- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #4.741
Selam Güzel anneler, bende anne oldum artık, çooooooooooooooooooooooooooooook mutluyum tabbi ki, dün akşam evev döndük ancak vakit bulabildim. 19 kasım pazartesi sabah saat 8:17 de doğdu kızımız. Pazar gecesi saat 20:00 da hastaneye yattık, saat 22:00 da rahim yumuşatıcı fitil yerleştirildi. Gece saat 4 e kadar ufak tefek sancılar varken, saat 4 ten sonra 1 dk. da bir NST şiddeti 120 olan sancılar girdi. Daha sonra 30 saniyeye falan indi aralığı. İnadım inat 4 saat boyunca o 120 lik sancılara katlandım ama en son artık hastaneyi ayağa kaldırıp sezeryan istedim, genel anestezi. Epidural belki yaptırırdım ama kıpırdamadan duramadığım için epidural yapılması imkansızdı. Yazık eşim de mahvoldu, adamı dakkada bir doktoru ara gelsin, dayanamıyorum, anestezi uzmanını ara hemen gelsin, niye bekletiyorlar v.s.4 saat bu kadar yoğun sancıdan sonra sadece 3-4 cm. açılma oldu, tam açılma için en az 6 saat daha geçmesi gerekiyordu ki ona dayanabilen insan evladı olamaz. Benim doğum yapacaklara tavsiyem, hiç açılmanız yoksa ve bebek aşağıya inmediyse rahim yumuşatıcı sakın yaptırmayın. Eşimle diyoruz, ben dayanamadıysam dayanabilecek insan pek azdır :))
Neyse sonuç pek güzel, kızıma sağlıcakla kavuştum, o sancılar umurumda değil. Kızıma bakmaya doyamıyorum teyzeleri, mükemmel bir duygu. Şimdi kocaman bir göbeğim var ve ayaklarım davul gibi. Her gün duş alıp rahatlıyorum, ameliyattan 6 saat sonra yürüme serbest bırakıldı o zamandan beri yürüyorum, eğilmem zor tabii. Sezeryan iğrenç bir şeymiş yaaa, normal doğumda 1 günde bitecekti herşey. Şimdi içime boş balon koymuşlar gibi, hissi çok tuhaf :)
Yarın kontrolümüz var, hastanede 2 günde 200 gr. kilo verdi kızımız, bakalım yarın nasıl çıkacak. Kendi doktorum yarın bandajımı çıkartacak, dikiş yokmuş zaten, lazerle yapılmış sanırım, güzel bir şeymiş :) Sonra bir ara girip detay veririm kızlar.
Hepinizi çok öpüyorum, sevgiler.
Selam Güzel anneler, bende anne oldum artık, çooooooooooooooooooooooooooooook mutluyum tabbi ki, dün akşam evev döndük ancak vakit bulabildim. 19 kasım pazartesi sabah saat 8:17 de doğdu kızımız. Pazar gecesi saat 20:00 da hastaneye yattık, saat 22:00 da rahim yumuşatıcı fitil yerleştirildi. Gece saat 4 e kadar ufak tefek sancılar varken, saat 4 ten sonra 1 dk. da bir NST şiddeti 120 olan sancılar girdi. Daha sonra 30 saniyeye falan indi aralığı. İnadım inat 4 saat boyunca o 120 lik sancılara katlandım ama en son artık hastaneyi ayağa kaldırıp sezeryan istedim, genel anestezi. Epidural belki yaptırırdım ama kıpırdamadan duramadığım için epidural yapılması imkansızdı. Yazık eşim de mahvoldu, adamı dakkada bir doktoru ara gelsin, dayanamıyorum, anestezi uzmanını ara hemen gelsin, niye bekletiyorlar v.s.4 saat bu kadar yoğun sancıdan sonra sadece 3-4 cm. açılma oldu, tam açılma için en az 6 saat daha geçmesi gerekiyordu ki ona dayanabilen insan evladı olamaz. Benim doğum yapacaklara tavsiyem, hiç açılmanız yoksa ve bebek aşağıya inmediyse rahim yumuşatıcı sakın yaptırmayın. Eşimle diyoruz, ben dayanamadıysam dayanabilecek insan pek azdır :))
Neyse sonuç pek güzel, kızıma sağlıcakla kavuştum, o sancılar umurumda değil. Kızıma bakmaya doyamıyorum teyzeleri, mükemmel bir duygu. Şimdi kocaman bir göbeğim var ve ayaklarım davul gibi. Her gün duş alıp rahatlıyorum, ameliyattan 6 saat sonra yürüme serbest bırakıldı o zamandan beri yürüyorum, eğilmem zor tabii. Sezeryan iğrenç bir şeymiş yaaa, normal doğumda 1 günde bitecekti herşey. Şimdi içime boş balon koymuşlar gibi, hissi çok tuhaf :)
Yarın kontrolümüz var, hastanede 2 günde 200 gr. kilo verdi kızımız, bakalım yarın nasıl çıkacak. Kendi doktorum yarın bandajımı çıkartacak, dikiş yokmuş zaten, lazerle yapılmış sanırım, güzel bir şeymiş :) Sonra bir ara girip detay veririm kızlar.
