu söyledim.bu sefer sezeryan kesiğinin oraya baktı veeeeee tabi ki hala orda olduğunu gördü.totalis olduğu için çıkması zor dedi.tekrar tekrar baktı tamamen kapatıyor dedi.mutlaka araştırmaya gitmemi önerdi.kana ihtiyacım olacağı için.en kötü ihtimal kanama durmazsa rahim alınır ki bu en kötü ihtimal,çok kolay bir şekilde çıkabilir de dedi.olayı bildiğim için çok etkilenmedim ihtimaller kısmından.tek duam sorunsuz kolay ve vaktinde bir doğum inşaALLAH.
bu arada kan ve şeker yüklemesi istedi.dopler de.özelde yaptıracağım devlette yokmuş.

Son düzenleme:

canım sağol ben hergün daha doğrusu gece duamı eder öyle yatarım .. dün gece uyuyamadım sabaha karşı daldım sanırım .. neyseki attım şimdi kafamdan düşünceleri.. sonuçta çok acil bişey olsa bana temmuzun 9 veya 13 ü arasında çektir demezdi .. dopleri çekecek olan drda o tarihte izine çıkıyor diye 6 sına aldılar yani acil olsa okadar sallamazdı bence ... sanırım bişeyi atlamak istemiyo dediğin gibi temkinli biraz işini sağlama alır herzaman ..benim dr um diye demiyorum gerçekten iyi bir dr canım .. daha önce hatırlarsan acı bademde ki dr kesinlikle çocuğun olmaz demişti bana tüp bebek demişti hatta yazmıştım ya ozaman bu drumu tavsiyeyle bulmuştum iyikide bulmuşum .. ben burdaki medicanayı beğenmez hatta yakınından geçmezdim bide dibimde düşün yani yakınımda hastaneye gitmezdim. .. hep daha iyi gördüğüm kaliteli hastanelere giderdim ..ilk gittiğimdede muayene sonrası bana en son çare tüp bebek demişti .. allaha çok şükür tüp bebek tedavisi falanda görmedim yani ..o konudada hiç bi dr okadar ilgilenmedi aslında hep tüp bebek dediler uğraşmakmı istemediler anlamadım ama bu dr a gitmeye başladığımda ayda en az 4 kere kontrole çağırıyordu bazen 5 kere falan biraz meşakatli oluyor bikere muayeneücreti alıp 5 kere çağırmakmı işlerine gelmiyodu diye düşünmedim değil yani..dr var dr cuk var herkez işine geldiği gibi davranıyo anlıcan ..o yüzden zaten 7 senedir hiç değiştirmedim dr umu bende .. bide bu tedavimde düşük yapınca ben ilaca devametmeyelim senide çok yorduk dedi aşılamaya geçelim istersen dedi bende tamam dedim .. çocuğum olduğundan aşılama ilaçlarını sgk karşılamadı dr da bana ilaçları nekadar aldığımı sordu cepten alınca .. hem kontrol sürem geçmişti aşılama günümde hem muayene açtırmam hem aşılama ücreti ödemem lazımdı dr um benden hiç bişey talep etmeden aşılamamı yaptı 5 kuruş vermedim ...insani yöndende iyi tarafları var ...eminim hepinizin dr u iyidir tabi yoksa zaten onları tercih etmezdiniz..

Canım kolik için yöntem olarak biberonu kastetmiştim yapılacak bişey bilmiyorum

hım canım inşallh bi sorun olmazsa emziriceğimiz için o işimize yaramaz .. ee emzirmek çok başka bi duygu sende bilirsin anne ile bebek arasında çok güzel bi bağ oluşuyor.. ozaman maden suyunu denemekte fayda var .. ben hergün bitane içiyorum inşallah faydası olur kolikli bebek çok zor oluyor gerçekten ..

canım benim kafam karıştı senin şimdi özel sigortan var sadece yatarak tedavi içinmiydi muayeneni karşılamıyormuyduki .. orda sigortanın anlaşması olmasa bile sigortanın formu oluyor ödeyip fatura ve formu sigortana yolluyorsun iade ediliyo .. ben bi çok kez profa gidiyorum özel mauyeneye falan tabi anlaşma olmuyo cepten ödeyip teminatı kadarını sigortamdan alıyorum .. tabi benim özel sigortm hamilelik dışında herşeyi karşılıyor... keşke olabilsede orada yapabilsen doğumu falan ben oraya gidiyorum genelde süper bi hastane.. medicanalarda küvöz demekki ücretsiz benim burdakindede öyle ..sonuçta küvözünde günlüğü maşallah çok pahalı .. ben okadar masrafı göze alama zaeten şansımada karşılıyor olması iyi oldu hem drdan vazgeçmek zorunda kalmamış olmamda iyi oldu bi bakıma .. hayırlısıyla sizde bi karar verirsiniz inşallah.. bide hem sezeryanlı halimizle bide hastanelerle uğraşmak düşüncesi bile kötü yani ..

canım benim valla dün biraz evet vesvese yapmadım değil ama şimdi kendimi biraz telkin ettim takmıyorum kafama bişeyi . zaten önemli bi sorun olsa hemen ogün acil yaptır derdi gün vermezdi diye düşünüyorum .. ay bu benim dr benden iyi bıkmıyo ya ben olsam benden bıkardım bukadar pimpirikli hallerimden :) aslında dr um normalde sinirlidir ama hastalarına karşı son derece sabırlıdır .. hastanenin sanırım en asabi dr u :) ama işini yapıyo adam allahtan hastalarına sinir yapmıyo :)) demek sendende dopler istedi dr bende şeker yükleme ve dopler yaptırıcam .. benim gittiğim hastanede 100 tl imiş dopler aklıma yattı orda yaptırıcam ben ....

senin allahtan haftan ilerlemiş baya birazdaha dikkat et canım çok az kaldı allahın izniyle allahtan dileğim şu 2 ayı sorunsuz bi şekilde atlatman inşallah.. o kötü olumsuz tabloları rabbim kimseye yaşatmasın .. senin işin bizden gerçekten zor bide çalışşıyorsun dr çalışmana bişey diyomu bu durumda rapor falan alma durumun yokmu .. en azından evde olsan belki daha iyi olur senin için ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…