Plasenta previa

kızlar cumartesi kontrolüm var acaba ne diyecek doktorum artık çıkmaz dedi ama :18::18::18:sizler sağolun bana umut oldunuz hep dua ediyorum inşallah çıkar diye bekleyen herkese rabbim yardım etsin

kızlar cumartesi kontrolüm var acaba ne diyecek doktorum artık çıkmaz dedi ama :18::18::18:sizler sağolun bana umut oldunuz hep dua ediyorum inşallah çıkar diye bekleyen herkese rabbim yardım etsin

canım benim inşaALLAH hiç birimiz korktuğumuz şeyleri yaşamayız.stres yapma canım.sağlık sıhhatle kucağımıza alalım en önemlisi o tatlım.benim bebeğim de bir hafta daha küçük.iyi besleyemedim kuzumu.ona canım sıkkın.dr.et ye dedi.her gün az da olsa yemeye çalışyorum.midem uzun süre kötü olunca hep bastıran boş şeyler yedim.hamilelik öncesi kiloma çok dikkat etmeme rağmen gereksiz kilo aldım.bundan sonrasında daha iyi oluruz inşaALLAH.

canım çok geçmiş olsun inşallah bebişin en az 2 ay dahakarnında uslu uslu durur da kuvöze girmeden kavuşursunuz.seni en iyi anlayanlardan biri de benim herhalde.ama ben senin kadar şanslı olamadım az miktarda lekenin ardından aşırı kanamam oldu,ilgisiz doktorlar sayesinde o an hastaneye de yatmadım malesef ve 2 gün sonra doğum yaptım durdurulamayan bir kanamayla.27 haftalıktım.sakın hastaneden çıkma gerekirse işten de çık.hep yat hiç kalkma.herşey kader kısmet tabii,yavrunun bu dünyada alacağı nefes varsa zaten doğacak.inşallah senin için herşey çok güzel olur canım.buradan haberlerini ver olurmu?bu arada hangi hastanedesin?

sen daha erken haftalardasın bana bile doktorlar çıkabilir diyordu.bence canını sıkma dua et.çıkmazsa da çıkmasın napalım ona göre önlemini alır dikkat edersin sen de..

canım 1 hafta geri olması önemli değilki hiç üzülme belki döllenme geç olmuştur.benim kızım 2.650 doğmuştu anne sütüyle topaç olmuştu hemen toparlamıştı.sakın canını sıkma bu ölçümler her zaman sağlıklı sonuç vermeyebiliyor.çok takıyorsan bol bol bebeğe yarayan gıdalar al.tuzsuz badem,ceviz,fındık,et,baklagil falan ye.

sağol canım benim.oğlum da 2700 doğdu.normal şartlar da yine o kadara razıyım.erken doğarsa diye endişem.normalde kızlar bir hafta geç dölleniyorlar.o tarihe göre 22 haftalık.erkek olsa 23 bitmesi lazımdı.hayırlısı yapacak bir şey yok.çok doğru çıkmamış da olbilir.çünki daha önceki her kontrolde normaldi haftasına göre.benim ilk özeldeki paronayak doktorum bebek dar yerde olduğu için büyüyemez demişti previa olduğundan.ama sonra görüştüğüm prof bu konuda içimi çok rahatlatmıştı sağolsun.

Merhaba hastadaşlarım :) Umarım herkes zamanında sorunsuz doğum yapar. 1-2 ay önce bu topiğin hepsini okumuştum, ama bir türlü yazmak kısmet olmamıştı :44:Ben hamileliğimi 3.haftasında öğrendim. İlk dönemde doktorum kanama ihtimalim olduğunu söylemişti, yorulmamam gerektiğini v.s... Daha sonra 11.haftalarda plasenta previa marginalis dedi ve yorulmamaya devam et dedi. 15.haftamda tanıyı kesinleştirdi ve bundan sonra yukarıya çıkmasını beklemiyorum dedi. Doğal olarak ben dinlenmeye devam ediyorum. 9.-10. haftalarda kahverengi akıntım oldu ve geçti. O zamandan beri Allah'a şükür kanamam olmadı, ama doktorum her gittiğimde ilk önce kanaman var mı? Diye soruyor. Hamile kalmadan önce iş arıyordum, durumlar böyle olunca çalışmama kararı aldım (eşimle). Ben hamileliğimin başından beri hiç olumsuz birşey düşünmedim, bebeciğimi kucağıma alacağım günlerin hayalini kuruyorum. Genel olarak soğuk kanlı bir yapım vardır ve herşeye sinirlenip kendimi heba etmem. Muhtemelen bu olumlu yapım ve kendimi hiç yormamam kanamayı geciktiriyor. Çünkü 15.haftadaki ultrasonda kanama bölgesini ben de gördüm, oldukça büyüktü. Ben hep ayaklarımı uzatıp oturuyorum, günde bir kere akşam üstü yemek yapmaya mutfağa giriyorum. Evi görseniz darmadağın ama bebeğimden daha mı önemli ? Doktorumdan da çok memnunum, benim yapımı çözdüğü için en kötü ihtimalleri söyleyip hazırlıklı olmama yardımcı oluyor. 15. haftamda erken doğum ihtimalinden (30.haftadan itibaren) bahsetti, kanama başlarsa mecburen ameliyata alınacağımı v.s. Ben zaten internetten tıbbi yazıları okuyup başıma gelme ihtimali olan şeyleri öğreniyorum.

