Plasenta previa

selam herkese,
11 haftalik hamileyim placenta asagida dedi doktor ve cok korkuyorum, yazilanlari okudukca daha fazla panik oldum. zor elde edilmis bir gebelik bu.. sizce cikma ihtimali yuksek mi?

Selam canım,11 haftalıkken teşhis konulması sağlıklı değil.ben ikinci hamileliğimde previa totalistim yani plasenta tamamen kapatıyordu ama dr 20 haftalıkken teşhis konulduğunu,teşhis konulsa bile bebek büyüdükçe plasentanin yukarı çıkabileceğini söylemisti.sen daha 3 ayını bile doldurmamışsın.panik olman için henüz çok erken.bu zamanlarının tadını çıkar.yine de kendini yorma,bol bol dinlen.4,5-5 aylık olduğunda ikinci düzey ultrasona git en iyi oyle anlaşılıyor.o zaman da previa denilirse o zaman dùşünürsün.yatarsin,iş yapmazsın.biz buradayız birbirimize destek oluyoruz.herşey güzel olacak olumlu düşün..

selam herkese,
11 haftalik hamileyim placenta asagida dedi doktor ve cok korkuyorum, yazilanlari okudukca daha fazla panik oldum. zor elde edilmis bir gebelik bu.. sizce cikma ihtimali yuksek mi?

Daha teşhis için çok erken.Bu haftalarda zaten genelde aşağıda olurmuş zamanla çıkarmış yukarı.Rahim büyüdükçe o da yukarı doğru çekiliyo.Sen daha bunu dert etme kendine.İnşallah çıkar.Çıkmazsa da dünyanın sonu değil.Sadece çok dikkatli olmak,yorulmamak ve ayakta kalmamak gerekiyo.Senin bunları düşünmen için çok erken.Dikkat et tabi kendine ama çok da kısıtlama.Her fırsatta dinlenmeye çalış.İnşallah yukarı çıkar.

sagolun desteginiz ve guzel cumleleriniz icin. dr. bir anda o kadar kotu senaryolardan bahsetti ki ister istemez en kotusune odaklandim; erken gebelik, premature bebek, kanamalar vb. hepsinden bahsetti..
Allah yardimcimiz olsun hepimizin.

herkese günaydın dün bütün gün bebeğimin cicilerin yıkadım kuruttum ütüledim dalan roxy ile yıkadım 30 derecede okadar güzel kokuyorki anlatamam rabbim kucağımıza alıp giydirmeyi nasip eder inşallah hepsi misafir odasında duruyordu kutu içinde dağınık yıkadım toparladım annemlerde geldi yorulmuşum belim çok ağrıyor bugün umarım geçer

Ohhh hazirliklar tam gaz devamediyor desene ne guzel... Ben daha hic bisey almadim kilik kiyafet adina...bir bakim cantasi aldim birde yan yatis yastigi... Bide ablamin musterisi oglusuma yelek ormus hediye etyi cok hosuma gitti... Ona hirka yelek patik vs siparis ettim.. Insallah alis verisinede agustosta baslamayi dusunuyorum... Bol bol yat dinlen belinin agrisi gecicrktir...

Son düzenleme:

Günaydın canım herkese hayırlı cumalar bu arada.bebeğinin cicileri inşallah bebeginin üstünde eskisin e mi?Allah hepsinin tadını aldırsın canım benim.ama rica edicem bunlarï başkasından rica et sen yapma.kendini yorma.

