Plasenta previa

hoşgeldin canım.benim de ilk kontrolümde doktorum tedirgindi.durumu pek bilmediğim için anlamamıştım.10 günde bir kontrole çağırıyordu.kanamam ağrım olursa hemen gelmemi söylüyordu.11 ve 13 haftalarda sanırım hafif kanamam olunca hastaneye yatırdı bir gün.ikincisinde doplerde teşhis kondu.
netten baktıkça ben daha panik oldum açıkcası.hayati tehlike olur endişesi daha çok moralimi bozmuştu.ama zaman zaman benimle aynı durumda olan insanlarla karşılaştıkça moral oldu bana.herkes bir şekilde atlatmış bunu.ben de artık gittiği yere kadar diyorum.Allah ne dilemişse o olacak.rahat ve huzurlu geçirmeye çalışıyorum.

inşaALLAH bebeğine de en kısa zamanda kavuşacaksın canım.

Kuzucuğuna zamanında mutlu mesut kavuşman dileğiyle mersennecim.ben de 34 yaşındayım.11 yaşinda bir kızım var.doktorum rıza madazlı.şimdilik memnunum iyi bir frekans tutturduk.ben de doktorundan pişpışlama bekleyenlerden değilim ama doğrusu insan onca paraları bayılinca azıcık güleryüz bekliyor.misafir ağirlar gibi değil de en azından hamile olarak biraz değerli hissetmek istiyor insan.doktorum bana öküzün trene baktığı gibi bakarsa,suratsiz davranıp yalapşap ultrason yapıp yollarsa bi daha gitmem valla.mendebur tabiatlılar dr olmamalı bence.insan psikolojisinden anlamalı.hele de daha once talihsizlikler yaşamış bir hamilenin olası endişelerini yok etmeye çalışmalı.kisaca insan işine kiymet vermeli diye duşünüyorum.yaa ben seni kendime cok yakın hissettim sanki daha once taniyormuşum gibi.ben de istanbuldayım.ama memorial bana hayli uzak,beylikduzündeyim.

İnşallah dediğin gibi previa busefer beni es geçmistir.plasentayı düşunmekten yoruldum ve sıkıldım inan.artık düşünmemeye çalışıyorum.ne olacaksa olsun diyorum.geçen sene ayrıntılı ultrasonda bana teşhis konunca bir profa gitmeye başladım.ama kanamam olup ta doktorun dediği gibi cerrahpaşaya gidince ameliyatım var gelemem dedi.heralde ameliyatı 5 saat sürdü çünkü beni ne aradı ne sordu.cerrahpaşada kimseyi tanimıyordum ilk defa gitmistim.hep adamın muayenehanesine gitmiştim.bana doğumumu devlette yapacağını söylemisti.gittim ama mal gibi ortada kaldım.ameliyatı bittikten sonra da gelmedi.beni oradakilere emanet edip direktifleri vermiş.bunlardan haberim yok o an,etrafımdaki herkes bana öküz gibi davranıyordu.kanamana bakicam yat,hastabezin nerde (hastaneye adım atınca sana liste veriyolar onları alamazsan kalıyosun öyle) ben anlam veremiyorum tabi o an hastabezi nedir niye isteniyo diye.zaten şoka girmişim oluk oluk kanıyorum.bebeğim daha kuçük ne olacak diye düşünüp şoka girdim gıkım çıkmıyor.kanamama bakıp sezaryene alıyoruz deyince ikinci şok.aileme çabuk bolmiktarda kan bulun demişler.ailem perişan olmuş kan aramaya çıkmışlar.beni ameliyathaneye aldılar çırılçıplak soydular çok rahatsız oldum.kendimi kadavra gibi hissettim.tüm yaşadıklarım bir travma oluşturdu bende.antidepresanlar sayesinde kendime geldim.yaşadıklarım yüzünden doktorlaragüvenim kalmadı.bu yüzden en iyi doktorlara gittiğim halde ya buda beni yüzüstü bırakırsa ya bu da durumumu ciddiye almazsa diye paranoyaklaşıyordum.ama simdi daha mantıkliyım tek doktorda karar kıldım.rıza bey hem tanıdık hem de be yoğun bakımdayken ailem onu aramiş durumumu anlatıp ilgilenmesini rica etmişler.yaşadıklarımı biliyo zaten.sağolsun ona çok güveniyorum.ama çok meşgul olduğundan acil birşey olursa ona ulaşamamaktan biraz korkuyorum.neyse o da artık kısmet.čok debelenmeyegerek yok dimi?kendini ne kadar kasarsan o kadar tutulursun

