- 22 Şubat 2010
- 1.552
- 44
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
Ah canım Allah yaşadıklarimı hiçbirinize yaşatmasın aman aman mazallah.benki ömrü hayatımda devlet hastanesi yüzü görmemiş keyfine,rahatlığına düşkün bir hatundum.devlette muayene bile nasıl olunur,prosedür nedir bilmeyen ben dann diye tam ortasına düştüm sanki cehennemin.ama yine de en azından rahmim alınmadï diye şükrediyorum.doktorlar ameliyattan çıkıp eşimden rahmimi almak için imza istemişler akabinde kanamam azalınca almamışlar.tabi eşimin halini anlatmaya gerek gormüyorum.ailem,amcalarım,kuzenlerim tüm kapalıçarşıyı toplamışlar anons ettirmişler kan için,kan merkezi kan vermek için sırada bekleyen insanlarla dolmuş sağolsunlar.yaklasık 30 ünite kan birikmiş.8 tanesini bana vermişler.gerisini dağittık sonradan sevabına.o an eşim koşturmaktan bitap düşmüş,imzayı da verince düşüp bayılmiş.zaten panik atağı var adam helak olmuş.normalde biraz huysuz ve asabidir kendileri,ama şu an bir melaike gibi etrafımda fır dönüyor.hiç iş yaptırmıyor.huysuzluklarıma ses çıkarmiyor.bir dediğimi ikiletmiyor.hele bi de yapmasın kıyamet koparırımAh canım benim, neler yaşadığını tam olarak anlayamam tabii, sıkıntıları bir tek yaşayan bilir :) Ama iyi kötü tahmin edebiliyorum. Ben hamileliğimi 3.haftamda öğrendim, tarih 8 mart 2012 :) O günlerde regl olmam gerekiyordu, ama henüz gecikme yoktu. 8 mart akşamı saat 8 gibi kahverengi akıntı geldi, dedim, tamam regl oluyorum. Aradan 2 saat geçti halen kahverengi akıntı. Sonra huzursuzlandım. Çünkü bende kahverengi akıntı sadece regl bitiminde olurdu. Başlangıcında ise, musluktan boşalırcasına kan gelirdi sancılı şekilde. Eşimle Ekim 2011 de evlendik ve evlenir evlenmez çocuk çalışmalarına başlamıştıkKahverengi akıntı devam edince dedim kesin bu ayki çalışma tuttu .Ama bu sefer de düşük mü yapıyorum diye korktum. Eşime dedim ki, bak aşkım durum böyle böyle 33 yaşındayım bugüne kadar hiç böyle bir reglim olmadı, bu işte tuhaflık var. 1 saat daha bekleyelim akıntı devam ederse doktora gidelim. O da sağolsun benim nazlı olmadığımı sadece çok önemli durumlarda doktora gitmek istediğimi bilir, hemen gidelim, beklemeyelim dedi. Biz de gece12 gibi Çapa yollarına koyulduk (Güneşlideyiz).Çapa kadın doğuma girdik, acile hemen almıyorlar, durum ne önemli mi v.s. diye soruyorlar. Dedim, hamile olma ihtimalim var ve kanamam oldu, düşük yapıyor olabilirim. Doktora haber verdiler, evrak işlerini eşim halletti, onu içeri almadılar, bende muayene olmaya girdim. Doktor (ya da asistan), tuvaletin 2 sağ yanındaki odaya gir üstünü çıkart, muayeneye geliyorum dedi. Allah'ım nasıl bir ızdıraptı o. Belden aşağımı soydum, koltuğa oturdum, üstümede pis bir bez serdim. Ama yerlerde kanlı parçalar vardı, leş gibiydi. Benden önce kürtaj olmuş olabilir. İçim bir kalktı, fena oldum, doktor gelmiyor. Kapının önünden görevli adamlar gelip geçiyor. Ben hassas bir insan değilim ama sinirden elim ayağım boşaldı, hüngür hüngür ağlamak istedim.:84: Sevgili eşimin elini tutmak istedim ama onu içeri almıyorlar. Sonra doktor geldi muayeneye başladı, Eline ultrason cihazını aldı ve malum işşi yaptı. Ama ben içime füze atılmış gibi oldum, canım nasııııl yandı. Dedim düşük yapmadıysam da şimdi yapmışımdır. Sonra baktı baktı, ben ne kanama ne de gebelik göremiyorum, hiç birşeyin yok dedi. Dedim size yalan mı