Plasenta previa

Kızlar bana yardım edin

Oturdum prelesenta prviayı okudum tabi korkunç senaryolar filan zaten bu ara stresli panikli ataklıyım bir de bunları okudum sanki bizim mutlaka kötü sonuçlanıcakmış gibi evhamlandım..Aramaızda ikinci bebeği olup previalı doğum yapan varmıydı rahatlamak istiyorum

Ne demek canım daralmışın biraz, sıcaklarında etkisi var tabii. Hamileyken rejim olmaz yaaa, ben de çok kızıyorum. Ben fazla kiloyu vücudum için değil, doğum zor olmasın diye istemiyorum. Doktorumda o yüzden dikkat et diyor. Bir de fazla kilolu olunca hamilelik şekeri yüksek çıkıyormuş falan. Yoksa fazla kilo alsam ne yapar eder doğumdan sonra veririm. Çantalar dediğim gibi güzel ama, pamuklu olduğu için istemiyorum. Dediğin gibi hemen ıslanacak falan...Bu arada kızımız odasında muhtemelen bebek istemez, ne de olsa genç kız :)Öptüm canım

Şakacı teyzesi üzmüş arkadaşımızı Canım yatmaktan kilo alıyoruz hep, bir de ilaçların etkisi sanırım (bünyeye göre). Ben de sabahları ve akşamları tartılıyorum, ilk 2 ayda 2.5-3 kilo almıştım, doktor uyarınca ekmeği kestim, arada 1 dilim yiyorum. Ekmeği kesince kilo almam durdu. Şu an 4 ayım bitti ve 3 kilo aldım. Vitamin alıyordum (elevit), doktor 3. ayda onu bıraktırdı, belki o da etkili olmuştur. Bazılarında vitamin kilo aldırıyormuş çünkü. Oğlunda sadece 2 kilo almayı nasıl başardın, tebrik ediyorum vallahi :)
tuzu tamamen kessem gidermi kilo acaba bende kızımda 6 kilo almıştım

Canım doktora sormadan tuzu tamamen kesmeni tavsiye etmem. Hem vücudunun iyota ihtiyacı var hem de yaz geldiği için çok fazla tansiyon sorunu yaşarsın. Doktora gittiğinde danış, ilaçlar kilo aldırıyor olabilir. Bebek sağlıklı olsun, doğumdan sonra bir şekilde veririz kilo.

Ne yazık ki hoşgeldin aramıza Evham yapmana hiç gerek yok canım. Previası olan sorunsuz doğum yapan bir sürü anne var. İnternette okudukların hep en kötü durumlar. Kendini hiç yormazsan bir sorun olmaz, ilacımız bol bol dinlenmek :) İnternette previa hakkında okuduklarını şöyle düşün: Bazı ilaçların yan etki kısmında çok uç şeyler yazar, yok intihar girişimine sebep olur, yok bilmem ne... Halbuki o ilacı alan 10000 kişiden 1 kişide bile o yan etki görülmez. Previa da böyle bir şey. En kötü erken doğum yapıyorsun ama onun dışında kötü bir şey olma olasılığı çok az. Bir de senin totalis mi marginalis mi? Plasenta rahmi tam mı kapatıyor yoksa kısmi mi kapatıyor. Eğer çok evhamlı yapın varsa sadece doktorunun dediklerini dinle, interneti boşver. Hoş bazı doktorlar empatiden yoksun, gereksiz korkutabilirler. Doktor var doktor var :) Sen gönlünü rahat tut ve kendini yorma, gerisini Allah'a havale et canım. Geçmiiş olsun.

Aman be sekerim tek derdin kilo olsun.hele bi sag salim doğuralım veririz kiloları.bosver sen hamilesin şimdi kilo almıcan da ne zaman alican.

ay canım allah razı olsun yazmışsın bana cevap...öncelikle hoşbuldum iyiki varsınız.. Benim tamamen kapalıydı 1 cm gibi açılmıştı son gittiğimde yine kapalı dedi anlamadım totalismi oluyor ama çıkmazmış bu haftadan sonra onu biliyorum aynı kan grubundan 3 kişi bulunudracakmışım sezeryanda..

Doktorum açısından çok rahatım kuzum bana hiç ama hiç kötü bişy söylemedi ilk hafatalarda tespit etti çıkmazsa sezeryan olursun okdr dedi.Seyahat yasağı bile vermedi şu memleketteyim annaemlerin yanında 30. haftada yani 2 hafta sonra İst a döneceğim inş uçak raporu vermedikleri için arabayla.Doktorum arkada yatark gel hiçbişey olmaz dedi..Canım ya hiç ama hiç korkutmuor beni ben kendim kaşınıp neymiş bu plesentanın doğum yolunu kapatması dierek daldım internete ve dehşete düştüm hatta bu yanında kan getir olayını bana burda söylediler kendi doktorum henüz böyle bişey bile söylemedi...

