Plasenta previa

en son derdimiz kıyafetleri olsun.:)
yeni cicilerin hayırlı olsun,güle güle giy.
evde mecburi şeyleri yapıyorum.zaten işten gidince kolumu kaldıracak halim kalmıyor.evde kendi halinde artık.bir süre eski düzenimiz olmayacak ama ne yapalım.

benim plesentanın durumu bu hafta belli olacak başka bir doktora gidicem.Bildiğim kadarıyla tam kapatmamış ama kesin birşey bilemiyorum arkadaşlar.İnşallah he birlikte atlatırız bu durumu.

ya bendede sancı oluyobazen bende öyle düşünüyorum .. neyse perşembe günü dr a gidicem sorucam sanada yazarım canım inş önemsiz bişeydir..

öncelikle herkese mrblar ben de perşembe gidicem kısmetse alttan bakacak yazmıştım zaten inşallah allah izin verirde hayırlısıyla çıkar hepimizinkilerde bizde artık günlük sohbetler ederiz diğer topiklerdeki arkadaşlar gibi fburak gerçekten ben ne pimpirikliymişimde yeni öğreniyorum bende kankaybından gidersem dye senin gibi vasiyetimi yazmıştım benim doktor hem marjinal diyor hemde kamesin gibi kapıda 4-5 akraba kaniçin bulunsun diyor ama herhangi bir kötü ihtimale karşı %10 bunları yaşaman diyede ekliyor ne diyelim yapacak birşeyimiz yok allahın takdiri diyorum artık sonumuz hayır olsun inşallah dağcı canım sende iş ev işi çocuklar nasıl dayanıyorsun allah yardımm etsin sanada zor bende genelde yatmaya çalışıyorum zaten şunu farkettim yattıkça oturamaz oldum akşam parka çıktık 1 saat oturamadım sandalyede evde çok bunalmıştım iyice ayrıca sağ ve sol elimin 3 er parmağı uyuşuyor 1 haftadır oda nedir bilemiyorum:26:kardelencim sanada bol şanslar diiliyorum rabbim hayırlı haberlerle karşılaştırsın hepimizi sizleri seviyorum kızlar herkese iyi dinlenmeler bakalım bu fataki kontrollerde neler duyacağız

Tesekkur ederim .. yaz Gunu kiyafet yetmiyo bana valla disari cikip geliyorum hemen kirli sepetini boyluyorlar bidaha cikiyorum Aynen onlarda... Bi giydigimi bidaha goymiyorum yaz kis ayniyim gerci. Malum gobeklerde kocanan olunca kiyafet sikintisi ckmeye baslamistim..aslinda almicam diyodum kendimce idare ederim diyodum olmuyo tabi aldim gitti.. bebekte zaten dogsun doldururum Evi kiyafetle ..onuda gunde 50 kere degistiririm ben entresanim o konuds biraz...senin isin biximkinden zor hem is hem ev Allah kolaylik versin zor gercekten.. ben valla hicbir is yapmiyorum.. annecigimden allah binlerce kez razi olsun..hakkini odeyemem ne yapsam...

Aaa demek tek degilmisim sendemi vasiyetini verdin.. valla benim oglum olmasaydi eger hic okadar bunalima girmrzdim... Suan hic takmiyirum inan vasiyeti verdim diyemi bilmiyorum ama hic takmiyorum sanki yokmus bir sorunum gibi...sendemi persembe gidiyorsun bende oyle.. bakalim dr amcamiz nedicek bize 2 gun kaldi merakla bekliyorum..

Evet canım acıbademde.riza bey salı günleri sabahtan oğleye kadar cerrahpaşada,aynı gün 4'ten sonra da acıbademde.diğer günler nerede bilmiyorum.cerrahpaşada tanıdık hemşire var onun sayesinde randevu almadan gittim bir kere bir de hoca tanıdık olduğu için bana cerrahpaşada bakıyor.onun dışında acıbademe gittim.ama hoca ısrarla cerrahpaşaya gel boşuna para verme diyor ama ben cerrahpaşadan nefret ediyorum geçen yıl acil kanamalıorada doğum yaptım.ameliyat iyi geçti ama hemşireler ve hasta bakımı kötüydü.bir daha oraya adımı atmak istemiyorum.kotü anılarım var yani.ama yine erken doğum yapma ihtimalim olursa kuvöz parası yüzünden ne yapıcam bilmiyorum.özeller çok tuzlu dediğin gibi.özel sigorta yaptirdım bakalım hayırlısıhepimiz için.
Cerrahpaşadan nasıl randevu alınıyor bilmiyorum ama istersen önce bir kere acıbademe git orada görün rıza beye cebini alırsin seni cerrahpaşaya yönlendirir.halden anlayan iyi bir insan.