Ayol sen kendine geveze diyorsun asıl geveze benim yahuu.insan hamile olunca tek konusu bebek,rahim.doktor falan oluyordemekki

kızlar dünde sormuştum ya bebeği yukarılarda hissetmek acaba plasentanın yukarı çıktığıa işaret olabilirmi:26::26::26:

Canım ben de psikolojik olarak oyle hissediyorum.bazen arabaya bindiğimde yol bozuksa zıpladığimda çok rahatsız oluyorum.demekki bebek aşağıda ki rahatsızlık veriyor diyedüsünüyorum.ama bazen de arabada rahatsız olmuyorum demekki bebek yukarıya çıktı falan diye abuk subuk seviniyorum ama bence tamamen psikolojik.en azindan benim icin cünkü bebişim daha 13 haftalık..

kızlar dünde sormuştum ya bebeği yukarılarda hissetmek acaba plasentanın yukarı çıktığıa işaret olabilirmi:26::26::26:

Canim valla bende çoktandır hep yukarda hissediyorum ama benim az asagidaymis tam kapstmiyormus..geçen gün aradım detayli sordum...bana agir kaldirirsam vs iş güç yaparsam kanamanın olabileceğini söyledi..sürekli yatmanada gerek yok dedi yürürken hizli hareket etme yavaş yürü gibi.. ozaman kanamanın olmayacağını düşünüyorum dedi çünkü tam kapanıyor ve lekelenmeyi geçen bi kanamam olmadı..bide dediki bebek büyüyüp güçlendikçe yukarı çıkar dedi..yani bebislerimiz daha minik o yüzden şimdiden umudumuzu yitirmeyelim...inşallah cikicak yukari plesentamiz.. iyi beslenelim bebeklerimiz guclensinki bu durumu atlatalım ki benim dr Bebegin gelişiminin iyi olduğunu ve ilerki haftalarda ben yukari çıkacağını düşünüyorum dedi... Çok çok sezeryan olacağımı söyledi onada ragziyim..zaten ilkim sezeryandi ..dr um bunu bi sorun olmazsa normal dogurabilecegimi söylemişti...inşallah yukarı cikarda belki normal dogururum..

Senin bir önceki gebeliginde vardi sanırım... Suan belli olan bisey yokmu... Benim dr çoktan biliyormuş bana söylememiş.. bana 12. Haftamda durduk yerde kan gurubumu sordu ve kanaman varsa gel dedi biraz enteresan gelmişti bana ozaman...bana bu durumu detaylı usg mi çeken dr söyledi tabi abartarak .. bende dr a sordum evet var ama dedi ben sana zaten söyledim ne yapman gerektiğini her gelişinde ki 10 veya 15 gunde çağırıyor..başından beri suandan sonra hatta ayda bir alican seni artık dedi..Ben burdan sonra bu sekilde buyuk bi kanaman olmayacagini dusunuyorum dedi... Demekki by haftalarda seninkide bellidir yukardami asagidami.. en azindan ne oldugunu bilirsin.bekli. hoc bi sorun yoktur rahat edersin en azindan...

