• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

kızlar ne pahaalı hastanelerden bahsediyorsunuz bizm burda ben çanakkaledeyim gittiğim doktor ayda 1 yada 15 günde 1 çağırıyor 100 tl alıyor bir alıyo bir almıyor doğumumda özel hastanede olacak herşey dahil 750 tl tabi bizim durumumuzda ücret belki 1000 tl yi geçer ayrıca küvezde ücretsiz arkadaşım eni doğum yaptı 11 güne 1150 tl herşey dahil aldılar mama parası ilaç yatma 4 gün kaldı refakatçi dahil sizinkilerde hizmet belki çoktur ama uçmuşlar yani bence haram aldıkları:47::47::47: tabi şuda var yapılacak bişey yok biliyorum elimiz mahkum kusura bakmayın sizi sinirlendirmemek için uzun zamandır yazmıyorum pariste yaşııyorsunuz sanırım bu ne ya soygun:53::53::53::53:

kızlar ne pahaalı hastanelerden bahsediyorsunuz bizm burda ben çanakkaledeyim gittiğim doktor ayda 1 yada 15 günde 1 çağırıyor 100 tl alıyor bir alıyo bir almıyor doğumumda özel hastanede olacak herşey dahil 750 tl tabi bizim durumumuzda ücret belki 1000 tl yi geçer ayrıca küvezde ücretsiz arkadaşım eni doğum yaptı 11 güne 1150 tl herşey dahil aldılar mama parası ilaç yatma 4 gün kaldı refakatçi dahil sizinkilerde hizmet belki çoktur ama uçmuşlar yani bence haram aldıkları:47::47::47: tabi şuda var yapılacak bişey yok biliyorum elimiz mahkum kusura bakmayın sizi sinirlendirmemek için uzun zamandır yazmıyorum pariste yaşııyorsunuz sanırım bu ne ya soygun:53::53::53::53:

Canım yazıları tam okumamışsın sanırım. Bunlar cebimizden çıkan paralar değil, sanal para gibi düşünebilirsin:52:Özel sigortamız olduğu için doğum parası vermiyoruz biz, zaten doğumla ilgili bir fiyattan bahsetmedik farkındaysan. Bebeğin yoğun bakım küvezine girme ihtimalinden bahsediyoruz, ki İstanbul' daki özel hastanelerin çoğunda küvez fiyatları yakın, SGK anlaşması yoksa. SGK anlaşmalı ya da değil tercihi ise kişilerin seçme hakkı. Ayrıca İstanbul fiyatları ile Çanakkale fiyatlarını hastane tipine bakmaksızın karşılaştırmak yanlış. Bizim köydeki klinikte doğum yapanlar da senin ödediğin 100 TL. ye ya da 750 TL. ye çok diyecektir. Ortada sinirlenecek birşey yok bence:51: Gelir dağılımının adaletsiz olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Üstelik bu hastanelerin aldığı paraya haram deme hakkımız da yok bence, onun kararını biz veremeyiz. Elbette bu rakamlar bizi aşıyor, ama kimilerini aşmıyor. Bu ülkede gencecik oğlu gemicik alan insanlar var. Şimdi gemiciği olan böyle bir insan senin, benim gittiğim 100 TL. lik hastaneye gitmeyecek değil mi? :52::52::52: Arz-talep meselesi canım, öptüm seni.

Canım yazıları tam okumamışsın sanırım. Bunlar cebimizden çıkan paralar değil, sanal para gibi düşünebilirsin:52:Özel sigortamız olduğu için doğum parası vermiyoruz biz, zaten doğumla ilgili bir fiyattan bahsetmedik farkındaysan. Bebeğin yoğun bakım küvezine girme ihtimalinden bahsediyoruz, ki İstanbul' daki özel hastanelerin çoğunda küvez fiyatları yakın, SGK anlaşması yoksa. SGK anlaşmalı ya da değil tercihi ise kişilerin seçme hakkı. Ayrıca İstanbul fiyatları ile Çanakkale fiyatlarını hastane tipine bakmaksızın karşılaştırmak yanlış. Bizim köydeki klinikte doğum yapanlar da senin ödediğin 100 TL. ye ya da 750 TL. ye çok diyecektir. Ortada sinirlenecek birşey yok bence:51: Gelir dağılımının adaletsiz olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Üstelik bu hastanelerin aldığı paraya haram deme hakkımız da yok bence, onun kararını biz veremeyiz. Elbette bu rakamlar bizi aşıyor, ama kimilerini aşmıyor. Bu ülkede gencecik oğlu gemicik alan insanlar var. Şimdi gemiciği olan böyle bir insan senin, benim gittiğim 100 TL. lik hastaneye gitmeyecek değil mi? :52::52::52: Arz-talep meselesi canım, öptüm seni.

