Plasenta previa

bende baktım faceden mersennemizin öykücüğüne maşallah çok çok tatlı gerçektende... rabbim uzun güzel bir ömür nasip etsin inşallah..

Selam kızlar ipaddaen tek elle yazmaya çalışıyorum öteki elimde eymen paşa var.ben de uykusuzluktan muzdaribim yaa ama buna çok şükür tecrübeli bir anne olarak bunları biliyodum zaten.bir de memeyi iyi kavrayamıyor kuzum çok yoruluyorum özellikle geceleri dayanamayıp sağıyorum biberonla veriyorum daha çabuk doysun uzun uyusun diye.iyimi yapıyorum yoksa kötümü bilmiyorum.ama uyumayı özledim.daha gaz ağlamaları başlamadı ama mıkır mıkır ıkınıyor aha yanıma koydum anında başladı.dün doktora bugün de topuk kanına götürdük markete falan da gittik çok yoruldum.evin önünde çalışma var her yer çar çamur arabayı uzağa park etmek zorunda kalıyoruz tam çile yani.bazen ben napıca needicem diyorum nasıl başedicem yeterince güçlümüyüm ne zor bebek sorumluluğu diyorum.Allah ömür versin yavrularımıza inşallah becericem.git gel duygular.ama kuzucuklar çok tatlı oluyolar kızlar yaa muhteşem birşey aşkım benim acaip aşık oldum minicik bir erkeke.doktor gaz için aguline verdi.acd vitamini verdi.bir de calcium granül verdi ama bulamadım.8 aylık doğduğu için kemikleri için calcium verdi.kalça usgsi ve bera işitme testi 1 aylık olduğunda.öyle işte.kafa gitti ne diyeceğimi unuttum.inşallah kuzucuklar bu adaptasyon sürecini kolay atlatırlar diyorum ve sizleri öpüyorum canlarım..

Sub simplex canim. Gunde 3 kere veriyorum bazem. Bagirtmiyorum cok. Jel de soguk da kullaniliyo burkmada felan. Super bisey ben bayildim. Cok gitmiyo sicagi ama yetiyo.
Motillium verdi bize doktor kusma icin. Kullaniyorum walla ne yapayim. Su 3 ay gecsin de bi sonra rahatliycam insallah.

Sub simplex canim. Gunde 3 kere veriyorum bazem. Bagirtmiyorum cok. Jel de soguk da kullaniliyo burkmada felan. Super bisey ben bayildim. Cok gitmiyo sicagi ama yetiyo.
Motillium verdi bize doktor kusma icin. Kullaniyorum walla ne yapayim. Su 3 ay gecsin de bi sonra rahatliycam insallah.

Ay çok komik. Doğru ne bekliyoruz ki??? Gittiğim bir psikolog da bana öyle demişti. "Bebeği kucağına almadığın için onu sessiz, akıllı, melek gibi bir şey olarak hayal edip özlüyorsun ama gerçek böyle değil" demişti. Siz de sevimli ama yorucu bebeklerinizletakılın artık, darısı da başıma olsun inşallah...
Daaaa.... Esas bile bile ladesi pepuke ile ben yapıyoruz esas:26::26:
Ohohohhhhmaşallah maşallah... Gezmelere de gidilmiş. Tamamdır artık

Canım benim taaa gönülden diliyorumki tez zamanda hayırlısıyla şu sevimli dertleri sen de tadarsın.güzel tobegukçum güzel haberlerini dört gözümle bekliyorum şekercim..

Canım benim taaa gönülden diliyorumki tez zamanda hayırlısıyla şu sevimli dertleri sen de tadarsın.güzel tobegukçum güzel haberlerini dört gözümle bekliyorum şekercim..

