Plasenta previa

34. haftalara kadar çıkabiliyor demekki bu umut veren bi haber canım...bu sürede ne yaptın yattın mı hep yoksa normal yaşama devam mı.?

sevgili defne iyi doktor bulmak önemli teşekkür derim... ali bey acaba başka hastanelerede geliyormudur doğum için konuştunuzmu bu konuyu?? senin nasıl geçyor sıkıntıların varmı agrı kanama gibi yatarakmı geçiriyorsun?

yakari arkadaşım benim kasık ağrılarıyla baslayan ve sonra inanılmaz boyutlara ulaşan ağrılarım oldu hala da oluyor. ama kimse bunu yorumlayamıyor,plasenta previa ağrı yapar tabi ama bu kadar mı diye düşündü doktorlar ve ağrılarımı dindiremediler. yaklasık bir aydır hemen hemen gunun en az yarısını uzanarak geciriyorum yoksa cok agrım oluyor ve neredeyse hiç iş yapmıyorum.pek yürümüyorum.sonrasında ağrılarım dayanılmaz oluyor cunku. cok sükür hiç kanamam veya lekelenmem olmadı bu güne kadar. en son kanuniye dün gittim beni periatoloji polikliniğinde muayene ettiler.ali bey muayene etmedi yani. ama ben doğuma yakın ali beyin muayenehanesine bir daha gidip onun girip girmeyecegini adam akıllı teyit etmeyi düşünüyorum. sadece onun için gittim.o bir daha muayenehaneye gelme demişti gerçi. o adam sabah 8.30da hastanede.klinik şefi zaten.inanılmaz kosturuyor.aksam muayenehanesinde.baska hastaneye gideceğini hiç sanmıyorum. cunku her sefer ekip olarak giricez ameliyata deniyor. sistemi orada oturtmuşlar.
canım, valla kanuniye gittikçe, yoruldukça, vazgeçesim geliyor.sonra hastane bu işte uzman diyerek hadi neyse diyorum. ya en iyi özellerde olacak bu iş, ya da azcık cekecez ama kanuni gibi bu konuda uzmanlarla olacak. acıkcası bıraz maddıyata da bakıyor. benim de bu doktor hastane konusunda kafam allak bullak hala. hem b.evler hizmet hastanesine devam ediyorum hem kanuniye.

34. haftalara kadar çıkabiliyor demekki bu umut veren bi haber canım...bu sürede ne yaptın yattın mı hep yoksa normal yaşama devam mı.?

canım açıkcası benim hiç umudumyoktu çıkmasından kendimi sezeryana şartlandırıyodum ama çok şükür çıktı inş darısı diğer arkadaşların başına benimönceden varmıydı yokmuydu bilemyiorum ama tek belirti kasıklarımdaki ağrıydı günlük hayatta pek olmasada dışarı çıktığımda gezdiğimde adım atamaz hale gelridim çekilr gibi olurdu böyle o yüzden acaba vardıda görmedilermi dikkatmi etmediler diye düüşünmüğyo değilim açıkcası ama öğrendikten sonra dikkat etmeye çalıştım güya ama etmediğimi anlıyorum son zamanlarda daha çok ayakjta kaldım yoruldum sadece ilişki olmadı tehlikeli diye kuzum

O kadar yapiyo. Cekmediklerinden bilmiyolar. Mahvoldum ben de. Bende kanamada olmustu ama bitti sukur. Sizin de bitecek. Kanuniden kopma sakin. Yedek kalsin. Hersey yolunda giderse hizmette dogurursun. Erken bi sorun olursa gidersin kanuniye. Ablam ikizlerini orada (suleymaniyeydi, kanuniye tasindi) premature dogurdu. Ozel daha erken almak istedi. Oraya gittik yatirdilar. Bikac hafta yatti. Uzattilar yani. Insallah gerek olmayacak sizde.

