Plasenta previa

ateş hoca hastalarına kesinlikle böyle konuşmaz.ve anlattığı previa pepuke ve benim ki.yani percireatayı,previanın en ilerisini yazmış.yaptığı ameliyatlarda bu ciddiyette.bu işi bilmeyen dr.lar tarafından yapılınca yoğun bakım olayı oluyor.ama bu bizim ki gibi eeeeeeeeeen ileri seviyede olabilecek tehlikeler.
burda totalist veya marjinal olanlar normal sezaryen oldular,hiç bir sıkıntı olmadan.
hocanın bahsettiği ve benim de yaşadığım previanın öztesinde bir şeydi.
ayrıca ne kadar ileri olsa da previa ameliyatı yapabilen dr.çok.
burdaki tüm arkadaşlarımız sağlıkla ameliyatlarını olup odalarına geldiler.

biz çok korktuk aylarca,ama yaşadığımız tecrübeden öğrendiğimiz bilinçli olmak ve ameliyatı yapabilen iyi bir dr. bulmak.

ayrıca marjinal arkadaşlar hiiiç korkmayın,en hafifi sizin ki.
bebekleriniz de sağlıkla büyüyüp doğacaklar.

O civardaki hastaneleri sana anlattilar hatirliyorum. Kolandan da bahsetmislerdi ama hatirlamiyorum ben.
Donanimli hastaneleri ve perinotolog gibi doktorlari sectik.

ben o kadar çok şey okudum ki sanırım unutuyorum kim ne dedi...kafam karıştıkça tekrar soruyorum birde ıkı doktor çapa yada cerrahpaşaya gitmelisin dedi neden bunu söylüyorlar anlamadım herkes orayamı gitti? oralardan randevu bulmakta zor evimede baya uzak ayrıca ilgi alaka olacağını sanmıyorum.. üniversite hastanelerinde profesörlere muayene olabiliyormuyuz halen???

altan cebeci riskli gebeliklerle ilgiliymiş okudugum kadarıyla..sadece usg mı ona gıttın daha sonrasında da tecrübesi varmı acaba??sezeyanı yapabilir mi yoksa oda korkarmı diğer doktorlar gibi

oralar zor bence.prof.lar bulursun da ameliyata girer mi,ne kadar ister?biz gitmedik.ama giden vardir. marjinal icin o kadar ugrasa girme. o civarda yogun bakimi olan bi hastane sec. tabi doktor onemli.
doktor bulmak tabi zor ama bu kafar urkme simdiden.belki cikacak yukari. biraz rahat olmakta fayda var.
sigorta var mi senin?

oralarda muayene etmıyo proflar artık dıye bılıyorum dısardan özelden bi prof bulmak lazım onlarda sanırım doğum için yüksek ücret isterler...bu çevrede ben avcılardayım,yoğun bakımı olan hastaneler var tabiki ama doktorlar ısrarla bu civarda olmaz gibi konuşuyolar...özel sigortam yok

Muayene ediyolar. Baska bolumlerdeben orofa gittim. Ama doktorun illa prof olmasina gerek yok. Marjinali cogu sorunsuz halledebiliyo. Donanimli olsun yeter.

yakari arkadasım ben de bu sayfayı cook uzun zamandır takip ediyorum. ben 31 haftalık hamileyim.plasenta previa totalis dediler bana da.hala yukarı filan da cıkmadı. bahcelıevler hızmet hastanesinde sait beye gittim uzun süre.cevremdekı herkes kanuni sultan sül. hastanesini önerdi bu konuda. orada klinik şefi ali gedikbaşı var perinatoloji bölümünde. onu buldum sonra.bakırkoyde muayenehanesi var.70 tl muayenesi. çok iyi biri insan olarak.dr. olarak da belli ki çok tecrübeli. onu önerebilirim. 1 kez gıttım muayenehanesine.artık hastanede gozlem altına alıcaz senı dedı.2 kez gittim 3.sünde diğer perinatologlara yönlendirdi.ekip olarak giricez onlar da senı tanısın dedi.diğerleri nasıl bilmiyorum haftaya gidicem tekrar. hastane temiz.ama devlet hastanesi klasikleri var tabi. doktor sen bunlara takılma senın sag salım atlatman onemlı dıyor. ali beyi önerebilirim yani.Allah hepimizi hayırlısıyla kurtarsın. doğum yapmış diğer arkadaslar da sağolsun,okuduklarımızla epey bilgilendik :)

hamile arkadaşlar burda neredeyse 10 kişi sağlıklı bir şekilde doğumunu yaptı.içiniz rahat olsun.kimse de çok şükür korktuğumuz gibi bir sıkıntı olmadı.yakın zamanda bizlerin olumlu tecrübeleri sizi rahatlatır diye düşünüyorum.ben karşıdayım o yüzdn size dr.ya da hastane öneremiyorum.

bu arada bugün işe başladım.

