- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #4.761
Çok geçmiş olsun... Aynı kaygılar hepimizde var malesef.. ben 2. Kez sezeryan oldum ilki zor ikincisi kolay gecti... Bende kalkamamaktan korktum ikiside genel anestezi ile oldu...
Egerki çok korkuyorsaniz spinal veya epidural tercih edin.. dr a bu endişelerinizi iletin...
Ben masada uyutulana kadar hep dua ettim bekleyenletimde ettiler.. burdaki arkadaşlarda hep ettik birbirimize...
Allahın izniyle hic birşey olmaz hiç korkma... Inşallah kolaylıkla kavuşursun yavruna...
37+6 da yaptım ben doğum ama benim plesentam yukarı çıktı sonradan.. burda dağcı ve pepuke nickli arkadaşlarımızın rahimleri alındı malesef.. diğerlerinde rahim alınma olayı olmadı .. rahmi alınan arkadaşlarımızda akreta vardı plesenta damarlanma yapmıştı vs.. o rahim alınma riski malesef var tabikide ama sizin 2. bebeğiniz olacağı için onada fazla takmayın sağlık olsunda onlar aşılır bir şekilde...kaç haftalık doğum yaptınız. benim özel doktorum beni çapa hastanesine sevketti prevız sebebi ile ve doğumu orda yapıcam. çok kanama oluyor mu. rahmin alınma riski de oluyormuş dimi.
benimde ikinci doğumum olacak. ilki de sezeryandı.
bu durumu tecrübe edenlerle konuşmak sanırım beni rahatlatacak.
canım benim nıormal doğum yapmanı okadar çok istemiştimki tamda bu sebeplerden dolayı işteilk sezeryanım benimde çok zordu o yara gibi şeyler normal .. kesi bölgeside orası canım bütün sezeryanlarda ö bölgede.. sanki hiç dokunamayacakmışsın gibi geliyor sana ama zamanla düzelicek canım orası .. zamanla ağdanıda kolay yapacaksın meraketme .. kesi bölgeleri zaten tam kasığın üstünde oluyor benim ikiside aynı yerde:)
bu arada oturmak kalkmak zor yataktan kalkmakta tabi 15 güne kadar baya baya rahatlarsın canım ...
bebeğin şimdilik çok kaka yapar canım buda 1 aya yaklaşırke falan azalıcak canım . 7 veya 8 iken 2veya 3 e düşecek .. mesela bizim hiç temiz bezimiz olmazdı 3 günde bir yapıyor canım kakasını 1 haftaya kadar yapmamasıda normal...
şuan onun en çok uyuduğu zamnları canım 20 gün civarı huysuzlukları başlıcak zırlıcak durucak...
mesela geçen 16 saat uyutamadım dr detaylı kontrol etti yok görünürde bişeyi ... bi ton test vs yaptık akciğer filminden tutta tüm batın usg kan tahlili idrar tahlili hepsini yaptırdık derdini anlamak için( allahtan özel sigortamız vardıda altından kalktım okadar testin filmin vs yoksa battığımın resmidir..
cnmmm nbr napıyosun ay ne kadar temız cocugun var öle bızımkı 4 5 kereden az kaka yapmıyo ınan cış desen o bez hep dolu
3 gunde yapınca raahtsızlık verıyomu
bu arada dr a gıdıcektın kaç gr kaç cm olmuş tosuncuk
canım benim biraz hastayız ondan huysuzuz baya baya... benimde çok yapıyordu canım bez yetişmedi 15 günde 3 paket mega boy bez gitti valla .. şimdi 2 veya 3 günde yapıyor...
canım dr daydık 1.ay aşımız kalça usg miz vardı :) dr amcası şaşırdı kaldı 50 cm doğmuştu çok uzamışkilo desen oda öyle ama kimseye söyleme diyolar nazar değermiş ... inan yazmaya korkuyorum yani ...
siz nasılsınız canım aras nasıl hala öyle uslumu
aaaaa ne fenasın kuzum ya bende hemencık yazarım kg boy paylaşmassam catlarım sonunada maşallahımı eklerım
cnm gecmış olsun nesı var bebışın bızımde burnumuz tıkanıyo 2 gundur okyanus suyu flan ıdare edıyoz
aras maşalla cnm gazı falan yok uslu deval edıyo uyandıgı zman uykuya dalmakta bazen zorlanıyo dalamıyo ama daldıgı zmanda cok uzun saatler uyuyı 2 saatte emzırıyrum bı daha uyumaya devam
canım geçen gördüm yazmıştın şöyle diyim ozamn tek sen anla diye :)) ama totonu kaşı dilini ısır olurmu .. senin kuzudan 2 cm uzun kilosuda 100 gram seninkinden eksik ... sakın kızma bana canım daha karnımdayken yazıyordum kilosu boyu iyidi ileriydi son 2 ay bi geriledi minicik doğdu kuzum ya ondna korkum benim yoksa canım yazsam ne olcak yazmasam ne dimi ama ... dr amcamız önce tarttı kilosuna baya bi söylendi sonra boya bakınca normal ozamn dedi zaten çok fazla boy atmış dedi tatlıya bağladık sonnunu canım .. 1 ay için bazı kriterler varmış boy için .. sonra zaten abinin aşısı vardı aşı kartında onun kontrol boy kilolarıda yazıyor dediki ozaman ırsi çünkü abinide ilk ay kontrolündeki boyu 60.cm kilosuda 6.200 dü gerçi o daha iri doğdu ...
