Plasenta previa

Bi doktora daha gorunmeni tavsiye ederim. Bana yuruyus bile yasakti canim. Ama casit cesit sonucta. Kanama da yasamissin yorum yapamadim.

Bi doktora daha gorunmeni tavsiye ederim. Bana yuruyus bile yasakti canim. Ama casit cesit sonucta. Kanama da yasamissin yorum yapamadim.

ilk 3-4 ay benimde yasaktı yürümem falan. şimdi sordum hatta istirahat vs bişeye ihtiyacım var mı? yok dedi normal hayata devam. ilişki içinde normalde yasak değilde ağrıların olduğu için yasak dedi. genelde hep ayakları rahim ve kasıklarımda tekmeliyorda. aslnda doktoruma güvenim tam ama çok pozitif bir doktor ne bilim kafam karıştı işte böyle kötü şeyler yaşayanları da görünce insan düşünmeden edemiyor. ya knedisine bi daha danışayım ya da dediğin gibi başka bir doktordan daha fikir alayım. ilkini sezaryen olduğum için bazen olabiliyor şimdikinin eşi sezaryen dikişine yapışık dedi . bende plasenta previa bu mu diye endişelendim.

maslesef oyle.
olabiliyor da iliski nasil serbest demis Anlamadim. donanimli olduguna inaniyorsan devam et tabiki. goren o. cok fazla doktor da kafa karistirir. bilmeyen bi doktor seni uzer. gideceksende bi perinotologa ya da tecrubeli birine git.

bende plasenta previa teşhisi 24.haftada teşhisi koyuldu.farklı drların görüşünü almak iyi olacaktır arkadaşım.bende öyle yaptım. bana da ilişki yasak demişti 2 dr da.
ama burdan da öğrendiğim gib plasenta previa da çok çeşitli durumlar söz konusu. yani anladığım kadarı ile plasentanin yerleşimi kişiye has oluyor.
ama ortak olan bulgu plasentanın aşağıda bir yerlerde yerlewşmiş olması ve kanama riskinin olabilmesi.
bence yine de dikkat et derim ben.

zaten ağrılarım olduğu içinde yapamayacağımı düşünmüş olabilir. öyle bi niyetim de yok zaten. eşimde hassas çok hamilelik konusunda bi sorun olmasa bile hep ya bişey olursa diye endişe ederdi ilkindede bunda çok daha fazla sağolsun. yürüyüşü istesemde yapamıyorum kramp giriyor kasıklarıma yürümeme izin vermiyor oysa ilk hamileliğimde 2,5 km yol yürüdüğümü bilirim. tek endişem. doktorum dediğim gibi çok çok bilgili çok pozitif istirahat konusundada katı biraz. işim de ayakta genelde laborantım üretime gidip geldiğim oluyor. fabrika ortamı yani. onca kanamada bile 2-3 gün istirahat verdi bir kez. daha çok erken 5,5 aylığım ama epey zorlanıyorum işe gidip gelirken ve malum biliyorsunuz özel sektör her iş acele her iş önemli,cumartesi de çalışıyorum bazen pazar bile çağırabiliyorlar. çay,yemek saatin bile önemli değil bırak ekstra dinlenmeyi. bu ayakta kalmalarımın bana ağrısal olarak zararı oluyor ama bebeğin erken doğumu gibi bi etkisi olur mu acaba. zaten doğum iznine Allah kısmet ederse 32. haftada ayrılmayı düşünüyorum o zamana kadar gelebilirsem tabi :) ben en iyisi yine de farklı birine daha görüneyim. her zaman çok pozitiflikte iyi değildir

canım,allah sana kolaylık versin.özel şirket zor bilirim. benim kız kardeşim de ilça sektöründe ,o da hamileliğinde hemen hep ayaktaydı.laboratuvar ortamı olunca aynı yani.oturmak yok.
ben devlet dairesindeyim.sürekli oturuyorum .benim yapmam gereken işleri de sağolsun erkek arkadaşlar hallediyorlar.
inşallah 32.haftaya kadar çalışmanda problem olmaz da izne ayrılırsın.keşke şu doğum izni yasası çıksa da hem özel hem devletteki hamile kadınlara bir fırsat olur dimi.

