- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
kızlar ne pahaalı hastanelerden bahsediyorsunuz bizm burda ben çanakkaledeyim gittiğim doktor ayda 1 yada 15 günde 1 çağırıyor 100 tl alıyor bir alıyo bir almıyor doğumumda özel hastanede olacak herşey dahil 750 tl tabi bizim durumumuzda ücret belki 1000 tl yi geçer ayrıca küvezde ücretsiz arkadaşım eni doğum yaptı 11 güne 1150 tl herşey dahil aldılar mama parası ilaç yatma 4 gün kaldı refakatçi dahil sizinkilerde hizmet belki çoktur ama uçmuşlar yani bence haram aldıklarıtabi şuda var yapılacak bişey yok biliyorum elimiz mahkum kusura bakmayın sizi sinirlendirmemek için uzun zamandır yazmıyorum pariste yaşııyorsunuz sanırım bu ne ya soygun
Canım yazıları tam okumamışsın sanırım. Bunlar cebimizden çıkan paralar değil, sanal para gibi düşünebilirsinÖzel sigortamız olduğu için doğum parası vermiyoruz biz, zaten doğumla ilgili bir fiyattan bahsetmedik farkındaysan. Bebeğin yoğun bakım küvezine girme ihtimalinden bahsediyoruz, ki İstanbul' daki özel hastanelerin çoğunda küvez fiyatları yakın, SGK anlaşması yoksa. SGK anlaşmalı ya da değil tercihi ise kişilerin seçme hakkı. Ayrıca İstanbul fiyatları ile Çanakkale fiyatlarını hastane tipine bakmaksızın karşılaştırmak yanlış. Bizim köydeki klinikte doğum yapanlar da senin ödediğin 100 TL. ye ya da 750 TL. ye çok diyecektir. Ortada sinirlenecek birşey yok bence Gelir dağılımının adaletsiz olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Üstelik bu hastanelerin aldığı paraya haram deme hakkımız da yok bence, onun kararını biz veremeyiz. Elbette bu rakamlar bizi aşıyor, ama kimilerini aşmıyor. Bu ülkede gencecik oğlu gemicik alan insanlar var. Şimdi gemiciği olan böyle bir insan senin, benim gittiğim 100 TL. lik hastaneye gitmeyecek değil mi? Arz-talep meselesi canım, öptüm seni.
okuduğumu sandım heralde ben o paralar sizin cebinizden çıkacak diye üzülüştüm sadece pardon
sabahtan berı raporlarıma bakıyorum ınternetten arastırıyorum ve aglamaktan harap oldum.asımetrık prevıa totalıs dıyor kesın tanıda ve bu durujmdakı sezeryanlarda rahım alınma ıhtımalı varmıs cokc ısnırlerım bozuldu ben daha bır yıllık evlıyım.ya kurtulamaz rahımım alınırda ne yaparım ben kızlar dusuncesı olan var mı bu konuda
canım benim dktor bana son ana kadar bişey belli olmaz dedi yani ameliyat başladığı anda kan hücreleri rahime doğru ilerlerse kanama kesilmez ve seni kurtarmak için rahimini almak zorunda kalırız dedi benim marjinal %10 dedi totaldede %25 dedi yani %75 şansın var kötü düşünme sakın allahın izniyle bişey olmaz olursada üzülme allahın takdiri yapacak birşeymiz yok benimde yarın kontrolüm var peki sen daha önce sezeryan kürtaj vs ameliyat geçirdinmi ben sezeryan ve dış gebelik geçirdim:26:
benımde daha once ıkı bucuk aylık kurtajım var bebek gelısımı durdugu ıcın aldırlar kurtajdan uc ay sonra hamıle kaldım.belkıd eondan oldu ama sımdı bur rahım alınma olayı cok kotu yaptı benı .elımde dunya kadar yuzdelık oran var acaba hangısı
randevum yarın kızlar çok heyecanlıyım inşallah hepimiz hayırlı haberle gelirz amin
Benim de randevum yarın şekerim yaa benimki saat 5'te.inşallah hepimizinki iyi geçer
en erkenci benim desenize:18::18::18::18:
Sevgili Mersenne,
Uğraşmış, vakit harcamış bizimle paylaşmışsın çok saol. Mecbur kalırsak çok faydası olacak.
Ben de acizane fikirlerimi söylemek istiyorum. Erken doğum yapmam durumunda,
Mecbur kalmazsam özel hastaneye gidip ben bunlarla uğraşmam. Onlarda bir bakıma haklı. Yatırımları, doktorları, herşeyleri devletten çok çok farklı sonuçta. Devlet mecbur bıraktı onları acili karşılamaya. Şimdi herkes kendini ayarlayıp acil diye oralara giderlerse onlar ne yapsın. Şayet devletlerde yer bulamama gibi bir durumum olursa ki bazen oluyormuş giderim. Yani gerçekten acil olursam.O hastanenin sahibi de zararını bana haram edebilir. Ben bunu göze almam. Gerçekten aciline mecbur kalirsam dedikleri farketmez.
Ablam da erken doğum yaptı. premature hem de ikiz. Kuvezde kaldilar ikisi de. Yenimahallede yapti. ( Simdi hastane tasindi) Ablama pek iyi muamele olmasa da bebekler çok iyi bakıldı. Şimdi çok iyiler çok şükür.
Beklemediğim bir zamanda hamile kaldim ozel sigortam da yok. Yatarak yaptiriyoruz sadece. Doktorumun özel muayenehane. Florance Nightingale ve Amerikanla calisiyor normalde ama ben 15 senelik hastasıyım. Doğum, 2 operasyon vs. Benim için normal şartlarda Hizmet hastanesine gelebileceğini söyledi. Ama erken olursa ki inşallah olmaz ne yapicam gerçekten bilmiyorum.
Yeterki bebeklerimiz iyi olsun.
en erkenci benim desenize:18::18::18::18:
Benim 1'deydi eşimin toplantısı çıktığı için 5'e aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?