Plasenta previa

belki herkeste farklı sebeplerden meydana geliyordur ama bundan dolayı olabileceğini sanmıyorum çünkü benim ilk hamileliğim

canım benim de doktorum sezaryenden dedi.rahim bozulduğu içinmiş.bebek sezaryen kesiğine tutunmuştu ilk baştan itibaren.ilklerde de oluyor ama sebebi nedir bilemiyorum.

ben de 4 gün önce aynı sebepten dolayı 35+5 de doğum yaptım..ve o ana kadar previa sorunum yoktu..bebeğim küvözde şimdi inşallah sağlığına kavuşur tez zamanda :26:

ben de 4 gün önce aynı sebepten dolayı 35+5 de doğum yaptım..ve o ana kadar previa sorunum yoktu..bebeğim küvözde şimdi inşallah sağlığına kavuşur tez zamanda :26:

Ah canım çok geçmişlerolsun yavruna inşallah tez zamanda kuvözden çıkar da güle oynaya evinize gelirsiniz.demekki doktorun önceden durumu farkedememiş.ucuz atlatmışsın.hangi şehirdesin?

Tesekkür ederim pepuke, su anda kahverengi kanamam artti, hastaneye gitsem mi diye düsünüyorum ama 20-25 dakika araba yolculugundan da korkuyorum , yarin sabah mecburen cikmak zorundayim evden zaten ordan dönüste doktora mi gitsem kendi doktorum da bu hafta izinli baska doktorlara da guvenmiyorum birakin bana ise gitmeyi yasaklamayi spora bile devam edebilecegimi soyleyen doktorlar oldu daha onceki az siddetli kanamalarimda :((
Bir sonraki randevum da ayin 14 ünde sanirim ama bu kanama boyle sirerken hic muayene olmadan durmak ne kadar dogru?
Ben okulda calisiyorum su anda iki hafta tatil bizde okullar normal sartlarda onumuzdekipazartesi ise baslamam gerekiyor , bu tatili de ev tasimak icin planlamistik tasidikta tabi esim ve arkadaslarimiz ben birsey yapmadan yattim hep cok sukur esim de haftaya pazartesine kadar calismiyor da bana bakiyor evdeki isleri yapip evi yerlestiriyor , o ise baslayinca ne yapacagim onu düsünüyorum? :((
Allah hepimizin yardimcisi olsun

Rica ederim canım.kanaman arttıysa aslında hastaneye gitmiş olduğunu umuyorum.bana kalırsa bu durumda hastanede gözetim altında olman gerek bir süre.almanyada doktorlar bilinçli değilmi yahu neden bu kadar rahatlar anlamadım.gerçi burada da her ceşidinden var.

Plasentanin rahim agzina yakin durdugunu soyledi doktorum bana sadece ve tabi yukari cikabilecegini benim de 12 yasinda bir oglum var , sezeryan ile dünyaya geldi , sanirim sebep budur

Allah oğlunu sana bağişlasın canım.benim de 11 yaşında kızım var.geçen sene de haziranda 7 aylık dogum yaptım previa yüzünden.oglum 3 gun yaşadı.şimdi yine hamileyim yaklaşık 13 haftalık.bu 3.sezaryenim olacak.daha tam belli değil ama sanırım bu da previa olabilir.yarın kontrolüm var.bakalım dr ne dicek.çok stresliyim normal gorünmeye çalışsam da.aklima geldikce karnıma sancılar giriyor.

aramıza yeni arkadaşlar gelmiş.
schmid ve fburak Allah hepimizin yardımcısı olsun.ben kendim yaşadıktan sonra çevremde daha önce bunu yaşayan çok insan olduğunu gördüm.iki doğum yaptım ama plesantanın varlığını bile düşünmemiştim.genelde yatarak biraz erken ya da zamanında doğurmuşlar.ve hep ara ara kanamaları olmuş ama sona varmışlar Allah'ın izniyle.
azraacığım bie yavrun daha varmış,ilk hamileliğin sanmıştım.Allah hepimizi olan ve doğacak yavrulamızzza bağışlasın.
ben moralimi bozsam da bebğimin her şeye rağmen direnişi bana örnek olmalı diye düşünüyorum.tepiniyor,dönüyor,direniyorum her şeye diyor kendi halinde.

Evet Malesef bizde katıldık aranıza. Inşallah bu durumu atlaticaz allahın izniyle..

kızlar merhaba
hastane odamdan yazıyorım sıze .gebelıgımın 24 haftasındayım uc gun once asırı kahverengı kanama ıle uyandım bebegımı kaybettıgımı dusundum.apar topar hastaneme geldım kontrol yapıldıktan sonra (o sırada ben aglamaktan ultrasona bakıp kızımı bıle goremedım)plasenta previa teshısı konuldu.kanamalarım ara ara devam edıyor.yarın ayrıntılıı ultrosana gırıp yapısma olup olmadıgına bakılcak.bebegım kucuk ve kanamaların cok sıddetlı olmadıgı ıcın mudahale yapılmıyor.sadece sırt ustu yatmam gerekıyor ısten ayrılmak durumunda kalıcam.melegım su an da bıle bana tekmeler savurmaya devam edıuyor.onun ıcın herseye deger.
erken dogum rıskıne karsın cıgerlerının gelısmesı ıcın ıgne yapılcak.ınsallah bellı bır haftaya kadar gelırız kızımla

çok geçmiş olsun canım allah tez zamanda kavuştursun nasıl oldu yani durup dururken kanama olduda öylemi girdin sezeryana?