Merhaba canım.tamamen kapattiysa totalistir.ama panik yapma son anda yukarı da çıkabilir.stres yapma.28 haftaya kazasız belasız gelmişsin maşallah.sana bu andan sonra ciddi tavsiyelerim hatta tecrübeli bir ablan olarak öğütlerim olacak canım.lütfen iş yapma,fazla yürüme,fiziksel aktivitelerini kısıtla.mü,mkün olduğunca yatay pozisyonda ol.keşke arabayla yolculuk yapmasan.ben de geçen ay uçakla yolculuk yaptım,araştırdığım kadarıyla 28 haftadan sonra doktor raporuyla uçabilirsin.memlekette bir doktora gidip rapor alırsan çok iyi olur.eger mesafe 3 saatten fazlaysa ve araba zıplamalara karşı konforlu değilse sakıncalı olabilir.benim doktorum arabayla yolculuğa izin vermemişti.hele de 28 haftada hiç izin vermez.dogumuna az kalmış inşallah en azından şu 5 haftayı da sorunsuz atlatırsan herşey güzel sonuçlanacak inşallah canım.sakın stres yapıp bebişine de zarar verme.iyi düşün iyi olsun.her totalis aynı sonuçlanacak diye bisey yok.herşey kısmet.yavrunun bu dünyada alacak nefesi,yiyecek ekmeği varsa doğacak zaten.hiçbir sorunu olmayıp ta 40.haftada aniden kalbi duran bebekler var.ama sakat olacak,ölecek denip te sapasağlam doğan,akıl küpü olan bir sürü de çocuk var.biraz rahatla ve Allaha yaslan,O'na guven.sen tedbirini al gerisi O'na kalmış.

merhaba çok teşekkür ederim ilginize Allah hepimize bebeklerimizi sğlıkla kucağımıza almak nasip etsin..Önerilerinizi dikkatle uygulayacağım ancak doktor previadan dolayı uçak raporu veremem dedi.Kendi doktorumu aradım sana bu saatten sonra kimse rapor vermeyecektir dedi o yüzden mecburen arabayla gideceğim çokmu sıkıntı olur sizce vermiyorlar rapor mecburum 12 saat yolculuğa...

Aa ne kadar saçma yahu,neden veremezmiş anlamadım.previadan rapor vermeyecek neyden verecek?hangi doktora gidiyorsun?ben çok eminim havalimanında yer hostesine sordum 28 haftadan itibaren rapor istiyoruz 36 haftadan sonra da kabul etmiyoruz dedi.bu saatten sonra kimse rapor vermeyecektir ne demek.bana çok saçma geldi.doktorunun yolculuğa izin vermesini yanlış buldum.doktorum yaşadığı bir şeyi anlatmıştı.totalisli bir hastası varmış durumu riskliymiş düğune gitmek için izin istemiş doktor gitme dediği halde gitmiş artık duğünde çok mu azdı kudurdu bilmiyorum,ertesi sabah acil kanamayla doğuma gitmiş.biraz dikkat etmek gerek yaa.alt tarafı dikkat edeceğin süre 3-5 hafta.sabırlı olup yatmak lazım.bebişlerin ve bizim sağlığımız için azıcık dişimizi sıkalım.12 saat çokmuş be canım.ne yap et bence uçak işini hallet.

sorma sekerim siktilar canimi birazcik. Ogluma hamileyken hoc bir sorunum yoktu... Tabiri caizse totomun ustune oturmazdim.. ozaman ayda bir Dr gittim hic istah yoktu ama ilk 4 ay 3 kilo verdim istahsizligima Verdi hep gidiyorum ya 1 ya 2 kilo eksik cikiyordum.. bebege bakiyordu kilosu ileriydi zaten ilk srzeryanima 8. Ayda bebek 3 kilo 800 gem di bana dedigi by bebegi normal doguma birakamayiz dedi 15 gun gecti bebek 4 kilo gun Verdi hemen sezeryana hero kalmamis dedi cok hareketliydi dedim eskisi gibi hareket yok yer yok kipirdamaya dedi . Anlican tartida 2 kilo almistim doguma giderken dogundan ciktim 12 kilo vermisim bebekti esiydi suyuydu derken visit vermis. Inan sudurumda olmasam evde durmazdim hic..simdide Ye ic yat aliyorum valla...