canım ben cuma gitim 23 ekim doğumlu ya 23 kasımda gittim.. canım mamdan sadece kilo alırmış yani şişirir dedi dr mama boy atırmazmış .. zaten kestim dedim bide gün gün verdiğim ölçüleride yazmıştım tarihiyle zaten fazlada vermemişsin dedi ozamn 3 biberon anca veriyordum oda yeni doğan dozundaydı sonra çok çok azaltıp kestim... yani mamayla alakalı olarak kilosuna kızdı dedim ya başta boyuda atmış görünce ırsi dedi zaten bende dr un yalancısıyım mamadan çocuk boy atsa her çocuğa mama verirdik ekstradan dedi :)) özellikle boyu kısa olanlara dedi ... benim 2. ay aşısıyla beraber gidicem birdahakine 23 aralık yani .. sen ne için gidiyorsun perşembe bidaha? 2. ayda değilmi aşı yoksa benmi yanlış anladım..oh maşalla cnm benımya cok uzek gelışmış bebşın senınde
am 1 aylık ölçumlerı dımı cnm
bebışını bol bol oku cnm ne kadar sakınırsan okdar gelır başına
maşalla dıyoum başında bak artık anne sutu alıyomuş sadece okudum cok sevndım cnm ya
benım kızda ılk ay baya sınrı ustunde cımıştı ama o zman hem mama hem meme emıydu onunda etkısı varmış
senın kon trol ne zman cnm ben perşembe gıdıcem nasıpse ılk hafta gıtmıştım en son
canım ben cuma gitim 23 ekim doğumlu ya 23 kasımda gittim.. canım mamdan sadece kilo alırmış yani şişirir dedi dr mama boy atırmazmış .. zaten kestim dedim bide gün gün verdiğim ölçüleride yazmıştım tarihiyle zaten fazlada vermemişsin dedi ozamn 3 biberon anca veriyordum oda yeni doğan dozundaydı sonra çok çok azaltıp kestim... yani mamayla alakalı olarak kilosuna kızdı dedim ya başta boyuda atmış görünce ırsi dedi zaten bende dr un yalancısıyım mamadan çocuk boy atsa her çocuğa mama verirdik ekstradan dedi :)) özellikle boyu kısa olanlara dedi ... benim 2. ay aşısıyla beraber gidicem birdahakine 23 aralık yani .. sen ne için gidiyorsun perşembe bidaha? 2. ayda değilmi aşı yoksa benmi yanlış anladım..
evet tatlım boyu napsan uzatamassın
ben yarenden bahsettım ılk ay 1950 gr almıştı ama cok oburdu abartmıyorum yarım saatte bır sut mama ortaya karılşık anlıcagın
cnm benım kendı kontolum var arasınkı aralık 19 da
cnm yaa sağlık ocagındada kg baktırıyomuşun aras orda 400 gr fazla cıktı hangıne ınancak ınsan ama ben dr unkınden yola cıkcam orda devam etcem kafam karılıyo yoksa
aynen canım ya keşke şu boy yemeyle uzasaydı ben çok boğazlıymışım bebekken 1.60 olmazdım uzardım .. çok tombiş bir bebkliğim var benimde:)) baklaım sadece anne sütüyle kilo ne olcak öbür ay çok merakediyorum 2 haftaya sağlık ocağına götürü ölçtürürüm ben :)) benimde ayın 3 kontrolüm canım içerde bi sorun yoksa dışarda yok ben kontrol ettim :)) zaten ozaman rahim toparlanmışmı ona bakıcaklar...
buda mamayı keseli çok sık emiyor canım ama şükür varki veriyorum emiyor:)) mama olayından illalah ettim zaten..
canım valla ben ordada tartı ölçü aldım ama farklı zamnlarda o yüzden bilmiyorumki.. ben hemen bezini değiştirip tarttırıyorum bezi çişli olunca oda ağır geliyor ya ...tartmadan hemen alıyorum altındakini...en azından garamı artmasın diye...
cnm su 3 4 guum cok yoğundu mevlut mısafır falan sıvı beslenmemı uykumu ıhmal ettım bıde stres ustune ay sutum azaldı ne korktum eskı duzene gırınce toparlandı bıraz daha sukkur
cnm bızım saglık ocagı camdan cama gmmözukuyo degıştırıp gıdıyom ışememış bıle oluyo
hastanede dr umuz cıkarıyo zaten bılemedım işte nıye öle gebeyknde öleydı
Yorgunluk cok etkiliyor canim.. bende haftaya yapicam mevludu bakLim..
Bilemiyorumki canim sonucta elektronik tarti nasil farkederki anlamis degilim...
ayyy ben acaıp stres yaptım keske 1 hafta sonra yapsaymışım zaten mevlude kadar gelende cok oldu
markada farkedıyo cnm ay ben gebeyken evde drda s.o ta 3 ude farklıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?