Benim doktorumun bana dediği az bir kanaman olursa sakın panik yapıp doktora koşma, hemen ayaklarını uzat yat. Panik yapıp koşturursan kanamayı arttırırsın. Onun yerine hemen beni ara konuşalım duruma göre çağırırım dedi. Ama kanaman adet kanaması gibi olursa (1 pedi dolduracak kadar) hastaneye gel dedi. Eşimin de sayesinde kendimi hiç yormuyorum, umarım kananamam olmaz, ben elimden geleni yapıyorum en azından Benim ki marginalis olmasına rağmen hep dinlenme modundayım. Total olan arkadaşların işi bize göre daha zor tabii ki, ama umarım hepimiz bebeklerimize sağlıcakla kavuşuruz.

Bu arada Azraa idi sanırım; canım yazdıklarını okudum biraz fazla karamsarsın sanırım. Tüm gebeliklerde sinir,stres ve karamsarlık iyi bir şey değil. Kafan rahat olsun, bebeğinin doğduğunu, kucağında onu sevdiğini düşün ve bu duygularla bebeğinle konuş

Pepuke, canım senin geçen sene yaşadıkların gerçekten çok zor. Allah hiç birimizi evlatlarımızın kaybı ile bizi sınamasın. Bebeğinin cinsiyeti belli miydi şimdi (okuduysam da hatırlayamadım), inşallah minik kuzucuğun kucağında olacak bu sene :) Burada panik arkadaşları sakinleştirmen çok güzel bu arada :)

sanmıyorum çünkü ameliyatım 15 dk sürdü sipinal anesteziyle oldu bebeğimi gördüm ağladı sonra alıp küvöze götürdüler.bende bir gece kaldım ve taburcu oldum..kanamam da az az şimdi. bugün bebeğimi uyutmayı kesmişler..makineye bağlı olmadan nefes alıyordu ama beslenmesi yokmuş henüz vücudunun tolare etmesini bekliyorlarmış ne demekse artık :S

sağol canım inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize
sen daha erken haftalardasın bana bile doktorlar çıkabilir diyordu.bence canını sıkma dua et.çıkmazsa da çıkmasın napalım ona göre önlemini alır dikkat edersin sen de..

bakalım canım cumartesi ne diyecek inşallah çıkar bebeğim 1 haftadır yukarılarda acaba ilgisi varmıdır hep aşağıdaydı önceden:26::26::26::26:

Merhaba canım.sakin tavrindan dolayi seni tebrik ediyorum.inşallah sen de ben de buradaki tüm arkadaşlarımız da yavrularımızı sağlıcakla kucaklarımiza alirız en çok istediğim şey bu.biliyorsun previanın dereceleri var ve seninki bir anlamda kötünün iyisi.hiç merak etme marjinal olup ta hatta ve hatta doğuma kadar previa olduğunu bilmeyen,hiç kanaması olmayan gebeler var.ama benim anlamadığım birşey var.benim doktorum cerrahpaşanın riskli gebelik bölüm başkanı profesör bir adam ve ben 13 haftalık hamileyim.bugün de kontrolüm vardı.ama bana hala plasentamla ilgili birşey söylemiyor.gelecek ay konuşacağız simdi bunları hiç düşünme dedi.ben her gidişimde aynı soruları soruyorum o da ayni şekilde cevap veriyor.daha erken diyor.senin doktorun nasıl oluyor da sana 11 haftalıkken teşhis koyuyor yahu?böyle olunca şüpheye düşüyorum acaba benim doktorum paniklememem için soylemiyormu? Ama niye yapsinki boyle birşey aslında,babam diil abim diil di mi?arada paranoyaklaşıyorum sonra kendime geliyorum.ben böyle pozitif olana kadar çok evrelerden geçtim canım ama zaman ve inanç herşeyin ilacı.yapacak birşey yok.tam bir teslimiyet içinde olmadikça umutsuzluk ve karamsarlık içinde debelenip dururuz bu da bize hicbirşey kazandirmaz tersine iyi olacaksa bile kötüyü çağırdiğımız için birşeyler ters gider.kendimizi hep telkin etmeliyiz.normalde ben fıtrat olarak tezcanlı,pimpirikli,hassas,sulugözlü biriyim ama artık kendimi frenliyorum.el mecbur...