Ah canım benim, neler yaşadığını tam olarak anlayamam tabii, sıkıntıları bir tek yaşayan bilir :) Ama iyi kötü tahmin edebiliyorum. Ben hamileliğimi 3.haftamda öğrendim, tarih 8 mart 2012 :) O günlerde regl olmam gerekiyordu, ama henüz gecikme yoktu. 8 mart akşamı saat 8 gibi kahverengi akıntı geldi, dedim, tamam regl oluyorum. Aradan 2 saat geçti halen kahverengi akıntı. Sonra huzursuzlandım. Çünkü bende kahverengi akıntı sadece regl bitiminde olurdu. Başlangıcında ise, musluktan boşalırcasına kan gelirdi sancılı şekilde. Eşimle Ekim 2011 de evlendik ve evlenir evlenmez çocuk çalışmalarına başlamıştık Kahverengi akıntı devam edince dedim kesin bu ayki çalışma tuttu .Ama bu sefer de düşük mü yapıyorum diye korktum. Eşime dedim ki, bak aşkım durum böyle böyle 33 yaşındayım bugüne kadar hiç böyle bir reglim olmadı, bu işte tuhaflık var. 1 saat daha bekleyelim akıntı devam ederse doktora gidelim. O da sağolsun benim nazlı olmadığımı sadece çok önemli durumlarda doktora gitmek istediğimi bilir, hemen gidelim, beklemeyelim dedi. Biz de gece12 gibi Çapa yollarına koyulduk (Güneşlideyiz).Çapa kadın doğuma girdik, acile hemen almıyorlar, durum ne önemli mi v.s. diye soruyorlar. Dedim, hamile olma ihtimalim var ve kanamam oldu, düşük yapıyor olabilirim. Doktora haber verdiler, evrak işlerini eşim halletti, onu içeri almadılar, bende muayene olmaya girdim. Doktor (ya da asistan), tuvaletin 2 sağ yanındaki odaya gir üstünü çıkart, muayeneye geliyorum dedi. Allah'ım nasıl bir ızdıraptı o. Belden aşağımı soydum, koltuğa oturdum, üstümede pis bir bez serdim. Ama yerlerde kanlı parçalar vardı, leş gibiydi. Benden önce kürtaj olmuş olabilir. İçim bir kalktı, fena oldum, doktor gelmiyor. Kapının önünden görevli adamlar gelip geçiyor. Ben hassas bir insan değilim ama sinirden elim ayağım boşaldı, hüngür hüngür ağlamak istedim.:84: Sevgili eşimin elini tutmak istedim ama onu içeri almıyorlar. Sonra doktor geldi muayeneye başladı, Eline ultrason cihazını aldı ve malum işşi yaptı. Ama ben içime füze atılmış gibi oldum, canım nasııııl yandı. Dedim düşük yapmadıysam da şimdi yapmışımdır. Sonra baktı baktı, ben ne kanama ne de gebelik göremiyorum, hiç birşeyin yok dedi. Dedim size yalan mı söyleyeceğim, inanmıyorsanız bakın pedime dedim ve pedimi gösterdim :120:Yok bir şeyin, bir kaç test yapılacak, idrar ve kan ver dedi. İdrar testi ve kan sayımı bir de beta hcg değeri istedi. Testler 1 saatte çıktı. Eşim geldi yanıma beta hcg 54 ne oluyor hamile mi dedi? dedim evet, yuppi tutturmuşuz Biz çok sevindik tabii. Doktora gittik, kendisi yoktu başka asistan vardı, dedim doktorunuz hamile dğilsin dedi ama beta hcg me bakarsanız hamile olduğumu görürsünüz dedim. Kız yazık, doktorun muayene raporuna baktı, yooo doktorunuz rahim duvarınızın kalınlaştığını görmüş zaten dedi . Dedim, bana söylemedi. Vaktini aldığım için bana şarlamakla meşguldü dedim, kız güldü :) Hamile olduğumu öğrenmemiş olsaydım doktor olan kızı parçalardım ama sevincime dua etsin :)

Benim de devlet hastanesi deneyimim böylece sonlandı. Ama o yerdeki kanları hiç unutmam. Ben bu kadar önemsiz birşeyde bu kadar kötü hissettim kendimi, o yüzden senin yaşadıklarını anca hayal edebilirim, seni anlamam imkansız. Allah öyle suratsız, şirret doktor yüzünü kimseye göstermesin.

