Plasenta previa

Kızlar merhabalar,umarım herkesin keyfi iyidir.ben de iyiyim idare ediyorum.koca göbeğimle uzanıyorum.sizin göbekleriniz ne alemde benimki bayağı büyük yahu.sanki 6 aylığım

Bahanemiz hazır. Bizim hareket kısıtlamamız var. Ye ama yürüyüş yasak, ev işleri yasak. Bu karınlar nasıl büyümesin. BEn bu hallere düşücek kadınmıydım diyorum :) 9 ay gezmiştim ilk bebeğimde. Şimdi inanamıyorum ne hallerdeyim. 2 adımda kesiliyorum zaten. Nefes alamıyorum ağrı çekiyorum.Ben de 7-8 aylık gösteriyorum önden. Arkadan bakmayalım. Doktorum da hem kızıyor hem hareketsizlikten diye teselli ediyor. Kızımı yaz okuluna gönderdim bütün gün ne yapıcam sizce tek başıma evde. Atıştırıcam tabi. Zaman geçmiyor. Gündüz programları izlenecek gibi değil. Zaten evde oturmaya alışamadım hala.
Aaa benim bir bahanem daha var. İkinci çocukta karın daha çok büyüyormuş. :) Yerlerse

Canım A+ hastanelerin zaten SGK ile anlaşması yok, dediğin şekilde kapısına yazı asmasının anlamı yok. Yasa şu şekilde, SGK belli hastalıklar ya da branşlar belirlemiş (kalp rahatsızlıkları, organ ve doku nakli, bebek yoğun bakım masrafları ve hatırlayamadığım bir kaç branş) (bu sene ise acil yasası çıktı, bir önceki parantez içindeki rahatsızlıklardan farklı ) bu durumlarda özel hastane SGK ile anlaşması olsun ya da olmasın hastadan ücret talep edemiyor. Sorun da burada zaten. Özel hastaneler bunu kabul etmiyor. Amerikan hastanesi bu yüzden 10 gün kapatma cezası (acil servisini) almış. Eğer bu ülkedeki bu yasayı beğenmeyip uygulamayacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bu hastaneleri kimse yasadan üstün tutamaz. Dediğin üçkağıtları ben de çok duyuyorum, acil servisten faydalanmak için olanları. Ama bunlar bizim durumumuzla ilgili değil canım, o yüzden onları tartışmak anlamsız. Bebeğin yoğun bakım ücreti acil yasasından farklı. Belki sen onu karıştırıyorsun. Acil yasası için dediğinde haklısın en yakın hastaneye gitmen lazım. Ama bebek yoğun bakım küvezinin acil yasası ya da hastane yakınlığı ile ilgisi yok. İstanbu'lun bir ucunda oturuyorsam diğer ucundaki özel hastaneye gidip doğum yaparım, bebekte yoğun bakım küvezine girerse SGK karşılar. Çünkü kimse bebeğinin doğduğunda küveze gireceğini bilemez. Sigortadaki yetkililerin dediği de bu zaten. Yasa sana bunu sağlıyor. Tüm hamilelik takibini yapan doktoru bir çırpıda silip, doğum anında bebek belki küveze girer diye evinin yanındaki kliniğe gitmek zorunda değil kimse.

Gelgelelim acil yasası ve özel hastanelerin acilini yanlış kullananlar. Bu insanlar ne yazık ki devlet hastanelerinin de acil servisini yanlış kullanıyor. Kuyruk bekleyip gündüz muayene olmak yerine gece acile giden ve doktorların işini yapmasına engel olan şark kurnazı dolu ülkemiz. Bu insanlardan sadece utanabilirim, başka bir şey söylsem de faydasız. Ama böyle insanların durumuyla diğer yasayı birbirine katmamak gerek diye düşünüyorum.

Benim de randevum yarın şekerim yaa benimki saat 5'te.inşallah hepimizinki iyi geçer

Senin için bol bol dua edeceğim arkadaşım, bu sefer herşey çok güzel olsun senin için. Bu topiğe ziyaretçi olarak girersin inşallah Yarın acıbademde misin sen, yoksa cerrahpaşa mı?

