Plasenta previa

Ah canım Allah yaşadıklarimı hiçbirinize yaşatmasın aman aman mazallah.benki ömrü hayatımda devlet hastanesi yüzü görmemiş keyfine,rahatlığına düşkün bir hatundum.devlette muayene bile nasıl olunur,prosedür nedir bilmeyen ben dann diye tam ortasına düştüm sanki cehennemin.ama yine de en azından rahmim alınmadï diye şükrediyorum.doktorlar ameliyattan çıkıp eşimden rahmimi almak için imza istemişler akabinde kanamam azalınca almamışlar.tabi eşimin halini anlatmaya gerek gormüyorum.ailem,amcalarım,kuzenlerim tüm kapalıçarşıyı toplamışlar anons ettirmişler kan için,kan merkezi kan vermek için sırada bekleyen insanlarla dolmuş sağolsunlar.yaklasık 30 ünite kan birikmiş.8 tanesini bana vermişler.gerisini dağittık sonradan sevabına.o an eşim koşturmaktan bitap düşmüş,imzayı da verince düşüp bayılmiş.zaten panik atağı var adam helak olmuş.normalde biraz huysuz ve asabidir kendileri,ama şu an bir melaike gibi etrafımda fır dönüyor.hiç iş yaptırmıyor.huysuzluklarıma ses çıkarmiyor.bir dediğimi ikiletmiyor.hele bi de yapmasın kıyamet koparırım

Simdiki doktorumun cebi kayıtlı tabiki acil bişey olduğunda ariyorum.öteki prof bozuntusunun sesini duymaya tahammülüm yok zaten.bazen kader diyorum adam öngöremedi bu kadar erken kanayacağımı tahmin edemedi falan diyorum ama yine de affedemiyorum.buradaki arkadaşların kanama olunca hemen hastaneye yattıklarını okuyunca,hem de ben totalisken,doktorumun yeteri kadar alaka göstermediği açığa çıkıyor.kaldıki operasyon öncesi ve sonrası tavırları da cabası.ailem bebeğimin durumunun kötü olduğunu benden saklarken odama gelip dan diye bebekte beyin kanaması var yaşasa bile sakat olur boşver yine doğurursun dedi !!! öff neyse yaa ben bu defteri geçen yıl kapadım daha fazla uzatmıyım.sizi de sinir etmiyim daha fazla.
Demek sen de ucundan kiyısından bi macera yaşamışsın yaaa.ne sinir dimi hayvan gibi davranıyorlar insana.kendilerini matah bişey,seni de kurbanlık koyun,cahil köylù gibi görüyolar.dediğin gibi Allahlarından bulsunlar.aman bir daha Allah muhtaç etmesin oralara.ne yapalım paramızla ilgiyi,hijyeni,kaliteyi satın alacaksak devlet utansın.ben de özel sigorta yaptirdım sırf doğum için.ama gel gör ki ilk beş ay hamile kalmamam gerekiyordu,o kadar dikkat ederken kısmet işte,beş ayın bitmesine 3 hafta kala hamile kaldım.sigortamın yanmaması için doktorumla konuştum 3 hafta eeken doğum gibi gösterirse sigortam yanmayacak inşallah.

İşte böyle şekerim.kendine kart mart deme ayol daha yaşın ne basın ne? Herhalde sen kariyer mariyer derken evlenmeyi rafa kaldırdın ayrıca bu işler tamamen nasip meselesi.senin vakti zamanın şimdiymiş.hiç hayıflanma tadını çıkarın.hatta miniğine kardeş düşünyorsanız hiç vakit kaybetmeyin 2 sene sonra bi tane daha getirin.şimdi bunları konuşmak için erken ama ben çok pişmanım bu kadar ara verdiğim için....

