- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.381
13. Haftamda total plasenta previa dendi ve mutlak istirahat verildi ben zaten 8. Haftada kese kanaması nedeniyle 13. Haftaya kadar yattım o yüzden 13. Haftadan sonra sürekli istirahat etmek yerine annemde kaldım iş yemek yapmadım ama kısa mesafelerde dışarı çıktım dün yine eşimle çıktık bi cafede oturduk sonra eve gittim uzandım lavaboya gidince kanamam olduğunu farkettim hastaneye geldik kanamadan dolayı rahimde kasılma başlamış doktor hastaneye yatırdı şuanda hastane odasından yazıyorum bu arada 18. haftamdayım ben sakınan göze çöp batar çok pimpirik olmayayım dedim ama bu işler öyle olmuyomuş bence en ufak bir şeyi bile dikkate alıp doktora başvurun ve istirahati kesinlikle ihmal etmeyin.. Hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah evlatlarımızı..
canım ben de bu haftalarda iki kez kanama yaşadım.hastanede yattım.benim de totaldi.korka korka 30.haftalara geldim.ben de çalışıyordum.ağır ağır yürüdüm.iki çocuğum daha vardı.sabah onların hazırlığı vs.çok stresli bir süreçti ama Allah'a çok şükür atlattım.benim çok ileri seviyedeydi.13. Haftamda total plasenta previa dendi ve mutlak istirahat verildi ben zaten 8. Haftada kese kanaması nedeniyle 13. Haftaya kadar yattım o yüzden 13. Haftadan sonra sürekli istirahat etmek yerine annemde kaldım iş yemek yapmadım ama kısa mesafelerde dışarı çıktım dün yine eşimle çıktık bi cafede oturduk sonra eve gittim uzandım lavaboya gidince kanamam olduğunu farkettim hastaneye geldik kanamadan dolayı rahimde kasılma başlamış doktor hastaneye yatırdı şuanda hastane odasından yazıyorum bu arada 18. haftamdayım ben sakınan göze çöp batar çok pimpirik olmayayım dedim ama bu işler öyle olmuyomuş bence en ufak bir şeyi bile dikkate alıp doktora başvurun ve istirahati kesinlikle ihmal etmeyin.. Hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah evlatlarımızı..
geçmiş olsun canım.Allah'a emanet gününüzü tamamlayacaksınız sizler de.Cok gecmis olsun. Benim de bugün kanamam oldu, 2 gündür karin agrisi çekiyordum meger bundanmis. Şimdi ben de yatıyorum. 10 günlük rapor verdi doktor. Anladığım kadarıyla gercekten cok yorulmamak, strese girmemek ve ağrıları ciddiye almak gerekiyormuş... Yapamadım bunları is yerimde
Ben ilk gebeliğimi yaşıyorum.34 yaşındayım.18.haftaya kadar birşey yokken ani kasılmalarla İzmir İrenbe Tıp Merkezine gittim.Plasenta previa teşhisi kondu.Tam emin olmak içim 20.haftayı görmemiz gerekir dediler.Henüz bir kanama falan da yok.Progestanı ağız yoluyla alırken şimdi vajinal bölgeden alıyorum.Araştrmalarıma göre % 90 yer değiştirme yukarı çıkma durumu olabiliyormuş.
Böyle durumlarda vajinal muayene,cinsel ilişki,yük taşıma,seyahatte yasak diye okudum.
Fakat İrenbe Tıp Merkezi 20. haftaya gelince yeniden muayene ederiz.Olmadı heyet raporu aldırırız dedi.Oysa bu durumda hastaneler heyet raporu da vermiyorlar.
Örneklemlere baktığım zaman farklı doktorlar farklı bişey söyleyebiliyor.Zamanla plasenta yukarı çıkabiliyor.
Ben İrenbenin bu açıklamalarından kuşkulanmalı mıyım?İrenbeye gidipte olumsuzluk yaşayanlar var mı?
Çünkü bu şekilde ancak sezeryan olabiliyor ve normal doğum 2.500 lira iken sezeryan 4.000 lira.Plasenta previa diyerek acaba daha çok para kazabilmek ,için mi bunu yaptılar?
Acaba bana heyet raporu aldırıp kendilerine mi bağlamak istiyorlar?Ben öğretmenim bu arada.İzmirde farklı doktorlara gitmeye karar verdim.
2 hafta sonra tekrar İrenbeye gideceğim vajinal muayene etmeye kalkarlarsa bunun tehlikeli olduğunu belirteceğim.
Örneklemler bu vakaların % 1 gebede görüldüğünü ve plasentanın % 90 yer değiştiğini söylüyor.