Ben kendimi ifade edememişim. Yasayı çok güzel anladım da yanlış bulduğum söylemek istedim. SGK ile anlaşması yoksa kimse de gidememeli diye düşünüyorum. Bu da işlerine gelmeyeceğinden orta yol daha kolay bulunur.A+ hastanelerden bazıları kısmi olarak da olsa SGK ile anlaşmalı. Bazı bölümleri yani. Önemli ameliyatların çoğu yapılıyor senin de kastettiğin sanırım. %100 de karşılıyorlar sorunsuz.
Yasa çıktıysa herkesin kullanmak tabiki hakkı. İstediğine gider. Hastanede kıvırsa da ödemek zorunda.
Dedim ki,
Keşke SGK hastanelerle daha detaylı anlaşsaydı da kimse bu duruma düşmeseydi.Sözüm kanunun işleyiş biçimine. Yani devlet kuvez ve doğum parasını her hastaneye aynı uygularsa bu durumlar beklenir.
Bir de evinin yakınındaki dururken BİLE BİLE! uzaktaki hastanelere gidenlere karşıyım dedim. Yoksa giderde ödetirde. Kanun kanundur.

Benim erken doğum bekleniyor. Gelişimine göre 35-37 den önce kuveze mecburen konuyor. Doğum bu tarihten önce başlarsa öncelikle devlete gidicem olmadı bu civardaki bir özele. Başka bir yerdeysem en yakın ne varsa. Devlet yoksa özel. Özel olursa da paşa paşa karşılayacak tabi ki.
Konu bebeklerimizin sağlığıysa gerekeni yapıcaz tabi.

Bir de beklenmeyen aciller var ki en kötüsü. Allah yardımcıları olsun. İşte onları hangi hastane olursa olsun almalı.

Dediğim gibi bu şekilde yanlış anlaşmalar yanlış ifadeler çok oluyor. Aslında yakın dillerde konuşuyoruz.
Neyse dediğim gibi sadece kendi düşüncelerim bunlar. Umarım kanunları uygulatmak da kolaylaşır. Eğitimdir hastanedir çok hızlı giriş yapıyorlar dataylar eksik kalıyor. Umarım kısa zamanda aşılır.

O kurnazlar için yapılacak ne yazık ki hiçbirşey yok. Gerçek acille, yalancılar arasındaki çizgiyi inceltmeye devam edecekler.Bu da bizi hep etkileyecek.

Acilsiz günler :)

Ben kendimi ifade edememişim. Yasayı çok güzel anladım da yanlış bulduğum söylemek istedim. SGK ile anlaşması yoksa kimse de gidememeli diye düşünüyorum. Bu da işlerine gelmeyeceğinden orta yol daha kolay bulunur.A+ hastanelerden bazıları kısmi olarak da olsa SGK ile anlaşmalı. Bazı bölümleri yani. Önemli ameliyatların çoğu yapılıyor senin de kastettiğin sanırım. %100 de karşılıyorlar sorunsuz.
Yasa çıktıysa herkesin kullanmak tabiki hakkı. İstediğine gider. Hastanede kıvırsa da ödemek zorunda.
Dedim ki,
Keşke SGK hastanelerle daha detaylı anlaşsaydı da kimse bu duruma düşmeseydi.Sözüm kanunun işleyiş biçimine. Yani devlet kuvez ve doğum parasını her hastaneye aynı uygularsa bu durumlar beklenir.
Bir de evinin yakınındaki dururken BİLE BİLE! uzaktaki hastanelere gidenlere karşıyım dedim. Yoksa giderde ödetirde. Kanun kanundur.

Benim erken doğum bekleniyor. Gelişimine göre 35-37 den önce kuveze mecburen konuyor. Doğum bu tarihten önce başlarsa öncelikle devlete gidicem olmadı bu civardaki bir özele. Başka bir yerdeysem en yakın ne varsa. Devlet yoksa özel. Özel olursa da paşa paşa karşılayacak tabi ki.
Konu bebeklerimizin sağlığıysa gerekeni yapıcaz tabi.

Bir de beklenmeyen aciller var ki en kötüsü. Allah yardımcıları olsun. İşte onları hangi hastane olursa olsun almalı.

Dediğim gibi bu şekilde yanlış anlaşmalar yanlış ifadeler çok oluyor. Aslında yakın dillerde konuşuyoruz.
Neyse dediğim gibi sadece kendi düşüncelerim bunlar. Umarım kanunları uygulatmak da kolaylaşır. Eğitimdir hastanedir çok hızlı giriş yapıyorlar dataylar eksik kalıyor. Umarım kısa zamanda aşılır.