Sorma canım yaa. Benim neredeyse son 15 senedir özel sigortam var. 2-3 kere zorunlu olarak test v.s. için devlete gitmişliğim var, 1 kere muayene oldum ve o tecrübeden sonra en azından bir daha muayene olmak için devlet hast.gitmem.Özel sigortama 1 sene ara vermiştim, sonra sırf doğum ve yatarak tedaviler için son 2 senedir tekrar yaptırıyorum. Şu an benim tek düşüncem bebek erken doğar ve küveze girerse ne olacak? Çünkü memorial hastanesinde günlük yoğun bebek küvezi min. 1500-200 TL. Haziranın 25 i gibi detaylı ultrason taramam var, o zaman doktorumla bir konuşmayı düşünüyorum, fikir versin. Her ne kadar doktor ve hastane değiştirmek istemesem de Medicana hastanesine transfer olabilirim. Orada Küvez parasını SGK karşılıyor. Doğumum ve yatarak tedavilerim de özel sigortadan zaten,iyi olur. Şimdi memorial hastanesinde 2li test, 2.detaylı ultrason, kan testleri v.s. cepten iyi kötü karşılıyoruz, ama Küvez imkansız Daha bunlar için erken olabilir, ama ben hep en kötüye göre hazırlık yapan biriyim. İleride bana bir şey olursa acil durumlar için özel ambulans numarasını, hastanelerin telefonları, doğum ücretleri v.s. nin olduğu bir kağıt hazırladım. Panik yapmasın diye. Olur ya 30. haftada erken doğumum olur, bir şey olur şimdiden plan hazırlayalım dedik. Kanamam olursa da beni hemen yatırıp, ayaklarımı kalp seviyesinin üzerine kaldıracak Nasıl ama savaş planı gibi, vallahi.Güldüm şimdi kendime

Sigortan için bir doktor mutlaka ayarla canım, önemli yaa. Kendi doktorun kabul etmezse ufak semt hastanelerine git, oralarda belki daha kolay kabul ederler. Bizi bu şekilde takla atmaya zorlayanlar utansın Birinciyi hayırlısıyla çıkartalım 2.yi düşünüyorum ben:)

evet

Canim bende yazmistim orda dr. Sezeryan dedi kasima kalmicak ...bu arada yaslarda ayni bende senin gibi hesapliyorum bazen Ben 43 bebis 10 olcak diye. Rabbim uzun omurler versin onlaru bizim bizide onlarin basindan eksik etmesin en azindan hayatlarini kuranakadar insallah.. canim benim devamli gittigim drum onemsemiyo bile sadece 12 haftamda gordugunu soyledi zaten o muayenemde bana kan gurubumu sordu kanaman olursa derhal gel oyle yapma boyle erkek vs biseyler dedi.. neden dedim onemli bisey Yok dedi sen dedigimi tap dedi ilk 10 de bir gittim suan 15 te birdi 21 sen sonra artik Sudan alicam dedi .. ilk oglumda kalp atisimdan sonra hep ayda bir cagirirdi..bana ozaman bol bol yuru yuz vs derdi hic iliski yasaklamazdi.. bundan hepsini yasakladi 12. Haftamda..ama nedenini soylemedi cok ciddi olnadigindan mis .ayrintimiyi yapan usg Dr beni korkuttu gecen gun. Bende Dr aradim ..anlattim bana soyleneni kendi tatilde zaten.. oda bana benim durumumun abarilacak korkulacak boyutta olmadigini soyledi. sadece dediklerimi yap dikkat et bide tecrubelerine dayanarakta yukari cikicagini dusunuyirum dedi. Oyle yani korkutuldugumda cabasi.. bana dedilerki hic bisey yapma yat bi kanaman olur bebegini aliriz.. ayrintimiyi yapan Dr.. Benim Dr da kim dedi diye sordu sanirim tatil donusu ifadesini alicak azcik agresiftir benim Dr. Zaten asagiya yakin ram kapamiyo dedi Adam her gittimde goruyo. Kotu bisey olsa ben soylerdim dedi.. zaten bundan once ram hamileyim dedim sevindim dur bakalim sevinme dusucek bu dedi progestan Verdi yatirdi ama dedigi gibide 15 gun kadar sonra dustu.. kendimce ogun kissing bile pat diye en kotusunu suratima soyledi yani

