Plasenta previa

hepinizden allah razı olsun inşallah bebeğim 38+3 e kadar beklerde sorunsuz bir ameliyatla kavuşuruz sizcede yatınca yukarı çıkarmı bana bu haftadan sonra çıkmasını beklemiyorum dedi hep yatayım 15 gün inşallah allahda yardım eder ve çıkar

Ben de aranıza kk ne yeni katıldım sayılır. Doktorum da bana plasenta previa dedi fakat çok fazla kapatmiyor ki zaten benim de hiç bir şikayetim olmadı 30. Haftamdayım ne kanama ne başka bir şey doktor yukarı çıkar diyor her gittiğimde soruyorum hala devam diyor çok üzülüyorum sezaryen istemiyorum bu haftalardan sonra çıkar mı sizce sizin doktorlariniz ne zamana kadar çıkma ihtimali var dediler?

Senden de Allah razı olsun canım.ičini ferah tut marjinal previa kötünün iyisi.Allahın izniyle bişey olmadan zamanında dogurabilirsin.yat dinlen ama yatmanla plasentanın yukarı çıkması bağlantılı değil o tamemen kadere bağlı.

Gecmiş olsun canım arAmıza hoşgeldin.çok fazla kapatmıyorsa korkmana gerek yok derim ben.ama şu saatten sonra yukarı cıkması zor olabilir.bence sezaryen için üzüleceğine hangi yolla olursa olsun yeterki bebğine sağlıkla kavuşmak için dua et ve dikkati elden bırakma.normal dogum için de inat etme.

Sagol arkadasım inşallah yaşamam daha pek belli değil teşhis için erken haftalardayım.previalı olup ta sorunsuz doğum yapan çok insan var zaten.çünkü previanın dereceleri var.totalis en beteri.arkadaşın icin cok sevindim bana umut oldu insallah benim plasentamda da sorun çıkmaz.biraz aşağıdaymış dedi doktor ama bilmiyorum hayırlısı.tamemen kapatmasında az kapatmasına bile razıyım.bazı doktorlar beni de korkuttu.ameliyatima giren bi oküz ben daha yataktayken kulağıma eğilip bi daha hamile kalma haa az daha ölüyordun dedi.gerisini sen düşün.salak ona kalmıs sanki.

Merhaba canım.belki hatırlarsın ben 27. Haftamin sonunda dogurdum.ama 25 haftalık dogup ta sağlığına kavuşan bir sürü prematüre bebek biliyorum.o yüzden doktorların 25. Haftadan önce ciger geliştirici yapmama mantigını anlayamadım.bebeklerin yaşama şansına karar vermek onlara mı kalmış? 35. Haftalık dogup ta yaşayamayan prematüreler var.dediin gibi bu olayda tamamen doktor önemli.sen florencede yattın dimi?dediklerinin hepsine katılıyorum.henüz ben erken haftalardayım doktorlar bişey soylemiyorlar ama galiba plasentam biraz aşağıdaymış.valla biraza bile razıyım yeterki total lafını duymayayım.gene hamileligimde total oldugu icin şimdi yine total olması yüksek ihtimal gibi geliyor ama düşünmemeye çalısıyorum.negatif düşünürsem daha kötü olucam cünkü.

bana ucu aşağıda marjinal diyor alttan bakıyor özel hastane canım annemde bizde hem okuyoruz hem ağlıyoruz acaba yatarsam gerçekten çıkarmı ki?:26::26::26:

Canım yukarı çıkmasının senin yatmanla alakası yok.Rahim büyüdükçe o yukarı doğru çekiliyo.Yatmandaki sebep baskıyı azaltıp dolayısıyla kanama riskini azaltmak.Sen mümkün olduğunca yat.

çok teşekkürler vverdiğin bilgiler için annemler gelmişti onlarada okudum hem ağladık hem okudum çarşaflı yastıklı yatak yapıp gittiler yatıcam artık inşallah bu haftadan sonra çıkmaz dedi doktorum aşağı inmemesi için dua edelim dedi sence çıkarmı tam 21 haftalık bugün

canım kendini bu kadar üzme moral çok önemli en kötüsü hiç çıkmasa bile bir sorun olacak anlamına gelmiyor özellikle ağır kaldırmamaya özen göster yatmanın yukarı çıkmasıyla bir alakası yok ama en azından bebek büyüyene kadar oluşabilecek bir baskıyı önlemek amacıyla yatman daha iyi olacaktır 21 haftadasın daha çıkma ihtimali var sen beslenmene dikakt et ben 23 haftalıkken gitmiştim 656 gr dı çok aşağıdaydı 2 hafta sonra gittiğimde 762 gr ile bile yukarı çıkmış yani 100 gr büyümesi bile önemli seni yanıltmak istemem evet yukarı çıktı ama lekelenmelerim devam ediyor sol yana yatmanın bebeği daha çabuk büyüttüğünü duymuştum genellikle sol yanına yat haftada 3 kere balık yağını al fındık ceviz badem yemeyi ihmal etme tabiki dualarınıda Allahın izniyle çıkacaktır çıkmasa bile kötü bişey olacak anlamına gelmez içini rahat tut bu arada doktor bir arkadaşım soğuk deniz balıklarından elde edilmiş balık yağı kullanmamı önerdi sıcak denizlerdeki balıklarda civa olabileceği için bebeğe zarar verebilirmiş ben sevens seas pulse kullanıyorum