Canım, sen de o cerrahpaşadaki doktorun yanından bile geçme bir daha.Senin haberin olmadan, sana gereken ilgiyi göstermeden kafasına göre seni başka doktora yönlendirmesi olacak iş değil. Allah onu bildiği gibi yapsın. Şimdiki doktorunun cep telefonu falan var sende değil mi? telefonuna kayıtlıdır herhalde. Umarım hiç sorun çıkmaz da, aramana da gerek kalmaz :) Her şey kısmet gerçekten. Bu arada kızın 11 yaşındaymış maaşallah prensese, öpüyorum onu güzel yanaklarından kıskandım vallahi şimdi seni, biz daha ilkini doğuracağız, büyüteceğiz, ohooo Çocuğum 11 yaşında olduğunda ben 44 eşim 51 yaşında olacak :) kart anne, baba

Canım bebeğin yukarıda olmasıyla, plasentanın yerinin ilgisi yok ne yazık ki. Mesela benim paşam şu an göbek hizamda ama plasenta halen aşağıda ne yazık ki :84:Canım bence halimize şükredelim, Allah beterinden saklasın. Normalde daha kötü bir durumdaki kişiye bakıp kendi ahlime sevinmem ama şöyle düşün, hiç hamile kalamayan bir sürü insan var. Biz şükürler olsun hamile kalabiliyoruz, bebeğimize çooook güzel bakalım, elimizden geleni yapalım, onu yormayalım, gerisini Allah'a havale edelim, O herşeyin en iyisini bilir İlahi takdir. Kendini yıpratma. Senin işin bana göre daha zor tabi, küçük oğlun vardı galiba, o da ilgi ister tabi. Ama otur onu karşına al, konuş. O yaramazlık yapmazsa, anneyi yormaz ise kardeşinin olacağını söyle :)

En kıdemlimiz sensin sanırım canım, 23. haftanmış İnşallah plasentan tam yukarı çıkar da, bizim kerata plasentalar seninkini kıskanıp yukarı çıkar Aslında ortada ilgilenilmesi gereken başka çocuğu olmayan ve çalışmayan biri için bu durum aman aman kötü bir şey değil. Yat dinlen, yorulma (benim gibi ).Ama çocuğu olan ve çevresinde iş için yardım edecek kimsesi olmayanlar için biraz daha zorlu bir dönem bu. Çünkü ev işi yapıp yorulmamak imkansız gibi, eeh çocuk desen sürekli peşinden koşturur. Allah bu insanlardan yardımını esirgemesin.

Dikkat et kendine canım. Geçenlerde seninle konuşmuştuk diye hatırlıyorum, hastane fiyatları bölümünde. Senin durumun oldukça iyi sanırım. Doktor erken doğumdan falan bahsetmedi galiba değil mi? Eğer senin ki alt segment olandansa yukarı çıkması çok kolay sanırım. İnşallah öyle olur :)

ne güzel yazıyorsunuz ben iyice tıkandım bu günlerde yazacak bişey bulamıyorum sanki:26::26::26::26:

okuman da yeterli canım.
az evvel işle ilgili canım sıkıldı,ağladım.bebeğimi düşünerek sabırlı olmaaya çalıştım.1,5 yıldır bekletiliyorum ve hala oyalıyorlar.ve hemen akabinde başkalarını listeye almış olduklarını öğrendim.Allah bilsin.

