- 7 Ekim 2009
- 4.295
- 5.168
- 398
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
hoşgeldin canım.benim de ilk kontrolümde doktorum tedirgindi.durumu pek bilmediğim için anlamamıştım.10 günde bir kontrole çağırıyordu.kanamam ağrım olursa hemen gelmemi söylüyordu.11 ve 13 haftalarda sanırım hafif kanamam olunca hastaneye yatırdı bir gün.ikincisinde doplerde teşhis kondu.Merhaba hastadaşlarım :) Umarım herkes zamanında sorunsuz doğum yapar. 1-2 ay önce bu topiğin hepsini okumuştum, ama bir türlü yazmak kısmet olmamıştı :44:Ben hamileliğimi 3.haftasında öğrendim. İlk dönemde doktorum kanama ihtimalim olduğunu söylemişti, yorulmamam gerektiğini v.s... Daha sonra 11.haftalarda plasenta previa marginalis dedi ve yorulmamaya devam et dedi. 15.haftamda tanıyı kesinleştirdi ve bundan sonra yukarıya çıkmasını beklemiyorum dedi. Doğal olarak ben dinlenmeye devam ediyorum. 9.-10. haftalarda kahverengi akıntım oldu ve geçti. O zamandan beri Allah'a şükür kanamam olmadı, ama doktorum her gittiğimde ilk önce kanaman var mı? Diye soruyor. Hamile kalmadan önce iş arıyordum, durumlar böyle olunca çalışmama kararı aldım (eşimle). Ben hamileliğimin başından beri hiç olumsuz birşey düşünmedim, bebeciğimi kucağıma alacağım günlerin hayalini kuruyorum. Genel olarak soğuk kanlı bir yapım vardır ve herşeye sinirlenip kendimi heba etmem. Muhtemelen bu olumlu yapım ve kendimi hiç yormamam kanamayı geciktiriyor. Çünkü 15.haftadaki ultrasonda kanama bölgesini ben de gördüm, oldukça büyüktü. Ben hep ayaklarımı uzatıp oturuyorum, günde bir kere akşam üstü yemek yapmaya mutfağa giriyorum. Evi görseniz darmadağın ama bebeğimden daha mı önemli ? Doktorumdan da çok memnunum, benim yapımı çözdüğü için en kötü ihtimalleri söyleyip hazırlıklı olmama yardımcı oluyor. 15. haftamda erken doğum ihtimalinden (30.haftadan itibaren) bahsetti, kanama başlarsa mecburen ameliyata alınacağımı v.s. Ben zaten internetten tıbbi yazıları okuyup başıma gelme ihtimali olan şeyleri öğreniyorum.
Benim doktorumun bana dediği az bir kanaman olursa sakın panik yapıp doktora koşma, hemen ayaklarını uzat yat. Panik yapıp koşturursan kanamayı arttırırsın. Onun yerine hemen beni ara konuşalım duruma göre çağırırım dedi. Ama kanaman adet kanaması gibi olursa (1 pedi dolduracak kadar) hastaneye gel dedi. Eşimin de sayesinde kendimi hiç yormuyorum, umarım kananamam olmaz, ben elimden geleni yapıyorum en azındanBenim ki marginalis olmasına rağmen hep dinlenme modundayım. Total olan arkadaşların işi bize göre daha zor tabii ki, ama umarım hepimiz bebeklerimize sağlıcakla kavuşuruz.