benim doktorum rahim büyüdükçe bebek yukarı çeker şuanda küçük olduğu için bebğinde gücü yok eşini çekemiyordemişti doktor çok önemli canım senin doktorun biraz farklıymış ben birebir çok yakınımda kanamalı bir plasenta previalı olup 2. hamileliğini normal geçiren arkadaşımı gördüğüm için açıkçası 2. hamilelğimden hiç korkum yok yine böyle olurmu diye hem bu bir çeşit hastalık değil sadece bebek olduğunda eşi rasgele bir yere yerleşiyor bizim şansızlığımız aşağıya yerleşmiş olması 2.de aynısı olacak diye birşey yok ha evet olursada Allahtan kader ama daha tecrübeli oluruz

arkadaşlar bu arada size birşey sormak istiyorum bu günlerde çok fazla renksiz ve sarı renkli akıntım geliyor üşüttümmü acaba diye düşünüyorum sizlerde oluyormu

doktorum çok iyi bir insan ama artık arayıp bişey sormaya çekiniyorum sağlık ocağına gidersem test yapılırmı bir bilginiz varmı

Ya sağlık ocağını bilmiyorum ama idrar yollarında enfeksiyon varsa risk yaratabilir...korkutmak istemiyorum yanlış anlama sakın...belki sağlık ocağı idrar tahlili yapar enfeksiyon varmı yokmu çıkar ama tam bilemiyorum..

ben test yaptırmıştım temiz çıkmıştı ama yinede doktor ilaç vermişti onuda kullanmıştım en iyisi ben şimdi sağlık ocağına gideyim sonuç alamzsam doktorumu ararım cevabın için teşekkür ederim

rica ederim sağlıcakla kavuş bebeğine inşallah

im 75 oldum doktor iyi dedi ilk başlarda çerez çok yemiştim artık yemiyordum ama tekrar başlayayım bugün çok teşekkürler
bende efap balık yağı kullanıyorum demek bebek büyüdükçe yukarı çekermiş benimki 21.hafta 348 grm dedi az dedim normal dedi bu haftadan sonra hızla büyüyecek dedi sizlerle konuştuktan sonra artık bugün itibariyle yatak döşek yatmaya başladım 4 kg aldım ben 71 d
arkadaşlar bu arada size birşey sormak istiyorum bu günlerde çok fazla renksiz ve sarı renkli akıntım geliyor üşüttümmü acaba diye düşünüyorum sizlerde oluyormu
bendede oldu 1 haftadır özelde tahlil yapıldı penisilinle geçeceğini bile söyledi doktor çünkü sağlık ocağında 3 kere yapıldı yok çıktı çamaşırım hep sapsarı oldu ve sankş kaşınmayada başlamıştı hem mantar fitil hemde penos verdi ihmal etme çok önemli mutlaka geçmesi gerek dedi doktor tuvaletimi tam yapamıyordum sanki sık sık ve ağrı oluyordu

daha çok küçükmüş bence bu kadar telaşlanma sadec dikkat et 348 gr ile çekmesi zor olur zaten bu haftadan sonra kilo alışı arttıkça farkedecekdir inşalalh bende sağlık ocağına gittim hamilelikte normal olduğunu söylediler banada bende kaşıntı hiç yok sadece çamaşırım sürekli kirleniyor efapı bilmiyorum ama okayanus sularındaki denizlerden elde edilmişse pek farkları yoktur çerezi bence hamielliğin sonuna kadar ihmal etmemelisin bazen banada çok zor geliyor ama 3- 5 tanede olsa yemeye çalışıyorum bide yumurta yemenin kilo alımı için iyi olduğunu duymuştum ama ben pek uygulayamıyorum sütü yumurtayı yoğurdu

merhaba arkadaşlar,ben h.sonu giremedim.epey muhabbet olmuş.
azracığım senin ki kötüsü bile değil.neden kendini yıpratıyorsun?her şey Allah'ın elinde,belki de bizim sabrımızı deniyor tatlım.ilk bebeğin hassas ve acemi hissediyorsun.çok doğal tabi ki.ben de geçen hafta en kötü hikayeleri nettten okuyarak müthiş bir negatif piskolojiye girdim.çocuklarımı düşündüm.bana bir şey olursa ne yaparlar vs.ağladım.
sonra vitamin için sağlık ocağına gittim.hemşire arkadaşlımla konuştuk biraz.hamileleri sürekli takip ediyorlar biliyorsun.son haftasına kadar hamileliği devam edenler de çokmuş.
hayırlısı artık canım.
azra bikimizde aynı haftadayız.bebeğinin hareketleri nasıl,yukarı midene doğru çıkıyor mu,yoksa hep aşağılarda mı?
pepukeye de aynı sorum,daha önceki hamileliğinde bebeğinin yeri nasılsı 21. haftada vs. canım?

Hatırlıyorum canım seni tabi ki.İnşallah yukarı çıkar seninki de.Ciğer geliştirici konusunda sorduğum doktor öyle bir cevap vermişti.Ben de sana katılıyorum.Sonuçta sen iğneyi yap yaşar veya yaşamaz orası doğunca anlaşılır.Ben florence da yattım evet ve imkanı olan herkese tavsiye ederim.Benim evim yakın olduğu için her türlü sorunda oraya giderim.Her hizmetlerinden çok memnunum.Ben biraz yemek seçerim hastanede yattığım sürece de arada dışarıdan getirtsem de hastane yemeği yedim tabi.Onu yemem bunu yemem sürekli geri gönderirdim ya da yarım bırakırdım.En sonunda diyetisyen geldi neden yemiyosunuz diye :))) O kadar ilgililer yani.
Total gerçekten çok zormuş.Diğerinde de risk var tabi ama total kadar değil.Biraz aşağıdaysa belki yukarı çıkma ihtimali daha fazladır.İnşallah bu sefer sorunsuz kavuşacaksın bebeğine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…