O kurnazlar için yapılacak ne yazık ki hiçbirşey yok. Gerçek acille, yalancılar arasındaki çizgiyi inceltmeye devam edecekler.Bu da bizi hep etkileyecek.

Acilsiz günler :)

Canım seni anladım, söylemek istediklerimizde nüans var. Sen yasayı yanlış buluyorsun, olabilir. Ben neredeyse son zamanlarda çıkan tüm yasaları yanlış buluyorum. Ama ben şu an yasanın doğrululuğuna bakmıyorum, yasaları bu şekilde düşünürsem ülkeyi acilinden terk ermem gerek Bu yasaları insanlara anlatamamak devlet kuruluşlarının suçu ve yine bu yasaları uygulamayanları cezalandırmamak da devletin suçu. Ben riskli bir hamileliğe sahipken, yatmam,dinlenmem gerekirken SGK ya gidip devletin anlatamadığı, hastanelerle mutabakat sağlayamadığı bir yasayı öğrenmeye çalışıyorsam o devlete yazıklar olsun. Mevcut olan yasayı öğrendiğim halde bilmeyen insanlara anlatmassam da bana yazıklar olsun. Herkes istediği hastaneyi seçebilir. Ben evimin yakınında poliklinik şeklindeki vasat hastanelere gitmeyi seçmeyip, paramla özel hastaneye gidiyorsam (sağlık sigortam yatarak ve doğumu karşılıyor. Gittiğim hastanede sadece 2. düzey ultrason 670 TL, ve ben bunları cebimden ödüyorum, benim tercihim bu) , o özel hastane de bebeğim erken doğum olursa ve küveze girerse (bunlar olasılık) mevcut yasayı uygulamak zorunda. Ben 40 hafta başka hastaneye gidip son anda o hastaneye gitmiyorum, 40 hafta boyunca o hastanenin doktoru bebeğimle ilgileniyor. 40 hafta boyunca hastayı güleryüzle karşılayıp, doğum olduğunda aaaa senin bebeğini küvezimize koymak benim işime gelmez,yasadan banane diyip hastayı/bebeği kapı dışarı eden bir hastane olamaz.
Umarım hepimiz zamanında doğum yaparız, ama ne yazık ki şimdiden olasılıkları düşünüp ona göre plan yapmalıyız. Sevgiler

Sende haklısın ne diim. o 40 haftayı tamamlarsan zaten bunları düşünmene gerek kalmayacak ki inşallah tamamlarsın. Acil bir kuvez ihtiyacını da paşa paşa karşılayacak.

Ben çok plan yapmıycam. Şimdiye kadar planlarım hep başarısız oldu.Normal istedim 41. hafta oldu gelmedi. Sezeryan yapalım çok geç oldu dendi randevu alınan tarihten önce sancım başladı. Normal başladı sezeryana alındım. Ama gene de herşey güzeldi. Hamileliğim güzeldi,doğumumum sezeryan kısmi sorunsuzdu vs. Bakalım belki bu sefer işlerim yolunda gider. Şimdi hamilelik sorunlu gidiyor, doğumum planlı olur belki :) Detaylıdır vs. biz de iyi paralar ödedik. Doktorum 220 TL alıyor. Hep cepten gidiyor.Doğumu da gününde umuduyla (en azından 37. hafta) ya metropolitan Florance nightingale ( ilk doğumumda çok memnun kalmıştım) ya da doktorum fikrini değiştirmez de gelirse hizmet. Umut herşeydir. :) Ben umutluyum 37. haftayı bulmayı umut ediyorum. Hatta belki 38-39..Neden olmasın.
Bu arada eşime ve aileme plan yapmalarını söyledim tabi Tek lüksüm bu olsun benimde. Zaten zor günler geçiriyorum kanama vs. o detayları da onlar hallediversin. En yakın hastaneleri belirleyip rota çizsinler. Ben kuvezi olan her hastaneye ok. olurum oyle bir durumda. Plasenta previa da görülen aşırı kanamalarda en kısa sürede mudahale gerekiyor malum. Yenimahallenin bile bebeklere nasıl baktığını yakından gördüm.
Dediğin gibi gerek kalmamasını umalım. Pozitif düşünelim öyle olsun.

Senin için bol bol dua edeceğim arkadaşım, bu sefer herşey çok güzel olsun senin için. Bu topiğe ziyaretçi olarak girersin inşallah Yarın acıbademde misin sen, yoksa cerrahpaşa mı?