Hepinizi çok öpüyorum, sevgiler.
Canim orasinere bilmiyorum ama bende hep interneti kullaniyorum. Mig..ros cok iyi oluyo ufak tefek seylerde. aspiratorde vardir. hemen geliyo. Cocukla cikmak zor oluyo zaten.cok gecmis olsun hepsine de.
Serum kullaniyorum burnuna, aspiratoru kullandirtmiyo artik. Birturlu acamadim burnu. Aksam banyo yaptirmadan, buyuk kizi yikiyorum, ortam daha cok nemleniyor. O sekil biraz iyi oluyor. Doktor soylemisti. Benimkisinin de alerjik olmasindan tirsiyorum. Kombiyi acmamla basladi. Denk mi geldi bilmiyorum. Kapattim simdilik iyi. Aksam acicam artarsa ne yapicam bilmiyorum. odaya nemlendirici mi koyarim ne yaparim bilmiyorum.
C.tesi 10 cesit alisveris yapmayi unutmayiiiin. Ben hep unuturum. Bu sene unutmiycam.
mersennecim gözün aydın canım benim .. sonunda sende bebişine kavuştun canım .. biraz daha düzelince detaylı doğum macerenı bekliyoruz canım ..
kızlar uzun yazamıcam hatta geçmişi okuyamadım bile çünkü çok kötü bir gün ve gece geçirdim .. eymenim nezle olmuş gece gittiğimiz acil dr anlayamadı .. bugün aylık kontrolüde vardı zaten kalça usg si vs .. dr a gittğimizde dr detaylı muyane etti bi sıkıntısı var belli dedi 16 saat hiç uyumadı ağladı kuzum(( sonra tüm batın usg akciğer filmi bide kan sayımı istedi .. hastanede harap oldum zaten yorgundum üstüne bugün akşam ettik ... sonuşta kanda çıktı bişeyler onun sonucuna göre nezle dedi ...
kusmaları içinde debridat verdi kullan dedi ..
bu arada kılzar kuzucum çok uzamış bir ayda dr öyle dedi 1 ay için bukadar uzamış olması fazla dedi sorun varmı dedim yok dedi ama fazla uzamış dedi .. kilomuzda maşallahı varmış mamayı kestinizmi dedi ohhoo dedim çoktan :)) ozaman ondada sorun yok dedi anne sütüyle alınan kilonun zararı yokmuş eğer mama veriyosan bırak dedi ...öyle bizden şimdilik ... umarım bu gece uyuyabilirim bir araba dayak yemiş gibi heryerim ağrıyor..
dr'a çıkarken geçmiş olsun dedim düşünün yani nekadar vahim bir durumdayım(
sağol canım sizede geçmiş olsun..Cnm cok gecmis olsun. Hastaneye dustun mu perisan oluyosun zaten. Selin de ya nezle ya da alerji. Burnu tikaniyo. Bizim doktor kalca usg istemedi bunda sastim bende. Maasallah ne guzel sutun duzene girdi insallah. Ama gece gunduzun ne zaman duzene girer bu buyk soru isareti. Cins bunlar.
Canım urtiker hep oluyormu sende.. benim fatih 1 yaşındaydı urtiker oldu bide neye karsi olduguda belli degil o kötü...Kizlar selam,
Yarin benim buyuk kuzuyu doktora goturuyorum. 5 yas asisi var bi de detayli kardes sendromunu konuscam. Farkli bisey derse paylasirim zaten de bu konuda sormami istediginiz bisey varsa sorabilirim. Malum belirli yastan sonra cok goturmuyoruz. Benimki alerjik oldugu icin bi de arama ihtiyacim dogdugu icin 4-5 ayda goturuyorum. Kucugumu de tartarim gitmisken. Bu ay 500 tl almis olacak, tarti versin di mi :) ilaci ne kadar kullancaz diye sorcam vs.
ben de cok kabardim pazartesinden beri. Parca parca biyerlerim urtiker oluyo. Ilac da icemiyorum. Su cicegi ve kizamik karisimi seklinde dolaniyorum. Bi de heryanim ben doldu. Cildiyeye gitmem lazim, elimde guc kaybi var ortepediye gitmem lazim. Ama gidemiyorum bi turlu. Cildiye zaten tek odemeyle bana bakmaz. O kadar cok sorunum var ki cildiyeyle ilgili. Nereye gitsem vikvik.ne zaman kendimize bakabilicez. Kuafore bile gidemedim daha
Canim yillardir var bende urtiker. Cok doktora gittim care bulamadim. Capa nin alerji bolumune git dediler de kismet olmadi. Ortaokuldan beri var. ilac alerjsi tetikledi ilk. Donem donem artiyor. Arada geciyor. Ama hep var.Canım urtiker hep oluyormu sende.. benim fatih 1 yaşındaydı urtiker oldu bide neye karsi olduguda belli degil o kötü...