Sen hangi şehirdesin? Doktorunu merak ettim ilgili ve iyi birine benziyor...bebişimin cinsiyetibellidiil henüz bugün göstermedi gelecek aya inşallah.seninki ne canım?benim 11 yaşinda bir kızım var..

Ah canım dualarımız bebişinle.minik yüreciğiyle tüm sorunlarin üstesinden gelecek inşallah.kızlar guçlü olurlar hem bak doğunca ağlamiş ta maşallah.demekki ciğerleri sağlıklï.doktorlar ne yapacaklarinı iyi bilirler.yavaş yavaş diş yaşama adapte ediyorlar minik hanımı..sen yüreğini ferah tut.herşey iyi olacak Allahın izniyle kardeşim..

Sağol canım güzel dileklerin için.Ben İstanbul'da oturuyorum ve Şişli Memorial hastanesine gidiyorum, doktorumdan çok memnunum gerçekten. Ama doktordan arkadaşlık,kucaklama gibi meslek dışı beklentileri olan hamiş arkadaşlar benim doktoru beğenmeyebilir Bazen forumlarda okuyorum, doktor nasılsınız dememiş, hiç gülmemiş falan filan :) Canım doktorum 11. haftada net olarak plasenta previa marginalis demedi. Plasenta rahim ağzını biraz kapatıyor dedi (1 ay sonra kesinleşir dedi) ve normalde nasıl olması gerektiğinin şeklini çizdi, bir de benimkinin şeklini çizdi. Ben İnşaat mühendisiyim, işim biraz yıpratıcı, belki kendime dikkat etmem için erken söyledi. Ben eve gelip google amcadan "Plasenta, rahim ağzı kapaması" diye aratınca konuya daha hakim oldum. 11. haftada niye net olarak previa demediğini şimdi anlıyorum. Çünkü bu genelde 15-16. haftadan sonra tanısı kesin olarak konan bir rahatsızlık imiş. Bir çok hamilede gebeliğin ilk 3 ayında olurmuş sonra yukarı çıkarmış. Bizim gibi daha az şanslılar ise gebelik boyunca bu duruma devam ederlermiş. Tabii bazılarında 28. haftadan sonra da hatta 38.hafta da bile düzeliyormuş.

Bir de doktorum hem 11. hem de 15. haftamda vajinal muayene ile plasentanın durumunu kontrol etti. Hatta 15.haftamda dedi ki, sende plasenta previa marginalis olduğunu artık kesin olarak söylebiliriz, plasenta ve rahmin ultrason görüntüsünü veriyorum, ola ki başka doktora gidersen bunu mutlaka göster dedi. Yorulmak, stress ve cinsel ilişki yok dedi. Hatta ben dedim ki :"ben zaten hep yatıyorum, yorulmuyorum dedim". O da dedi ki; "yok, hep yatmana gerek yok, hem öyle bütün gebelik geçmez. Önemli olan kesinlikle yorulmaman ve psikolojik olarak rahat olman dedi". Ben yatıyorum çünkü kalkarsam kendimi durduramam. 33 yaşındayım, gençliğimden beri aralıksız çalışmaya, kendimi yormaya alışmışım. Eğer şimdi bir iş yapmaya başlarsam, duracağım yeri bilemem, kendimi yorarım diye yatıyorum. Haftasonları eşim dışarıya çıkartıyor, hava almam için, o kadar :)

Canım sende yine previa olacak diye kaide yok, umarım bu sefer çooook rahat bir hamilelik geçirirsinDoktorun belki görmüştür, panik olmayasın diye söylememiştir. Benim doktor gibi 15-16. haftada resmi tanıyı koyacaktır. Ya da previa bu sefer seni es geçmiştir

Bu arada benim kuzucuk erkekBen doktora 15. haftada gittim, doktor dedi ki bir hafta daha bekleseniz cinsiyete bakardık .Bizde eşimle dedik ki, biz cinsiyeti hiç merak etmiyoruz, ne çıkarsa çıksın Gösterirse söylersiniz, göstermezse paşa gönlü bilir. Doktor bu sefer bacak arasında bir çıkıntı var ama bir sonraki randevuda kesinleştiririz dedi. 20. haftada yani. Sağlıklı doğsun, babacığıyla onu kucağımıza alalım başka hiç birşey istemem. Bu bizim ilk çocuğumuz olacak inşallah.

