Plasenta previa

ya aslında istese dr yapar onu kalıbına uydurur.. çok zor bişey değilki onlar için ..ben mesela bikere ameliyat oldum yatmam gerekti çıktım ama para ödememe için yattı gösterildim yani dr istese o parayı bana çatır çatır ödetirdi ... bikerede estetik oldum ama dr gerekli görürse sigortam karşılayacaktı .. dr raporuna hastanın psikolojisini etkiliyor görünüm olarakta yapılması mecburidir yazmıştı :)) mecburimiydi değildi :)) işlerine gelince öylebi kalıbına uyduruyolarki .. dr la anlaşmaya bağlı gerçi bi çok hastane dr para kazanmak için bunu raconuna uydurur gibime geliyo .. sonuçta gittiğiniz hastane ler baya pahalı hastaneler ..5000 tl 1000 tl arası hep doğumları o parayı riske etmezler gibime geliyo.. nede olsa biz onlar için hasta değil müşteriyiz ..

tabi benim dr um olsa bana kesin yardımcı olurdu .. benim sigortam gebelikle ilgili tedavi vs karşılamıyo aylarca tedavi falan gördüm onu kitabına uydurdu nasıl yaptıysa sigortama karşılattı .. ama gebeliğe gelince iş malesef sgk ya bildirmek zorunda oluyorlar onda hep sgk ile gittim .. ama öyle gün falan meselesi olsa onuda uydururdu eminimki kitabına ..

pepukeeee, canııııım, gözün aydıın!!!! çooook sevindim canım benim... seni bu sayfadan hep takip ediyordum korka korka. ama cesaret edip yazamıyordum. hep senden bu haberi bekliyordum tatlım. inan okuyunca ağladım!! biliyorsun sen benim umudumdun. çok acılar çektik.. total olmasın da gerisine razıyız tabi kuzumhem allahın izniyle çıkar o yukarıya, daha çok erken...
bu arada bebişimiz erkekmiş, allahım sana erkek evlat nasip etti bir kere daha bak. şimdi senin koca uçuyordur herhalde
allahım artık bizim de yüzümüzü güldürsün canım yaaa! bi de bir tanecik bile olsa bana da nasip etsin inşallah kuzum...
allah hepinizin bebeklerini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah kızlar...
şimdi siz hamilesiniz ya dualarınız kabul olur, bana da dua edin kızlar yaaa...

sorununu bilemiyourm ama bende biraz zor anne olanlardanım olmamasının nedemek olduğunu iyi biliyorum ... rabbim inşallah en yakın zamanda sanada güzel hayırlı evlatlar nasip etsin inşallh ..

sorununu bilemiyourm ama bende biraz zor anne olanlardanım olmamasının nedemek olduğunu iyi biliyorum ... rabbim inşallah en yakın zamanda sanada güzel hayırlı evlatlar nasip etsin inşallh ..

amiiiiiin canım. inşallah allah hepimizin kucaklarını doldurur... benim durumum pepukeyle aynıydı malesef. sadece yer ve mekan farklıydı((

Son düzenleme:
amiiiiiin canım. inşallah allah hepimizin kucaklarını doldurur... benim durumum pepukeyle aynıydı malesef. sadece yer ve mekan farklıydı((

hımm sende melek annesisin ozaman ... allah sabır versin zor şeyler yaşamışsınız ..rabbim inşallh birdaha tekrarını yaşatmasın kimselere...
benm annaneciğiminde 6 tane meleği var cennette .. en fazla 6 ay yaşamışlar hep..tabi ozaman nedenide bilinmiyo .. rabbim dermansız dert vermesin kimselere...

inşallh pepuke ibi sende olsa bile az aşagıda marjinal olur .. artık kötünün iyisini dilemekten başka çaremiz yok ..sanırım bir kere olduğunda bidaha olma ihtimali yüksek .. benimde marjinal az aşagıda demişti dr .. ben gebeliğin başından itibaren kanama yaşadım ufak tefek en sonda geçen ayın 14 dündeydi .. bende dua ediyorum inşallh bu şekilde atlatayım diye ...