azraa ve ben galiba canım en kıdemli olanlar.:)geçen hafta doktora gidinceye kadar çok takıyordum çıksın diye.dr.hala aşağıda olduğunu söyledi.çıktı mı çıkmadı mı tedirginliğinin beni yıprattığını ve sürekli stres yaptığımı farkettim.bebeğimin bundan sonra mutlu olmasını istiyorum.Allah büyüktür,hepimizin yardımcısı olur inşaALLAH.
canım benim iki çocuğum daha var.her sabah onları hazırlıyorum,okula gönderiyorum.midem çok çok kötü olduğunda bile mecburen yaptım.çok şükür geçti o günler.şimdi çok ayakta kalamıyorum.kasıklarımda çok baskı ve ağrı oluyor.eski yaşam standartımız yok evde ama ne yapalım sağlık olsun.:)kızım 9 oğlum 3,5 yaşında.haftasonu oğlum benden ve evden çok sıkıldığını sadece bahçede biraz eğlendiğini söyledi.uzun zamandır hep yatan,bitkin bir anne görüyordu yavrucak.pazar daha iyi hissedince oynadık biraz.arada sordum mutluymuş yaramaz.

Son düzenleme:

Ne mutlu sana ve yavrucaklarına :) Yine de çok oynama annesi, Yolun yarsını bitirmişsin, sonra doya doya oynarsın, gezdirirsin onları, daha da mutlu edersin.Onlar da enerjilerini yeni kardeşlerine saklasın :) Böyle demesi ne kolay değil miSenin işin zor tabii canım, onlarla hiç oynamasan bile, giydirmesi,hazırlaması, çamaşırı,ütüsü, yemeği.... seni yeterince yoruyordur zaten.Allah kolaylık versin. Ev işlerinde yardım edecek yakınlarda tanıdığın var mı? Benim gibi yapıp ev işlerini koyver desem, 3.5 yaşındaki oğluşun yetiyordun sana zaten.

Evet canım geçen sene bu zamanlar 27.haftada doğum yaptım ama benimki tamamen kapatıyordu ve plasenta eski sezaryen dikişime yapışmıştı.valla su an bellibirşeyyok ya da var doktorum emin olmadan erkenden söylemek istemiyor.yaşadıklarımdan sonra pirpirikli davrandıgım için söylemiyor olabilir.18. Haftamda kontrolüm var.o zaman belli olacak şimdi hiç korkma normal yaşantına devam et dedi.ben de çok kurcalamıyorum napiim.ama ilerleyen günlerde dayanamayıp evimin yakinindaki medicanaya gidersem kendime şaşmam.bazen kuruntular geliyor bazen kovaniliyorum kovamadığım zaman da doktora koşuyorum.ama medicanadaki doktor da soylemiyor.bunlar aralarında gizlilik yemini ettiler galiba..

canım aynı zamanda çalışıyorum.gündüz kimse yok evde.akşam da iadare ediyoruz.ev işi yapmıyorum.kendimi iyi hissedersem biraz topluyorum arada tabi.:)sadece kahvaltıyı hazırlıyorum.yakınımda hiç kimsem yok maalesef.arada temizlikçi alıyorum.evim eskisi gibi pırıl pırıl değil ama takmıyroum.hem bu risk yüzünden hem de kendimi daha yeni topladığım için.uzun süre çok halsiz ve bitkindim.
3-4 gündür iyi hissediyorum çok şükür.her şeyin başı sağlık.

İş stresini iyi bilirim canım, umarım tez zamanda isteğine kavuşursun. Çalışıp mutlu olan insan çok az ne yazık ki, hep hayal kırıklığı. Hayat böyle gidiyor. Ben işle ilgili hayallerimi doğum sonrasına saklıyorum artık. Çok ağlama annesi sonra bebeğin doğunca o da hep ağlar Sen gülünce o da mutlu bebek olur.

onu düşünerek sakinleştim.ama içim buruk tabi.

Oğlum babasına babalar günü için hediye aldı bugün, babasının kredi kartıyla tabii Doğmadan ilk hediyesini aldı sıpam :)

Kahramanı, babasıymış
Birşey almasanız bile babalar gününü kutlayın, hem eşinize hem size biraz motivasyon olur. Ehhh en büyük destekçimiz onlar :) Minnacık bir kurabiyenin üstüne pasta mumu dikseniz bile mutlu olurlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…