Benim de 27 haftalık ve kismi olarak kapatiyor. Sali gunu kanama goruldu. igne oldum. 3 gun yatak istirahitiydi kazasiz gecti ama 4 gun de evde dinlenmeye devam. Disari cikmak yasak. Hareketsizlik zor bir durum. Yuruyusler vs. yasaklandi zaten. Oturup sisiyorum bakalim. İnsallah 37. haftayi bulurum diye dua edip dikkatli olmaktan baska birsey yapamiyorum. Yuruyus yasak olunca disari ciksam da yapacak birsey yok zaten. Kizim var 4,5 yasinda o da benimle sıkıldı evde iyice.

benimde aşırı yokda sıkıntı geldi dağınık diye ütüledik ama henüz işler bitmiş değil zaten benim işim hiiiiiççç bitmez karnım ağrıyor belimde bütün gece kollaarım ve omuzlarım ağrımıştı zaten sanırım sıcaktan oldu biara klimayı açmıştım çarptı heralde heryer dağınık banagöre tabi yatıcam bugün
amin canım çok yorulmadım ama biraz fazla gezindim sanırım yatarak geçer ağrılaarım inşallah

benimde marjinal canım bende hep evvdeyim en son 5 ay önce eşim şehir dışına gezmeye götürmüştü napalım sağlık olsun allah beterinden korusun

merhaba arkadaşlar bugün doktora gittim çok şükür yukarı çekmiş dedi ve et et ürünleri tüketmeye gayret et kaslarını güçlendirir daha güçlü çeker dedi Allah hepimizin yardımcısı olsun inşalalh sağlıkla doğururuz hepimiz bebeklerimizi ben birde sürekli şunu yaptım belki komik gelecek ama çaresizlikten artık herşey deniyordum hani derler ya banyo yapınca kaslar gevşer diye bende her banyodan sonra hemen ayaklarımı bayağı yukarı kaldırdım öyle uzandım yumurta yemeye dikakt ettim çok hareket etmedim hep ayağımın altına yastık koyarak uzandım gece gündüz ve ayetel kürsülerini hiç ihmal etmedim okurkende belki kızımla aramızdaki bağdan beni hisseder diye karnımın aşşağısından yukarısına doğru okşayarak okudum sanki kızım elimi takip eder diye düşündüm

yanlış anlaşılmak istemem kimseye bunları yapın demiyorum zaten kendi ürettiğim şeyler çoğu ama en azından yaptığım şeyleri sizlerle paylaşmak istedim

çok sevindim canım inşalaah bizlerinkilerde çıkar yani bebekkmi onu yukarı çekecek güçlenip bana anlatsana daha detaylı etmi yemeliyim yani dahamı güçlü olur çeker benimde 23 haziran cumartesi randevum 1 hafta önce çıkmadı demişti busefer alttan bakacak net görmek için benimki marjinaldı hep yattınmı yani senb en baştan anlatsana bende deneyeyim

selam herkese,

Hoşgeldin canım. Korkacak hiç birşey yok. Çıksa da çıkmasa da hepimiz sağlıklı doğum yapacağız, yeter ki kendini yorma ve dinlen. Durumunu bildikten sonra korkacak birşey yok, içini rahat tut. Yazılanlarda panik olcak ne var ki :)Doktorlar hazırlıklı olmamız için en kötü ihtimalleri söylüyorlar ama bular her previalı hamilede olacak diye bir şey yok. Kimisinin ki 28. haftada kimisininki 38. haftada yukarı çıkıyor ve rahat rahat doğum yapıyor. Önemli olan bilinçli olup kendini yormaman.

Aferim sana Canım hem korkuyorsun hem çok iş yapıyorsun. Herşeyi bir anda bitirmeye çalışma. Nasıl olsa hergün evdeyiz, taksit taksit yap. Sonra yorulduğunu farketmezsin ve pişman olursun.Belinin ağrıması çok iş yaptığının ve yorulduğunun göstergesi canım. Ne kadar yorulmadım desende yorulmuşsun. Kendine dikkat et.İnsanın başına ne gelirse dikkatsizlikten gelir. Oturduğun zaman belindeki ağrılar geçiyorsa ve kendini rahatlamış hissediyorsan yorulmuşsun. Aynı şekilde ayakta durup sonra yattığında ayağının altında bir rahatlama hissediyorsan yine yorulmuşsundur.