Pes vallahi, patavatsızlığın bu kadarına ne denir bilmem :) Her kanamada çocuk alınsaydı, insanlık yok olmaya başlardı Zorunlu kalmadıkça başka doktora gitme canım. Senin doktorun ne güzel söylemiş, başka kimseyi dinleme. İnşallah hepimiz eşimizle birlikte, çocuklarımızın büyüdüğünü görürüz canım. Onlar sağlıklı ve mutlu olsun, ömrü uzun, güzel gelecekleri olsun, biz ebeveynler başka ne isteriz

Son düzenleme:

Ahh canim tabi sen ayni durumu en agir sekilde yassmissin.. biz bile telaslaniyoruz pipirikleniyoruz sen ne haldesindir by belirsizlikte Kim bilir.. bide bu illet bi goruldugunde digerinde olmadi ihtimali var diyolar ama demekki olmama ihtimalide var...insallah by sefer olursa bile total olmaz Insallah...sen yinede kendine dikkat et edebildigin kadar...tek temennim Insallah bir daha olmamasi...rabbim hepimizin yardimcisi olsun...

Ah canim benim burasi medicana hastanesi ama semt hastanesi gibi burda rekli ust duzey usg yok bi ayrintilisi var oda alt katta..benimki merak oyle detayli renkli goreyim dedim birazda kendimi kasindim
sanirim..benim Dr istifasini falan verdi bide hastaneden..hastane birakmiyo simdi adam docent oldu bide giderse naparim diye dusundum.. benim bi tanidik var hastanede o dediki gitmicekmis ...rahatladim tabi ama haftanin 4 veya 5 gunu geliyor hastaneye oda saat 15 ten 18 e kadar...arkadas dediki benim hastanenin en cok para Alan Dr o suan dedi adami tutmak icin hastane paraya kiymis anlasilan...Ben dogurmadan gitmese biryere bari..naparim box bilmiyorum... Valla kimseye guvenim kalmadi artik..ama kendi druma guveniyorum...hepimizin hakkinda hayirlisi olsun...madem senin sigortan karsiliyor beylik duzundeki medicana yi bir arastirsana..benimde var ozel ama gebelik dogumu kapsamiyor...orasi super bi hastane kuvozude karsilarsa eger orasi senin icin cok uygun olur...Ben genelde oglumla kendim oraya gidiyorum. Burdakinede Dr Dan dolayi gidiyorum Dr iyi yoksa begenmiyorum burdaki medicanayi...

‎8 HAZİRAN CUMA GÜNÜ AÇILACAK OLAN PANAYIRIMIZDA EMİR HIRDAVAT DİYARI OLARAK 37 NUMARADA HİZMETİNİZDEYİZ....DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ....(ÇAKI,ÇAKMAK,BIÇAK,EL FENERİ,ELEKTRİK MALZ.BALTA,KÜREK,ÇAPA,EL ARABA,VS...)

facede paylaşmıştık
kızlar çok yoğunum eşime yardım etmeye çalışıyorum okuyamıyorumda hepsini kendinize iyi bakın

Güzel dileklerin verdigin moral icin cok tesekkür ederim ben nürnbergdeyim evime cok yakin hastaneler de var ama ben daha önce yattigim ve daha büyük oldugu icin biraz daha uzak olanina gitmeyi tercih ediyorum yakindakilere de gittim daha önceki kanamalarimda ama hepsi asistan doktorlar birseyden anlamiyorlarmis gibi geliyor daha da cok panik yapiyorum ben de bu sefer
O kadar cok doktora muayene olma nedenim de cok sik kanama ile dr a gitmem cünkü kendi dr umun calistigi klinige gitsem bile bazen kendisinon calisma saatlari disinda gidimis olmam
Pazartesi de baska bir doktorla gorustum tekrar bebegim 100 gr olmustu ve iyiydi önce madem kanaman artti neden gitmedin hastaneye dedi sonra da gelen kahverengi kanin iki hafta önceki siddetli kanamamin kalintilari oldugunu söyledi spor yapmak ise gitmek yasak tabi sen neredeydin almanyada su anda neredesin? :))