Yer değiştirme olasılığı varken birden ancak sezeryan olacak demek daha 20. haftayı görmeden heyet raporu aldırırız demek bana tuhaf geldi.
değişebilir canım.dinlen,uzan.stres yapma.kimi dr.hemen teşhis koyuyor,kimi sonunda görüyor.vs.vs.kafanı hiç yorma.daha çok zamanın var.hayırlısıyla doğurursun.30dan sonra bile çıkanlar oldu canım.bende 16. haftamdan itibaren kanama yaşayanlardanım, ancak doktorum plasenta previa demedi hiç, şimdi 27+5'teyim, bugün bebeğin eşi önden geliyor dedi, sezeryan olacak dedi, bende şimdi netten araştırınca biraz endişe duydum açıkçası, benim bu saatten sonra plasenta yukarı çıkarmı acaba? yaklaşık 1 aydır kanamam olmuyor, ben çalışmıyorum raporluyum. Bol bol dinlenirsem acaba faydası olur mu?
çok kafan karışmış. en güzeli başka uzman bir doktora git.doplerde çıktı mı previa canım.ben iki kez girmiştim.Ben ilk gebeliğimi yaşıyorum.34 yaşındayım.18.haftaya kadar birşey yokken ani kasılmalarla İzmir İrenbe Tıp Merkezine gittim.Plasenta previa teşhisi kondu.Tam emin olmak içim 20.haftayı görmemiz gerekir dediler.Henüz bir kanama falan da yok.Progestanı ağız yoluyla alırken şimdi vajinal bölgeden alıyorum.Araştrmalarıma göre % 90 yer değiştirme yukarı çıkma durumu olabiliyormuş.
Böyle durumlarda vajinal muayene,cinsel ilişki,yük taşıma,seyahatte yasak diye okudum.
Fakat İrenbe Tıp Merkezi 20. haftaya gelince yeniden muayene ederiz.Olmadı heyet raporu aldırırız dedi.Oysa bu durumda hastaneler heyet raporu da vermiyorlar.
Örneklemlere baktığım zaman farklı doktorlar farklı bişey söyleyebiliyor.Zamanla plasenta yukarı çıkabiliyor.
Ben İrenbenin bu açıklamalarından kuşkulanmalı mıyım?İrenbeye gidipte olumsuzluk yaşayanlar var mı?
Çünkü bu şekilde ancak sezeryan olabiliyor ve normal doğum 2.500 lira iken sezeryan 4.000 lira.Plasenta previa diyerek acaba daha çok para kazabilmek ,için mi bunu yaptılar?
Acaba bana heyet raporu aldırıp kendilerine mi bağlamak istiyorlar?Ben öğretmenim bu arada.İzmirde farklı doktorlara gitmeye karar verdim.
2 hafta sonra tekrar İrenbeye gideceğim vajinal muayene etmeye kalkarlarsa bunun tehlikeli olduğunu belirteceğim.
Örneklemler bu vakaların % 1 gebede görüldüğünü ve plasentanın % 90 yer değiştiğini söylüyor.
Yer değiştirme olasılığı varken birden ancak sezeryan olacak demek daha 20. haftayı görmeden heyet raporu aldırırız demek bana tuhaf geldi.
Benim de ailemle ciddi endişelerim oldu.Çünkü daha düzelebilecek birşey için daha bunu tedavi ile önlemeden,önleme olasılığı varken birden sezeryan olacak denmesi şaşırttı bizi.Hem 15 yıllık öğretmen olup hem de hukuk fakültesi öğrencisi olunca insan haliyle septik oluyor şüpheyle bakıyor.Oysa hemen herkes % 90 düzelir hatta doğuma 2 gün kala düzelen var dedi veliler öğretmen arkadaşlar aile hekimim.
Beni bu şüpheci bakışa aniden tahlil istemeleri itti.Çünkü hastanede tahliller ücretsiz.Cumartesi günü beni hemen tahlil yapmaya zorladılar.Ben normal doğumdan yanayım.Bunu da kendileri yapmıyor zaten.Özel Çınarlı Hastanesi ile anlaşmışlar.Hem İrenbe hem de doğumun yapılacağı hastane de bir milletvekiline ait.Doğum yapılacak hastanenin hijyen olmadığı söylentileri var.
Normal doğum 2.500 lira.Sezeryan 4.000 lira hastane yatak ücreti cabası.Yani bu tavırları beni üzdü.Birden panik havasına sevkederek karşıdakinden yararlanmak gibi bişey bu diye düşündüm.
Fol yok yumurta yok aniden sezeryan olacak demeleri aniden tahlil falan yaptırmaları 20. haftayı beklemeden sonuç belirtmeleri tıbba aykırı olur zaten.
Sana heyet raporu alırız demeleri bana çok olumsuz düşünceler meydana getirdi.
Yani bana heyet raporu alacaklar mümkün olmayan bişey bu onu gerçekleştirecekler sanırım doğumu da kendileri yapacaklar en ezından 4000-5000 lira garanti.
Oysa başka hastanler var SGK anlaşmalı ve ücret 300-400 lira.Devlette zaten ücretsiz.
Dagci canim bu mesaji sabah okuyacagin icin sana kocaman gunaydinnnn..
Umarim mihrimah sultanimiz bu gece melekler gibi uyurda annesini birazcik dinlendirir...