Son düzenleme:
Hosgeldin aramiza...Malesef benimde basima ilk defa geldi ilk gebeligimde hic bir sorun yasamadum.. benimki az asagidaymis plesentam..Yani seninki kadar tehlikeli degil ama Dr bana yururken bile yavas yuru dedi kanama oluyordu otobus vs onlarda yasak iliski yasak evde is guc yapma dedi agir kaldirma hizli hareket etme dedi ..sezeryan olacaksin dedi .. iletiki haftalarda yukari cikar diye dusunuyorum dedi. Sen ne guzel ileriki haftalara gelmissin Insallah 36 haftayi gorur sorunsuz bir dogum yadarsin...kani herhangi bir olasiliga karsi bulundurmak gerekiyor ozellikle ram kapstanlarda .. ins digumunu yapincada burdan guzel haberlerini yazarsin bize..

Son düzenleme:

canım yolda kanaman olsa bi yere gidersin ama uçkta kanamana hiçbişey yapılamaz die 2 doktorda vermior uçağa izin birde farklı bir doktora gideyim bari şansımı deniyeyim o da vermezse mecburum arabaya...

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim inş hepimiz hayırlı güzel doğumlar yaparız inş sorunsuz yapar hemen yazarım size bakalım...

Anladım da 12 saat araba yolculuğu 1 saatlik uçak yolculuğundan çok daha riskli mantıklı düsününce.peki mazallah bu 12 saat içinde herhangi bir yerde kanaman olsa ne yapacaksınız?şehirlerarası yolda kolay mı tam teşekküllü hastane bulmak? Oyle herhangi bi kliniğe de gidemezsin o halde seni almazlar çünkü.aklıma tek bir çözüm geliyor.hiç yerinden kıpırdama doğuma kadar annenin yanında kal,sağ salim doğur bebişini kucakla ondan sonra istanbula dön.previada hele totaliste doktorlar bırak 12 saatlik araba yolculuğunu 1 saatlik bile izin vermiyorlar.canım seni korkutmak istemiyorum ama geçen sene yaşadıklarımdan sonra kimsenin benim çektiklerimi çekmesini istemiyorum.insan yaşamadan bilemiyor,farkına varamıyor.gerçi herşey kader kısmet Allah ne dilerse o olur.herşeyin hayırlısı olsun canım..

Aminnn aminnn...insallah dedigin gibi guzel sonuclarimizi paylasiriz...

Ben previalı doğum yaptım hem de totalistim.İlk bebeğim ama önceden başka nedenlerden dolayı 2 kaybım var.Bu bebeğim de erken doğdu.Belki burda okumuşsundur yazdıklarımı hastanede yatarak geçirdim son 1 ayımı.Yolculuk yapacağını okudum.Bu dertten çok çekmiş biri olarak sana tavsiyem çok mecbur değilsen yapma.Doktorum bir gün hastanede odamda yataktan kalkıp sandalyeye oturmama izin verdi o gün dünyalar benim oldu ama sandalyeye oturamadan kanamam olunca tekrar yasakladı.Hastanede nefes almaya korkar bir halde pozisyonumu değiştirmeden yatakta saçlarım yıkanarak vücudum silinerek....vs geçirdiğim günler dün gibi.Onun için previalı herkese çok dikkatli olmalarını söylüyorum.Biz tecrübelilerin tavsiyelerini dikkate almanı öneririm.İnşallah sorunsuz atlatırsın ve zamanında kucağında alırsın bebeğini.

selam herkese,
11 haftalik hamileyim placenta asagida dedi doktor ve cok korkuyorum, yazilanlari okudukca daha fazla panik oldum. zor elde edilmis bir gebelik bu.. sizce cikma ihtimali yuksek mi?

canım ya bende aynı enin korkularını yaşadım arkadaşlar sağolsun çok destek oluyorlar inşallah çıkar hepimizinkilerde rahatlarız

merhaba arkadaşlar birkaçgündür giremiyordum yeni arkadaşlar gelmiş ve korkularını yazmışlar eğer bütüb forumu okursanız okafar korkulacak bişey olmadığını sadece biraz daha dikkatli olmamaız gerektiğini çıkarırsınız bunun için kendinizi fazlasıyla üzüp bu güzel zamanlarınızı kötü geçirmeyin lütfen sadec biraz daha dikkat

selam herkese,
11 haftalik hamileyim placenta asagida dedi doktor ve cok korkuyorum, yazilanlari okudukca daha fazla panik oldum. zor elde edilmis bir gebelik bu.. sizce cikma ihtimali yuksek mi?

A.s benimde asagida ama dr bebek guclenince yukari cikabilir dedi. Burada gordum kadariyla 30 lu haftalarda bile cikan var..kendine dikkat et..is guc yapma fazla yorulma.. benimde pko oldugundan zor oluyor kendiliginden .. bende ilk cok korktum panik oldum burayi okuyunca rahatladin biraz. Sen kendine dikkat et yeterli .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…