amin sağol. ben yazı yazdım çalışma bakanlığına onlarda cevap olarak böyle bir çalışmalarının olmadığını söylediler. ilkinde 37.haftaya kadar çalışmıştım. şimdi 32 haftaya kadar olursa bebeği de 8 haftalık bırakmaz zorunda kalcam 2 ay bile değil. çalıştığım yerde kapalı bir oda yok her yer meydanda. tuvalette süt sağdım hep düzgün bir dolap yok. yaza denk geliyor zor bela sütü muhafaza etmeye çalış eve gidene kadar 1 saatte pişiyor zaten. offf ki ne offf çalışan kadın olmak ne zor iş

Merhaba arkadaşlar,

Sizlerin tecrubelerine fikirlerine ihtiyacım var. İlk hamileliğim ikiz gebelikti malesef 26+3'de 2009 yılında erken doğum yaptım ve oğluşlarım melek oldu. İkinci gebeliğimin tek olduğunu erken doğum riski olmadığına sevinirken 18. haftasında tam plezenta previa olduğumu öğrendim. Hamileliğim korkularla geçti. 4. aydan sonra çalışamadım. İki ay evde, iki ay hastanede yattım. oğluşum 35. haftada doğdu. Hamileliğim hep kanamalı geçti, ve oğluşumu kaybedeceğim korkusuyla çok zor günler geçirdim. Allahıma şükürler olsun kavuştum yavruma sağ sağlim.

Bazen tekrar bebek istiyorum ama çok korkuyorum. Tekrar Plazenta previa olur diye. Plezenta previa geçirip ikinci defa hamile kanlarınız varmı? Diğer hamilelikleriniz nasıl geçti? Bana bilgi verir misiniz? Yaşadıklarınız belki bana bir fikir verir ya bu defteri kapatır hiç daha ikinci bebeği düşünmem ya da ümit olur, ikinciye cesaret ederim. Allah büyük bütün bebek bekleyen annelerin Allah yardımcısı olsun. Her kez sağ sağlim yavrusuna kavuşsun inşallah.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

olasilik var tabi ama Allah bilir. en dogru yorumu dogumunu yaptiran,rahmini goren doktor yapacaktir.gonlune gore saglikla olsun

olasilik var tabi ama Allah bilir. en dogru yorumu dogumunu yaptiran,rahmini goren doktor yapacaktir.gonlune gore saglikla olsun

Evet olasılık var bende ondan korkuyorum ama, plesenta previa geçirip ikinci hamileliği rahat geçen varmı onu merak ediyorum. Yada iki hamileliğinin ikiside plezente previa mı geçti. Plasente previa geçirip benim gibi ikinci gebeliği düşünen var mı?... Zor bir karar.

2 previa geciren var. cvap vereceklerdir ama riski onemli. ben 2. de yasadim. 1. olsaydi riske ragmen dusunurdum. parsialdi esim 3. dusunmez. zor gecti. daha zorlarini burada yasadik. en dogru karari sen verirsin. rahmi alinan arkadaslarimiz var. herkeste olacak diye bisey yok. doktoruna mutlaka sor. damarlanma kireclenme yadsamadiysan belki tekrarlama riski yoktur.

[SUB][/SUB]
Teşekkürler, haklısın. Bende zaten bana bir ümit verecek birşeyler duymayı umut ediyorum. Doktorum risk var dedi, tekrar olabilir dedi. Ama artık bir yavrum var, yatmam gerekirse oğluşuma kim bakacak. İkinciyi düşünmeyip unutsam ilerde pişman olurmuyum diye düşünüyorum.

