- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.121
rüzgarselin ve byzglm çok sevindim.
rüzgarselin ateş hocaya gitmekle çok iyi yapmışsın.previa konusunda en iyisi o.jinekoloji ve onkolojide de süper.ben karşıdayım,burda kimi görsem bir yakınını veya kendisini ameliyat etmiş.
sizlere vesile olduğumuza da çok sevindim.bundan sonra daha güzel geçecek aylarınız.:)
Byzglm ve rüzgarselincimsizin adınıza çok mutlu oldum hiiiç korkmayın biz dağcıyla bebişlerimize kavuştuysak sizhaydi haydikavuşursunuz.sadece gönlünüzü ferah tutun ,iyi düşünün ve dikkatedin yeter bol bol yatay vaziyette yaşayın :)
Rüzgarselin,benim de 26.haftada hafif kanamayla gittiğimde kasılmalarım vardı az da olsa,doktorum hastaneye yatırdı.ateş hoca değil ama medicanadaki doktorum.her gün çok defa nstye girdim kasılma önleyici ilaçlar aldım ve doğum olana kadar da devam ettim.kasılma olmaması gerek çünkü plasentayı kanatan kasılmalar.rahmin gevşek durması olması lazım.kasılmalar aynı zamanda doğumu da teikleyebilir.benim de rahim ağzı genişliğini kontrol ediyordu doktorum.açıklığı hep iyiydi taki 36. Haftadaki son kanamama kadar,ertesi gün de doğum oldu zaten.ama senin nst için henüz çok erken. Bebek çok minik.yalnız kasılmalar devam ediyorsa doktorun kasılma önleyici verebilir.ben nidilat ve magnesyum kullanıyordum.kanamadan sonra nidilatı günde 6ya çıkarmıştık.çarpıntıdan nabzımın atışı dışardan duyuluyordu resmen.neyse,inşallah 2013size ve tüm bebek bekleyenlere mutluluklar getirir diyorum..
Pepuke benim 14. Haftadan beri yani kanamadan beri kasılmam var. 10 gün önce rahim ağzı açıldığında da doktorum Kasılmadan kaynaklanıyor demişti. Ama ateş hoca kapanmış dedi ve kasılmaya neden olacak birşey yok dedi. Ben de acaba düzeldim ama psikolojik olarak mı kasıldığımı zannediyorum diyorum. 14.haftada 3*2 progestana başladım. 15.hafta günde 2 magnezyum+1calcium ilave ettiler. 18.hafta açıklığı görünce erken olmasına rağmen günde 1 adet nidilat eklediler. Ateş hoca nidilatı alma dedi. Cumartesiden beri almıyorum. Sadece yılbaşı günü biraz fazla oturunca rahatsız oldum. O gün aldım. Kasılma da olmadı fazla. Bakalım inşallah vaktinde doğuracağım :) ateş hoca erken doğum beklemiyorum dedi. Umudum arttı :) senin tospik maşallah çok tatlı. Sorun olmadan kucağına alabilmişsin. Ne güzel. Allah uzun sağlıklı ömür versin ona :) maaşallah.
Amin canım sağol inşallah sen de bebişini kucağına alırsın.laf aramızda ateş hoca bana da nidilatı bırak demişti ki ben o zaman günde 6 adet alıyodum,ama ben bırakmadım hocayı dinlemedim.haftada bir bir tane iğne vermişti,ben kendi kendime yeterli görmeyerek belki yanlış bişey yaptım ama içgüdülerime güvenerek ilacı 4e düşürerek devam ettim.çünkü işimi şansa bırakamazdım bu bebeğimi de kaybetmeye dayanamazdım.geçen sene 27.haftamda erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim çünkü.benim durumum seninkinden çok ileri olduğu için ilaçlara devam ettim.etmeseydim ne olurdu bilemiyorum belki de olmazdı,beli de kendimi rahatlattım sadece.bence sen doktorun ne derse onu yap.inşallah sonu güzel olacak canım :)
bende 34 haftalık hamileyim hala bebek eşşiği aşağıda ve normal doğum olmayacak her hangi bir kanamam yok ama çok korkuyorum
evet kızlar bende son kontrole gittiğimde doktorum plasentanın sezaryen kesisinin oraya yapışık olduğunu riskli olduğunu söyledi 5 haftalıkken lekelenme tarzı kanamam olmuştu 4 hafta kadar süren Allaha şükür kesildi arada bir oldu sadece . doktorumuz tam durumunu 4 ultrasonda söyleyebiliriz cerrahpaşada yaptır eğer bu şekilde olursa ordaki doktorlarla konsulte edip karar veririz ama bu şekilde olursa doğumunu da ben yapamam cerrahpaşada yaparsın dedi. onun haricindede bunları söyleyip beni kara kara düşünürken bıraktı.sezeryan yerim de ağrı ve kasılmam çok oluyor aşağı baskıda çok oluyor şükür şimdi kanama tarzı bişeyim yok ama bu konuya çok yabancıyım hangi gruba giriyorum riskleri nedir ne yapmam lazım hep birlikte konsulte edip ne karar vericekler kararlar neler olabilir hiç bilmiyorum. bu şekilde beklemek çok kötü ne olacağını bilmeden bekle bekle moral sıfır benim durumumda olan yada yerleşme bakımında bilgisi olan varsa en azından risklerini nasıl hareket etmem gerektiğini anlatırsa bana bir nebze rahatlıyacagım.. çokk saolaun şimdidenn
Benim ilk gebeliğim olduğu için bilemiyorum. Diğer arkadaşlar sana yardımcı olabilir. Ama bana ateş karateke yi tavsiye etmişlerdi. Ben de sana tavsiye ederim. Şu an kaçıncı haftandasın? Moral benim durumumu çok etkiliyor. Sakin kalmak ve yatmak çok işe yarıyor. Yatak istirahatinde misin şuan?
