• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Doktorum bana ilk haberi verdiğinde 2 hafta içinde buraya yüzde 99 kanamalı geleceksin dedi eşimle neye uğradığımızı şaşırdık tüp bebek yaptırdığım doktorumu aradım o bizi rahatlattı gerçekten doktorun çok önemi var umarım bizlerde bu haftaları görürüz bu arada miniğinin cinsiyeti ne?

Doktorum bana ilk haberi verdiğinde 2 hafta içinde buraya yüzde 99 kanamalı geleceksin dedi eşimle neye uğradığımızı şaşırdık tüp bebek yaptırdığım doktorumu aradım o bizi rahatlattı gerçekten doktorun çok önemi var umarım bizlerde bu haftaları görürüz bu arada miniğinin cinsiyeti ne?

malesef işte böyle doktorlar cok moral bozuyor benımde aynen öyle tam kapatıyor hıç yukarı cıkmaz kanama erken dogum neler dedeı ılk doktor...baska bır doktorda ben yapamam dedı ekıp yapmalı sezeryanı cok kan kaybı olur kan bulun falan bır suru sey soyledı ve benı gönderdı 7 aylıkken nasıl üzüldüm anlatamam...ama zaten tam kapatmıyormuş marjınalmıs vede önde degıl arkada yerlesık oldugu ıcın amelıyat sırasında kan kaybı olmıcakmıs o kadr....ıyı doktor önemli...kızımız olacak hayırlısıyla

Allah bağışlasın benim meleğimde kız bugün kontrolümüz vardı 15 haftalığız bizde ki total plasenta previa.. Rahmi tam kapatıyor doktor 20. Haftadan çok ümitli bende kafama takmıyorum umarım yukarı çıkar miniğim sizde bana moral oldunuz hepimize hayırlı ve kolay doğum nasip etsin allahım.. Allahın izniyle doğumunda herşey yolunda gidecek perşembe günü dualarım senin ve meleğinle olacak..

Allah bağışlasın benim meleğimde kız bugün kontrolümüz vardı 15 haftalığız bizde ki total plasenta previa.. Rahmi tam kapatıyor doktor 20. Haftadan çok ümitli bende kafama takmıyorum umarım yukarı çıkar miniğim sizde bana moral oldunuz hepimize hayırlı ve kolay doğum nasip etsin allahım.. Allahın izniyle doğumunda herşey yolunda gidecek perşembe günü dualarım senin ve meleğinle olacak..

daha cok baslardasın 28 haftalarda yada daha sonra bıle yukarı cıkanlar var cıkmazsada üzülme çünkü cok kötü durumda olup saglıkla doğumunu yapan cok arkadas var burda okumussundur...illaki güvenilir bir doktor ve kendını yorma dikaktli davran...herseyin hayırlısı benımde yukarıya cıkmadı ama bak gecti gitti 39 hafta keşke o kadar üzülüp aglamasaydım daha sakin gecırseydım gunlerimi diyorum şimdi..
duaların için çok tesekkürler ihtiyacım olacak persembe günü için heyecanlıyım

kızlar salı günü kontrole gittim hiç bir problem yoktu.bebeğim 14+3 görünüyordu
çarşamba gece 1 de çok kanama ve sancıyla uyandım dün sabah hemen doktora gittim.doktor plasentanın rahim ağzını kapattığını söyledi.
birçok ilaç verip istirahat etmemi 30.haftaya kadar yukarı çıkmazsa sezaryen doğum olacapını söyledi.ama dünkü ultrason görüntüsünde 13+3 yazıyordu anlamadım ben acaba alettemi bir hata vardı yoksa plasenta kaydığı için mi geriledi bir hafta?
bileniniz başına böyle bir şey gelen varsa cvp verebilirmi lütfen :5::5:

Son düzenleme:
kızlar salı günü kontrole gittim hiç bir problem yoktu.bebeğim 14+3 görünüyordu
çarşamba gece 1 de çok kanama ve sancıyla uyandım dün sabah hemen doktora gittim.doktor plasentanın rahim ağzını kapattığını söyledi.
birçok ilaç verip istirahat etmemi 30.haftaya kadar yukarı çıkmazsa sezaryen doğum olacapını söyledi.ama dünkü ultrason görüntüsünde 13+3 yazıyordu anlamadım ben acaba alettemi bir hata vardı yoksa plasenta kaydığı için mi geriledi bir hafta?
bileniniz başına böyle bir şey gelen varsa cvp verebilirmi lütfen :5::5:

+-1ya da 2 hafta olabilir takma onlari. Ayri alette oynama olur mu bilmiyorum ama . Kendine dikkat et. Bol istirahat. Insallah sende saglikla aramiza kati.irsin.

evet 2seferde farklı muayene oldum birinde karından diğeride farklı şekildeydi..
inş ya öyle çok korkuyorum ki :(

Korkma gececek insallah. Hepimizin gecti :) surec biraz zor, stresli. Mumkun oldukca guclu ol.
Bu arada daha cok erken. Yukari cikma ihtimali cok yuksek.