Ah canım benim, benim icin dilediklerinin kat kat fazlasını versin Allah sana e mi?
Medicanadaki burcu hanıma gidicem daha acibademe gitmeme 2 hafta var.salı günü eşimi acıbademe rıza beye yolladım.neden beni illaki cerrahpaşada takip etmek istediğini sorması ve sigorta konularını daha net konuşmak için.doktor bey dediğine göre sırf bizim cebimizi düşünüyormuş.yahu çok mu fukara göründük adamın gözüne anlayamadım kardeşimHastaneye her gelene böyle mi söylüyor yoksa bizi çok mu sevdi bilemedim.ayrıca erken doğum,kuvöz konularını şimdiden düsündügümüz için kızmış biraz.doğmamış çocuğa don biçıyorsunuz demiş.bu adamın tarzı bu zamanı gelmeden ilerisi hakkında konuşmak istemiyor.tabi gečen yıl o rezillikler o değil ben yaşadım ama kimse beni anlamak istemiyor.olasï riskleri önceden göz önüne alıp kendimce plan program yapmanın nesi yanlış anlamadım.neyse rıza bey çok istiyorsanız acibademde bakarım benim için farketmez demiş.altbtarafı ayda 225 tl normalde saçma sapan şeylere neler veriyoruz,cerrahpaşada saatlerce tahta iskemlede sıramı bekleyeceğime acıbademde rahat rahat beklerim daha iyi.biraz konfor istiyorum bu saatten sonra kardeşim

Ben de hep pozitif düşünüyorum, ama sanırım ilk doğumum olmasından dolayı biraz tedirginlik var :)İş, okul derken hamilelik 33 yaşı buldu. Eşim yoğun çalıştığı için ve ben de mecburen hep evde yattığım için araştırma işlerini ben yapıyorum. 36. haftadan sonra doğum yapacağımı bilsem bu kadar araştırma yapmam. Ama doktor 30. haftadan itibaren erken doğum riskinin başladığını söyledi. Eğer öyle olursa önce doktor sonra hastane seçimi çok önemli duruma geliyor. Örneğin benim evime yakın Bahçelievler medical park var, ama araştırdığımda bu hastane hakkında çok fazla şikayet okudum şikayetvar v.s. gibi sitelerde. Tabii herkesin beklentileri farklı, kimisi doktor selam vermedi diye bile şikayet ediyor. Ama okuduğum şikayetler genelde gece geç saatte doğum başladığında doktorun gelmemesi ya da kanama olduğunda başka yere sevkedilmesi. Karşı fikir olarak bu hastaneyi çok beğenenlerde var. Normal doğum yapan biri bir hastaneyi neden beğenmesin ki, bebeği de sağlıklıysa. Ama deneyimli hamilelerden biliyorum ki doktorun sorunlu gebeliklerdeki tecrübesi çok önemli. Abimin arkadaşının bebeği 500 gr. doğdu ve yaşıyor. Ama bir bakıyorsunuz başka bir hastanede bebek 36. haftada doğuyor, doktorun deneyimsizliğinden ve öngörüsüzlüğü yüzünden bebek yaşayamıyor. Ben kaderci bir insan değilim. Yaşayacağı varsa yaşar, Allah ömür verdiyse yaşar vermediyse... diyemem. Önce aklımı kullanırım sonra Allah'a transfer ederim. Bu yüzden böyle sorunlu bir gebelik varken çatkapı bir hastaneye gitmeyi uygun bulmuyorum. Plasenta yukarı tırmanır bu rahatsızlıktan kurtulursam hiç birşeyi önemsemem, herhangi bir hastaneye gidebelirim.

Okuduğum bir çok makalede previalı hastaların hastanelerinin 15-30 dk. lık mesafede olması gerektiği yazıyor. Ben de ona göre hastane seçmeye çalışıyorum. Çünkü önümüzdeki haftadan sonra Memorial hastanesine devam etmeyi pek düşünmüyorum. Önümüzdeki hafta detaylı ultrasonum var. Daha sonra büyük olasılık hastane değiştireceğim. Doğum zamanında bu kadar prosedürle ne eşimi ne de kendimi boğamam. Umarım hepimiz normal bir doğum yaparız.