Ben de persembe gidiyorum doktora kızlar.inşallah güzel haberlerimizi paylaşırız..

CANIMYA SENDEMİ PERŞEMBE HAYIRLISI BAKALIM NELER DUYUP YAZICAZ İNŞLLAH HAYIRLI HABERLE GELİRİZ HEPİMİZ AMİN

bende bıu hafta gıdıcektım kontrole ama esım doktorum ıle gorusmus antıbıyotıgı kesıp kan ılacına baslasın demıs, bu haftada kıpırdamadan yatsın lusumsuz hareket ettırmeyelım haftaya gelsın demıs.zaten ben ım plesantanım yukarı cıkma ıhtımalı yok .kanamamda yok cok sukur uc gundur.bebegı merak edıyorum sadece cok fazla ılca aldım sonucta

Ben de persembe gidiyorum doktora kızlar.inşallah güzel haberlerimizi paylaşırız..

Ay anlasmis gibi hepimiz persembe Gunu gidiyoruz dra. Plesenta previalilarin Gunu olcak bakalim nasil haberlerle donecegiz o gun...Insallah guzel haberlerle doneriz...

insan ne giyeceğini şaşırıyor gerçekten.eve bir giriyorum,hemen değiştiriyorum üstümdekileri.
bugün çok yorgunum,bitkinim.eve gidip uyumak istiyorum.yaya yata karpuza dönüyoruz valla.evdeki tek pozisyonum uzanmak neresi olursa.sağa yatamıyorum artık bebek sıkışıyor sanırım didikliyor beni.sola da hiç alışık değilim ama mecburen yatıyorum.midem ilk aylarda çok kötüydü.şimdi de şişkinlik yapıyor.midem şişince bebek de yukarı doğru çıkıp iyice daraltıyor beni.normalde göbeğimin altında geziniyor ama o zamanlar da direk göğsümün altına çıkıyor.
benim annem yaşlı canım.kendi kendimize idare ediyoruz.arada kadın alıyorum.yemek yapamazsam komşular sağolsunlar yardımcı oluyorlar.bazen ablam getiriyor bir şeyler.çok yorgun olmazsam ben yapıyorum.ev temizliğini hiç yapmıyorum.sadece h.sonu mutfağı toparladım.genelde eşim toparlıyor mutfağı.eğilip doğrulamıyorum karnımdaki baskıdan.çok da ayakta kalıp riske girmek de istemiyorum.olduğu kadar ne yapalım.
ben de oturunca çok yoruluyorum ve karnım sıkışıyor.ayaklarımı uzatınca biraz rahatlıyorum.ben hergün dışardayım.işim eve çok yakın yürüyorum.merdiven inip çıkıyorum mecburen.artık gittiği yere kadar diyorum yapacak bir şeyim yok başka.
burda hepimiz birbirimize desteğiz.inşaALLAH kuzularımızı büyütürken de beraber olacağız.

ben de aynı üzüntüyü yaşadım öğrendiğim günden itibaren.hatta bir ara oğluma bakıp ağlıyordum.eşime vasiyetlerim oldu tabiki.
Allah korktuklarımızdan emin kılsın hepimizi.burda doğum yapmadan müjdeli haberler verelim birbirimize inşaALLAH.

yoktur bişey canım allaha emanetler

valla oyle giyim kusam isi.... Benim annemde 60 yasinda ekim ustumde hala o bakmasa bizi napardik bilemiyorum... Demekki yanliz degilmisim bi bende vardir saniyordum boyle enteresan dusunceler. Neyseki sevindim yalniz degilmisim bi konuda...Insallah sag salim alicaz bebislerimizi kucagimiza...

Evet canım yaa mümkünse sen kımıldamadan yat.bir tek wcye git orda da çok oyalanma.bacaklarını dikip bol bol istirahat et.inşallah kanama olmaz.ilaçlar bebeğe zarar vermez.merak etme hepsi güvenli.onun ve senin iyiliğin için veriliyor zaten.kan ilacına geç başlamışsın ben bir aydır kullanıyorum..

azracığım ben inşaat teknikeriyim.belediyede çalışıyorum.oturarak işim fazla ayakta kalmıyorum çok şükür.tabi evdeki gibi dinlenme imkanı olmuyor.kızım 9 yaşında,oğlum 3,5.ikisi de bu hafta yaz okuluna başladı.
sabah hazırlanmaları,vs.işleri oluyor.senin bebişin hareketleri nasıl?benim ki sabah sabah midemi tekmeliyor.:)

günaydın canım benimi henüz uynmadı sanırım kahvaltıda etmedim daha hareketsiz bugün oturmakta yoruyor bazen yaz okulu iyi olmuş evde sıkılmalarındansa hem işlerin hafifler yarın çoğumuzun doktor randevusu var bakalım nelerle dönücez yarın:18::18::18::18:

cum DA BENİM.hayırlısı inşaALLh.