Canımsın pepukeciğim. İnşallah inşallah, sağlıcakla benim de olur inşallah.. Lohusasın duan da kabul olur... Eymenin fotosunu Face koyacak mısın???merak ediyorum paşayı

ahh bu eymenler gececi çıktılar demek sizde uyumuyorsunuz... Öyle böyle gecicek bu zorluklar en azindan onu biliyoruz... Gerçi dertleri büyüdükçe artiyor ama en azindan kendi ihtiyaçlarıni kendileri görüyorlar o yönden zorlukları olmuyor...

Bende uykuya has retim bazen kafam basmıyor yorgunluktan ...

Bukadar cok sevilmeseler hiç çekilmezler..
Çocuk işi ask işi gerçekten o aşk olunca herşeyi çekiliyor tatlı geliyor..

Bende gaz ilacı olarak onu kullanıyorum ... Bende diyorum niye veriyor suyu ...
Molituliumu nekadar kullancaksin bağırsak hareketlerini düzenliyir degilmi o bende kolit var banada veriyorlardi ondan... Neyse cuma ola hayrola bi gidelim dr ne dicek bu duruma...

Canım inan kucagina alsaydin özlemin çok daha büyük olurdu buna inan... Tamam bazen çok zor olabilir dışarıdan bakınca çekilmez görünebilir belki ama çekiliyor buna inan..bu konuya fazlaca girip yaranı desmek hic istemiyorum canım o yüzden bu hassas konuyu kapıyorum... Inşallah pepuke gibi sende birgün evladını kucagina alırsın...

:) Canim motilliumu kusma iciin verdi.
Iyi seyler diycek insallah cnm

günaydın kızlar.ben dün akşamdan bu yana 473. sayfaya giremiyorum nedense.
ben de çoook yorgunum.dün akşam bir titreme geldi.hasta olacağım diye çok korktum.biraz da nezle gibi oldum.bitki çayı vs. kaynatıp içtim.tam yatacaktım ki mihrimah başladı ağlamaya.biraz ben biraz babası derken ben dayanamadım bıraktım.eşim epey uğraşmış,uyumuş yaramaz.
başım çok ağrıyor ve uykusuzum.oğlumu okula göndermek için kalktım.onun da karnı ağrıyormuş okula gidemedi.
pepuke senin dr.figen hanım mıydı?bizim ki hülya hanım.gaz içim OM-X adlı dereotundan yapılmış bitkisel bir ilaç vermişti.agd yi vermişti.ama calsium vermedi.geçen gittiğimizde de vermedi.mihrimahın ağzını açıp normal bebek gibi emmesi 2 ayı buldu.geceleri özellikle çok yorucu oluyordu emzirmeye çalışmak.ben de oturup sağıyordum.

arkadaşım aradı şimdi ,öğlen bana geliyormuş.neyi nasıl yapacağım bilmiyorum.görüşürüz kızlar.

Bende sorun yok canim.
Havalar fena. Selinin de burnu tikali, akiyo vs. arada kucuk oksurukler. Abla da burun akiyo, bende de. Korkuyorum disari da cikaramiyorum.
Sabah arariy oglen gelicem diyene ya da oglen arayip aksam gelicem diyene ben hicbisey yapmam.

Mihrimah sultan da seni emme konusunda baya uğraştırmış.şimdi aynı dertten ben muzdaribimmemeyi bi kavrıyor bir bırakıyor.çok zor yaa.geceleri beklemeye sabredemeyip sağıp biberonla veriyorum.bir de mememin ucu çok çıkık diil ondan da zorlanıyor bebiş.bu zamanlar geçer dimi filizcim ?adam gibi emmeye başlar dimi?kilo almaz diye korkuyorum.
Ben bahçelievlerdeki kızımın doktoruna götürdüm eymeni.karşılara gidemem.doktorumuz çok iyi.prematüre bebeklerin kemik gelişimi için calcium lazım dedi sen de bir doktora danış istersen.
Dikişlerimden az da olsa yine sıvı gelmişdün yorulmuştum ondan heralde inşallah fazlalaşmaz.şu kırkımız bir çıksın rahatlıcam yaa.evimin düzenini kontrol etmeyi özledim.güçlü kuvvetli olmayı özledim.her işe koşturmayı özledim.sağlık gibisi yok valla.annem pazar günü gidecek çok yoruldu yıprandı o da.dedem vw ananem de rahtız annemi istiyolar kadın kaç parçaya bölündü ama tek olunca ne halt ederim bilmiyorum.mutfak işi yapmaktan acizim.Allah yardımcımız olun ayakta hala duramıyorum belim ağrıyor.
Sen mihrimahı kaç saatte bir emziriyorsun canım?her istediğindemi?

