- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
ya aslında istese dr yapar onu kalıbına uydurur.. çok zor bişey değilki onlar için ..ben mesela bikere ameliyat oldum yatmam gerekti çıktım ama para ödememe için yattı gösterildim yani dr istese o parayı bana çatır çatır ödetirdi ... bikerede estetik oldum ama dr gerekli görürse sigortam karşılayacaktı .. dr raporuna hastanın psikolojisini etkiliyor görünüm olarakta yapılması mecburidir yazmıştı :)) mecburimiydi değildi :)) işlerine gelince öylebi kalıbına uyduruyolarki .. dr la anlaşmaya bağlı gerçi bi çok hastane dr para kazanmak için bunu raconuna uydurur gibime geliyo .. sonuçta gittiğiniz hastane ler baya pahalı hastaneler ..5000 tl 1000 tl arası hep doğumları o parayı riske etmezler gibime geliyo.. nede olsa biz onlar için hasta değil müşteriyiz ..Sağol canımcığım hastane için, valla eşimle oturup konuşacağız bu hafta, nereye gitsek diye. Bu hastanede listemde tabii ki:) Doktor geç döllenme falan diyemiyormu ki yaaa, bunu sorsana canımcığım. Bazı hamileler özellikle SATından emin olmayanların başlangıç tarihi değiştiriliyor. Sana da birşey yapıversin amca :) sen deki amcaya, bak benim netten bir arkadaşım var, yapmazsan saçını başını yolar (proftu galiba, saçı varsa:)
Hoşgeldin canım guzel dileklerin için çok teşekkür ederim,darısı senin başına inşallah.ben şu an şaşkın ve mutluyum.demin doktordan geldim.kotü haberler işitmeyi beklerken dua ettigim gibi mutlu ayrıldık doktordan.totalis olmadığım kesin.plasenta biraz asağıdaymış ama 16.haftada olduğum icin kesin konuşmak için çok erken dedi.yukarı çıkabilir dedi.ben demiştim ki totalis olmasın da marjinale de razıyım diyordum.simdi totalis olmadığı ve olmayacağı kesin.hala şaşkınım yaa inanamıyorum.inşallah yukarı tamamen çıkar da bu sefer herşey yolunda gider.hepimiz için en iyisi en güzeli olsun istiorum.bu arada bir oğlum olacakmış
pepukeeee, canııııım, gözün aydıın!!!!çooook sevindim canım benim... seni bu sayfadan hep takip ediyordum korka korka. ama cesaret edip yazamıyordum. hep senden bu haberi bekliyordum tatlım. inan okuyunca ağladım!! biliyorsun sen benim umudumdun. çok acılar çektik.. total olmasın da gerisine razıyız tabi kuzum hem allahın izniyle çıkar o yukarıya, daha çok erken...
bu arada bebişimiz erkekmiş, allahım sana erkek evlat nasip etti bir kere daha bak.şimdi senin koca uçuyordur herhalde
allahım artık bizim de yüzümüzü güldürsün canım yaaa! bi de bir tanecik bile olsa bana da nasip etsin inşallah kuzum...
allah hepinizin bebeklerini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah kızlar...
şimdi siz hamilesiniz ya dualarınız kabul olur, bana da dua edin kızlar yaaa...
sorununu bilemiyourm ama bende biraz zor anne olanlardanım olmamasının nedemek olduğunu iyi biliyorum ... rabbim inşallah en yakın zamanda sanada güzel hayırlı evlatlar nasip etsin inşallh ..
amiiiiiin canım. inşallah allah hepimizin kucaklarını doldurur... benim durumum pepukeyle aynıydı malesef. sadece yer ve mekan farklıydı((
hımm sende melek annesisin ozaman ... allah sabır versin zor şeyler yaşamışsınız ..rabbim inşallh birdaha tekrarını yaşatmasın kimselere...
benm annaneciğiminde 6 tane meleği var cennette .. en fazla 6 ay yaşamışlar hep..tabi ozaman nedenide bilinmiyo .. rabbim dermansız dert vermesin kimselere...
inşallh pepuke ibi sende olsa bile az aşagıda marjinal olur .. artık kötünün iyisini dilemekten başka çaremiz yok ..sanırım bir kere olduğunda bidaha olma ihtimali yüksek .. benimde marjinal az aşagıda demişti dr .. ben gebeliğin başından itibaren kanama yaşadım ufak tefek en sonda geçen ayın 14 dündeydi .. bende dua ediyorum inşallh bu şekilde atlatayım diye ...