söyleyeceğim, inanmıyorsanız bakın pedime dedim ve pedimi gösterdim :120: Yok bir şeyin, bir kaç test yapılacak, idrar ve kan ver dedi. İdrar testi ve kan sayımı bir de beta hcg değeri istedi. Testler 1 saatte çıktı. Eşim geldi yanıma beta hcg 54 ne oluyor hamile mi dedi? dedim evet, yuppi tutturmuşuz Biz çok sevindik tabii. Doktora gittik, kendisi yoktu başka asistan vardı, dedim doktorunuz hamile dğilsin dedi ama beta hcg me bakarsanız hamile olduğumu görürsünüz dedim. Kız yazık, doktorun muayene raporuna baktı, yooo doktorunuz rahim duvarınızın kalınlaştığını görmüş zaten dedi . Dedim, bana söylemedi. Vaktini aldığım için bana şarlamakla meşguldü dedim, kız güldü :) Hamile olduğumu öğrenmemiş olsaydım doktor olan kızı parçalardım ama sevincime dua etsin :)
Benim de devlet hastanesi deneyimim böylece sonlandı. Ama o yerdeki kanları hiç unutmam. Ben bu kadar önemsiz birşeyde bu kadar kötü hissettim kendimi, o yüzden senin yaşadıklarını anca hayal edebilirim, seni anlamam imkansız. Allah öyle suratsız, şirret doktor yüzünü kimseye göstermesin.
Canım, sen de o cerrahpaşadaki doktorun yanından bile geçme bir daha.Senin haberin olmadan, sana gereken ilgiyi göstermeden kafasına göre seni başka doktora yönlendirmesi olacak iş değil. Allah onu bildiği gibi yapsın. Şimdiki doktorunun cep telefonu falan var sende değil mi? telefonuna kayıtlıdır herhalde. Umarım hiç sorun çıkmaz da, aramana da gerek kalmaz :) Her şey kısmet gerçekten. Bu arada kızın 11 yaşındaymış maaşallah prensese, öpüyorum onu güzel yanaklarındankıskandım vallahi şimdi seni, biz daha ilkini doğuracağız, büyüteceğiz, ohooo Çocuğum 11 yaşında olduğunda ben 44 eşim 51 yaşında olacak :) kart anne, baba
Simdiki doktorumun cebi kayıtlı tabiki acil bişey olduğunda ariyorum.öteki prof bozuntusunun sesini duymaya tahammülüm yok zaten.bazen kader diyorum adam öngöremedi bu kadar erken kanayacağımı tahmin edemedi falan diyorum ama yine de affedemiyorum.buradaki arkadaşların kanama olunca hemen hastaneye yattıklarını okuyunca,hem de ben totalisken,doktorumun yeteri kadar alaka göstermediği açığa çıkıyor.kaldıki operasyon öncesi ve sonrası tavırları da cabası.ailem bebeğimin durumunun kötü olduğunu benden saklarken odama gelip dan diye bebekte beyin kanaması var yaşasa bile sakat olur boşver yine doğurursun dedi !!!
Demek sen de ucundan kiyısından bi macera yaşamışsın yaaa.ne sinir dimi hayvan gibi davranıyorlar insana.kendilerini matah bişey,seni de kurbanlık koyun,cahil köylù gibi görüyolar.dediğin gibi Allahlarından bulsunlar.aman bir daha Allah muhtaç etmesin oralara.ne yapalım paramızla ilgiyi,hijyeni,kaliteyi satın alacaksak devlet utansın.ben de özel sigorta yaptirdım sırf doğum için.ama gel gör ki ilk beş ay hamile kalmamam gerekiyordu,o kadar dikkat ederken kısmet işte,beş ayın bitmesine 3 hafta kala hamile kaldım.sigortamın yanmaması için doktorumla konuştum 3 hafta eeken doğum gibi gösterirse sigortam yanmayacak inşallah.
İşte böyle şekerim.kendine kart mart deme ayol daha yaşın ne basın ne? Herhalde sen kariyer mariyer derken evlenmeyi rafa kaldırdın ayrıca bu işler tamamen nasip meselesi.senin vakti zamanın şimdiymiş.hiç hayıflanma tadını çıkarın.hatta miniğine kardeş düşünyorsanız hiç vakit kaybetmeyin 2 sene sonra bi tane daha getirin.şimdi bunları konuşmak için erken ama ben çok pişmanım bu kadar ara verdiğim için....