arkadaşım geldi gitti.bir hafta sonra toplu geleceklerini söyledim arkadaşların ama o 10 uğramak istemiş.
bir yandan evi süpürdüm bir yandan çocuklara koştum.oğlumun hala karnı ağrıyor,sıcak su torbası koydum ayağına uyudu epey.diğer civciv de pusetinde biraz ağladı,biraz sallandı.

mihrimahın da burnu çok kötü tıkalı.hala aspiratör alamadım.haftasonu ancak fırsat buluyoruz dışarı çıkmak için.buralarda çarşı pazar yok maalesef.

Selam Güzel anneler, bende anne oldum artık, çooooooooooooooooooooooooooooook mutluyum tabbi ki, dün akşam evev döndük ancak vakit bulabildim. 19 kasım pazartesi sabah saat 8:17 de doğdu kızımız. Pazar gecesi saat 20:00 da hastaneye yattık, saat 22:00 da rahim yumuşatıcı fitil yerleştirildi. Gece saat 4 e kadar ufak tefek sancılar varken, saat 4 ten sonra 1 dk. da bir NST şiddeti 120 olan sancılar girdi. Daha sonra 30 saniyeye falan indi aralığı. İnadım inat 4 saat boyunca o 120 lik sancılara katlandım ama en son artık hastaneyi ayağa kaldırıp sezeryan istedim, genel anestezi. Epidural belki yaptırırdım ama kıpırdamadan duramadığım için epidural yapılması imkansızdı. Yazık eşim de mahvoldu, adamı dakkada bir doktoru ara gelsin, dayanamıyorum, anestezi uzmanını ara hemen gelsin, niye bekletiyorlar v.s. 4 saat bu kadar yoğun sancıdan sonra sadece 3-4 cm. açılma oldu, tam açılma için en az 6 saat daha geçmesi gerekiyordu ki ona dayanabilen insan evladı olamaz. Benim doğum yapacaklara tavsiyem, hiç açılmanız yoksa ve bebek aşağıya inmediyse rahim yumuşatıcı sakın yaptırmayın. Eşimle diyoruz, ben dayanamadıysam dayanabilecek insan pek azdır :))

Neyse sonuç pek güzel, kızıma sağlıcakla kavuştum, o sancılar umurumda değil. Kızıma bakmaya doyamıyorum teyzeleri, mükemmel bir duygu. Şimdi kocaman bir göbeğim var ve ayaklarım davul gibi. Her gün duş alıp rahatlıyorum, ameliyattan 6 saat sonra yürüme serbest bırakıldı o zamandan beri yürüyorum, eğilmem zor tabii. Sezeryan iğrenç bir şeymiş yaaa, normal doğumda 1 günde bitecekti herşey. Şimdi içime boş balon koymuşlar gibi, hissi çok tuhaf :)

Yarın kontrolümüz var, hastanede 2 günde 200 gr. kilo verdi kızımız, bakalım yarın nasıl çıkacak. Kendi doktorum yarın bandajımı çıkartacak, dikiş yokmuş zaten, lazerle yapılmış sanırım, güzel bir şeymiş :) Sonra bir ara girip detay veririm kızlar.