Canım benim oğlanın bir kıskancligi yok gibi duruyor ama bir tuhaflığı var benden uzaklaştı sanki... Benmi abartıyorum diyorum kendimce abartmıyorumda... Geçen gün gel sarıl bana dedim sarıldı ağlamaya basladi niye ağlıyorsun dedim babamı özledim dedi .. eee dedim baban burda niye ozledin dedim oysaki bana düşkundu şimdi babasini seviyormus... Ne oldu iki gündr anlamadim çok üstüne düşüyorum acaba ondanmi oluyor anlayamadım....
Bunu bir sor Canim sorabilirsen... Birde memnun kalirsan nereye kime gittiğini banada yaz bende bir ara gideyim farkında olmadan bodrumunda yaptımda tepkimi koyuyor... Çok içerledim o hareketine oğlumun bağımız çok iyiydi şimdi kendimi boşlukta hissediyorum.. oğlum benden uzaklaşmaya basladi 1 haftadır...
Dr eymen içinde reflusunun olduğunu söyledi... Şurup verdi emzirmeden 1 saat önce icir dedi... Nasil olcak o iş ilacı vermek için uyandırmak durumundayim eee uyanınca emmekte isteyecek.. sen nasıl veriyorsun o surubunu ?
gozun aydin darisi biz bekleyenlerin basina insallah...
Sanirim 36. Haftan doldugunda dogum yaptin zaten o haftada doganlar genelde kuvoze girmiyorlar cunku 36. Haftada gelisimi tamamlanmis oluyormus..
Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin insallah...
merhaba,
bendede plesenta previa totalis var. sezeryandan çok korkuyorum. ne yalan söyliyim masadan kalkamamaktan bile korkuyorum.
Allah hayırlısı ile sağlıcakla doğurmak nasip etsin..
merhaba,
bendede plesenta previa totalis var. sezeryandan çok korkuyorum. ne yalan söyliyim masadan kalkamamaktan bile korkuyorum.
Allah hayırlısı ile sağlıcakla doğurmak nasip etsin..
Asudcum o urtiker çok illet birşey... Fatihe 3 doz kortizon vermislerdi tekrar edebilir demisti dr. Alerji testi yaptirmak sart ozaman demisti .. bide neye karsi oldugu bellow olmaya bilir demisti bugun armuda yarin elmaya dedi bide... Bizim tekrarlamadi ins sende atlatirsin...
canim o yaslarda atlatiliyo da bizde yapisiyo ( 7 yasindan once alerji testi cok net olmuyomus dediler. benim kiz da alerjik.
cok pis kasiniyorum.heralde doktora gidicem nerdeyse boynumda da var.cook kullandim kortizon.
Himm bizde 5 sene olcak nerdeyse tekrar etmedi... Benim oglanda sinek isirigi gibiydi ilk 2 saate sardi kollari bacaklari... Senin birdenmi sariyor yoksa yavasmi... Bebeklerde cok cabuk yayiliyor vucuda.. Dr igneyi yapti 1 saat sonra kayboldu bisey kalmadi...
Bian once yap testi canim tabi bebislerden firsat kalirsa...