Özel sigortan oldugunu tahmin etmistim.çok akıllıca davranmışsın canım.sana harfiyen katïlıyorum.ben de plan program yapan,önümü görmek isteyen,en kotü olasılıklarï düşünüp ona göre kendimi sağlama almayı seven biriyim.özellikle şu an için.ama sevgili doktorum bana izin vermiyor.zamanı gelince konuşuruz diyor.onun genel yapısı böyle.ben de kafamda soru işaretleriyle debelenip duruyorum.bir de bana tutturdu boşuna para verme rutin kontrollerini cerrahpaşada yapalım diye ïsrar etti.rutin kontroller ok ama doğumumu asla dedim.previa oldugu kesinleşirse bu sefer oturup ısrarla konuşucam,şimdilik sabrediyorum.

Kuvöz ücretleri çok ucuk yahu.ben de bunu düşünüyordum ya erken dogum olursa hadi kendimizi kurtardık da bebek niye sigorta kapsamında olmuyor yaa.ana karnında bebişlere sigorta yaptırılsa iyi olurdu.bazı sigorta şirketleri doğumdan itibaren ilk 15 gün bebeği annenin sigortasında kabul ediyormuş diye duymuştum ama ne derece dogru bilmiyorum.devlette herşey beleş ben sadece özel oda parası vermistim.80 tl! Bebeğim 3 gün kuvözde kalmıp vefat etti ben de bir gün yogun bakımda,iki gün normal odada kalmıştım.ama ameliyat sonrası hasta bakımı rezalet.hemşirelerin çoğu salak.bi daha asla diyorum.

Bizim burada medicana international var.eğer kuvözü sgk karşılıyorsa sana bu hastaneyi öneririm.çok güzel bir hastane ve doktorları da iyi.ben burcu hnma gidiyorum her soruya sabırla ve uzun uzun cevap veren ciddi,iyi bir dr.bir de arkadaşımın doktoru doçent selman bey var o da çok iyiymiş.ama ben ona gidemedim randevusu doluydu.zamanı gelince doktor ve hastane değiştirmen gerekrse ki inşallah gerekmez, buradaki medicanadan başkasını tavsiye etmem canım.işin kotüsü burcu hanım bana sigorta konusunda yardımcı olamayacağını çünkü muayene olunca sgkya bilgilerimin gittiğini falan söyledi.çok üzüldüm.ama rıza madazlı olumlu yanıt verdi.alelade bir özel hastaneye gidemem canım previa olursa tam teşekküllü bebek ve büyük yogun bakım ünitesi olmalı.geçen hamileliğimde yakinımdaki kolan hastanesine gidiyordum previa oldugum anlaşılınca doktorum beni takip edemeyeceğini bu hastanede operasyonumun tehlikeli olabileceğini söylemişti.ben de o zaman profa gitmeye başlamıştım.doktorların devlete yönlendirmesinin esas sebebi olası risklerde diğer şartları kötü olsa da doktor yoğunluğunun çok olması ve anne -bebek için yoğun bakım şartlarının daha iyi olması.özel bir hastanede gecenin bir yarısı previa kanamasıyla gidersen ve dogumun olacaksa anca kendi doktorunu çağırabilirsin ama hicbir dr previa ameliyatına yalnız girmek istemez.olası komplikasyonlardan,kanamadan,rahim alınması gerekebileceğinden,plasentanın diğer organlara yapışma ihtimalinden dolayı birkaç tane daha doğumcu,ürolog,genel cerrahla beraber girerlermiş.özellikle totalislerde..özel hastanede her an bu doktorları bulamayabilirsin ama devlet hastanesinde her an her bölümden dr bulunur ve acil bir ameliyatta hemen gelebilirler.bunları bana burcu hnm anlatmıştı.umarım anlatabilmişimdir. İşte herşyi sorgulayıp onceden plan program yapmak istiyorum ama hep bir pürüz çıkıyo ayyyy sıkïldım beee..