okuduğumu sandım heralde ben o paralar sizin cebinizden çıkacak diye üzülüştüm sadece pardon:17:

okuduğumu sandım heralde ben o paralar sizin cebinizden çıkacak diye üzülüştüm sadece pardon:17:

ne demek canım, yanlış anladığını tahmin ettim zaten :1:Hastaneler o paraları bizden almaya çalışacak, eğer hakkımızı arayıp uyanık olmazsak. Yoksa, anlaşmasız özel bir hastanede doğum yapsam, Allah göstermesin bebek 2 ay küvezde kalsa 120.000 TL. :33::33: Oturduğumuz evi satar hastaneye veririz, babası, oğlumuz ve ben de sokaklarda yatarız :52:

sabahtan berı raporlarıma bakıyorum ınternetten arastırıyorum ve aglamaktan harap oldum.asımetrık prevıa totalıs dıyor kesın tanıda ve bu durujmdakı sezeryanlarda rahım alınma ıhtımalı varmıs cokc ısnırlerım bozuldu ben daha bır yıllık evlıyım.ya kurtulamaz rahımım alınırda ne yaparım ben kızlar dusuncesı olan var mı bu konuda

sabahtan berı raporlarıma bakıyorum ınternetten arastırıyorum ve aglamaktan harap oldum.asımetrık prevıa totalıs dıyor kesın tanıda ve bu durujmdakı sezeryanlarda rahım alınma ıhtımalı varmıs cokc ısnırlerım bozuldu ben daha bır yıllık evlıyım.ya kurtulamaz rahımım alınırda ne yaparım ben kızlar dusuncesı olan var mı bu konuda

canım benim dktor bana son ana kadar bişey belli olmaz dedi yani ameliyat başladığı anda kan hücreleri rahime doğru ilerlerse kanama kesilmez ve seni kurtarmak için rahimini almak zorunda kalırız dedi benim marjinal %10 dedi totaldede %25 dedi yani %75 şansın var kötü düşünme sakın allahın izniyle bişey olmaz olursada üzülme allahın takdiri yapacak birşeymiz yok benimde yarın kontrolüm var peki sen daha önce sezeryan kürtaj vs ameliyat geçirdinmi ben sezeryan ve dış gebelik geçirdim:26:

canım benim dktor bana son ana kadar bişey belli olmaz dedi yani ameliyat başladığı anda kan hücreleri rahime doğru ilerlerse kanama kesilmez ve seni kurtarmak için rahimini almak zorunda kalırız dedi benim marjinal %10 dedi totaldede %25 dedi yani %75 şansın var kötü düşünme sakın allahın izniyle bişey olmaz olursada üzülme allahın takdiri yapacak birşeymiz yok benimde yarın kontrolüm var peki sen daha önce sezeryan kürtaj vs ameliyat geçirdinmi ben sezeryan ve dış gebelik geçirdim:26:

benımde daha once ıkı bucuk aylık kurtajım var bebek gelısımı durdugu ıcın aldırlar kurtajdan uc ay sonra hamıle kaldım.belkıd eondan oldu ama sımdı bur rahım alınma olayı cok kotu yaptı benı .elımde dunya kadar yuzdelık oran var acaba hangısı

benımde daha once ıkı bucuk aylık kurtajım var bebek gelısımı durdugu ıcın aldırlar kurtajdan uc ay sonra hamıle kaldım.belkıd eondan oldu ama sımdı bur rahım alınma olayı cok kotu yaptı benı .elımde dunya kadar yuzdelık oran var acaba hangısı

Lutfen canım yaa böyle yaparak beni hem üzüyor hem de moralimi çökertiyorsunuz.sizlere dur durak bilmeden uzun uzun başımdan geçenleri anlatiyorum,masal gibi mi okuyorsunuz guzel hamile arkadaşlarım benim?
Kamescim ben previa totalisle erken doğum yaptım daha once bir sezaryen ve kürtaj oldum.rahmim falan alınmadı ve 3 .ye hamileyim şu an.asıl korkması gereken benim.ama ben guçlü durmaya çalışıyorum.hiçbiriniz benim yaşadığım acıları yaşamadınız Allah da yaşatmasın.netten araştırma yaptıkça daha beter olursun.başkalarını ne yaşadığı da seni bağlamaz.bak burada glnk var o da totalisle doğum yaptı nurtopu gibi oğlu var.kimin ne olacağı belli olmaz.40 haftaya kadar sorunsuz geçen bir hamilelikten sonra son anda bebeğin kalbi durabilir herşey kismet biraz relax olalım.

en erkenci benim desenize:18::18::18::18:

Canim benim Dr zaten o saate geliyor.. ilk randevuda tabikiside benim... Erkenmis gelse bende sabirsizim beklemez aradan girerdim erkencikten...hic sabredemiyorum Ben neden bilmem cok aceleciyim..