inşallah busefer bebeğine sağ salim kavuşursun ...
ne desek az kalır teselli için eminim çok zordur yaşadıklarınız siz pepukeyle bir birinizin halini en iyi anlarsınız.. bizlerde sadece anlamaya çalışırız..
evet canım malesef melek annesiyiz. ben de tekrar olmasından çok korkuyorum(
hepimiz bebeklerimize sağsağlim kavuşuruz inşallah. ama önce siz
bu arada biz en kötü örnekleriz canım. sizin içiniz rahat olsun. ben hastanede 39 haftalık hiç kanaması olmayan totalis hastası gördüm. hatta ben de odadaydım o esnada dr. totalis diye rapor tutturdu. siz sadece dua edin ve kendinize dikkat edin. allahın izniyle hiçbir şey olmadan doğuracaksınız kızlar...
Sağol canımcığım hastane için, valla eşimle oturup konuşacağız bu hafta, nereye gitsek diye. Bu hastanede listemde tabii ki:) Doktor geç döllenme falan diyemiyormu ki yaaa, bunu sorsana canımcığım. Bazı hamileler özellikle SATından emin olmayanların başlangıç tarihi değiştiriliyor. Sana da birşey yapıversin amca :) sen deki amcaya, bak benim netten bir arkadaşım var, yapmazsan saçını başını yolar (proftu galiba, saçı varsa:)
canım benim kafam karıştı senin şimdi özel sigortan var sadece yatarak tedavi içinmiydi muayeneni karşılamıyormuyduki .. orda sigortanın anlaşması olmasa bile sigortanın formu oluyor ödeyip fatura ve formu sigortana yolluyorsun iade ediliyo .. ben bi çok kez profa gidiyorum özel mauyeneye falan tabi anlaşma olmuyo cepten ödeyip teminatı kadarını sigortamdan alıyorum .. tabi benim özel sigortm hamilelik dışında herşeyi karşılıyor... keşke olabilsede orada yapabilsen doğumu falan ben oraya gidiyorum genelde süper bi hastane.. medicanalarda küvöz demekki ücretsiz benim burdakindede öyle ..sonuçta küvözünde günlüğü maşallah çok pahalı .. ben okadar masrafı göze alama zaeten şansımada karşılıyor olması iyi oldu hem drdan vazgeçmek zorunda kalmamış olmamda iyi oldu bi bakıma .. hayırlısıyla sizde bi karar verirsiniz inşallah.. bide hem sezeryanlı halimizle bide hastanelerle uğraşmak düşüncesi bile kötü yani ..
canım benim valla dün biraz evet vesvese yapmadım değil ama şimdi kendimi biraz telkin ettim takmıyorum kafama bişeyi . zaten önemli bi sorun olsa hemen ogün acil yaptır derdi gün vermezdi diye düşünüyorum .. ay bu benim dr benden iyi bıkmıyo ya ben olsam benden bıkardım bukadar pimpirikli hallerimden :) aslında dr um normalde sinirlidir ama hastalarına karşı son derece sabırlıdır .. hastanenin sanırım en asabi dr u :) ama işini yapıyo adam allahtan hastalarına sinir yapmıyo :)) demek sendende dopler istedi dr bende şeker yükleme ve dopler yaptırıcam .. benim gittiğim hastanede 100 tl imiş dopler aklıma yattı orda yaptırıcam ben ....
senin allahtan haftan ilerlemiş baya birazdaha dikkat et canım çok az kaldı allahın izniyle allahtan dileğim şu 2 ayı sorunsuz bi şekilde atlatman inşallah.. o kötü olumsuz tabloları rabbim kimseye yaşatmasın .. senin işin bizden gerçekten zor bide çalışşıyorsun dr çalışmana bişey diyomu bu durumda rapor falan alma durumun yokmu .. en azından evde olsan belki daha iyi olur senin için ...
canım valla bilemicem gittiğin doktorun niye kıllık yaptığını.. aslında isteseler yaparlar senin dr nasıl yapıyorsa oda yapabilir... neyse sen araştır bakalım inşallh istediğin gibi olur..Şekerim benim sigortam yalnizca yatarak olan tedavileri karşılıyor yani muayeneleri ve testleri karşılamıyor.sadece doğumu kapsıyor.mesela acıbademdeki profumun muayene ücreti 270 tl koç allianz bana 225 tl yapıyor yalnızca.hepsini karşılamıyor.