Amin canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah dediğin gibi.hepimizin yüzü gülsün..benim doktorum belki de beni şimdiden korkutmamak için söylemedi.ama previa olabilir de olmayabilir de gelecek ay görücez.pirpirikleniyorum,panikle doktoruma sorular soruyorum ama bana geçmişle ilgili herşeyi unutmamı soylüyor.laflarımı ağzıma tıkıyor.kotü şeyler yaşadın diye tekrar yaşıcaksın diye bişey yok diyor.o da haklı.ama konuşamamak beni geriyor.

Kızlar unutmadan söylleyim dedim.hepinize bu mesajım.buğün netten çatlak oluşmaması için lierac jel sipariş verdim.ben 2 hamileliğimde de bunu kullandım ve tek bir çatlağım patlağım olmadı.normalde kalçalarımda vardı bu yüzden karnımda da olur diye ödüm koptu bol bol jel süründüm ve çok memnun kaldım sonunda.zamanında tanesini hayli pahalıya aldıydım amma velakin nette ucuz oldugunu gördüm.3 tanesine kargo dahil 118 tl vericem.düşünürseniz adresi verebilirim.4. Aydan itibaren kullanmak gerekiyor..

Sense cok haklisin sonucta bebegini kaybetmissin bu yasadigin hicte kolay birsey degil . Doktorlara gore cok dogal geliyor malesef onlar neler goruyor alistiklarindan sanirim basit geliyor...bi annenin yada anne adayinin hekeki senin hassasiyetindeki bi anne adayının durumunu anlayamiyolar Malesef. .doktorunun dediği gibi çok sikma canını inan herşey olacağına varıyor..sen tedbirini al yinede taktiri allaha bırak...inşallah sorunsuz bi şekilde bebegini kucagina alıp bi nebzede olsa yaşadığın kötü günleri unutursun inşallah ...

Umarım doktorun gitmez ama gitse bile sana güzel bir doktor buluruz, bir de onun için endişelenme canım :) Beylikdüzü Medicanayı yarın araştıracağım bakalım.

Canım ben şimdi İstanbul'dayım. 2010 yılında bir ay yaz okulu için orada kalmıştım, Kassel' de. 1 ay boyunca Alman bir aile yanında kaldım, mükemmel insanlardı. Hayatımdaki en güzel tecrübelerden biriydi. Almanya'da ömür boyu mutlu yaşarım herhalde canım. Adamlar çalışkan,disiplinli ve eğitimli, daha ne olsun :) Canım ne kadar farklı doktora gidersen kafan o kadar çok karışır O yüzden sürekli gideceğin birini bulman senin için çok faydalı olur. Umarım şu kanamaların bir an önce durur, sende rahat edersin. Sevgiler.

Umarım doktorun gitmez ama gitse bile sana güzel bir doktor buluruz, bir de onun için endişelenme canım :) Beylikdüzü Medicanayı yarın araştıracağım bakalım.

Şimdilik gitmiyormus ona sevindim bi bakıma... Pek guvenemiyorum başka dr lara sanırım yaklaşık 8 senedir gittigim için başka dr olayida zor olacak benim için.. ınş gitmesin... Yarın ata sor soruştu çok güzel bi hastane hem son sistem herşeyi hemde tamdonanimli...bide bebekle ılgili kismida uyarsa gider dogurursun orda...uzak gelirse o başka ama acil durumlarda zaten ozel sigortan var ararsın ambulansla dr bile geliyo yani...durumunu anlatiyosun ilk müdahaleyi yapıyor en azindan yollarda vakit kaybetmemiş oluyorsun.. bizim bikere babam ameliyat sonrası evde kanama geçirdiğinde niye kendiniz getirdiniz ambulans niye cagirmadiniz ya ölseydi kan kaybından diye kızmıştı drlar...ozaman niye bilmem oylebir aptallık yapmıştık yani...şimdi akillandim..