inşallah busefer bebeğine sağ salim kavuşursun ...

ne desek az kalır teselli için eminim çok zordur yaşadıklarınız siz pepukeyle bir birinizin halini en iyi anlarsınız.. bizlerde sadece anlamaya çalışırız..

evet canım malesef melek annesiyiz. ben de tekrar olmasından çok korkuyorum(
hepimiz bebeklerimize sağsağlim kavuşuruz inşallah. ama önce siz
bu arada biz en kötü örnekleriz canım. sizin içiniz rahat olsun. ben hastanede 39 haftalık hiç kanaması olmayan totalis hastası gördüm. hatta ben de odadaydım o esnada dr. totalis diye rapor tutturdu. siz sadece dua edin ve kendinize dikkat edin. allahın izniyle hiçbir şey olmadan doğuracaksınız kızlar...

inşallah sende bir daha yaşamazsın inşallah sağlıklı sıhatli bir şekilde hamilelik ve doğum yaşarsın ..

ehiehiehiee canım medicanadaki normal operatör genç ama işini iyi yaptığını hissettiğim bir hanım.acıbademdeki de profcuğum.prof zaten yardımcı olacağınï söylemişti.yazık kız onun saçlarını yolma yakısıklı profum benim iyi adamcaaz.o ok dedi ama mazallah erken doğum olursa acibademle uğraşmak istemiyorum.faturanın altından kalkamam.kimseden borç almak istemiyorum.şimdi sünnet işi de çıktı herşey yolunda giderse yavrukuşumu doğar doğmaz sünnet ettirmek istiyoruz.acibademde olursa bebek paketi 1500tlymiş sünnet en az onun kadardır.prof farkı da işin içine girince heralde 5000tl gider diye düşünüyorum.arabamız eskimişti onu satmayı düşünùyoruz açıkçası.yine planlara başladım ne zaman plan yapsam işler sarpa sarıyor.hayırlısı diyerek bitiriyorum yine:44:

Şekerim benim sigortam yalnizca yatarak olan tedavileri karşılıyor yani muayeneleri ve testleri karşılamıyor.sadece doğumu kapsıyor.mesela acıbademdeki profumun muayene ücreti 270 tl koç allianz bana 225 tl yapıyor yalnızca.hepsini karşılamıyor.
Ama medicanayı soruyorsan şöyle anlatmaya çalışayım,5 ayın bitmesine 3 hafta kala hamile kaldım.sigortacı arkadaşım bana doktorumun bunu halledebileceğini,doğum yapacağim zaman doğum raporuma 3hafta erken doğum şeklinde yazarsa sigortamın masrafları karşılayacağını söyledi.kanamam olduğunda derhal medicanaya gitmiştik orada sgk geçerli ve ben bağkurluyum bağkurumu kullanarak muayenemi oldum.daha sonra muayene olduğum doktor hanımdan sigortam konusunda yardımcı olup olmayacağını sorduğumda olamayacağını çünkü hastanenin sgkya bilgilerimi yolladığını söyledi valla orayı ben de pek iyi anlamadım.ben de medicanada sigoratmın yandığını anladım.bu konuyu yine araştırıcam ama.

ben 14 haftamdaki kanama da acil o gün girdim doplere.meraklanma bu normal bir süreç.ikili,üçlü test gibi bir durum tamam mı canım.
sanırım son 2 ay raporlu olacağımdan yatarak geçecek.yine de Allah bilir tabi ki.
dopler benim eski özelde 170.başka bir hastaneye bakacağım.
kuran okuyan arkadaşlarım bana da okuyun.çalışınca fırsat olmuyor.akşam da eve öyle bir düşüyorum ki yatacak yer arıyorum.
dinlemeye çalışıyorum ben de de bir liste var.kolay doğum için inşikak suresinin ilk 3 ayetini okumak gerekiyormuş.
arkadaşlar hepinize yazmak istesem de işten yazamıyorum.
pepukeyle aynı acıları yaşayan arkadaşım seni de Rabbim güldürecek inşaALLAH canım.

canım valla bilemicem gittiğin doktorun niye kıllık yaptığını.. aslında isteseler yaparlar senin dr nasıl yapıyorsa oda yapabilir... neyse sen araştır bakalım inşallh istediğin gibi olur..

inşallah birdaha kanama yaşamazsın .. demekki tek dopler istenen ben değilmişim oda beni rahatlattı bi bakıma ... son aylarında raporlu olmana sevindim ozamanda bol bol yat dinlen yorulma.. inşallah bunlarda geçicek .. etmezmiyiz dua ederiz tabikide...