Ama medicanayı soruyorsan şöyle anlatmaya çalışayım,5 ayın bitmesine 3 hafta kala hamile kaldım.sigortacı arkadaşım bana doktorumun bunu halledebileceğini,doğum yapacağim zaman doğum raporuma 3hafta erken doğum şeklinde yazarsa sigortamın masrafları karşılayacağını söyledi.kanamam olduğunda derhal medicanaya gitmiştik orada sgk geçerli ve ben bağkurluyum bağkurumu kullanarak muayenemi oldum.daha sonra muayene olduğum doktor hanımdan sigortam konusunda yardımcı olup olmayacağını sorduğumda olamayacağını çünkü hastanenin sgkya bilgilerimi yolladığını söyledi valla orayı ben de pek iyi anlamadım.ben de medicanada sigoratmın yandığını anladım.bu konuyu yine araştırıcam ama.
ben 14 haftamdaki kanama da acil o gün girdim doplere.meraklanma bu normal bir süreç.ikili,üçlü test gibi bir durum tamam mı canım.
sanırım son 2 ay raporlu olacağımdan yatarak geçecek.yine de Allah bilir tabi ki.
dopler benim eski özelde 170.başka bir hastaneye bakacağım.
kuran okuyan arkadaşlarım bana da okuyun.çalışınca fırsat olmuyor.akşam da eve öyle bir düşüyorum ki yatacak yer arıyorum.
dinlemeye çalışıyorum ben de de bir liste var.kolay doğum için inşikak suresinin ilk 3 ayetini okumak gerekiyormuş.
arkadaşlar hepinize yazmak istesem de işten yazamıyorum.
pepukeyle aynı acıları yaşayan arkadaşım seni de Rabbim güldürecek inşaALLAH canım.
pepukeeee, canııııım, gözün aydıın!!!!çooook sevindim canım benim... seni bu sayfadan hep takip ediyordum korka korka. ama cesaret edip yazamıyordum. hep senden bu haberi bekliyordum tatlım. inan okuyunca ağladım!! biliyorsun sen benim umudumdun. çok acılar çektik.. total olmasın da gerisine razıyız tabi kuzum hem allahın izniyle çıkar o yukarıya, daha çok erken...
bu arada bebişimiz erkekmiş, allahım sana erkek evlat nasip etti bir kere daha bak.şimdi senin koca uçuyordur herhalde
allahım artık bizim de yüzümüzü güldürsün canım yaaa! bi de bir tanecik bile olsa bana da nasip etsin inşallah kuzum...
allah hepinizin bebeklerini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah kızlar...
şimdi siz hamilesiniz ya dualarınız kabul olur, bana da dua edin kızlar yaaa...
canım benim yanımda olduğunuzu bilmek bile mutlu ediyor beni.inşallah birdaha kanama yaşamazsın .. demekki tek dopler istenen ben değilmişim oda beni rahatlattı bi bakıma ... son aylarında raporlu olmana sevindim ozamanda bol bol yat dinlen yorulma.. inşallah bunlarda geçicek .. etmezmiyiz dua ederiz tabikide...
okurken benim de gözlerim doldu yani.Allah bir daha acı yaşatmaz inşaALLAH.Canım benim nerelerdesin sen yaaaAllah razı olsun canım darısı başına inşallah.senin benim için ağlamana ben de ağladım.inşallah ben de senin güzel haberlerini alırım.allah sabreden kullarına mükafaatını veriyor bi şekilde, ya bu ya da öte tarafta.ben daha mükafaatımı almış değilim ama en azından güzel bir haber almak eşimle yüreğimize su serpti.doktor plasentasyona bakalım şimdi dediğinde eşimle yüreğimiz ağzımızdaydı ben total diyeceğini beklerken yoğunluk yukarıda deyince eşim ağlamaya başladı ben de muslukları açtım biraz kızım da yanımızdaydı bizi görünce onun da gözleri dolmuş.erkek deyince de eşim çifte mutluluk yaşadı.artık cinsiyet hiç düşünmüyordu hatta kız hissediyordu ama bu haber onun sevincini katladı.onu da anlıyorum koşturup oynayacağı,güreş tutup maç yapacağı kendine benzeyen bir oğlu olmasını istiyor.herkes ister tabi ama önemli olan sıhhatli ve hayırlı olması öncelikle.Rabbim sana da yaşatsın bu mutluluğu canım benim.hepimiz alnımiza yazılanları yaşıyoruz inşallah senin de yüzün gùler hep dualarımdasın güzel kalpli arkadasım
benden de istedi.bakalım kaç çıkacak benim ki.hamilelik öncesi dikkat ediyordum ama şimdi pek etmiyorum açıkcası.mrb kızlar sabah 8 de kalktım çıktım şimdi geldim şeker yüklemesi oldu 50 lik tokluk şekeri 179 çıktı doktorum diyetisyene gönderdi tuz ekmek şeker hepsi bitti doğuma kadar erken doğumu tetikler dedi allah korusun listede görseniz toplam 1 öğün dersiniz napalım buda geçecek inşallah dondurma bile yok okadar 12 kiraz dedi sen ne yapıyorsun dedi bir leğen doldurup yiyorum dedimtam 77 geldim 4 kilo almışım
canim bunun icin burdayiz birbirimize destek olmazsak anlatamazsak butungun kurar kurar otururuz sanirim...canım benim yanımda olduğunuzu bilmek bile mutlu ediyor beni.