canım benim benimle aynı şeyleri yaşamışsın.nersesin canım.eğer anadolu yakasındaysan kesinlikle ateş hocaya git.evet kızlar bende son kontrole gittiğimde doktorum plasentanın sezaryen kesisinin oraya yapışık olduğunu riskli olduğunu söyledi 5 haftalıkken lekelenme tarzı kanamam olmuştu 4 hafta kadar süren Allaha şükür kesildi arada bir oldu sadece . doktorumuz tam durumunu 4 ultrasonda söyleyebiliriz cerrahpaşada yaptır eğer bu şekilde olursa ordaki doktorlarla konsulte edip karar veririz ama bu şekilde olursa doğumunu da ben yapamam cerrahpaşada yaparsın dedi. onun haricindede bunları söyleyip beni kara kara düşünürken bıraktı.sezeryan yerim de ağrı ve kasılmam çok oluyor aşağı baskıda çok oluyor şükür şimdi kanama tarzı bişeyim yok ama bu konuya çok yabancıyım hangi gruba giriyorum riskleri nedir ne yapmam lazım hep birlikte konsulte edip ne karar vericekler kararlar neler olabilir hiç bilmiyorum. bu şekilde beklemek çok kötü ne olacağını bilmeden bekle bekle moral sıfır benim durumumda olan yada yerleşme bakımında bilgisi olan varsa en azından risklerini nasıl hareket etmem gerektiğini anlatırsa bana bir nebze rahatlıyacagım.. çokk saolaun şimdidenn
bende 34 haftalık hamileyim hala bebek eşşiği aşağıda ve normal doğum olmayacak her hangi bir kanamam yok ama çok korkuyorum
15. haftamdayım canım yatak istirahatinde değilim doktorum bu konuda bişey söylemedi bana sadece 4 boyutlu ultrasondan sonra sonucu söylerim dedi benim birde 7 yaşında okula giden bir oğlum var onu okula götür getir yemeğe götür getir yapıyorum onunla ilgilenmem lazım ama yürüyünce çok ağrım ve kasılmam oluyor ama yapacak birşeyim yok oğlumla ilgilenmem lazım çevremde oturan yakınım falan da yok mecburen yani . birde dediğim gibi bu konuya çok yabancıyız ne yapmam gerektiğini nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum kanamam yok şu an yatmam gerekiyormu bilmiyorum hiç sizlerinde yardımlarıyla söyledikleriyle öğrenicem inşş :)
Selam dağcı, siz ısrarla söylemeseydiniz ben uzak diye gitmezdim. O yüzden çoook teşekkür ederim. Cumartesi 12 de evden çıktık. Döndüğümüzde saat 7ye geliyordumalesef istanbul trafiği ama neyse ki ateş hoca normal bir kadın doğum uzmanına gidebilirsin dedi. Çok rahatladım.
15. haftamdayım canım yatak istirahatinde değilim doktorum bu konuda bişey söylemedi bana sadece 4 boyutlu ultrasondan sonra sonucu söylerim dedi benim birde 7 yaşında okula giden bir oğlum var onu okula götür getir yemeğe götür getir yapıyorum onunla ilgilenmem lazım ama yürüyünce çok ağrım ve kasılmam oluyor ama yapacak birşeyim yok oğlumla ilgilenmem lazım çevremde oturan yakınım falan da yok mecburen yani . birde dediğim gibi bu konuya çok yabancıyız ne yapmam gerektiğini nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum kanamam yok şu an yatmam gerekiyormu bilmiyorum hiç sizlerinde yardımlarıyla söyledikleriyle öğrenicem inşş :)
geçmiş olsun canım,sağlıkla atlatmışsın ya buna şükür.başka çocuğun yoksa hastanede yatman daha iyi olmuş.kuzucuğunla sağlıklı bir ömür geçirirsiniz inşaALLAH.