Kızlar merhaba, herhes iyidir inşallah. Son 1-2 haftadır bir taraftan sitenin inşaat işleri bir taraftan özel hastane küvez ücreti araştırması derken bugüne geldik. Bugün Cibali SGK müdürlüğüne gittim ve SGK ile anlaşması olmayan özel hastanelerdeki faturalandırma prosedürünü Halkla ilişkiler bölümündeki yetkiliden öğrendim. Kendi adıma duruma son noktayı koydum. Umarım bu bilgilerin size de faydası olur (özellikle sana pepukeciğim).

Öncelikle tüm özel hastaneler SGK ile anlaşması olsa da olmasa da bebek yoğun bakımı ile ilgili herşeyi SGK ya faturalandırmak zorunda. Fakat hastaneler öncelikle bunu inkar yoluna gidiyor. Örneğin, ben dün memorial şişli ve acıbadem bakırköy hastanelerini aradım. Her iki hastanede ilk başta küvez parasını SGK karşılamıyor dedi. Ben yeni özel hastaneler ve acil yönetmeliğinden bahsedince durumlar değişti, en azından memorial için. Acıbadem kesinlikle bu yasayı kabul etmiyor, yok öyle birşey diyor. Memorial hastanesine ise ayrıca yazılı olarak bilgi talep formu ilettim (fiyat talebi formu) ve geri döndüler. Söyledikleri şu: Siz Güneşlide oturuyorsunuz eğer durumunuz acil ise buraya gelene kadar size yakın SGK ile anlaşmalı kuruma gidebilirsiniz. SGK buraya gelmenizi kabul etmez diyor (Bugün SGK ya sordum, bu koca bir yalan, hastane kıvırıyor. Burada önemli olan sizin aciliyetiniz değil, bebeğin aciliyeti önemlli diyor. Tut ki sen o anda mecidiyeköydeydin oraya gittin diyor. Ayrıca bebeğin küveze girmesi annenin doğumundan bağımsız başlıbaşına acil bir durumdur diyor). Üstelik ben hastaneye gittiğimde özel hastane faturayı SGK ya SUT fiyatlarıyla beyan etmek zorunda. Konunun acil olup olmadığına karar verecek merci biziz, hastane değil diyor.

SGK anlaşması olmayan özel hastanede acil veya bebek yoğun bakım ücretini SGK'ya faturalandırma nasıl oluyor? (SGK dan aldığım bilgi)

1-) Doğum yaptınız ve bebek yoğun bakım küvezine girdi. Bebeğe SGK kaydı bile yapmaya gerek yokmuş. Bebek ...A...... (aile soyismi) adı ile bebeğin tüm masrafları annenin ya da babanın SGK kaydına SUT fiyatları ile faturalandırılır(SGK fiyatlarıyla). Bu faturalandırmayı direkt kuruma yapmaları lazım, ama size zorluk çıkarmak için faturayı size verirler, siz bize getirirsiniz, acil olduğunun onayını veririz ve ödemeyi size yaparız dendi.

2-) Hastane size SGK fiyatları ile değil kendi cari fiyatları üzerinden fatura vermek ister (Örneğin küvezin SGK fiyatı 400 ama hastanenin cari fiyatı 2.000 TL.). Bu durumda alo 170 hattını arayıp şikayet edersiniz (haftasonu ise pazartesi şikayet edilir.), hastane yetkilisi ile alo 170 yetkilisini konuşturun. Hastane ikna olmaz ise bırakın kendi fiyatlarıyla fatura kessinler, siz ödeyeceğinizi söyleyin. İkna oldularsa zaten SUT fiyatları ile fatura keserler ve 1. adıma dönmüş olursunuz. Cumartesi taburcu olacaksınız ve şikayet edecek yer bulamıyorsanız faturayı alın ve aşağıda anlatılanları yapın. Örneğin bebeğin 2 günlük küvez ücreti SGK fiyatıyla 800 TL., kendi fiyatlarıyla 4.000 TL. Siz 4.000 TL. lik faturanın 800 lük kısmı için bizden (cibali SGK) onay alacaksınız ve biz hemen ödeyeceğiz. Geri kalan 3.200 TL. lik kısmı için İl sağlık müdürlüğüne gidiyorsunuz, hastane hakkında bir şikayet dilekçesi yazıyorsunuz dedi. Dilekçe içeriği "ben şu tarihte doğum yaptım hastane bana SUT fiyatları yerine cari fiyatları ile fatura kesti. SUT kısmı olan miktar Cibali SGK tarafından acil/ yoğun bakım ücreti olarak onaylandı ve tarafıma ödendi. Aradaki fark olan 3.200 TL. llik mağduriyetimin tarafınızdan giderilmesini rica ederim.... v.s.". Dilekçe onaylanınca aradaki fark da size geri ödeniyor, ama bu süreç (dilekçenin onaylanması falan) biraz uzun olabilir dedi. Özellikle hastane bu ikinci maddede anlatılanları yaparsa yani cari fiyatları üzerinden fatura keserse 2. bir suç işlemiş olur dedi. İlk suçu SGK ya fatura kesmemek, 2.cisi ise SUT fiyatlarını inkar.