Bu arada Azraa idi sanırım; canım yazdıklarını okudum biraz fazla karamsarsın sanırım. Tüm gebeliklerde sinir,stres ve karamsarlık iyi bir şey değil. Kafan rahat olsun, bebeğinin doğduğunu, kucağında onu sevdiğini düşün ve bu duygularla bebeğinle konuş
Pepuke, canım senin geçen sene yaşadıkların gerçekten çok zor. Allah hiç birimizi evlatlarımızın kaybı ile bizi sınamasın. Bebeğinin cinsiyeti belli miydi şimdi (okuduysam da hatırlayamadım), inşallah minik kuzucuğun kucağında olacak bu sene :) Burada panik arkadaşları sakinleştirmen çok güzel bu arada :)
sanmıyorum çünkü ameliyatım 15 dk sürdü sipinal anesteziyle oldu bebeğimi gördüm ağladı sonra alıp küvöze götürdüler.bende bir gece kaldım ve taburcu oldum..kanamam da az az şimdi. bugün bebeğimi uyutmayı kesmişler..makineye bağlı olmadan nefes alıyordu ama beslenmesi yokmuş henüz vücudunun tolare etmesini bekliyorlarmış ne demekse artık :S
Sağol canım güzel dileklerin için.Ben İstanbul'da oturuyorum ve Şişli Memorial hastanesine gidiyorum, doktorumdan çok memnunum gerçekten. Ama doktordan arkadaşlık,kucaklama gibi meslek dışı beklentileri olan hamiş arkadaşlar benim doktoru beğenmeyebilirBazen forumlarda okuyorum, doktor nasılsınız dememiş, hiç gülmemiş falan filan :) Canım doktorum 11. haftada net olarak plasenta previa marginalis demedi. Plasenta rahim ağzını biraz kapatıyor dedi (1 ay sonra kesinleşir dedi) ve normalde nasıl olması gerektiğinin şeklini çizdi, bir de benimkinin şeklini çizdi. Ben İnşaat mühendisiyim, işim biraz yıpratıcı, belki kendime dikkat etmem için erken söyledi. Ben eve gelip google amcadan "Plasenta, rahim ağzı kapaması" diye aratınca konuya daha hakim oldum. 11. haftada niye net olarak previa demediğini şimdi anlıyorum. Çünkü bu genelde 15-16. haftadan sonra tanısı kesin olarak konan bir rahatsızlık imiş. Bir çok hamilede gebeliğin ilk 3 ayında olurmuş sonra yukarı çıkarmış. Bizim gibi daha az şanslılar ise gebelik boyunca bu duruma devam ederlermiş. Tabii bazılarında 28. haftadan sonra da hatta 38.hafta da bile düzeliyormuş.
Bir de doktorum hem 11. hem de 15. haftamda vajinal muayene ile plasentanın durumunu kontrol etti. Hatta 15.haftamda dedi ki, sende plasenta previa marginalis olduğunu artık kesin olarak söylebiliriz, plasenta ve rahmin ultrason görüntüsünü veriyorum, ola ki başka doktora gidersen bunu mutlaka göster dedi. Yorulmak, stress ve cinsel ilişki yok dedi. Hatta ben dedim ki :"ben zaten hep yatıyorum, yorulmuyorum dedim". O da dedi ki; "yok, hep yatmana gerek yok, hem öyle bütün gebelik geçmez. Önemli olan kesinlikle yorulmaman ve psikolojik olarak rahat olman dedi". Ben yatıyorum çünkü kalkarsam kendimi durduramam. 33 yaşındayım, gençliğimden beri aralıksız çalışmaya, kendimi yormaya alışmışım. Eğer şimdi bir iş yapmaya başlarsam, duracağım yeri bilemem, kendimi yorarım diye yatıyorum. Haftasonları eşim dışarıya çıkartıyor, hava almam için, o kadar :)
Canım sende yine previa olacak diye kaide yok, umarım bu sefer çooook rahat bir hamilelik geçirirsinDoktorun belki görmüştür, panik olmayasın diye söylememiştir. Benim doktor gibi 15-16. haftada resmi tanıyı koyacaktır. Ya da previa bu sefer seni es geçmiştir
Bu arada benim kuzucuk erkekBen doktora 15. haftada gittim, doktor dedi ki bir hafta daha bekleseniz cinsiyete bakardık .Bizde eşimle dedik ki, biz cinsiyeti hiç merak etmiyoruz, ne çıkarsa çıksın Gösterirse söylersiniz, göstermezse paşa gönlü bilir. Doktor bu sefer bacak arasında bir çıkıntı var ama bir sonraki randevuda kesinleştiririz dedi. 20. haftada yani. Sağlıklı doğsun, babacığıyla onu kucağımıza alalım başka hiç birşey istemem. Bu bizim ilk çocuğumuz olacak inşallah.