okurken benim de gözlerim doldu yani.Allah bir daha acı yaşatmaz inşaALLAH.
benden de istedi.bakalım kaç çıkacak benim ki.hamilelik öncesi dikkat ediyordum ama şimdi pek etmiyorum açıkcası.
şimdi diyetle de hiç uğraşmak istemem doğrusu.işten hamile arkadaşımın da yüksek çıktı.ikiz hamile,ne yiyeceğini şaşırıyor kızcağız.
ben çıkıyorum kızlar.bebişlerle güzel bir haftasonu geçirelim inşaALLAH.
mrb kızlar sabah 8 de kalktım çıktım şimdi geldim şeker yüklemesi oldu 50 lik tokluk şekeri 179 çıktı doktorum diyetisyene gönderdi tuz ekmek şeker hepsi bitti doğuma kadar erken doğumu tetikler dedi allah korusun listede görseniz toplam 1 öğün dersiniz napalım buda geçecek inşallah dondurma bile yok okadar 12 kiraz dedi sen ne yapıyorsun dedi bir leğen doldurup yiyorum dedimtam 77 geldim 4 kilo almışım
Aslında kilo çok iyi canım yaa gayet az almişsın.ben 4 ayda 4,5-5 kg aldımUmurumda değil pek ama doktorum dengeli beslen abur cubur gereksiz şeyler yeme dedi.kaç aydır kanama olmasın diye yatiyorum ben kilo almıyım da kim alsın ayol? Yatsan bir dert yatmasan da su içsen yariyor durumu.aslında ben farkettim ki elevite başlayınca kilo almaya başladım.mersenne eleviti kesmiş ama ben kesmeye korkuyorum ya bebek kilo almazsa diye.sormayı unuttum artık temmuzun 10'unda acıbademe gidicem oradaki doktoruma sorayım.genelde erkek doktorlar kilo alimını pek umursamıyor bana öyle denk geldi hanım doktorlar estetiğe daha dikkat ediyor.
ehiehiehiee canım medicanadaki normal operatör genç ama işini iyi yaptığını hissettiğim bir hanım.acıbademdeki de profcuğum.prof zaten yardımcı olacağınï söylemişti.yazık kız onun saçlarını yolma yakısıklı profum benim iyi adamcaaz.o ok dedi ama mazallah erken doğum olursa acibademle uğraşmak istemiyorum.faturanın altından kalkamam.kimseden borç almak istemiyorum.şimdi sünnet işi de çıktı herşey yolunda giderse yavrukuşumu doğar doğmaz sünnet ettirmek istiyoruz.acibademde olursa bebek paketi 1500tlymiş sünnet en az onun kadardır.prof farkı da işin içine girince heralde 5000tl gider diye düşünüyorum.arabamız eskimişti onu satmayı düşünùyoruz açıkçası.yine planlara başladım ne zaman plan yapsam işler sarpa sarıyor.hayırlısı diyerek bitiriyorum yine:44:
evet canım malesef melek annesiyiz. ben de tekrar olmasından çok korkuyorum(
hepimiz bebeklerimize sağsağlim kavuşuruz inşallah. ama önce siz
bu arada biz en kötü örnekleriz canım. sizin içiniz rahat olsun. ben hastanede 39 haftalık hiç kanaması olmayan totalis hastası gördüm. hatta ben de odadaydım o esnada dr. totalis diye rapor tutturdu. siz sadece dua edin ve kendinize dikkat edin. allahın izniyle hiçbir şey olmadan doğuracaksınız kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?