Naber arkadaşım bu ara pek konuşamadık. Kaç gündür yattığım yerden de olsa site işleriyle uğraşıyorum. Firma ara, teklif al v.s. İyisindir inşallah. Birazdan annemler gelecek ben de onları bekliyorum. Eşimin anne babası bu arada :) Müsait bir rada konuşalım. Eşin ne yaptı SGK yı aradı mı. Hiç haber yok senden Bu arada aazzrraa hem korkuyor hem de kendine hiç dikkat etmiyor, hayırlısı. Umarım sözümüzü dinler de bir daha üst üste iş yapmaz. Yorulmadım diyor ama, bel ağrısı yorgunluktan.

Geçmiş olsun canım, benim de marginalis. Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin neredeyse, Allah sağlıcakla kucağına almanı nasip eylesin. Ben de 27. haftalarda olsam ne süper olur :) yatmaktan vakit geçmiyor bir türlü :)Bana da yürüyüş v.s. yasak. Doktor sürekli yat demiyor ama yürüme, iş yapma diyor. Geriye pek bir şey kalmayınca ben de mecburen karpuz gibi uzanıyorum hep Doğumdan sonra kızınla bol bol ilgilenirsin canım, üzülme. Hem kardeşi olunca canı sıkılmaz, yaşı küçükmüş, onun için bir nevi oyuncak olacak kardeşi, o zaman hiç canı sıkılmayacak :) Bu arada kısmi olduğu için 38. haftada bile yukarı şıkma ihtimali var canım, umarım çıkar.

Hayırlı ve geçmiş olsun, çoook sevindim. Darısı bizlerin başına diyelim. Sen ve yavrucağın hep sağlıcakla kalın :)

benimde öyle kısmi kapatıyor.. kanama oldunda bende yatıyorum sürekli .. geçen ayın 14 te oldu en son inşallah birdaha olmaz .. şuan için sürekli yatmıyorum . inşallah atlatırız bu durumu ..

neyse çok yorma kendini .. o işleri yapacak sana yardımcı olacak kimse yokmu? yorma okadar kendini allah korusun bişey mişey olur hiç istemeyiz öyle durumları ..

ne güzel bi haber bu .. darısı bizim başımıza inşallh . benimde bakalım haftaya perşembe randevum ne dicek dr bana..

teşekkür ederim inşallah herkesin plasentası en yakın zamanda yukarı çıkar doktorum geçen gittiğimdede et ürünlerini yemeye özen göster demişti plasentayı bebk yukarı çekiyor ileri haftalardada çekebilir benim hangisi olduğunu söylememişti doktor hatta ben ilk başka bir doktora devam ediyordum o bana rahim aşağıda demişti ve bir daha lekenmen olursa gel dikiş atıcaz demişti ben sonra başka doktorlarada görğündüğüm zaman aşağıda olanın rahim değil bebeğin eşi olduğunu öğrendim bu gibi durumlarda doktor çok önemli lütfen sizi üzen doktorlarınız varsa değiştirin moral çok önemli benim ilk gittiğim doktor beni o kadar korkutmuştu ki 21. haftamdaydım çocuğum nasıl yaşıyacak diye psikolojim çok ciddi bozulmuştu çok şükür daha iyi bir doktor buldum ve daha rahat bir şekilde atlattım bu süreci doktorum okadar rahattıki ilk gittiğimde bebeğin eşi rahme çok yakın diye anlattı ama kötü sonuçlarından bahsetmedi ben netten araştırııken buldum ama doktorun rahatlığı benide rahatlattı bu konuda
ben hep uzandım sonuçta hiçbirşey bebeklerimizden kıymetli değil evimde çok detaylı temizlik yapmadım sadeece yemek ve günlük temizlik oda kendimi zorlamadan yavaş yavaş mesela bi süpürdüm 2 saat sonra tozları aldım uzanırkende hep ayağımın altında yastık vardı gecede asla yastık koymadasn uyumadım asla ağır kaldırmadım vejeteryan olmama rağmen et yemeye dikkat ettim ve çerez ama süt ve süt ürünlerini malesef tüketemiyorum günde bir yumurta yemeye çalıştım herzaman olmasada olabildiğince yedim dediğim gibi kendi uydurduğum bişey banyodan sonra hemen ayaklarımı yukarı kaldırdım bunuda şurdan düşündüm ilk gittiğim doktor bana rahim aşağıda demişti erken doğum riski vardı ve banyo yapmak biraz riskliydi kaslar yumuşadığı için bebek birden çıkabiliyormuş bende bende kendi kendime dedimki madem kaslar yumuşuyor ozaman yukarıda daha kolay çıkar diye hep banyodan sonra uzandım eşim hep dalga geçti güldü ama olsun ben pişman değilim :) hala devam edicem inşalalh ayın 23.de sendende güzel haberler alırız alttan muayene tehlikeli değilmi neden aşağıdan bakıyor doktorun