Hepinizi çok öpüyorum, sevgiler.

emme konusunda beceriksiz olduklarından memeyi kavrayamıyorlar.şöyle normal bebek kıvamına gelsin nasıl kapar yaramaz.:)
mihrimah ilk 3 hafta pek kilo almadı,bir aylık olduğu son hafta almıştı.normal doğum tarihine kavuştuğumuz da normal yeni doğan bebek kilosunu yakalamıştı.sağlık ocağına sırf bunun için gitmiştim.çok minikdi,sarılıkdı çok rahat bir dönem olmadı benim için o süreç.sürekli haftaları saydım.ne kadar kilo alabilir diye hesaplamalar yaptım.vaktinde doğan bebeklere çok imrendim.özellikle sarılık için hastanede kaldığımız gece her doğan bebek bu hissimi kuvvetlendirmişti.ve gelen,gören herkes ne kadar küçük,büyür mü vs. dedikçe alışsam da tekrar başa dönüyordum.

küçükken 3 saatde bir acıkıyordu.şimdi karıştı her şey.uyanıksa hep kucakda olmak istiyor.biraz emip uyuyor.önceden daha uzun emip doyuyordu.sona bir saat olmadan ağlıyor.şimdi aldım iki dakika emdi uyudu kucağımda.birazdan yine ağlayacak.
kilosunu dert etme.nasıl büyüdüğünü sen de anlayamayacaksın.ben de kırkını sabırsızlıkla beklemiştim.

ben 3.hafta ilk kez evi süpürmeye çalışmıştım.belim çok fena ağrımıştı.çamaşır asarken de öyle çok zorlanmıştım.hemen geçecek bir ameliyat değil bizm ki.benim dün yine o göbeğimin çevresindeki kesiğin iç kısmı acıdı.biraz üşüttüm galiba sırtımı.canım sıkıldı,süt iznimde nasıl gelip gideceğim diye.
bir üç ay daha evde olsam ne güzel olacaktı.kışı da atlatırdık.hayırlısı yapacak bir şey yok.

annenden Allah razı olsun.yalnızlık psikolojik olarak çok etkilemişti beni.
çok stresli,yıpratıcı bir hamilelik süreci,sonrasında zor bir ameliyat ve ağrılar,erken doğan minicik bir bebek.......
neyse ya hatırlayınca bile fena oluyor insan.çok şükür geldi geçti.ben hep böyle dua ediyordum.ne kadar sıkıntı yaşasam da gelip geçsin,sonrası iyi olsun diye.

pepukeciğim evinin hanımı olmana az kaldı şekerim.insan şöyle bir silkindiğini,normale döndüğünü hissediyor.az kaldı senin de.
bebek doğduktan sonra zaman çok hızlı geçti benim için.senin için de böyle olacak.hatta bu aylar günle çok kısa nasıl geçtiğini anlayamayacaksın.

mersenne evine döndümü acaba?durumu nasıl kızcağızın kimse de yoktu yanında.
ben de evimin tüm işlerini yapabilmeyi çok özlemiştim.hamileliğin başlarından bu yana muafdık.:)

Canim orasinere bilmiyorum ama bende hep interneti kullaniyorum. Mig..ros cok iyi oluyo ufak tefek seylerde. aspiratorde vardir. hemen geliyo. Cocukla cikmak zor oluyo zaten.cok gecmis olsun hepsine de.
Serum kullaniyorum burnuna, aspiratoru kullandirtmiyo artik. Birturlu acamadim burnu. Aksam banyo yaptirmadan, buyuk kizi yikiyorum, ortam daha cok nemleniyor. O sekil biraz iyi oluyor. Doktor soylemisti. Benimkisinin de alerjik olmasindan tirsiyorum. Kombiyi acmamla basladi. Denk mi geldi bilmiyorum. Kapattim simdilik iyi. Aksam acicam artarsa ne yapicam bilmiyorum. odaya nemlendirici mi koyarim ne yaparim bilmiyorum.

C.tesi 10 cesit alisveris yapmayi unutmayiiiin. Ben hep unuturum. Bu sene unutmiycam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…