Kızlar Amerikan hastanesinin acil bölümü bu yüzden 10 gün kapatılmış, bilginize. Biraz uğraşlı bir süreç.

Yetkili not olarak şunu söyledi. Doğum doktorunuz bebek küveze konduktan sonra raporuna şöyle birşeyler yazsın dedi " Nakle uygun değildir, acil küveze kondu". Yazdırabiliyorsanız yazdırın, yazmıyorsa çok da önemli değil.

Cibali SGK
İtfaiye cad. No 54 Unkapanı/ Fatih

Ben Memorialda doğum yapmaktan vazgeçtim, eşim benim kadar sabırlı ve azimli değil, onu bu kadar işleme boğmak istemem (en kötü durum olacakmış gibi düşünürsem). Medical park bahçelievler hakkında çoook şikayet var. Gece doğum kanalı açılınca hastaneye gidiyormuşsun, doktor gece gelmiyormuş, sabah gelsin diyormuş. v.s. çok şey okudum ve soğudum. Sorunlu gebeliklerde bazen yeterli olmayıp sevk ediyorlarmış v.s. Ben uzakta olsa Fulya da eskiden gittiğim hastane olan İstanbul cerrahi hastanesine devam edeceğim sanırım. Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur. Eşimin annesiyle babası sağolsun bugün onlar getirdi götürdü beni. Ama şimdi çok rahatım, kararımı verdim. Plasenta umurumda bile değil. İstediği yerde dursun

Hoşgeldin pepukeciğim, çok uzun yazmışım hala okuyorsun galiba Bunları SGK ile konuşmasını ve burayı yazmayı düşün bir de Ben çook mutluyum artık, kararımı verdim, hastanemi değiştiriyorum. Plasentam yukarıya çıkarsa memoriala belki geri dönerim, bakalım zaman ne gösterecek.

Mersennecim seni seviyorum harikasın canım benim
Yazdıklarını hızlı hızlı okudum kafam hemen basmadı ama olsun eve gidince tekrar tekrar okucam eşime de okutucam.bu işlerden sorumlu bakan o.ama aslına bakarsan benim eşim de çetrefilli işlere pek gelemez.ben de müsait olamayacağımdan ne yaparız bilemiyorum.belki de pes edip cerrahpaşaya yollanırım
Dün eşimi acıbademe doktorumla konuşmaya yolladım.ama adam sırası gelmeden erken doğum,previa,kanama muhabbetlerine karşı.neden bu kadar acele edip panik yapıyorsunuz diye kızıyor.şu an herşey yolunda zamanı gelince konuşuruz diyor.tabi o rezillikleri yaşayan o değil.ama adam rahat bir adam yapacak birşey yok.sen neden medicana internationale bakmadın şekercim?istanbul cerrahiyi biraz biliyorum babamın gözlerini orada çizdirmiştik ama doğumu bilmiyorum.iyidir herhalde.yine de inşallah doktorunu ve hastaneni değiştirmek zorunda kalmayacağını umuyorum.inşallah prensesler gibi doğururuz bacım.hayalim ne biliyo musun,diğer normal sezaryen yapacak hamileler gibi doğum çantamızı alıp randevu saatinde ailemizle beraber heyacan ve neşe içinde doğuma gitmek.bu bir nimetmiş ve ben bunu yeni anlıyorum....

Canım arkadaşım ben de seni seviyorum. Senin hayalin = benim hayalim. Ben de diyorum ki bazen; doğum sancılarım başlasa (40.haftada), hastaneye yatsam ıkına ıkına doğursam paşamı İnşallah gerçek olur canım. Olmazsa da ne yapalım, Allah beterinden saklasın, biz rahatız. Allah previası olup, çocuğu olan ve işe gidenlere yardım etsin. Ben karpuz gibi yatıyom, temizlik hak götüre eşim süpürgeci ben paspascı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…