sağol canım her güt et yemiyorum açıkcası ayda 3 -4 kere anca ama bu hafta full yicem inşallah ne bileyim ucu aşağıda diyor ondan daha net görmek için bakıyor çok fazla sokmuyor ucundan bakıp çekiyor hemen kanamam olmadı hiç hamd olsun inşallah da olmaz bakalım ne diyecek 3 hafta önce çıkmaz artık demişti ultrasonla bakarken palasenta preia devaem ediyor 15 gün sonra alttan akıcam dedi ne bileyim dur bakma olmaz desem 1 yıldır gittiğim doktor napalım hayırlısı inşallah tasiye için teşekkürler cnm

Merhaba canım yaa ben de özledim seni sanki 40 yıllık arkadaşmışız gibi hissediyorum

Annenlere selamlar.senin annenler nerede?uzaktalar mı?benimkiler arabayla 20 dk.
Eşim kendi çapında sgk konusunda paralıyor kendini.ama hakan beye ulaşamadı nedense.eşim belediyede çalışıyor.dediğine göre siyası yollarla çözecekmiş durumu.ben de bu arada biraz hastane ve doktor araştırmalarına giriştim.sgk geçen hastanelere bakıyorum.hizmet ve nisa hastanesine bakındım.kızımı nisada dogurmuştum 12 yıl evvel.ama o zaman rutin bir sezaryendi doktordan ,hemşirelerden falan memnun kalmıştım.ama şu durumda bana yeterli gelirmi emin değilim.hastanenin sgk anlaşması olsa bile hepsi sorun çıkarıyor ama ben bunu göze almak istemiyorum.eşim de bana şöyle bir teklifte bulundu,eğer yine previa olursam ve doğum öncesi hastanede yatmam gerekirse cerrahpaşaya yatcakmışım bana 24saat ozel hemşire tutacakmış.doktorum rıza beye de operasyon için para teklif edecekmiş önceden erken doğum olursa nerede olursa olsun gelmesi için.ben yine de cerrahpaşada yatmayı istemiyorum.hemşireler ilgisiz ve uyuz.kanamam olursa ve sürekli yatmam icap ederse gece gündüz ilgi alakaya muhtaç olacağım.wcye bile gidemeyeceğim.oradaki hemşirelerle bu olacak şey değil.zaten onların mendebur suratlarını hiç çekemem.valla ne yapıcaz bilmiyorum herşey meçhul.ve bu meçhuliyet beni bunaltıyor.hayırlısı deyip düşünmemeye çalışıyorum.yazarken bile sıkılıyorum yaa.bazen şey düşünüyorum kuzenim tanınmış bir hastane zincirinin sahibinin kizıyla nişanlı ama amcamla biraz küsüz.çok mecbur kalırsak onlardan yardım isteriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…