Canım benim nerelerdesin sen yaaaAllah razı olsun canım darısı başına inşallah.senin benim için ağlamana ben de ağladım.inşallah ben de senin güzel haberlerini alırım.allah sabreden kullarına mükafaatını veriyor bi şekilde, ya bu ya da öte tarafta.ben daha mükafaatımı almış değilim ama en azından güzel bir haber almak eşimle yüreğimize su serpti.doktor plasentasyona bakalım şimdi dediğinde eşimle yüreğimiz ağzımızdaydı ben total diyeceğini beklerken yoğunluk yukarıda deyince eşim ağlamaya başladı ben de muslukları açtım biraz kızım da yanımızdaydı bizi görünce onun da gözleri dolmuş.erkek deyince de eşim çifte mutluluk yaşadı.artık cinsiyet hiç düşünmüyordu hatta kız hissediyordu ama bu haber onun sevincini katladı.onu da anlıyorum koşturup oynayacağı,güreş tutup maç yapacağı kendine benzeyen bir oğlu olmasını istiyor.herkes ister tabi ama önemli olan sıhhatli ve hayırlı olması öncelikle.Rabbim sana da yaşatsın bu mutluluğu canım benim.hepimiz alnımiza yazılanları yaşıyoruz inşallah senin de yüzün gùler hep dualarımdasın güzel kalpli arkadasım

mrb kızlar sabah 8 de kalktım çıktım şimdi geldim şeker yüklemesi oldu 50 lik tokluk şekeri 179 çıktı doktorum diyetisyene gönderdi tuz ekmek şeker hepsi bitti doğuma kadar erken doğumu tetikler dedi allah korusun listede görseniz toplam 1 öğün dersiniz napalım buda geçecek inşallah dondurma bile yok okadar 12 kiraz dedi sen ne yapıyorsun dedi bir leğen doldurup yiyorum dedim tam 77 geldim 4 kilo almışım

canım benim yanımda olduğunuzu bilmek bile mutlu ediyor beni.
okurken benim de gözlerim doldu yani.Allah bir daha acı yaşatmaz inşaALLAH.
benden de istedi.bakalım kaç çıkacak benim ki.hamilelik öncesi dikkat ediyordum ama şimdi pek etmiyorum açıkcası.
şimdi diyetle de hiç uğraşmak istemem doğrusu.işten hamile arkadaşımın da yüksek çıktı.ikiz hamile,ne yiyeceğini şaşırıyor kızcağız.

ben çıkıyorum kızlar.bebişlerle güzel bir haftasonu geçirelim inşaALLAH.

canim bunun icin burdayiz birbirimize destek olmazsak anlatamazsak butungun kurar kurar otururuz sanirim...

Aslında kilo çok iyi canım yaa gayet az almişsın.ben 4 ayda 4,5-5 kg aldımUmurumda değil pek ama doktorum dengeli beslen abur cubur gereksiz şeyler yeme dedi.kaç aydır kanama olmasın diye yatiyorum ben kilo almıyım da kim alsın ayol? Yatsan bir dert yatmasan da su içsen yariyor durumu.aslında ben farkettim ki elevite başlayınca kilo almaya başladım.mersenne eleviti kesmiş ama ben kesmeye korkuyorum ya bebek kilo almazsa diye.sormayı unuttum artık temmuzun 10'unda acıbademe gidicem oradaki doktoruma sorayım.genelde erkek doktorlar kilo alimını pek umursamıyor bana öyle denk geldi hanım doktorlar estetiğe daha dikkat ediyor.