Ne kadar gevezeymişim haberim yok vallahiİnşallah bu sefer herkes gibi keyifli bir hamilelik yaşarsın canım, doktorunu çok sıkıştırma Senin diğer gebeliğinden haberi var herhalde değil mi? Güzel düşün, güzel şeyler ayağına gelsin. Doktorun Atıl beymi, oldukça ünlü bir hoca sanırım.
kızlar dünde sormuştum ya bebeği yukarılarda hissetmek acaba plasentanın yukarı çıktığıa işaret olabilirmi:26::26::26:
kızlar dünde sormuştum ya bebeği yukarılarda hissetmek acaba plasentanın yukarı çıktığıa işaret olabilirmi:26::26::26:
Canım ben de psikolojik olarak oyle hissediyorum.bazen arabaya bindiğimde yol bozuksa zıpladığimda çok rahatsız oluyorum.demekki bebek aşağıda ki rahatsızlık veriyor diyedüsünüyorum.ama bazen de arabada rahatsız olmuyorum demekki bebek yukarıya çıktı falan diye abuk subuk seviniyorum ama bence tamamen psikolojik.en azindan benim icin cünkü bebişim daha 13 haftalık..
Kuzucuğuna zamanında mutlu mesut kavuşman dileğiyle mersennecim.ben de 34 yaşındayım.11 yaşinda bir kızım var.doktorum rıza madazlı.şimdilik memnunum iyi bir frekans tutturduk.ben de doktorundan pişpışlama bekleyenlerden değilim ama doğrusu insan onca paraları bayılinca azıcık güleryüz bekliyor.misafir ağirlar gibi değil de en azından hamile olarak biraz değerli hissetmek istiyor insan.doktorum bana öküzün trene baktığı gibi bakarsa,suratsiz davranıp yalapşap ultrason yapıp yollarsa bi daha gitmem valla.mendebur tabiatlılar dr olmamalı bence.insan psikolojisinden anlamalı.hele de daha once talihsizlikler yaşamış bir hamilenin olası endişelerini yok etmeye çalışmalı.kisaca insan işine kiymet vermeli diye duşünüyorum.yaa ben seni kendime cok yakın hissettim sanki daha once taniyormuşum gibi.ben de istanbuldayım.ama memorial bana hayli uzak,beylikduzündeyim.
İnşallah dediğin gibi previa busefer beni es geçmistir.plasentayı düşunmekten yoruldum ve sıkıldım inan.artık düşünmemeye çalışıyorum.ne olacaksa olsun diyorum.geçen sene ayrıntılı ultrasonda bana teşhis konunca bir profa gitmeye başladım.ama kanamam olup ta doktorun dediği gibi cerrahpaşaya gidince ameliyatım var gelemem dedi.heralde ameliyatı 5 saat sürdü çünkü beni ne aradı ne sordu.cerrahpaşada kimseyi tanimıyordum ilk defa gitmistim.hep adamın muayenehanesine gitmiştim.bana doğumumu devlette yapacağını söylemisti.gittim ama mal gibi ortada kaldım.ameliyatı bittikten sonra da gelmedi.beni oradakilere emanet edip direktifleri vermiş.bunlardan haberim yok o an,etrafımdaki herkes bana öküz gibi davranıyordu.kanamana bakicam yat,hastabezin nerde (hastaneye adım atınca sana liste veriyolar onları alamazsan kalıyosun öyle) ben anlam veremiyorum tabi o an hastabezi nedir niye isteniyo diye.zaten şoka girmişim oluk oluk kanıyorum.bebeğim daha kuçük ne olacak diye düşünüp şoka girdim gıkım çıkmıyor.kanamama bakıp sezaryene alıyoruz deyince ikinci şok.aileme çabuk bolmiktarda kan bulun demişler.ailem perişan olmuş kan aramaya çıkmışlar.beni ameliyathaneye aldılar çırılçıplak soydular çok rahatsız oldum.kendimi kadavra gibi hissettim.tüm