Sigortayı yaptırırken hiç aklıma bebek sigortası gelmemişti canım (doğum yapmayınca ya da çevremden bir şey duymayınca o kadarını düşünememiştim ). Medicana bildiğim kadarıyla SGK ile kadın doğumda anlaşmalı ama yarın araştıracağım. Hatta fburak Beylikdüzü medicanayı önermiş, senin dediğinde beylikdüzü mü oluyor canım? Ben ilçendeki özel bir hastaneye git dedim ama niye? Sadece bir kaç kereliğine, o da sırf sigorta olayını halletsin diye, yoksa kendi doktorunu değiştir anlamında demedim canım. Ufak hastaneler bu tip şeylere daha yatkın :) Yoksa dediklerinin hepsine katılıyorum, previası olan her hastanede doğum yapamaz, yaparsa ne olur bilmem Sen doktorunun kendi yerine gidiyorsun değil mi? O doktor doğumu hangi hastanede yapıyor ? Canım inşallah sen bu sefer previa olmayacaksın ve seninle sadece arkadaş olarak bu topicde konuşacağız, içini rahat tut, eğer olursan da bu sefer deneyimlisin, hiç birşey olmaz. Bu topicdeki herkes kuzucuğuna kavuşacak, birlikten güç doğar

Canım, ben de son 1 aydır badem yağı, kakao yağı ve neutrogena kullanıyorum. Canım o an hangisini isterse. İnşallah çatlak patlak olmayız. Olursak da bebek için, bu takacağım son şey ama olmasın diye hep pehlivan gibi geziyorum Hatta eşimle dalga geçiyorum, altta kaldım diye üzülme, üste çıktın diye yerinme

Selam herkese,
Kaç gündür girmiyodum bi baktım maalesef yeni arkadaşlar gelmiş.Maalesef diyorum çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım çok zor dönemler geçirdim keşke daha keyifli bir başlıkta görüşseydik.İnşallah hepiniz vaktinde sağlıklı doğumlar yaparsınız.Ben de doğumumu özelde yapmıştım erken doğdu bebeğim küvöze girmedi çok şükür.Geçenlerde izlediğim bi programda bu sgk konusuyla ilgili bi adam vardı.Ali Tezel galiba adı pek emin değilim ama çok sık çıkar tv ye.Onun söylediği şeyi aktarayım size:Acil yapılan doğumlarda eğer bebek küvöze girerse özel hastane,devlet hastanesi ne olursa olsun,anne sgklı olsun veya olmasın,bebek küvözde isterse 1 yıl kalsın hastane tek kuruş alamaz.
Sonra telefonla bir kadın bağlandı bebeği erken doğmuş küvözde kalmış,kağıt senet falan imzalatmışlar eşine sonra parayı ödeyip çıkmışlar.Yaklaşık 6-7 ay olmuş bunu yaşayalı.Adam dedi ki ne imzalatmış olurlarsa olsunlar gidip sizi şikayet edicem dediğiniz anda size geri öderler çünkü şikayet ederseniz çok yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalırlar hatta kapatma cezası bile alırlar.
Bunu anlattım çünkü hepinizin aklında ya erken doğarsa sorusu var.Önce tabii ki bebeğin sağlığı ama hastaneler de bizleri bişey bilmiyo sanıp öyle aciz durumdayken yolunacak kaz gibi görmesinler.

arkadaşlar göbeğimin 5 parmak yukarısı sürekli yumurta gibi şişip iniyor acaba bebek büyüdüğü için bebek hareketlerimidir yoksa yalancı kasılmalarmıdır birde plasentası normal olan bir arkadaşımın lekelenmesi olmştu doktoru plasentaya kivinin iyi geleceğini söylemişti acaba diyorum bizde sürekli tüketsek kanama riskini biraz olsun azaltabilirmiyiz :44: evet belki saçma gelecektir bazılarınıza ama herşeyden medet umuyorum işte

Hareketler düzenliyse ve sürekli aynı yerde oluyosa kasılma olabilir.Yoksa bebek hareketleridir.Kivinin bebeğe faydası var ama kanamayla alakası yok.Sen yine de ye tabi faydalı sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…