Kilo aslında önemli değil veririz ama doğumda zorluk oluyormuş galiba bir de son aylarda bebekte şeker hastalığı olabiliyormuş sanırım, öyle birşeydi hatırlamıyorum. 14. haftaydı doktor elevit almana gerek yok artık dedi, onun yerine az balık yediğim için balık yağı, demir ve süt,yoğurdu az tükettiğim günler için kalsiyum verdi bana.Canım benim doktor erkek ama sağolsun ilk 3 ayda 2 kilo aldım diye bana fazla kilo alıyorsun dikkat et demişti, sonradan daha dengeli beslendim az kilo aldım birşey demedi :) Şu an 18+5 deyim ve toplamda 3,5- 4 kilo aldım (gün içinde değişiyor, sabah akşam tartılıyorum). Eşimin arkadaşının eşi aynı hastanede başka bir doktora gidiyordu (kadın doktor), kadın toplamda 32 kilo almış (tek gebelik) doktoru bir kere bile dur dememiş :) :) Bende içimden ; erkek doktorlar kendi eşlerinin kilolu olmasını istemeyeceği için hamile kadınların da kilo almasını istemiyorlar diye düşünmüştüm, empati kuruyorlar diye Sanırım biz hep doktorları genellemeye çalışıyoruz. Haklısın, biz kilo almayalımda kim alsın yakında tam semirmelik olacağım vallahi, en son 17 yaşımda 59 kiloyu görmüştüm, son 16 yıldır 48-55 kilo arasında oluyordum, şimdi yine 58,5-59 kiloyum. Merak ediyorum doğum zamanında kaç kilo olacağım. Bizim ev Allah'a şükür genelde serin. Tüm gün salonda uzanıyorum, akşam üstleri hafif güneş alıyor, işte o zaman tam karpuz gibi hissediyorum kendimi.Zaten sabah akşam karpuz yiyorum, hayatımda bu kadar yememiştim.

Dün gece saat 3 e kadar eski kotlarımdan 2 tane hamile şortu yaptım kendime. Bir pantolonumun iki yanından üçgen şeklinde kestim, oraya ve bel kısmına esnek kumaş ile yama yaptım, geçici dikişlerini yaptım bedenime göre, paçalarına da dantel işledim. Evde kayınvalidemin verdiği eski bir dikiş makinası var, henüz bakımı yapılmadı çalışmıyor. Ben de bugün terziye götürdüm mecburen. Terzi dedi hamile pantolanlarının genelde göbek kısmından kesip yama yapıyoruz sizinki biraz değişik olmuş dedi :) Göbek kısmından kesilince çok göze batıyor, çünkü ilk önce herkes ön profilimizi görüyor, ben de yanlardan kestim, daha az göze batıyor . Çok hoşuma gitti valla. Hamile pantolon/şortları en az 70 TL. lerden başlıyor ve bir daha giyemeceğiz şey için o kadar parayı sokağa atmak istemedim. Hem de kendime hobi yaratmış oldum Terzi en fazla 10 dakikalık mesafede yavaş yavaş gittim geldim, bebek adımlarıyla :) ama eve geldiğimde pancar gibi kıpkırmızı olmuştum, ilk defa böyle oldu. Gelir gelmez 1 litre su içtim. Bu ara günde 3 litre su içiyorum herhalde. Hamilelikten önce günde 2 bardak su içerdim, o da belki.

Tamam, şimdilik bir şey yapmayacağım profa, ama yarın bir gün yan çizmeye kalkarsa bana söyle Sünnet olayını ben de düşünüyorum canım, hatta geçen gün eşime söyledim. Doktora gittiğimizde soracağız bakalım. Bebek inşllah bereketiyle gelir canım, maddi konularda plan pek işe yaramıyor Türkiye'de :) Biz tam rahata çıkmıştık bu ay, şimdi de kentsel dönüşüm hikayesi çıktı, hayırlısı artık. Öpüyorum seni:)

Canım Allah sana bir daha ömür boyu acı vermesin.Seni en güzel Pepuke anlar, ikinizden de akan gözyaşlarına kıyamam. Bundan sonra herşey güzel gönlüne göre olsun. Umarım senden de güzel haberler alırız. Güzel dileklerinin 100 misli senin ve Pepuke için olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…