Merhaba canım mesajını şimdi gördüm çok sık giremiyorum bebişle uğraşmaktan.marjinal previadan korkma canım,benimki çok ilerideydi.önemli olan hastaneden çok dr.benim doktorum ateş karateke.nette araştırabilirsin.riskler oldu tabi ama şu an çok iyiyim şükür :)

altan cebeci riskli gebeliklerle ilgiliymiş okudugum kadarıyla..sadece usg mı ona gıttın daha sonrasında da tecrübesi varmı acaba??sezeyanı yapabilir mi yoksa oda korkarmı diğer doktorlar gibi

Canım altan bey sadece ayrıntılıusg bakıyor gebe takip edip doğum yaptırmıyor.ben beylikdüzü medicanada burcu hanıma gittim uzun süre.previayla ilgili alınabilecek her türlü önlemi almıştı çok memnu kalmıştım ama benim durumum ağır olduğu için ona devam etmedim.yalnız ona giden previalı insanlar var biliyorum.kendisi uzun uzun anlatır hiç üşenmez ilgilidir bayağı.bir git istersen sen marjinal olduğun için o hastaneyi ve o doktoru rahatlıkla önerebilirim.hemşireler,ilgi,alaka,konfor mükemmel.

Canımproflar extrem bir durum olmadıkça devlette muayene etmiyorlar diye biliyorum.doktorlar takıldıkları yerde hocalardan yardım alıyorlar.ben de beylikdüzündeyim.buradaki en iyi hastane şüphesiz medicana ınternational.sezaryen5000 tl civarı.bebek ve yetişkin yoğun bakım var ve iyi.benim de sigortam yoktu kanamam olunca 8 gün yattım indirimle 3000 tl ödedim.ateş hocaya da 10.000 tl verdim ama komplike bir ameliyattı sadece sezaryen olmadım yani.sağlık söz konusu olunca para önemsiz oluyor valla borç harç bulup halletmek gerek.biz arabamızı sattık.iyiki de satmışız iyiki de ateş hocayı bulmuşuz diyorum.

Canim ekstra odeme ytapiyosun, 100- 200 belirli ucretleri var. tahlillerde bile oncelik aliyosun bu sekilde. Asistanlarindan randevu aliniyor. Ama cogunun burnu havada.

Canim ekstra odeme ytapiyosun, 100- 200 belirli ucretleri var. tahlillerde bile oncelik aliyosun bu sekilde. Asistanlarindan randevu aliniyor. Ama cogunun burnu havada.

Ben cerrahpaşada rıza madazlıya gittiğimde para vermedim.yanında asistanlar vardı öylece muayene ediyordu.diğerlerini bilmiyorum.

Ama tabi ben rıza hocaya önce acıbademe gittim o ısrarla buraya para verme sen cerrahpaşaya gel orda seni göriyim demişti.orada çalışan bir hemşire tanıdığım vardı hiç uğraşmadan randevusuz gidip 2,5 saat bekleyip 5 dakikalığına rıza hocayı görmüştüm bir daha da gitmedim.ama gittiğim bölüm riskli gebelik bölümüydü normal gebelere bakmıyordu.daha önce muayene eden dr eğer gebeyi riskli gebelik bölümüne sevkederse hocalar bakıyor yani.

Ben cerrahpaşada rıza madazlıya gittiğimde para vermedim.yanında asistanlar vardı öylece muayene ediyordu.diğerlerini bilmiyorum.

Haftada bigun hocalarin yaninda muayeneye girerler. Nukleer tipda ilhami bey de oyle. Artik haftanede mueyene etmiyor, bir gun asistanlarla giriyo. Cetin bey 200 du en son gecen sene, ama simdi ne oldu bilmiyorum.
Hoca muayene ucreti. diye geciyo canim. Ama kadin dogunda yok diyosan oyle bisey yokturcanim. O bolume gitmedim. Annem gogus hastaliklarinda bi prof.a gidiyo halen cerrahpasa da. Bendedogumdan once nuklleer tipa gidiyodum. Gorumcemde astim icin cocuk doktorun a gitmisti bu sekil capa da. Yeni bi kanun varsa kotu olmus.
Yanlis yonlendirmeyim yani kizlar, hala muayene ediyolar diyip.

