- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #4.741
Selam Güzel anneler, bende anne oldum artık, çooooooooooooooooooooooooooooook mutluyum tabbi ki, dün akşam evev döndük ancak vakit bulabildim. 19 kasım pazartesi sabah saat 8:17 de doğdu kızımız. Pazar gecesi saat 20:00 da hastaneye yattık, saat 22:00 da rahim yumuşatıcı fitil yerleştirildi. Gece saat 4 e kadar ufak tefek sancılar varken, saat 4 ten sonra 1 dk. da bir NST şiddeti 120 olan sancılar girdi. Daha sonra 30 saniyeye falan indi aralığı. İnadım inat 4 saat boyunca o 120 lik sancılara katlandım ama en son artık hastaneyi ayağa kaldırıp sezeryan istedim, genel anestezi. Epidural belki yaptırırdım ama kıpırdamadan duramadığım için epidural yapılması imkansızdı. Yazık eşim de mahvoldu, adamı dakkada bir doktoru ara gelsin, dayanamıyorum, anestezi uzmanını ara hemen gelsin, niye bekletiyorlar v.s.4 saat bu kadar yoğun sancıdan sonra sadece 3-4 cm. açılma oldu, tam açılma için en az 6 saat daha geçmesi gerekiyordu ki ona dayanabilen insan evladı olamaz. Benim doğum yapacaklara tavsiyem, hiç açılmanız yoksa ve bebek aşağıya inmediyse rahim yumuşatıcı sakın yaptırmayın. Eşimle diyoruz, ben dayanamadıysam dayanabilecek insan pek azdır :))
Neyse sonuç pek güzel, kızıma sağlıcakla kavuştum, o sancılar umurumda değil. Kızıma bakmaya doyamıyorum teyzeleri, mükemmel bir duygu. Şimdi kocaman bir göbeğim var ve ayaklarım davul gibi. Her gün duş alıp rahatlıyorum, ameliyattan 6 saat sonra yürüme serbest bırakıldı o zamandan beri yürüyorum, eğilmem zor tabii. Sezeryan iğrenç bir şeymiş yaaa, normal doğumda 1 günde bitecekti herşey. Şimdi içime boş balon koymuşlar gibi, hissi çok tuhaf :)
Yarın kontrolümüz var, hastanede 2 günde 200 gr. kilo verdi kızımız, bakalım yarın nasıl çıkacak. Kendi doktorum yarın bandajımı çıkartacak, dikiş yokmuş zaten, lazerle yapılmış sanırım, güzel bir şeymiş :) Sonra bir ara girip detay veririm kızlar.
Hepinizi çok öpüyorum, sevgiler.
Ah canim hosgeldin. Ne mutlu sanada. Kavustun sag salim cok sukur. Sislikler iner de benim gibi olursa gobek zor iner. Gerci benim ilkte hic kalmamisti sen de halledersin. Bunlari takma simdi. Yorma kendini, sakin zorlama.
Benimki daha cok vermisti. 200 bisey degil takma yani.