Sevgili Mersenne,
Uğraşmış, vakit harcamış bizimle paylaşmışsın çok saol. Mecbur kalırsak çok faydası olacak.
Ben de acizane fikirlerimi söylemek istiyorum. Erken doğum yapmam durumunda,
Mecbur kalmazsam özel hastaneye gidip ben bunlarla uğraşmam. Onlarda bir bakıma haklı. Yatırımları, doktorları, herşeyleri devletten çok çok farklı sonuçta. Devlet mecbur bıraktı onları acili karşılamaya. Şimdi herkes kendini ayarlayıp acil diye oralara giderlerse onlar ne yapsın. Şayet devletlerde yer bulamama gibi bir durumum olursa ki bazen oluyormuş giderim. Yani gerçekten acil olursam.O hastanenin sahibi de zararını bana haram edebilir. Ben bunu göze almam. Gerçekten aciline mecbur kalirsam dedikleri farketmez.
Ablam da erken doğum yaptı. premature hem de ikiz. Kuvezde kaldilar ikisi de. Yenimahallede yapti. ( Simdi hastane tasindi) Ablama pek iyi muamele olmasa da bebekler çok iyi bakıldı. Şimdi çok iyiler çok şükür.
Beklemediğim bir zamanda hamile kaldim ozel sigortam da yok. Yatarak yaptiriyoruz sadece. Doktorumun özel muayenehane. Florance Nightingale ve Amerikanla calisiyor normalde ama ben 15 senelik hastasıyım. Doğum, 2 operasyon vs. Benim için normal şartlarda Hizmet hastanesine gelebileceğini söyledi. Ama erken olursa ki inşallah olmaz ne yapicam gerçekten bilmiyorum.
Yeterki bebeklerimiz iyi olsun.

Sevgili Mersenne,
Uğraşmış, vakit harcamış bizimle paylaşmışsın çok saol. Mecbur kalırsak çok faydası olacak.
Ben de acizane fikirlerimi söylemek istiyorum. Erken doğum yapmam durumunda,
Mecbur kalmazsam özel hastaneye gidip ben bunlarla uğraşmam. Onlarda bir bakıma haklı. Yatırımları, doktorları, herşeyleri devletten çok çok farklı sonuçta. Devlet mecbur bıraktı onları acili karşılamaya. Şimdi herkes kendini ayarlayıp acil diye oralara giderlerse onlar ne yapsın. Şayet devletlerde yer bulamama gibi bir durumum olursa ki bazen oluyormuş giderim. Yani gerçekten acil olursam.O hastanenin sahibi de zararını bana haram edebilir. Ben bunu göze almam. Gerçekten aciline mecbur kalirsam dedikleri farketmez.
Ablam da erken doğum yaptı. premature hem de ikiz. Kuvezde kaldilar ikisi de. Yenimahallede yapti. ( Simdi hastane tasindi) Ablama pek iyi muamele olmasa da bebekler çok iyi bakıldı. Şimdi çok iyiler çok şükür.
Beklemediğim bir zamanda hamile kaldim ozel sigortam da yok. Yatarak yaptiriyoruz sadece. Doktorumun özel muayenehane. Florance Nightingale ve Amerikanla calisiyor normalde ama ben 15 senelik hastasıyım. Doğum, 2 operasyon vs. Benim için normal şartlarda Hizmet hastanesine gelebileceğini söyledi. Ama erken olursa ki inşallah olmaz ne yapicam gerçekten bilmiyorum.
Yeterki bebeklerimiz iyi olsun.