yaşadıklarım bir travma oluşturdu bende.antidepresanlar sayesinde kendime geldim.yaşadıklarım yüzünden doktorlaragüvenim kalmadı.bu yüzden en iyi doktorlara gittiğim halde ya buda beni yüzüstü bırakırsa ya bu da durumumu ciddiye almazsa diye paranoyaklaşıyordum.ama simdi daha mantıkliyım tek doktorda karar kıldım.rıza bey hem tanıdık hem de be yoğun bakımdayken ailem onu aramiş durumumu anlatıp ilgilenmesini rica etmişler.yaşadıklarımı biliyo zaten.sağolsun ona çok güveniyorum.ama çok meşgul olduğundan acil birşey olursa ona ulaşamamaktan biraz korkuyorum.neyse o da artık kısmet.čok debelenmeyegerek yok dimi?kendini ne kadar kasarsan o kadar tutulursun
Ayol sen kendine geveze diyorsun asıl geveze benim yahuu.insan hamile olunca tek konusu bebek,rahim.doktor falan oluyordemekki
hoşgeldin canım.benim de ilk kontrolümde doktorum tedirgindi.durumu pek bilmediğim için anlamamıştım.10 günde bir kontrole çağırıyordu.kanamam ağrım olursa hemen gelmemi söylüyordu.11 ve 13 haftalarda sanırım hafif kanamam olunca hastaneye yatırdı bir gün.ikincisinde doplerde teşhis kondu.
netten baktıkça ben daha panik oldum açıkcası.hayati tehlike olur endişesi daha çok moralimi bozmuştu.ama zaman zaman benimle aynı durumda olan insanlarla karşılaştıkça moral oldu bana.herkes bir şekilde atlatmış bunu.ben de artık gittiği yere kadar diyorum.Allah ne dilemişse o olacak.rahat ve huzurlu geçirmeye çalışıyorum.
inşaALLAH bebeğine de en kısa zamanda kavuşacaksın canım.
Canim valla bende çoktandır hep yukarda hissediyorum ama benim az asagidaymis tam kapstmiyormus..geçen gün aradım detayli sordum...bana agir kaldirirsam vs iş güç yaparsam kanamanın olabileceğini söyledi..sürekli yatmanada gerek yok dedi yürürken hizli hareket etme yavaş yürü gibi.. ozaman kanamanın olmayacağını düşünüyorum dedi çünkü tam kapanıyor ve lekelenmeyi geçen bi kanamam olmadı..bide dediki bebek büyüyüp güçlendikçe yukarı çıkar dedi..yani bebislerimiz daha minik o yüzden şimdiden umudumuzu yitirmeyelim...inşallah cikicak yukari plesentamiz.. iyi beslenelim bebeklerimiz guclensinki bu durumu atlatalım ki benim dr Bebegin gelişiminin iyi olduğunu ve ilerki haftalarda ben yukari çıkacağını düşünüyorum dedi... Çok çok sezeryan olacağımı söyledi onada ragziyim..zaten ilkim sezeryandi ..dr um bunu bi sorun olmazsa normal dogurabilecegimi söylemişti...inşallah yukarı cikarda belki normal dogururum..
ne güzel yazıyorsunuz ben iyice tıkandım bu günlerde yazacak bişey bulamıyorum sanki:26::26::26::26:
En kıdemlimiz sensin sanırım canım, 23. haftanmışİnşallah plasentan tam yukarı çıkar da, bizim kerata plasentalar seninkini kıskanıp yukarı çıkar Aslında ortada ilgilenilmesi gereken başka çocuğu olmayan ve çalışmayan biri için bu durum aman aman kötü bir şey değil. Yat dinlen, yorulma (benim gibi ).Ama çocuğu olan ve çevresinde iş için yardım edecek kimsesi olmayanlar için biraz daha zorlu bir dönem bu. Çünkü ev işi yapıp yorulmamak imkansız gibi, eeh çocuk desen sürekli peşinden koşturur. Allah bu insanlardan yardımını esirgemesin.