mrb kızlar geldim şimdi plasentam biraz yukarı çıkmış inşallah çıkacak dedi çok sevindim yorgunluk el ayak ağrısı ve şişmesi sık idrar için enfeksiyon olabilir dedi tahlil verdim tansiyonum 12-9 geldi yüksek dedi yarında şeker tahlilim var yani şekerden yada enfeksiyondan şişme ve bacak ağrısı dedi bebeğim iyiymiş şükür eğer günde 3-4 dilim ekmek yiyorsan kesinlikle tuzu keseceksin 0 tuz dedi yoksa tansiyonun sorun yaratabilir dedi bakalım yarın şeker yüklemesi var 2-3 güne idrar tahlilimde çıkacak hayırlısı bakalım rabbim hepimize şifa sağlık versin bebeğim 24+4 772 gram biraz zayıf bende doktorun tartısına göre 73 le hamile kalmışım bugünde tam 77 geldim doktor 4 kilo çok iyi dedi hadi kızlar sizdende hayırlı haberler duyalım inşallah hamdü senalar olsun rabbime

mrb kızlar geldim şimdi plasentam biraz yukarı çıkmış inşallah çıkacak dedi çok sevindim yorgunluk el ayak ağrısı ve şişmesi sık idrar için enfeksiyon olabilir dedi tahlil verdim tansiyonum 12-9 geldi yüksek dedi yarında şeker tahlilim var yani şekerden yada enfeksiyondan şişme ve bacak ağrısı dedi bebeğim iyiymiş şükür eğer günde 3-4 dilim ekmek yiyorsan kesinlikle tuzu keseceksin 0 tuz dedi yoksa tansiyonun sorun yaratabilir dedi bakalım yarın şeker yüklemesi var 2-3 güne idrar tahlilimde çıkacak hayırlısı bakalım rabbim hepimize şifa sağlık versin bebeğim 24+4 772 gram biraz zayıf bende doktorun tartısına göre 73 le hamile kalmışım bugünde tam 77 geldim doktor 4 kilo çok iyi dedi hadi kızlar sizdende hayırlı haberler duyalım inşallah hamdü senalar olsun rabbime

Asudcum aslinda hepimiz ortak paydada hemfikiriz.senin erken doğum yapmana sebep olacak olan rahatsızligın previa miydı hatırlayamadım yazdıysan affet unutmuşum ama previa ameliyatlarını önüne gelen her özel hastane yapmıyor malesef.komplike ve riskli ameliyatlar.örnegin ben geçen yıl hamile kaldığımda evimin karşısındaki kolan hastanesine gidiyordum ne güzel yakın rahat rahat doğumumu da orada yaparım derken doktor hanım previa olduğumu anlar anlamaz bana en iyisi tam tesekkùllü bir hastaneye gidin siz dedi ve takibimi bıraktı.üstelik hastanenin kendi çapında yetişkin ve bebek yoğun bakımı da var ama doktorlar da sanırım deneyimsizdi.mahalle aralarindaki özel hastanelerde genelde rutin,risksiz doğumlar yapılıyor.bizim gibi riskli,kanamalı olması muhtemel gebeler için ya A sınıfı ya da devlet hastaneleri uygun bana kalırsa.ben geçen sene erken doğumumu cerrahpaşada yaptım evet hayatım kurtuldu( bebeğimi kaybettim) ama hayatım boyunca unutamayacağım psikolojik travmalar yaşadım muamelelerden otürü.aynı şeyleri tekrar yaşamak istemediğim icin de özel sigorta yaptırdım şimdi de alelade bir ozel hastane düşünemiyorum çünkü oralar bizim için riskli..

Ay canım yaaa nasïl sevindim senin adına anlatamamHarika bir haber.tansiyon,ödem falan bunlar da önemli ama valla en onemlisi plasentanın cıkmış olması.diğerlerinin cözümü var bir şekilde.bebeğin de zayıf değil bence prematüre bölümündeki konulardan okudum,27 haftalık doğup ta o kadar olan bebekler var.seninki haftasına göre iyi bence..
Ben de iki saat sonra inşallah gidicem bakalım ne diyecek.güzel haberler duymak istiyorum darısı hepimizin başına inşallah..