kızlar merhaba
hastane odamdan yazıyorım sıze .gebelıgımın 24 haftasındayım uc gun once asırı kahverengı kanama ıle uyandım bebegımı kaybettıgımı dusundum.apar topar hastaneme geldım kontrol yapıldıktan sonra (o sırada ben aglamaktan ultrasona bakıp kızımı bıle goremedım)plasenta previa teshısı konuldu.kanamalarım ara ara devam edıyor.yarın ayrıntılıı ultrosana gırıp yapısma olup olmadıgına bakılcak.bebegım kucuk ve kanamaların cok sıddetlı olmadıgı ıcın mudahale yapılmıyor.sadece sırt ustu yatmam gerekıyor ısten ayrılmak durumunda kalıcam.melegım su an da bıle bana tekmeler savurmaya devam edıuyor.onun ıcın herseye deger.
erken dogum rıskıne karsın cıgerlerının gelısmesı ıcın ıgne yapılcak.ınsallah bellı bır haftaya kadar gelırız kızımla

ayyy canım ya bakınırken gördüm şimdi allah şifalar versin banada 13.hafatada plasenta previa dedi doktor marjinal dedi ucu aşağıdaymış 1 hafta öncede arabaya bile bnme kanama olur dedi ama hamd olsun şuana kadar olmadı sen ağır bir işm yaptında kanama oldu?birde doktor bana artık senin plasentan çıkmaz dedi dua etmekten başka yapacağımız bişey yok allah yardımcın olsun:53::53::53:

ayyy canım ya bakınırken gördüm şimdi allah şifalar versin banada 13.hafatada plasenta previa dedi doktor marjinal dedi ucu aşağıdaymış 1 hafta öncede arabaya bile bnme kanama olur dedi ama hamd olsun şuana kadar olmadı sen ağır bir işm yaptında kanama oldu?birde doktor bana artık senin plasentan çıkmaz dedi dua etmekten başka yapacağımız bişey yok allah yardımcın olsun:53::53::53:

tskler canım sanada gecmıs olsun
benım bır yıl olmadan ıkıcnı bebegım.bırıncı bebegımı ılk haftalarda kaybettım o yuzden bundan ev ısı yapmasım marketten torba bıle tasımadım.ıs stresı belkı deetkıledı
herseyın bası moral ve stresı dıyorlar cunku

pardon canım kacıncı haftadasında cıkmaz dedı sana bendede marjınal vardı yukarı cıkmıstı tam ıstenılen yerde deıldı ama sıkıntı yaratmıodu normal dogum yapabılecek durumdaydım yanı

ben de 4 gün önce aynı sebepten dolayı p35+5 de doğum yaptım..ve o ana kadar previa sorunum yoktu..bebeğim küvözde şimdi inşallah sağlığına kavuşur tez zamanda :26:

Geçmiş olsun.. neguzel 33+5 i görmüşsün darısı bizim başımıza inşallah...bebisinde bir an önce kuvozden çıkar inşallah..

kızlar merhaba

geçmiş olsun canım tez zamanda ınş atlatirsin bu durumu.. rabbim hepimize 30 lü haftaları görmeyi nasip etsin inşallah...

Ah canım çok geçmişlerolsun yavruna inşallah tez zamanda kuvözden çıkar da güle oynaya evinize gelirsiniz.demekki doktorun önceden durumu farkedememiş.ucuz atlatmışsın.hangi şehirdesin?

sağol canım adanadayım. hamileliğim süresince 5 doktora göründüm 3 defa ayrıntılı usg girdim böyle bir riskten bahsetmedi hiç biri :(
son haftaya kadar her şey normaldi

çok geçmiş olsun canım allah tez zamanda kavuştursun nasıl oldu yani durup dururken kanama olduda öylemi girdin sezeryana?

Allah razı olsun canım..evet doğuma tam 1 ay kala sabah kanamayla uyandım direk hastaneye gittim.ayrıntılı inceleme filan yapıldı vajinal muayene ve sipinal anesteziyle sezeryana alındım hemen..ben iyiyim de bebeğim küvözde işte Rabbim şifa versin cümlesine dua edin sizde

Allah yardımcınız olur inşaALLAH canım.endişe etme riskli haftaları geçirmiş.küvözden de en kısa zamanda çıkar inşaALLAH.şimdi sen aniden böyle bir durumla karşılaşınca şok olmuşursun.bizler 32den sonrası görebilmeyi umut ediyoruz Allah'ın izniyle.hayat veren ve yaşatan Rabbim minik kuzunu da korur inşaALLAHcanım.çok geçmiş olsun.ameliyatında çok kanama oldu mu?
kızlar merhaba
canım benim çok geçmiş olsun.sakın stres yapma tatlım.hastanede müdehale yapmaları güzel.öyle böyle bebeğin büyüyecek canım.burda da senin haftalarında hastanede yatanlar var.hem sana hem bebeğe gebeliği devam ettirecek şekilde tedavi yapıyorlar.hangi hastanedesin canım?dualarımız seninle ve miniğinle tatlım.hepimiz başaracağız canım.
tskler canım sanada gecmıs olsun
benım bır yıl olmadan ıkıcnı bebegım.bırıncı bebegımı ılk haftalarda kaybettım o yuzden bundan ev ısı yapmasım marketten torba bıle tasımadım.ıs stresı belkı deetkıledı
herseyın bası moral ve stresı dıyorlar cunku
kafanı yorma canım.bizim durumumuzda normal bir süreç.bizler güçlü anneleriz ve aşacağız hepsini.

kızlar cumartesi kontrolüm var acaba ne diyecek doktorum artık çıkmaz dedi ama :18::18::18:sizler sağolun bana umut oldunuz hep dua ediyorum inşallah çıkar diye bekleyen herkese rabbim yardım etsin :55::55::55::55:

Back