Son düzenleme:
Merhabalar...
Ben 12.haftadayım. Doktor, plasenta rahme çok yakın, dikkatli ol. Cinsel ilişki yok, ağır kaldırmak yok, karnını kasacak hareketler yok dedi. Benim durumum da sizin bahsettiğiniz durumla aynı sanırım ama anlamadığım bir şey var ki doktorum istirahat vermedi ve randevuyu 1 ay sonraya verdi. Tabii olağanüstü bir durum yani kanama olmazsa 1 ay sonra görüşürüz dedi.
Bu rahatsızlıkta istirahat şart mı çünkü ben çalışacağım ve çalışırken oturma şansım pek yok...

Merhabalar...
Ben 12.haftadayım. Doktor, plasenta rahme çok yakın, dikkatli ol. Cinsel ilişki yok, ağır kaldırmak yok, karnını kasacak hareketler yok dedi. Benim durumum da sizin bahsettiğiniz durumla aynı sanırım ama anlamadığım bir şey var ki doktorum istirahat vermedi ve randevuyu 1 ay sonraya verdi. Tabii olağanüstü bir durum yani kanama olmazsa 1 ay sonra görüşürüz dedi.
Bu rahatsızlıkta istirahat şart mı çünkü ben çalışacağım ve çalışırken oturma şansım pek yok...

Yukari cikmasi icin daha cok vakit var. rahme cok yakin demesi de bunu guclendiriyo. Kapatiyo dememis. Biraz fazla tedbirli davranmis gibi. Tabiki daha net goruyo durumu. Calisan arkadaslar oldu.mtedbiri elden birakma, bu ayi gecir derim.kanama da yok. Istirahat, kanama oldugunda veriliyor bu haftalarda . ilerleyen zamanda senin durumun belirler. Previa devam ederse ikinci bir doktorun fikrini alabilirsin.
Butun hamileler agir kaldirmaz ve karni kasmaz bu arada. Insallah yukari cikar seninde.

Yukari cikmasi icin daha cok vakit var. rahme cok yakin demesi de bunu guclendiriyo. Kapatiyo dememis. Biraz fazla tedbirli davranmis gibi. Tabiki daha net goruyo durumu. Calisan arkadaslar oldu.mtedbiri elden birakma, bu ayi gecir derim.kanama da yok. Istirahat, kanama oldugunda veriliyor bu haftalarda . ilerleyen zamanda senin durumun belirler. Previa devam ederse ikinci bir doktorun fikrini alabilirsin.
Butun hamileler agir kaldirmaz ve karni kasmaz bu arada. Insallah yukari cikar seninde.
Teşekkür ederim içim rahatladı...

Teşekkür ederim içim rahatladı...

Hepimizcok sıkıldık ama saglla kucagimiza aldik. Benim ilk haftalarda kanamam oldu, cok da agri cektim doguma kadar. Yuruyusvs. Yapamadim agrimdan. A a hayatima devam ettim. Tedbirle sende kavusursun insallah. Kendine iyi bakican. Biraz da nazli ol. Otur her firsatta. Ilerde previani degerlendirirler. Yasaklara uy. Moralini bozma.

Hepimizcok sıkıldık ama saglla kucagimiza aldik. Benim ilk haftalarda kanamam oldu, cok da agri cektim doguma kadar. Yuruyusvs. Yapamadim agrimdan. A a hayatima devam ettim. Tedbirle sende kavusursun insallah. Kendine iyi bakican. Biraz da nazli ol. Otur her firsatta. Ilerde previani degerlendirirler. Yasaklara uy. Moralini bozma.
İnanın insanlardan duymadığım kalmıyor naz yapmadığım halde, merdiven çıkarken zorlanmam bile insanların aptalca yorumlarına maruz kalmama neden oluyor. Biri hamilelik hastalık değildir dedi bugün sanki ben bayılıyorum yavaş yürümeye ya da kusmaya!

İnanın insanlardan duymadığım kalmıyor naz yapmadığım halde, merdiven çıkarken zorlanmam bile insanların aptalca yorumlarına maruz kalmama neden oluyor. Biri hamilelik hastalık değildir dedi bugün sanki ben bayılıyorum yavaş yürümeye ya da kusmaya!

o biriyle gorusme. naz yapsanda cekecegini bildiklerinle gorus. hamilelik hastalik degil tabi de bazilarimiz hasta geciriyo

O insanlari takma ahkam kesmeye bayilirlar... Onlar hamileyken maraton bile kosmuslardir oyle bir anlatirlarki oturup dusunur insan bendemi bisey var diye...

Benimde ayni agrilarim coktu yurumekte bile zorlaniyordum.. kendimi biraz yorsam zorlasam hatta zorlamasamda kanamam oluyordu...

Biraz kendine dikkat et is disinda istirahat et bol bol...
Yukari cikar Insallah..