Haklısın canım, ben koltukta otururken bile yoruluyorum artık, hastanede o sandalyelerde saatlerce oturmak mı?, hayıııır Sana sonuna kadar hak veriyorum arkadaşım. Doktor da haklı, henüz teşhis bile konmamışken panik yapmanı istemiyor ama geçen seneki deneyiminden sonra ne doktor ne ben seni yeterince anlayamayız. Doktorun kendisi birebir cerrahpaşada prosedürlerle hiç bir zaman ilgili olmadığı için, bir insanın orada muayene olmak ya da doğum yaptırmak için neler çektiğini hayal edemez. Ben hamileliğimi bilmiyorken (anlatmıştım), daha regl günüm geçmemişken bile gece kanama geçirip çapaya gittiğimde neler çektiğimi hatırlıyorum, tüylerim diken diken oluyor. Doktorun sen endişeli olma, kendine stres yapma diye şimdiden bunları düşünme diyor. Sen de şimdilik onu dinle. İnşallah bu sefer previa ççıkmaz sende canım. Bence de muayene ücretleri çok önemli değil canım, dediğin gibi nelere para veriyoruz. Ben özel sigortamı yaptırırken de böyle düşünüyordum, muayene ücreti önemli değil ağır bir durum olduğunda yatarak tedaviyi karşılasın yeter dedim ve ona göre yaptırdım. Özel sigorta yaptırıp ıvır zıvıra her hafta doktora gidip sigortanın ayakta tedavi kısmını kullananlara sinir oluyorum, benim için bir nevi soygunculuk. Bizim işyerinde bazı kişiler böyleydi, normalde doktora gitmeyip nasıl olsa özel sigorta var deyip aklına geldiğinde doktora gidip dünyalarca test yaptırıp hastaneyi zengin eden sigorta firmasını batıran insanlar vardı. Biz de toplum olarak hiç birşeyin dengesi yok. Soyguncu, üçkağıtçı zihniyetler yüzünden ihtiyacımız olduğunda biz sistemden faydalanamıyoruz Hatta böyle insanlar çoğunlukta olduğu için senin ki gibi düşünceli doktor çıktığında bu sefer ondan da şüpheleniyor oluyoruz, ironi

Hastaneden dönünce haberlerini yaz hemen, sabırsızlıkla güzel haberlerini bekliyorum.

Çooook sevindim canım senin için İnşallah tamamen yukarıya çıktığını duyacağız yarın birgün. Umarım enfeksiyon falan çıkmaz, çıkarsa da çok önemli değil, ilaçla tedavi olur hemen. Önemli olan senin ve bebeciğinin sağlıklı olması. Darısı başımıza.

Son düzenleme:

Aynen canım yaa meğer doktor bizim iyiliğimiz için diyormuş ama ben iyiliğe alışkın olmadiğım için herşeyden kıl kapıyorum.buna sebep olanlar utansın.inşallah dediğin gibi plasenta olması gerektiği yerde der de sevinç gözyaşları dökerim.ama pek sanmıyorum karamsarlıktan değil sadece mantıklı düşününce previa olması daha muhtemel gibi görünüyor.aman ne yapalım ben de doktorumun dediği gibi zamanı gelince düsünücem.sadece ona guvenmek istedim beni yarı yolda bırakmayacağına dair ona guvenmek istiyorum.oteki dr gibi benim ameliyatım var gelemem oradakiler halleder deyip hiç tanımadığım suratsız insanlara beni emanet etmemesini istiyorum.nasıl hamilelğim süresince ona gidiyorsam günü geldiğinde yanımda olmasını istiyorum.bunun için ne kadar istiyorsa vermeye raziyım.yani yine cerrahpaşaya gitmek zorunda kalsam bile ona elden para vermek istiyorum belki boylelikle o an nerede olursa olsun kalkar gelir ama aksi takdirde öteki gibi gelmeyebilir...

kızlar merhaba,
okuyup yazamayan arkadaşınız ben geldim.:))
işten pek bakamıyorum,hızlı hızlı okuyup kapıyorum.
azraa bitanem gözün aydın canım.darısı hepimize inşaALLAH.
mersenne sgk ile ilgili verdiğin bilgiler süper.çok teşekkürler canım.
doktora giden herkes müjdeli haberlerle dönsün inşaALLAH.pepuke bundan sonra ki süreçte iç huzuruyla,keyifle geçir hamişliğini canım.
ben de yarın gideceğim.bu sefer bir beklentim yok,heyecanım da.
ne kadar düşünüp umursamasam da bebeğimin heyecanını bastırıyor bilinç altımda.
hayırlısı inşaALLAH.

Hoşgeldin canım, inşallah yarın senden de güzel haberler alırız. İşyerinde hep oturabiliyorsundur inşallah, sana kolay gelsin diyelim.

Bu arada fburak tanda haber yok, iyidir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…