- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.241
plasenta previa nın sebepleri
1.ileri anne yaşı
2.önceki hamilelikte plasenta previa olması
3.annenin sigara kullanımı
4.hamilelik öncesi geçirilmiş rahim ameliyatı
bende bu previaya sebep olacak hemen tüm maddeler var.
sizde durum nasıl?
İlk maddeyi pek kendime konduramıyorumYaş 35 :) ama 2 ve 3 mevcut.
İlk maddeyi pek kendime konduramıyorumYaş 35 :) ama 2 ve 3 mevcut.
benim yaş 38.39 ile doğum yapacağım.günde 3-5 sigara da var.
geçen sene de rahimden polip ameliyatı da olduım.
İlk ufaklığın kaç yaşında mert?
Ben hamile kalınca veletler içerden sinyal vermeye başlıyor "anne sigara içmeee!" diyor. Ben sigaranın kokusuyla bile çıkarıyor,içemiyorum.
Sen hamilelikte içiyormusun? Gerçi doktorlar "bırakmak için gerileceğine günde 3 tane iç, slim iç daha iyi" diyor.
Ben öğrendiğim halde 8-9. haftaya kadar tek tük içiyordum ilkinde.Doktorum "slim iç, 2-3 tane iç, onları da yarım söndür" demişti. Bu kadarına izin vardı. Sonra ona da gerek kalmıyor tabi bende. Bıçak gibi kesiliyor sigara tiryakiliğim. Bu sefer 6. haftada midemi bulandırmaya başladı sigara.
Bir rivayete göre hamile olduğunu anlayana kadar içtiğin sigaranın, aldığın alkolün ve ilaçların (ağır antibiyotikler hariç) çok günahı olmuyormuş. Operatör doktor Kağan Kocatepe'nin gebelikle ilgili internet sayfasında okumuştum.
slim diye bir sigara mı var demek?ben hamile olduğumu 6.-7. haftamda öğrenmiştim...adet gecikince. ilaç da kullandım o döneme kadar.
bende hiç biri yok.yasım 27,sigara kullanmıyorum,ilk gebeliğim.
bende hiç biri yok.yasım 27,sigara kullanmıyorum,ilk gebeliğim.
doktor onu gordugunde,onemliyse onlemini alir.
ben son 1,5 ay doktorlara hicbisey sormadim.aciklama bile istemedim. cok rahat ettim. esim gorusuyodu hep.
plasenta previa da kanama şart değil sanırım .yani ris li olması kanamaya olacak anlamına gelmiyor.
merhaba arkadaşlar,
bende de plasenta previa varmış
önce önemsemedim ama burayı okuyunca önemli oldugunu anladım.
doktor sadece ameliyatta daha fazla kan a ihtiyaç duyabiliriz dedi.
sezeryan olucakmış zaten doğum..
herkezde muhakkak kanama oluyormu
Herkeste kan takviyesine gerek olmuyor diyelim. Bende gerek olmadi takviyeye. Gecmis olsun. Hepimiz oyle boyle dogurduk saglikla. Turunu biliyo musun? Marjinal sanirim, baska bisey demedigine gore. Doktorunu dinle, sorunsuz atlatirsin.
yok türünü söylemedi canım.
bende pek bilgi sahibi olmadıgım için o anda birşey soramadım.
ama salı gününe tekrar gidicem büyük ihtimal.
sorarım.ama inşallah yukarı çıkar.
kasık agrım oluyor.wc ye gitmeye korkuyorum çömelmek sakıncalı diye okudum ama benim haftam çok ileri olmadıgı için bir sorun olmaz şimdiden heralde dimi?
Benim cok agrim vardi. Oturamazdim muhtemelen. Sakincali oldugunu sanmiyorum suan ama yukari cikmazsa hatta ciksa bile ilerleyen aylarda oturabilecwgini sanmiyorum canim. Sen bi danis doktora.
Buyuk olasilik yukari cikacak diye dusun. Daha cok erken. Detayliya bile girmedin. Turu de muhim degil zaten su an. Tedbiri elden birakmadan bekleyeceksin artik. Ama buyuk cogunlugun yukari ciktigini da hatirla. Bildigim 2 arkadasimizin cikti cok mutlu olmustuk. Umarim sende o haberle gelirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?