canım işin zormuş gerçekten.ama Allah herkese bir kolaylık veriyor.benim de sezaryen dikişine yapışmıştı plesantam ve çalışıyordum.şu an senin bulunduğun haftalarda acaib baskı vardı kasıklarımda.hatta içten içe aşağı doğru yırtılmış gibi acı hissediyordum.çok şükür 6. ayda hafifledi.ama benim işim evimin karşısındaydı.yavaş yavaş yürürdüm.işte de ayaklarımın altında bir şey koyup,mümkün olduğunca yukarda tutuyordum.çok ayakta kalmak bebek büyüdükçe yorucu oluyor.
nerdesin canım,istersen dr. önerebilirim.bizler de çok sıkıntılı süreçlerden geçtik ama en önemlisi bu konuda uzman bir dr.bulman.ben hergün 4 kat merdiven inip çıktım,her sabah çocuklarıma kahvaltı hazırlayıp okula gönderdim.işe gelip gittim.bir noktadan sonra Allah'a emanet dedim.yapacak bir şey yoktu ve çalışmalıydım.dua çok önemli canım.burda on kişiden fazlaydık,hepimiz sağlıkla dooğum yaptık.en ileri seviyede olanımız bile.

bir arkadaşımız ikinci kez yaşadı.onun için çok stresli bir süreçti ama sonu güzel bitti.previa da ne yapılması gerekli ve hangi dr.bu konuda iyi bunlar önemli.bizler yaşayıp öğrendik,nerde ne yapılacak.önlemler neler.....
Allah sağlıkla oğluşuna güzel bir kardeş nasip eder inşaALLAH.

ben de bundan çok korkmuştum.hastanede yatarsam çocuklara kim bakacak diye.çok şükür öyle bir durum olmadı.çaresiz OLDUĞUMUZDA Allah yardım ediyor bir şekilde canım.şu an karar aşamasında her türlü riski düşünüyor olman çok doğal.inşaALLAH hiç bir sıkıntı olmadan güzel bir hamilelik ve doğum geçirirsin.

kaybettiğin meleklerine üzüldüm canım, cennette seni bekliyorlardır.

kocaeli gebzede oturuyorum. evde hiç bişey yapmıyorum aslında annem sağolsun. yemek yiyip çekiliyorum. işte pek mümkün olmuyor tabi. kollamaya çalışsamda özel sektör ve küçük bir firma hep göz önündesin ve işinin yürüdüğüne bakıyorlar. ben istesemde yürüyemiyorum kasıklarım çok acıyor geçen haftaki kontrolümdede bebek dik duruyormuş ayakta. ondan çok ağrı hissediyorsun dedi doktor. tabi gün içinde değişiyor duruşu ama genelde ayaklarını kasıklarımda hissettiğime göre çoğunlukla dik duruyor sanırım. karnımda aşağıda zaten. herkes doğumum yakın gözüyle bakıyor. benimde kendimden işi bırakma şansım yok çıkarırlarsa ancak malum tazminat falan. uzun zaman oldu. ilki çooooooook rahattı bu çoook zor. hepsi farklı sanırım.

ben de tuzladayım.
senin nezdinde istanbulda ki arakadşlara benim ve pepukenin ameliyatını yapan hocayı tavsiye edebilirim.ikimizin ki de çok ileri seviyedeydi,başarıyla yaptı ameliyatımızı.tabi güvendiğiniz kendi doktorunuz varsa problem yok.
ama biz kendimiz yaşadığımız için yardımcı olmaya çalışıyoruz sizlere.

güven sorunum yok tabiki doktoruma ama sağlık işte biliyorsun bazı konularda farklı doktorlardan görüş almak gerekebiliyor. özellikle bu hamilelik zamanı. her şey Allahtan verende o alanda. belki annelik iç güdüsü sürekli diken üstünde oluyoruz ya bişey olursalarla geçiyor bir çoğunun hamileliği. sonrasıda farklı değil aslında kaç gece bebeğimin nefesini yoklamışımdır yaşıyor mu diye...kimdi sizin doktorunuz.

Teşekkürler canım. Allahım kimseye evlat acısı, evlat hasreti yaşatmasın. Allah büyük hamile kalıp kalamayacağımda daha belli değil. Bazen halada düşünüyorum ve korkudan erteliyorum. Hayırlısı. Üçüncü bebeğininde mi yaşadın plesenta previayı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…