egerki doktoruna karşı güven duyuyorsan devam et bencede önemli bi konu çünkü bu ayülarda sık doktor değiştirmekte iyi olmuyor artık..benımde 29. haftam ve yeni doktora başladım....bende de son günlerde ufak kasık ağrısı oluyo arada tek taraflı vede sanırım büyüdüğü için aşağıya baskı yapmaya başladı hissediyorum yürürken.. evdeyim ve ufak tefek işler dışında pek bişey yapmıyorum arada bir dışarıya çıkıyorum yürüyorum ama sürekli içimde kanama olurmu korkusu var çok tedirginim yürüdükçe umarım kanama olmadan atlatırız

merhaba arkadaşlar... bugün yeni doktoruma gittim ama çok güzel haberler almadım malesef.. 29+4 bebeğimiz ve hala marjinal olarak durmakta : ( yukarıya çıkma görünmedi kenarda beklemekte halen gerçi bu doktor çok fazla felakaet senaryoları yazmadı aşağıda ama arka duvarda olduğu için sezaryende çok fazla zorluk çıkarmıyormuş ön duvarda olsa daha zorlu olurmuş.... bu haftadan sonra pek çıkmasını beklemiyoruz dedi ona üzüldüm...baskı arttıkça kanama olma ihtimalide artıyormuş ondan korktum karın içi basıncı arttırcak hareketler yapma dedi sürekli yat demedi yürüyebilirsin dedi.... bakalım 15 gün sonra tekrar bakılacak bu sefer idrara sıkışık gel dedi öyle daha net görülüyormuş plasentanın yeri... hakkımızda hayırlısı

bende 29 haftadayım hala çıkmamış ve umudum kalmadı benimde artık...o kadar zaman nasıl görmemişler hayret gerçi benimde yeni cıktı ortaya dört boyutlu ultrasonda söyledi doktor... bende agrıda fazla olmadı bu haftaya kadar şimdi yürüyünce biraz baskı oluyor sanki karnımın altında... korkuyorum kanamam olur diye... senin yukarı çıkmış rahatlamışsın çok sevindim benimki çıkmaz artık son haftalarda daha çok yatıcam herhalde bu durumda..

Merhaba arkadaşlar, ben bugün ateş bey e gittim. Çok şükür ki rahim ağzı yetmezliği falan yokmuş. Rahim ağzı kapalıymış. Previa da marjinal dedi. Sezeryanını normal bir doktor yapabilir çünkü çok şiddetli bir kanama olacağını sanmıyorum dedi. Çok mutlu oldum. Muayeneden çıktığımda kendimi daha güçlü,daha enerjik hissettim. Pepuke ve diğer arkadaşlar; bana habire ateş beye git dediğiniz için size minnettarım. Allah razı olsun sizden.

hem rahim agzı kapalı hemde marjınal oluyormuymuş ki bunu yeni duydum... çok şikayetlerin varmıydı doktor marjınal olduguna göre fazla yatış vermemiştir herhalde fazla kısıtlama varmı hayatında

hem rahim agzı kapalı hemde marjınal oluyormuymuş ki bunu yeni duydum... çok şikayetlerin varmıydı doktor marjınal olduguna göre fazla yatış vermemiştir herhalde fazla kısıtlama varmı hayatında

Benim kapaliydi,marjinaldi, kanamam oldu, yatis verdi, en bastan beri agrim vardi. Son gune kadar surundum. Bn de da,arlanma ve kireclenme de oldu. Kan takviyesine gerek olmadi ama epey kanama oldu. Hersey yasak, yatis serbestti :)
Hepsi bitti. Sizin de bitecek. Herkesin farkli. Butun marjinaller de ayni degil. Zaten butun hamileler farkli :)
Doktorunuzu dinleyin. Butun belirtiler sizde olmaz. Sonucta hepimiz mutluyuz. Sizde oluninsallah.

çok geçmiş olsun hayırlısıyla geçmiş gitmiş ne mutlu sana
hmm bunuda yeni öğrendim bugün gittim yeni doktora çıkmamış yukarıya 29 hafta bitti artık pek çıkmayanilir dedi ama arkaya yerleşmiş sezaryen de kanama riskini azaltıyomuş bu....benimde marjinal tam rahim ağzı kenarında bitiyomuş bi dha ki sefere sıkışık gel daha rahat görünür dedi bakalım ne cıkacak..

Sııkışık gel diye bana hic soylenmedi. Ama doktorun detayli ultrasonu vardi, doppler vs. net gorunuyordu.
Gecti sukur.
Cikmasin bosver, Allah saglik versin sezeryan olursun.. Ben iki kere sezeryan oldum. Ilkinde previa yoktu gene de mecbur kaldim.
Rahim agzini kapatiyordu ama komple degildi. Damarlanma sorundu.