Diger topic dan degilde artik burdan devam edelim kurkcu dukkanina donen tilki gibi hissettim kendimi birden...
günaydın canım.ben de diğer tarafa bakıp duruyorum.
canım tam tersi sabaha kadar bir sağ,bir sol yaptık.sabah 6.30 da kalktık.yorgunluktan yüzüm şişti.
bura heyecan yaptı bir an bana.
değişebilir canım.dinlen,uzan.stres yapma.kimi dr.hemen teşhis koyuyor,kimi sonunda görüyor.vs.vs.kafanı hiç yorma.daha çok zamanın var.hayırlısıyla doğurursun.30dan sonra bile çıkanlar oldu canım.
Teş.ederim arkadaşım, çok şükür kanamam olmuyor artık ancak kasık ağrılarım oluyor, birde ara ara karnımda sertleşmeler oluyor. benim durumumda olan herkesin allah yardımcısı olsun.. korkuyla yaşamak çok zor..
Ben ilk gebeliğimi yaşıyorum.34 yaşındayım.18.haftaya kadar birşey yokken ani kasılmalarla İzmir İrenbe Tıp Merkezine gittim.Plasenta previa teşhisi kondu.Tam emin olmak içim 20.haftayı görmemiz gerekir dediler.Henüz bir kanama falan da yok.Progestanı ağız yoluyla alırken şimdi vajinal bölgeden alıyorum.Araştrmalarıma göre % 90 yer değiştirme yukarı çıkma durumu olabiliyormuş.
Benim de ailemle ciddi endişelerim oldu.Çünkü daha düzelebilecek birşey için daha bunu tedavi ile önlemeden,önleme olasılığı varken birden sezeryan olacak denmesi şaşırttı bizi.Hem 15 yıllık öğretmen olup hem de hukuk fakültesi öğrencisi olunca insan haliyle septik oluyor şüpheyle bakıyor.Oysa hemen herkes % 90 düzelir hatta doğuma 2 gün kala düzelen var dedi veliler öğretmen arkadaşlar aile hekimim.
Beni bu şüpheci bakışa aniden tahlil istemeleri itti.Çünkü hastanede tahliller ücretsiz.Cumartesi günü beni hemen tahlil yapmaya zorladılar.Ben normal doğumdan yanayım.Bunu da kendileri yapmıyor zaten.Özel Çınarlı Hastanesi ile anlaşmışlar.Hem İrenbe hem de doğumun yapılacağı hastane de bir milletvekiline ait.Doğum yapılacak hastanenin hijyen olmadığı söylentileri var.
Normal doğum 2.500 lira.Sezeryan 4.000 lira hastane yatak ücreti cabası.Yani bu tavırları beni üzdü.Birden panik havasına sevkederek karşıdakinden yararlanmak gibi bişey bu diye düşündüm.
Fol yok yumurta yok aniden sezeryan olacak demeleri aniden tahlil falan yaptırmaları 20. haftayı beklemeden sonuç belirtmeleri tıbba aykırı olur zaten.
Sana heyet raporu alırız demeleri bana çok olumsuz düşünceler meydana getirdi.
Yani bana heyet raporu alacaklar mümkün olmayan bişey bu onu gerçekleştirecekler sanırım doğumu da kendileri yapacaklar en ezından 4000-5000 lira garanti.
Oysa başka hastanler var SGK anlaşmalı ve ücret 300-400 lira.Devlette zaten ücretsiz.
o eski kanamadan kalandır canım.kanlı bir bölge oluşuyor rahimde.bir kısmı kalınca sonradan geliyor.her türlü kanamayı önemse canım.drun ilaç önlemi alır,endişelenme.Merhaba benim doktorum da Çınarlı ile anlaşmış ama bana tam tersine heyet vermiyor. senin durumunun tam tersi ve ben çok ürküyorum heyet raporunu vermesi gerektiğini düşünüyorum çünkü. Okula gittiğimde en yaramaz sınıfların olduğu gün ilk kanamam oldu... İkinci kanamam daha dinlenmeden hastaneye rapor almaya gittiğim için oldu, merdivenleri çoktuben ondan olduğunu düşündüm... Şimdi raporluyum ve haftaya okula döneceğim, tekrar kanamam olursa heyet verilecek, bu da beni korkutuyor...
Çınarlı hastanesi donanımlıdır ama hamileliğinin çok büyük riski olmadığını düşünüyorsan tabii bu kadar para dökmek anlamsız. Ben zorunlu olduğumu düşünüyorum çünkü hem kan pıhtılaşması sorunu var hem de bu durum var...
Bu arada bu durumu ben de çok merak ediyorum neden riski göze alıp yeni kanamamızın olmasını bekliyorlar da heyet raporu vermiyorlar bu normal mi?
Çok merak ettiğim bir soru daha var. Yardım ederseniz minnettar olurum. İlk kanamam önce açık rankliydi ama sonra kırmızıya dönüştü, ikincisi kahverengiye dönüktü ama bugün garip bir renkte akıntım oldu kana benziyor ama ne kahverengi ne de kırmızıydı, koyu sarı ile kahverengi arasındaydı sizin de bu renkte kanamanız oldu mu? Hepsinden endişelenmeli miyim? Yoksa bu sadece akıntı mı?
Şimdiden teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?