• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

mrb canım şükür bugün ağrımıyor acaba diyorum sıcak diye hep gecelikle yatmıştım dün aklıma geldi pijama giydimde yattım üşüttümde ondanmı ağrıdı okadar:26:

olabilir canım.ben bağırsaklarımda ağrı olsa bile korkuyorum yani.:))
benim kasıklarımda çok baskı oluyor.kaslarımın yırtıldığını hissediyorum bazen.içten çok acı hissediyorum ayakta fazla kalınca.cuma kontrolüm var.bebeğin gelişimini merak ediyorum sadece.plesantadan vazgeçtim artık.

bır gun daha gecırdık resmen gun sayat oldum bebısım ıcın bır gun bır gundur .kızlar bu arada benım prevıada kaynama var bu yuzden sezeryanın cok rısklı oldugu buyuk kanamlar gecırılebılıcegı bunun benı soka goturebılıecegı soylendı.bu yuzden tek bır doktorun bunu yapamayacagı en az ıkı daha once bole bır amelıyata gırmıs doktorun operasyonu yapması gerektıgı soylendı.benım gıbı bır durumla karsılasan va rmı acaba?ya da doktor tavsıyesı olan?

merhaba azra senin marjinalse neden bu kadar korkuyorsun marjinal çokta kötü değil hem doktorun neden bu kadar korkuttuki seni

başştan çok korktumda yeterli açıklama yapmadığı için nette neler olacağını okuyup ağlama krizlerine girdim halada korkum geçmiyor cnm bakalım perşembe yada cumartesi ne diyecek

başştan çok korktumda yeterli açıklama yapmadığı için nette neler olacağını okuyup ağlama krizlerine girdim halada korkum geçmiyor cnm bakalım perşembe yada cumartesi ne diyecek

bence çok korkup kendinide bebeğinide üzme kesinlikle doktorundan kaynaklandığını düşünüyorum sen içini rahat tut sıkıntı yapma çünkü sıkıntı yaptıkça daha fazla olumsuzluk oluyor

bır gun daha gecırdık resmen gun sayat oldum bebısım ıcın bır gun bır gundur .kızlar bu arada benım prevıada kaynama var bu yuzden sezeryanın cok rısklı oldugu buyuk kanamlar gecırılebılıcegı bunun benı soka goturebılıecegı soylendı.bu yuzden tek bır doktorun bunu yapamayacagı en az ıkı daha once bole bır amelıyata gırmıs doktorun operasyonu yapması gerektıgı soylendı.benım gıbı bır durumla karsılasan va rmı acaba?ya da doktor tavsıyesı olan?

Selam canım kaynama dediğini tam anlayamadım ama bende plasenta eski sezaryen dikişime yapışmıştı plasentayı çıkarmak çok zor olmuştu.cerrahpaşada bir sürü dr eşliğinde ameliyatımı oldum.27. Haftada.çok kan kaybettim.ailem birçok kişiden kan vermesini rica etti birkaç saat içinde 21 ünite kan geldi.bana 8 ünite vermişler ameliyat sırasında.bir gece yoğun bakımda kaldım.2 gün de normal odada.ameliyat zor geçti ama Allah yardım etti sonuçta.sana doktor tavsiyem cerrahpaşa perinatoloji servisi bölüm başkanı prof rıza madazlı.ben ona gidiyorum.hangi şehirdesin? Bu gibi komplike ameliyatlar devlet yada üniversite hastanesinde daha guvenle yapılıyor cünkü oradaki doktorlar daha tecrübeli.sormak istediğin bişey varsa buradayım canım.

Selam canım kaynama dediğini tam anlayamadım ama bende plasenta eski sezaryen dikişime yapışmıştı plasentayı çıkarmak çok zor olmuştu.cerrahpaşada bir sürü dr eşliğinde ameliyatımı oldum.27. Haftada.çok kan kaybettim.ailem birçok kişiden kan vermesini rica etti birkaç saat içinde 21 ünite kan geldi.bana 8 ünite vermişler ameliyat sırasında.bir gece yoğun bakımda kaldım.2 gün de normal odada.ameliyat zor geçti ama Allah yardım etti sonuçta.sana doktor tavsiyem cerrahpaşa perinatoloji servisi bölüm başkanı prof rıza madazlı.ben ona gidiyorum.hangi şehirdesin? Bu gibi komplike ameliyatlar devlet yada üniversite hastanesinde daha guvenle yapılıyor cünkü oradaki doktorlar daha tecrübeli.sormak istediğin bişey varsa buradayım canım.