Selam kızlar; geçen hafta moralim çok bozuktu size yazamadım. Geçen salı kahverengi lekenin rengi değişti ve ben de ne olur ne olmaz diye kontrole gittim. Doktor ultrasonla bakarken birden alttan muayene edeceğim dedi (ilk defa). Malesef rahim ağzı 1 parmak kadar açılmış. Dikiş atmamız gerekiyor ama bir de perinatolog ismail bey e danışalım dedi. İsmail bey o bölgede damarlanmanın fazla olduğunu, dikiş atarken damara denk gelirse kanamayı durduramayacaklarını söyledi ve vazgeçtiler. Bekleyeceğiz dediler. 10 gündür durum bu. Bu salı tekrar kontrole gittim. İçerdeki kanama bayağı azalmış. Zaten 2 gündür kahverengi lekeler daha az. Ama doktorlar 28.haftaya kadar dursa bari moduna girdi. Ben daha 18.haftamı yeni bitirdim. Sizde de rahim ağzı açılmış mıydı? Doktorum previa parsiyelsin ama o seni korkutmasın. Sadece yat diyor. Ama sanırım rahim ağzının açılması onu da korkuttu. Her zamanki gibi beni rahatlatmaya çalışıyor ama bu sefer onun da korktuğunu hissettim. Umarım herşey güzel olur.

Merhaba canım ,çok geçmiş olsun inşallah bende olduğu gibi herşeye rağmen sonuç güzel olur bana da ilk başta parsiyal demişlerdi.canım sen beylikdüzündemiydin yaa kafam karışık hemen unutuyorum bazı şeyleri hafızam çok kötü.lütfen üşenme ve ateş hocaya görün diyecektim.
Doktorum benim rahim ağzımı da hep kontrol ediyordu alttan usg ile nazikçe muayene etmek bir sorun teşkil etmiyor ben de hamilelikte 4-5 kere alttan muayene oldum.ben previada rahme dikiş atıldığını ilk defa duydum çok şaşırdım kulağıma hoş gelmedi bence çok tehlikeli.senin rahim ağzı yetmezliğinmi varki?doktor çok önemli canım yaa umarım emin ellerdesindir.gerçi yazılan neyse o oluyor inşallah kaderin yüzünü güldürür.sen hep yatmaya bak sadece wcye kalk mutfağa bile gitme.ben evimin şeklini şemalini unutmuştum nerdeyse.pencereden bile bakmıyordum.bazen sinirlerim çokbozuluyordu ağlıyordum ama geçicibir durum sonuçta katlanması imkansız değil.rahim ağzının yumuşamasını açılmasını önleyici ilaçlar var doktorun verdimi?umarım önlem almıştır.almadıysa lütfen ona devam etme.benim medicanadakidoktorum burcu hanım kanamam olunca nidilat(bu ilaca20.haftada önlem olarak başlamıştık bile),prepar gibi önemli ilaçlara derhal başlamıştı yoğun bir tedavigördüm.yoksa sadece evde yat kaklma gerisi Allaha kalmış dememek gerekiyor.

Canım medicana da dilek hanım a gidiyorum. Doktorumdan çook memnunum ama ateş bey e de görüş almak için gidebilirim. Beylikdüzündeyim. Zaten ilk kanamadan beri yani 14 haftalıktan itibaren 3*2 progestAn alıyordum. Günde 2 magnezyum diasporal ve 1 calcium sandoz alıyordum. Nidilat, bebek için erken demişti doktorum. 20. Haftadan sonra başlayacağız dedi ama geçen hafta kasılma nedeniyle rahim ağzının açıldığını görünce nidilata günde 1doz başladık. 18.haftadayım giderek arttıracağız. Ben de kalkmıyorum hiç. Plasenta yukarı çıkmaya başlamış. Sadece çok küçük bir kısmı rahime değiyor sorun olmaz dediler. Ama damarlanma yüzünden dikiş atamadılar. Progestan doğal dikiş gibidir bekleyeceğiz dediler. Kanamanın azalması da iyi dediler. Bu hafta kontrolde birşey değişmemişse ben de ateş bey e gitmeyi düşünüyorum. Umarım gerek kalmaz. Doktorumla arkadaş gibi olduk onu bırakmayı kesinlikle istemem.

Son düzenleme:
Ateş bey den randevu aldım. Haftaya cumartesiye. Umarım güzel şeyler söyler.

Harika haber çok sevindim canım :) tedbir bizden tevekkül Allahtan.daha bilgili bir doktorun görüşünü almakta fayda var.doktorla frekansların uyması güzel ama sana arkadaş değil tecrübe lazım.inşallah çok tecrübeye ihtiyacın yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…