Yakari benim rahim ağzında 1parmak açıklık görülmüştü. O nedenle rahim ağzı kapalı dedim. Yani rahim ağzı plasentayla kapalı demek değil. 5hafta önce yoğun kanamayla hastaneye gitmiştim. 5 haftadır yatıyorum. Kanamam yoğundu o yüzden doğuma kadar yatış verdiler. Yeni bir kanama olmasın diye. Kasılmalarım çok fazlaydı ama bu doktor kasılmalara anlam veremedi. Kasılma olacak bİr durum yok ki diyor. Ben de anlamadım

canım inanki benimde umudum yoktu bu saate kadar çıkmayan çıkmaz dedim hani birde 30. haftada çıktı yaa ortaya kesin dedim dönmez çıkmaz ama çıktı umudunu kaybetme dinlen bol bol iyi bak kendine Alahın izniylee çıkar inş çıkmazsada üzülmee hayırlısı buymuş de önemli olan sağ salım bebeğimizi kucağımıza almak sezeryan daha iyi diyorlar bende kendimi alıştırdım açıkçası ama tek bir sebepten dolayı istemiyorum benim bakanım yok eşim var sadece o açıdan istemedim tabi hala daha belli değil çünü bebeğim dönmemiş 35. haftaya giriyorum bakalım dönücekmi hayırlısı ne ise rabbim cümleizin hakkında hayırlısı olsun korkma kendini strese sokma sende bebeğin rabbime emnaet inş hayırlı haberlerini alırım takipteyim kuzum hakkında hayırlısı olsun

rüzgarselin ve byzglm çok sevindim.
rüzgarselin ateş hocaya gitmekle çok iyi yapmışsın.previa konusunda en iyisi o.jinekoloji ve onkolojide de süper.ben karşıdayım,burda kimi görsem bir yakınını veya kendisini ameliyat etmiş.
sizlere vesile olduğumuza da çok sevindim.bundan sonra daha güzel geçecek aylarınız.:)

çok tşk ederim canım Allah razı olsun bana çok yardım ettin ne desem azdır sağolsın

Byzglm ve rüzgarselincimsizin adınıza çok mutlu oldum hiiiç korkmayın biz dağcıyla bebişlerimize kavuştuysak sizhaydi haydikavuşursunuz.sadece gönlünüzü ferah tutun ,iyi düşünün ve dikkatedin yeter bol bol yatay vaziyette yaşayın :)

Rüzgarselin,benim de 26.haftada hafif kanamayla gittiğimde kasılmalarım vardı az da olsa,doktorum hastaneye yatırdı.ateş hoca değil ama medicanadaki doktorum.her gün çok defa nstye girdim kasılma önleyici ilaçlar aldım ve doğum olana kadar da devam ettim.kasılma olmaması gerek çünkü plasentayı kanatan kasılmalar.rahmin gevşek durması olması lazım.kasılmalar aynı zamanda doğumu da teikleyebilir.benim de rahim ağzı genişliğini kontrol ediyordu doktorum.açıklığı hep iyiydi taki 36. Haftadaki son kanamama kadar,ertesi gün de doğum oldu zaten.ama senin nst için henüz çok erken. Bebek çok minik.yalnız kasılmalar devam ediyorsa doktorun kasılma önleyici verebilir.ben nidilat ve magnesyum kullanıyordum.kanamadan sonra nidilatı günde 6ya çıkarmıştık.çarpıntıdan nabzımın atışı dışardan duyuluyordu resmen.neyse,inşallah 2013size ve tüm bebek bekleyenlere mutluluklar getirir diyorum..

Kızlar herkese Allah sağlıklı bir hamilelik ve kolay bir doğum nasip etsin.. Ben de Previa Totalistim, 28ve 36 haftalar arasını hastanede geçirdim.. Geçen hafta doğum yaptım... 8 haftayı yatakta geçirdim.. Herkesin öyle olmayabiliyor.. İnşallah kanamanız başlamaz... Hastane işi kolay değil... Geçti gitti çok şükür.. Ne diyelim yaşanması gerkiyormuş.. Bebeğin kıymetini bilmek için belki de..

geçmiş olsun canım,sağlıkla atlatmışsın ya buna şükür.başka çocuğun yoksa hastanede yatman daha iyi olmuş.kuzucuğunla sağlıklı bir ömür geçirirsiniz inşaALLAH.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…