kaynama dedıgım plesanta tamamen rahım agzına ve duvarına yapısık asagı yukarı aynı duurm sanırım cıkarmak zor olucak dıyorlar bızdende kan hazırlamamız ıstendı .ozel bır hastaneye gıdıyorum su an doktorumıkı op.doktor ıle bırlıkte gırecegını soyledı fakat bende korku var tam guvenemıyorum.

merhaba arkadaşlar,4 gündür yoktum.oğlum suçiçeği olmuştu.şimdi daha iyi çok şükür.
işteyim,son sayfaları çok hızlı okudum.plesantası yukarı çıkan arkadaşım adına çok sevindim.Allah hepimize nasip etsin inşaALLAH.
azraa sancın için doktorunla görüşmen daha sağlıklı olur bitanem.
diğer arkadaşlar sizler nasılsınız?
bebişine ciciler alanlar var sanırım.benim içimde henüz öyle bir heves yok nedense.belki de diğer çocukların kalabalıklarından bunaldığım içindir.geçen yıl oğlumun yatağı da dahil tüm kıyafetlerini çıkardım evden.
bebeğime hastane çıkışı,çorap ve bady dışında pek bir şey almayı düşünmüyorum.bir de bakım çantası.
dört gündür evdeydim ve kendimi yordum gerçekten.ama kamer arkadaşımı okuyunca bundan sonra hiç bir şeyle uğraşmamaya karar verdim.banyodann sonra ayakları dikmek mantıklı geldi bana.ben de son zamanlarda yapmıyorum ama işten eve gidince ayaklarımı hep dikerek yatıyordum.işte ayağımı çöp kutusunun üstüne uzatıyorum.ancak yapabileceğim tek şey.Allah burdaki herkese yardım etsin.çok çok kolay doğumlar yapmayı nasip eylesin.

bende hazırlık yapmıyorum geçen gün bi bakım çantası aldım bide yan yatış yastığı bide hastane takımı alırım vs bi kaçtane .. fazla almam bisürüde hediye gelito zaten anca bi kere giydiriyosun bebiş hemen büyüyo hop yenilerini alıyosun .. zaten oğlumdan kalan pusetler arabalar vs bi ton şey var küveti var osu busu var tek kıyafet almam lazım onuda alasım yok .. kendime aldım ama bi ton cici bekliyorum gelmesini netten aldım :) kendini fazla yorma çok dikkat et .. ben diyorum vedekilere ben kendimi prenses moduna aldım etliye sütlüye karışmam ne haliniz varsa görün :))

bende 21 haftalık hamileyim ve plesenta previa olduğumu öğrendim ama ben şimdiye kadar hiç kanama geçirmedim.

plesenta previanın çeşitleri var belki az aşağıdadır benim gibi .. gerçi benim bile kanamalarım oluyo ara sıra öyle çokta değil ama oluyo arada .. tam kapatanlarda risk yüksekmiş yinede çok dikkat etmek lazım ..

mrb canım şükür bugün ağrımıyor acaba diyorum sıcak diye hep gecelikle yatmıştım dün aklıma geldi pijama giydimde yattım üşüttümde ondanmı ağrıdı okadar:26:

ya bendede sancı oluyobazen bende öyle düşünüyorum .. neyse perşembe günü dr a gidicem sorucam sanada yazarım canım inş önemsiz bişeydir..

neyseki zamanın az kaldı kendini strese sokma beslenmene dikkat et bebğin gelişsin iyice .. bide kaçıncı haftada yapılıyo bilmiyorum ama ciğerleri gelişsin diye iğne yapıyolarmış dr söyledimi bilmem .. dün biyerde okudum dolaşırken kaç haftada doğdu bilemiyorum şimdi ama birinin tanıdığının bebği 500 gr doğmuş baya küvözde kalmış ama sağlıklı bişekilde çıkmış hatat şuan 2 yaşında falan diyodu ... demekki rabbim hakkımızda neyi hayırlı gördüyse o olacak ona güvenmekten başka çaremiz yok ... inşallah sağ salim sende bebğine kavuşacaksın .. güzel haberlerini burda bizimle paylaşacaksın allahın izniyle ..