Sağol canım, iki çocuğum daha var ama kanama neredeyse hiç durmadı.. Evde çocuklara kayınvalidem baktı, hastanede de annem bana baktı, yemeği bile yatarak yedim... Önce Marjinal demişlerdi, sonra total dediler.. Rahim alınma ihtimali büyük gibi konuştular ama olmadı çok şükür.. Bebek biraz daha büyüsün diye diye beklettiler. Ama iyiki beklemişim, gittiğimde bebek 1350 idi, doğduğunda 3440, zorlukların sonu hayır oluyor..
Size en son yazdığımda, sizin bebekler doğmuş benim daha çok var diye çok imrenmiştim.. Geçti gitti, bebeğimizle döndük çok şükür... Allah herkese nasip etsin..
Canım ben 20.haftamdayım. Benim 14.hafta kanamam çok fazlaydı.2gün hastanede yattım ve sonrasında 3hafta kahve lekelenmeler oldu. Her gün en az 2günlük ped kullandım. Hep çok endişeliydim. Ama öğrendim ki ; bu hastalık endişe sevmiyor. Sükunet ve istirahat seviyor. İmkanın varsa eve yardımcı al. Hem oğlunla ilgilenmene hem de ev işine yardımcı olur. Mümkün olduğu kadar dinlen. Ve vakit kaybetmeden ateş hocaya git derim.inşallah hepimiz atlatacağız.
bendede aunı sezeryan kesisinde ama totalismi yoksa başkamı bilmiyorum onu söylemedi doktorum şimdi sizlerin yazdıklarını okuyunca aslında doktorumun hiç bir şey açıklamadığını iice anlamış oluyorum ya kesin birşey söyleyemedi daha erken olduğu için yada söyleme gereği duymadı bakalım bir sonraki kontrolde ne diycek çokk saolasınız valla en azından yalnız olmadığımı hissettim teşekkürlerr :)canım benim benimle aynı şeyleri yaşamışsın.nersesin canım.eğer anadolu yakasındaysan kesinlikle ateş hocaya git.
ben özeldeki doktorumun bu şekilde durumu en vahim haliyle anlatıp araştırma hastanesine yollamasıyla epey hastane dr. gezdim.
benim de sezaryen kesiğine yapışıktı ve orda kaldı.çok ağrılarım,baskım oldu.ev işi hiç yapmadım.kendime dikkat ettim hep.çalıştım ama işim evin karşısındaydı.Allah da yardım etti tabi ki 35.haftaya kadar kanamam olmadı.
14 ve 16. haftada olmuştu.
en önemlisi korkma canım,çözümsüz,sonu kötü olacak bir durum değil.bu işin erbabı dr.lar var.onları bul.ben 32. haftada ateş hocaya gittikten sonra çook rahatladım ve korkmadan giridm ameliyata.
aynı rahatsızlıklar bende de oldu canım.totalisttim ben.
ayakta kalmamaya çalış,ev işi yapma.stres de tabi.:)
geçici bir süreç ve atlatacağını unutma en önemlisi.
bizler sana yardımcı olacağız canım.kendini rahatlatmak istediğinde yaz,buradayız.
korkma canım ya.ben bu haftanın bitiminde doğum yaptım.eğer erken doğmasından korkuyorsan bebek için ciğer geliştirici yaptır mutlaka.kendini yorma,zaten ağırlaşmışsındır.
geçmiş olsun canım.çok zor olmuş senin ki.neyse ki anneler yardım etmiş,yalnız kalmamışsınız.ben en çok hastanede yatmaktan endişe etmiştim.benim de 2 tane daha var.annelerimiz yaşlı,bakacak durumda değillerdi.Sağol canım, iki çocuğum daha var ama kanama neredeyse hiç durmadı.. Evde çocuklara kayınvalidem baktı, hastanede de annem bana baktı, yemeği bile yatarak yedim... Önce Marjinal demişlerdi, sonra total dediler.. Rahim alınma ihtimali büyük gibi konuştular ama olmadı çok şükür.. Bebek biraz daha büyüsün diye diye beklettiler. Ama iyiki beklemişim, gittiğimde bebek 1350 idi, doğduğunda 3440, zorlukların sonu hayır oluyor..
Size en son yazdığımda, sizin bebekler doğmuş benim daha çok var diye çok imrenmiştim.. Geçti gitti, bebeğimizle döndük çok şükür... Allah herkese nasip etsin..
bendede aunı sezeryan kesisinde ama totalismi yoksa başkamı bilmiyorum onu söylemedi doktorum şimdi sizlerin yazdıklarını okuyunca aslında doktorumun hiç bir şey açıklamadığını iice anlamış oluyorum ya kesin birşey söyleyemedi daha erken olduğu için yada söyleme gereği duymadı bakalım bir sonraki kontrolde ne diycek çokk saolasınız valla en azından yalnız olmadığımı hissettim teşekkürlerr :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?