Selam kızlar, iyisinizdir inşallah. Kızım iyi ama ben halen kendime gelemedim, 5 günlük iken göbek bağımız düştü :) bugün ya da yarın banyo yaptırmayı planlıyoruz eşimle, hayırlısı, bakalım becerebilecek miyiz. İlk günden itibaren iyi kötü ayağa kalkıp işlerimi halletmeye çalışıyorum ama oturup kalkarken halen ağrılarım oluyor, üstüne hemoroidim coştuneredeyse oturamayacağım, bir tavsiyeniz var mı bu konuda. Geçen gün kızımın kontrolü vardı, kilo almaya başlamış, şimdilik sarılık da yok, doktor herhangi bir sorun görmedi. Kızlar benim kesik bölgem tam bikini bölgesinin üstünde, kılların bulunduğu en üst bölgede. Dikişim yok zaten, estetik dikiş mi olmuş oluyor bilmiyorum. Ben daha sonra o kesi bölgesinin üstündeki kılları alabilecek miyim sizinkiler nerede. Asudcuğum seninki de benzer kesidir herhalde, o kesi yerinde kızarıklık, şişlik, yara oldu mu hiç? Orası ne zaman iyileşecek. bir de kesinin hemen üstünde morluğum var. Cuma günü kendi doktoruma da uğradım kontrole, su geçirmez bandı çıkardı, o an o bölgeyi göremediğim için soramadım doktora, şimdi de merak ettim. Benim kesinin başında ve sonunda 0.5 cm. lik hafif yara gibi birşey var, normal mi acaba? Offfff kesilmek ne zormuş :):) Ne kadar yakındım değil mi. Kızımı en geç 3 saatte bir uyandırıp önce altını temizliyorum, sonra emzir, varsa gaz çıkar, o arada yine mıçıyor altına yine temizle.... Daha bir türlü dinlenemedim, bir de gelen giden oluyor, o yüzden uğrayamadım buraya. Ama hafif bir geçmişe bakayım dedim siz de pek uğramamışınız, neredesiniz bakayım :)
Gecmis olsun canim tekrarlamaz insallah. Bela bu illet.
Benim ilkokulda olmus ilk. Annemle anlatti bugun. 2-3 sene ara vermis sonra sanirsam. Ben ortaokulda hatirliyorum. Yuzum gozum bi kere oyle sismisti ki, dudagim yarilip kanamisti. Hastaneye yatmistim.
Yavastan bikac tane cikiyo. Sonra birden sariyo. Boyun, bacak full doldu,sondu;kollar iyiden costu. Gogus altlarina kadar feci. Kasinti da cok.
Igne ya da ilac hemen sonduruyo kabartiyi. Gecirmiyo bende hemen.
Benim test degil de hemen varsa ilac verecekler. Ama gidemedim tabi. Antihistamik kullanmam lazim. Kortizon iceren. Ama zaten ilac iciriyorum cocuga, bi de bunlar gecmesin diyorum.sabrercem uyuz gibi.
Ben mama iciremiyorum ne yapcam? Kasikla da versem kusuyo mamayi, diliyle de cikariyo. Emdigini de kustugu oluyo. Biberonu da beceremedi. Iki tur biberon denedim.
Bu arada 3 kasimdan beri sadece 500 gr almisiz canim sıkıldı. Ilac daha tam etki etmeden iki haftada kaybimiz vardir belki diye kendimi avutmaya calisiyorum. Artik kesinlikle uyandiririm ilac icin. 1-2 kere sarktirmistim.
Bugun defnemin asisi da karma son dozuymus.
Selam kızlar, iyisinizdir inşallah. Kızım iyi ama ben halen kendime gelemedim, 5 günlük iken göbek bağımız düştü :) bugün ya da yarın banyo yaptırmayı planlıyoruz eşimle, hayırlısı, bakalım becerebilecek miyiz. İlk günden itibaren iyi kötü ayağa kalkıp işlerimi halletmeye çalışıyorum ama oturup kalkarken halen ağrılarım oluyor, üstüne hemoroidim coştuneredeyse oturamayacağım, bir tavsiyeniz var mı bu konuda. Geçen gün kızımın kontrolü vardı, kilo almaya başlamış, şimdilik sarılık da yok, doktor herhangi bir sorun görmedi. Kızlar benim kesik bölgem tam bikini bölgesinin üstünde, kılların bulunduğu en üst bölgede. Dikişim yok zaten, estetik dikiş mi olmuş oluyor bilmiyorum. Ben daha sonra o kesi bölgesinin üstündeki kılları alabilecek miyim sizinkiler nerede. Asudcuğum seninki de benzer kesidir herhalde, o kesi yerinde kızarıklık, şişlik, yara oldu mu hiç? Orası ne zaman iyileşecek. bir de kesinin hemen üstünde morluğum var. Cuma günü kendi doktoruma da uğradım kontrole, su geçirmez bandı çıkardı, o an o bölgeyi göremediğim için soramadım doktora, şimdi de merak ettim. Benim kesinin başında ve sonunda 0.5 cm. lik hafif yara gibi birşey var, normal mi acaba? Offfff kesilmek ne zormuş :):) Ne kadar yakındım değil mi. Kızımı en geç 3 saatte bir uyandırıp önce altını temizliyorum, sonra emzir, varsa gaz çıkar, o arada yine mıçıyor altına yine temizle.... Daha bir türlü dinlenemedim, bir de gelen giden oluyor, o yüzden uğrayamadım buraya. Ama hafif bir geçmişe bakayım dedim siz de pek uğramamışınız, neredesiniz bakayım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?