azraa ve ben galiba canım en kıdemli olanlar.:)geçen hafta doktora gidinceye kadar çok takıyordum çıksın diye.dr.hala aşağıda olduğunu söyledi.çıktı mı çıkmadı mı tedirginliğinin beni yıprattığını ve sürekli stres yaptığımı farkettim.bebeğimin bundan sonra mutlu olmasını istiyorum.Allah büyüktür,hepimizin yardımcısı olur inşaALLAH.
canım benim iki çocuğum daha var.her sabah onları hazırlıyorum,okula gönderiyorum.midem çok çok kötü olduğunda bile mecburen yaptım.çok şükür geçti o günler.şimdi çok ayakta kalamıyorum.kasıklarımda çok baskı ve ağrı oluyor.eski yaşam sıtandartımız yok evde ama ne yapalım sağlık olsun.:)kızım 9 oğlum 3,5 yaşında.haftasonu oğlum benden ve evden çok sıkıldığını sadece bahçede biraz eğlendiğini söyledi.uzun zamandır hep yatan,bitkin bir anne görüyor du yavrucak.pazar daha iyi hissedince oynadık biraz.arada sordum mutluymuş yaramaz.
Senin bir önceki gebeliginde vardi sanırım... Suan belli olan bisey yokmu... Benim dr çoktan biliyormuş bana söylememiş.. bana 12. Haftamda durduk yerde kan gurubumu sordu ve kanaman varsa gel dedi biraz enteresan gelmişti bana ozaman...bana bu durumu detaylı usg mi çeken dr söyledi tabi abartarak .. bende dr a sordum evet var ama dedi ben sana zaten söyledim ne yapman gerektiğini her gelişinde ki 10 veya 15 gunde çağırıyor..başından beri suandan sonra hatta ayda bir alican seni artık dedi..Ben burdan sonra bu sekilde buyuk bi kanaman olmayacagini dusunuyorum dedi... Demekki by haftalarda seninkide bellidir yukardami asagidami.. en azindan ne oldugunu bilirsin.bekli. hoc bi sorun yoktur rahat edersin en azindan...
Ne mutlu sana ve yavrucaklarına :) Yine de çok oynama annesi, Yolun yarsını bitirmişsin, sonra doya doya oynarsın, gezdirirsin onları, daha da mutlu edersin.Onlar da enerjilerini yeni kardeşlerine saklasın :) Böyle demesi ne kolay değil miSenin işin zor tabii canım, onlarla hiç oynamasan bile, giydirmesi,hazırlaması, çamaşırı,ütüsü, yemeği.... seni yeterince yoruyordur zaten.Allah kolaylık versin. Ev işlerinde yardım edecek yakınlarda tanıdığın var mı? Benim gibi yapıp ev işlerini koyver desem, 3.5 yaşındaki oğluşun yetiyordun sana zaten.
okuman da yeterli canım.
az evvel işle ilgili canım sıkıldı,ağladım.bebeğimi düşünerek sabırlı olmaaya çalıştım.1,5 yıldır bekletiliyorum ve hala oyalıyorlar.ve hemen akabinde başkalarını listeye almış olduklarını öğrendim.Allah bilsin.
İş stresini iyi bilirim canım, umarım tez zamanda isteğine kavuşursun. Çalışıp mutlu olan insan çok az ne yazık ki, hep hayal kırıklığı. Hayat böyle gidiyor. Ben işle ilgili hayallerimi doğum sonrasına saklıyorum artık. Çok ağlama annesi sonra bebeğin doğunca o da hep ağlarSen gülünce o da mutlu bebek olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?