ah bide kanaman olsa demekki panik yapıcaksın .. benimde marjinal ama kanamam arada oluyor öyle çok değil ama kanama oldunda gidiyorum dr bakıyo hastaneye yatmadım daha hiç hep evde istirahat verdi çünkü kanama alanları görmedi sadece bikere azcık bişey var dedi önemsiz ama dedi bi kaç gün lekelendi geçti zaten öyle demişti yattım tabi evde.. dikkatli olursak ben bi sorun yaşayacağımızı sanmıyorum artık .. 2 gündür fellik fellik geziyorum olsa bişey çoktan olurdu diyorum .. inşallhta olmaz tabi ..

neyseki zamanın az kaldı kendini strese sokma beslenmene dikkat et bebğin gelişsin iyice .. bide kaçıncı haftada yapılıyo bilmiyorum ama ciğerleri gelişsin diye iğne yapıyolarmış dr söyledimi bilmem .. dün biyerde okudum dolaşırken kaç haftada doğdu bilemiyorum şimdi ama birinin tanıdığının bebği 500 gr doğmuş baya küvözde kalmış ama sağlıklı bişekilde çıkmış hatat şuan 2 yaşında falan diyodu ... demekki rabbim hakkımızda neyi hayırlı gördüyse o olacak ona güvenmekten başka çaremiz yok ... inşallah sağ salim sende bebğine kavuşacaksın .. güzel haberlerini burda bizimle paylaşacaksın allahın izniyle ..

guzel dıleklerın ıcın tskler .bana gecen hafta ıkı doz yapıldı ıgne.bır daha yapılcak mı bılmıyorum ama.aklımtek seye odaklı strese gırmemek mumkun mu?yınede dagıtmya calısıyorum aklımı allah herkesın bebegını bagıslasın.

guzel dıleklerın ıcın tskler .bana gecen hafta ıkı doz yapıldı ıgne.bır daha yapılcak mı bılmıyorum ama.aklımtek seye odaklı strese gırmemek mumkun mu?yınede dagıtmya calısıyorum aklımı allah herkesın bebegını bagıslasın.

Bence mumkun... Ilk ben ogrendigimde plesentayi esime vasiyetimi bile verdim dusun psikolojimi...vasiyet dedimse ole mal mulk degil.. oglumla ilgiliydi bana bisey olursa dedim annemde kalicak oglum sakin annrnlere yollama dedim tabi salya sumuk aglayarak ..ogunden bugune attim kafamdaki herseyi sanki yokmus hersey cok normalmis gibi takiliyorum ama bos vermiste degilim dikkatte ediyorum..ama cok rahat takiliyorum .. bide gun sayardim annem seni pidikolaga goturucem diyodu bana boyle bastan edicen kendini diyodu. Zaman gecmiyo diyodum..gun saymsyi biraktim geciyo zamanda simdi cok sukur.. hersey beyinde bitiyor kendini tellin ediceksin biraz....

kizlar ben bu plasenta previa olayini duydugundan beri hic iyi hissetmiyorum, dun cok az sancim oldu onda bile panik oldum. hep uzanmaya calisiyorum ama cok bunaldim artik. insallah yukari cikar, aksi takdirde etrafimda bana yardim edecek kimse yok. Allah yardimcimiz olsun :(

benim plesentanın durumu bu hafta belli olacak başka bir doktora gidicem.Bildiğim kadarıyla tam kapatmamış ama kesin birşey bilemiyorum arkadaşlar.İnşallah he birlikte atlatırız bu durumu.

Rıza Madazlı acıbadem de degil mi? Cerrahpasa'ya nasil gidiyorsun bilgi verirsen sevinirim. Hangi numaradan, hangi gunler vs..Sayet plasenta yukari cikmazsa birdahaki kontrolde perinotologa gitmek istiyorum bende.Hem operasyonun devlette yapilmasi benim de isime gelir. Malum acibadem 13.000 fiyat verdi. 10.000 'e kadar indirim yaptirilabiliyormus ama o da cok.

Back