Söylediklerinde kesinlikle haklısın canım. Ben sırf doğum için 2 senedir özel sigorta yaptırıyorum. Ama ne yazık ki hiç bir sigorta bebeği sigorta kapsamına almıyor. Bu da Türkiye'deki sigorta firmalarının açgözlülüğü, yurtdışında bebek doğar doğmaz anne babanın özel sigortasından faydalanıyor. Başı ağrıyanın özel hastaneye acile girip tedavi istemesine ben de karşıyım. Ama takdir edersin ki yeni doğan bir bebeğin küveze girmesinin sebebi onu hayatta tutmak, küveze girmezse öleceği kesin, yani bu bir acil durumdur. Ben hastane benim doğum ücretini SGK ya kessin demiyorum. Kaldı ki her şeyden öte; eğer bir devletin uygulamaya koyduğu kanun ve yönetmelikler varsa bunu herkes uygulamak zorunda. Kimse kafasına göre bu yasaları esnetme hakkına sahip değil, hem de daha az kar yapacak diye. Daha çok kar yapmak için yasalar esnetilecekse bunu hepimiz yaparız ve kaos ortamı yaratırız. Hiç bir esnaf vergi ödemez, kimse gelir vergisi vermez, hatta bunun sonu insanların birbirini öldürmesine gider. Bir market der ki, yandaki market benim kar marjımın düşmesine sebep oldu öldürdüm der. Anlayacağın bu işler böyle olmaz. Yasa varsa buna herkes uymak zorunda, uymuyorsa hak ettiği cezayı alır. Üzgünüm ama halkımız o kadar cahil ki insanlar bundan faydalanıyor. Yasa çıkıyor, insanların bu yasadan haberi yok. Haberi olduğunu sananlarda yasayı yanlış biliyor. Örneğin bu yasayı yanlış bilenler dediğin gibi kapı gıcırtısına özel hastaneye gidip ücret vermeyeceğini sanıyor. Ben insanların yasaları öğrenip haklarını sonuna kadar aramakla yükümlü olduklarını düşünüyorum. Kimsenin kar marjını düşünemem. Ama ne yazık ki son 10 yıldır herkes yasaları çiğnemekle meşgul :50:

Son düzenleme:
Kızlar merhabalar,umarım herkesin keyfi iyidir.ben de iyiyim idare ediyorum.koca göbeğimle uzanıyorum.sizin göbekleriniz ne alemde benimki bayağı büyük yahu.sanki 6 aylığım:52:

Ama başı ağrıyan bunu yapıyor ve devletin çıkardığı kanunu suistimal ediyor. Özel hastaneler sınıf sınıf. Devlet bu kanunu çıkardığı için A plus bir hastaneye gidip acilimi ödetme hakkım olmadığını ben kendimce düşünüyorum. yoksa hastanelerin kar marji beni de ilgilendirmiyor. Devlet sağolsun ama çıkardığı kanunu bile doğru dürüst lanse edemiyor. Özel hastane şayet bu durumdan şikayetçiyse SGK anlaşmasını bitirmeli ve hiçbirşekilde SGK lı kabul etmemeli. Kapısına da asmalı SGK geçmiyor.Ama aksi durumda benim sancım erken doğum için geldiyse ve ben bahçelievlerden kalkıp yakınımda devletin hastanesi varken ya da karşılayabileceğim özel bir hastane varken, uzaktaki A+ hastaneye gitmeye karşıyım. Tabiki kanunlar hepimiz için. Yakınımda Bakırköy devlet hastanesi var. Şayet o almazsa acil durumumda en yakın kuvezi olan özel hastaneye gitmeye mecbur kalırım.Beni hastaneye almazsa ya da kuvezin parasını isterse de o zaman kıyameti koparırım. Hem de ne koparırım. O zaman kanunları isterim yanımda.
Devlet de bu durumda kendi belirlediğini değil de en başta hastane ile anlaşıp hastanenin ücretini ödese bizler de böyle şeylerle uğraşmayız.İnşallah hepimiz acile, kuveze gerek duymadan planladığımız hastanelerde temiz temiz doğumumuzu yaparız da kimseyle uğraşmayız.
Özel hastaneye gitmek için insanlar artık ateşini iyice yükseltip akşamı bekliyorlarmış. Sağlık ocağında bir kadın bebeğine ilaç vermeyeceğini, akşam özel bir hastaneye götüreceğini söylüyordu.Suistimal dizboyuyken ben hem bize hem de hastanelere hak veriyorum. Bir kanun ya düzgün çıkartılmalı ya da hiç çıkarılmamalı. Biz bundan kaybediyoruz ne yazık ki.
Bu arada size karşı yazıyor gibi de görünmeyeyim. Hepsi kendi düşüncem. Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Yazmak bazen eksik ifade getiriyor.Dediğim gibi inşallah hiçbirimiz bu durumlara gerek duymayız.

Ben de ilk doğumumdan önce 3 sene yaptırmıştım özel sigorta. Özel sigortalar maalesef 15 gün sonra başlatıyor. o da büyük bir yanlış. Özel sigortalar zaten ilk firsatta neler neler çıkarıyor kapsamdan. Şİmdi yatarak var ama acilleri %100 karşılıyor. ( doğum hariç tabi)
Geçen kızım elini kesti acıbademe gittik. filmler felan çekildi. Hiç para ödemedik. Ben çok hastalanmıştım bu sene. ateşim düşmüyordu. Gene hiç para ödemedik. Bunu pek çok kimse bilmez. poliçeler dikkatli okunmalı.

NEyse herkese sevgiler diim. Gönlümüzce olsun kızlar.

Back