Ne kadar gevezeymişim haberim yok vallahi İnşallah bu sefer herkes gibi keyifli bir hamilelik yaşarsın canım, doktorunu çok sıkıştırma Senin diğer gebeliğinden haberi var herhalde değil mi? Güzel düşün, güzel şeyler ayağına gelsin. Doktorun Atıl beymi, oldukça ünlü bir hoca sanırım.

Muhtemelen bu topicdeki herkes biliyordur ama yeni gelenlere belki faydası olur.

Soldaki resim: Plasenta previa marginal (Ben bu gruptayım) (2. kötü)
Ortadaki resim : Plasenta previa total. Rahim ağzını tamamen kapatıyor. (En kötüsü diyelim)
Sağdaki resim: Plasenta previa partial, kısmi. (3. kötü)

Ayrıca, plasenta previa tüm hamileliklerin %5-20 sinde görülüyor ve ikinci üç aylık dönemde teşhis ediliyor. Yani her yüz hamileden beşi previa.

ben de 4 gün önce aynı sebepten dolayı 35+5 de doğum yaptım..ve o ana kadar previa sorunum yoktu..bebeğim küvözde şimdi inşallah sağlığına kavuşur tez zamanda :26:

Canım, geçmiş ve hayırlı olsun. Minik meleğin iyidir inşallah. O şimdi küvezdeyken mutlu değilsin ama çok az kalmış kucağına almana. Bebekler anne ve babasının kucağına gelince, onların sevgisiyle hemencecik büyüyorlar Endişe edeceğin bir şey kalmamış sayılır, kendini üzme , bebeciğinin sütü bol bol olur inşallah.

İnşallah bir daha kanaman olmaz, çok geçmiş olsun canım. Şuracıkta 30.haftaya çok az kalmış. Umarım hepimiz 30.haftaları devireceğiz. İşten ayrılıp dinlenme lüksün varsa, hemen yap canım. Bol bol dinlenince, kanaman olmaz. 38. 39. haftaları da görürsün inşallah.

Şimdi nasılsın canım? Kanamaların azaldı mı? Almanya'da hangi eyalet/şehirde kalıyorsun. Hastane oldukça uzakmış, hem de trafik nedir bilmeyen Almanya için 25 dk.uzun mesafe Kendi doktorun dinlenmen konusunda ne diyor ve kanaman olduğunda ne öneriyor? Benim doktorum az kanaman olursa panik yapma, hemen yat dedi. Yatmazsan kanama artar dedi. Ama kanaman, regl olduğunda kullandığın 1 ped kadar oluyorsa ve parça düşüyorsa beni arayıp hastaneye gel dedi. Bazı doktorlar ise hastaneye yatırıyor ya da ilaç verip eve gönderiyor. Burada önemli olan doktorunun gözlemi. Herkesin durumu farklı çünkü. Sanırım senin en büyük eksiğin, güvenebileceğin ve her an ulaşabileceğin bir doktor. 9 Ay boyunca kanaması olup turp gibi doğum yapan bir çok kadın var, hiç bir şekilde kendini strese sokma, sende onlardan biri olursun inşallah :) 4-5 ayrı doktora gittiğini söylemişsin, bunlar hastanede miydi yoksa muayenehanedemiydi. Ben Almanya'dayken bir Türk doktora gitmiştim, muayenehane idi, anlamadan dinlemeden ilaca boğmuştu beni :) Çok bilgili olduğunu düşünmemiştim. Hastaneler öyle değildir herhalde.

Canım, bu bebekleri tek yapmadık değil mi Eşlerimizle beraber yaptık, bu işte ne yazık ki hem biz hem onlar biraz yıpranacak. Benim eşim de seve seve yardım ediyor zaten senin eşin de ne güzel yardım yapıyormuş. Onlara da böyle anlayışlı eş olmak yakışır. Doktorunla konuşup, işe başlayıp başlamamayı kesinleştir, ki resmi izin işlerini okul açılmadan halledin.

Senin sağlıklı bir doğum yapman için yorulmaman yeterli, sonra bir bakmışsın 40. haftandasın ve doğum yapmışsın,zaman çabuk geçer. Bizleri habersiz bırakma.

Fotoğrafları karıştırmışım, Sağdaki resim: Plasenta previa düşük segment. (3. kötü) olarak değişicek. Bazı kaynaklar ise 4 e ayırmış, tehlike sırasına göre;
1-Total
2-Partial (kısmi)
3-Marginal (rahim ağzı sınırında)
4-Low-lying (düşük segment)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…