Hem haftan cok erken daha previa teshisi icin...
Plesenta rast gele biyere yerlesebilirmis.. bebek buyudukce oda yerine cekilirmis.. sadece bu donem biraz kendine dikkat et yeter Muhtemelen 20 li haftalarinda yerine cikacaktir Plesentan..

arkadaşlar ben de 35 haftalık hamileyim 18. haftamda doktorum MASLAK ACIBADEM HAST. DOÇ.DR. CEM BATUKAN previa olduğumu söyledi ayrıca tamamen kapalı imiş o günden beri de kanamam olabileceği konusunda beni uyardı doktorum ama hiç bir zaman moralimi bozmadı her durumda yanımda olacağını söyleyerek bana güven verdi başıma gelebilecek durumları açıkça bana anlattı ve panik olmamam için beni yüreklendirdi 34. haftama kadar çalışmaya devam ettim ben matematik öğretmeniyim ve yoğun çalışıyorum sadece tempomu düşürdüm düzenli ve yavaş yürüyüşler yaptım hala da devam ediyorum hiç kanamam olmadı nisan ayının ortalarında sezeryan doğumla bir erkek çocuk annesi olacağım burda bu konuyla ilgili çok fazla yazı okudum ama doktorum bu konuda da beni hiç panikletmiyor hastalığımın farkındayım ve doktoruma çok güveniyorum bu durumda olan arkadaşlara da kendisini tavsiye ediyorum ayrıca doktorum riskli gebelik uzmanı olduğu için birçok konuda size fikir verebilir kafanızdaki sorulara çözüm olur ikinci bir doktora görünmek isteyen arkadaşlar mutlaka Cem beyle görüşün derim.... sevgiler

mehaba arkadaşlar...uzun ve tedirgin bekleyişin ardından bebeğimize kavuştuk..hamılelıgın hemen başında bana tehşis kondu ve yukarı cıkmaz düzelmez bile dendi çok üzüldüm agladım haftalarca sonra başka doktora gittim bişey yok normal yerde dedi sevindim bu seferde ama bir ay sonraki kontrolde oda asagıda ben bu dogumu yapamam devlet hastanesıne gıt kan ayarlayın sımdıden falan demeye basladı ve 7 aylıkken benı ortada bıraktı...benım ruh halimi düşünün hafalarca üzül agla sonra bıkac hafta normal dıye acayıp sevın sonra tekrar bı üzüntü çöküş resmen psikolojım alt üst oldu :(( inanın çok üzülüp agladım hamılelık dönemeim cok kötü gectı...en son baska bır doktora gıttım o bana marjınal oldugunu söyledı kan kaybın olmaz dogumda korkma dedı cunku arkaya yerleşmış neysekı bu bir şans,dınlenmemı soyledı ama şanslıydımkı hıç kanama yasamadım...iş yapmadım fazla yürümedim agrım oldu sancım oldu genelde yatarak ve tedırgın olara gecırdım 9 ayımı...7 martta sezeryanla aldılar bebegımızı 39 haftalık olduktan sonra dha fazla beklemeyelım dedi doktor...bu durumda olanlar kesınlıkle ıyı bır doktora gıdın cunku moral cok önemlı ben doktor doktor gezdım hepsı farklı soyledıkce uzuntum arttı...doktorunuza güvenin,kendinizi sıkmayın yormayın hersey yolunda gıdecek dıye düşünün ve olursa kanamanız genede telaş etmeyin bebeğinizi düşünün bekleyin hayal edin onu..

slm herkese.12. haftamda doktor previa olabilir dedi.15.haftada 3 boyutlu ultrasonda bakıldı yine previa olma olasılığı yüksek dedi.ilk başından beri ben riskli gebelik uzmanına gidiyorum tanıdık çünkü doktorumdan çok memnunum.size sormak istediğim ben her gün hızlı olmamak koşuluyla 1 saat yürüyüş yapıyorum.sizce bu sakıncalı mı haftaya doktora gidicem o zamana kadar bi zararı olmasın korktum biraz...

slm herkese.12. haftamda doktor previa olabilir dedi.15.haftada 3 boyutlu ultrasonda bakıldı yine previa olma olasılığı yüksek dedi.ilk başından beri ben riskli gebelik uzmanına gidiyorum tanıdık çünkü doktorumdan çok memnunum.size sormak istediğim ben her gün hızlı olmamak koşuluyla 1 saat yürüyüş yapıyorum.sizce bu sakıncalı mı haftaya doktora gidicem o zamana kadar bi zararı olmasın korktum biraz...

daha haftan cok erken. birsey olacagini sanmiyorum ama en iyi doktorun bilir sonucta. Rahatsiz degilsen yuruyebilirsin ama bir hafta yurumedigin takdirde birsey kaybetmezsin. bu hafta da ve bu havada odem olmaz. o haftalarda kanamam oldugu icin ben istirahat almistim. herkesin durumu farkli, yasaklari farkli. Tedbiri elden birakmadan hayatina devam edersen kendini daha iyi hissedersin. Tabi en iyi doktorun seni bilgilendirecektir.Her previa farklidir.

Back