- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
canım çok geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamazsın benim anlamadığım neden böyle bir hasta gördüklerinde direk ciğer geliştirici iğneye başlamıyorlar mesela benim doktorumda yapmadı ama ben korkuyorum erken doğum olursa diye ama yinede dikkat ettiğimizde bu kadar umutsuz bir durumda değiliz doktorlar en kötüsünü söylüyorki bişey olursa kendilerinden kaynaklanmadığını belirtmek için çünkü 3 tane kanamalı plasenta previalı arkadaşım vardı 3 üde zamanında doğumlarını yaptılar hem bir arkadaşım şu anda 29 haftalık 2. hamileliğini yaşıyor ilk hamileliğinde plasenta previa olduğu halde şuanda plasentasında bir problem yok daha şimdiden bir dahaki hamileliğinde total olursun ne demek hem azra arkadaşımızda üzülmesin sadece ayaklarını kaldırarak uzansın hep çünkü bu haftadan sonra çıkmaz diye birşey yok ben 23. haftamda gittim çok aşağıdaydın 25. haftamda daha yukarı çıkmıştı 2 hafta hep yattım eğer imkanın varsa sürekli uzan ve duanı et göreceksin bak Allahın izniyle yukarı çıkacaktır
hepinizden allah razı olsun inşallah bebeğim 38+3 e kadar beklerde sorunsuz bir ameliyatla kavuşuruz sizcede yatınca yukarı çıkarmı bana bu haftadan sonra çıkmasını beklemiyorum dedi hep yatayım 15 gün inşallah allahda yardım eder ve çıkarHepinizin yazdıklarını okudum.Beni de okuyanlar bilir.Plasenta previa totalis ile ben de erken doğum yaptım 33+4'te.Çok şükür ki oğlumu sağlıkla kucağıma aldım küvöze bile girmedi.Doktor çok ama çok önemli.Tabii ki önce Allah sonra da doktorum ona çok şey borçluyum.Onun sayesinde oğluma sağlıkla kavuştum.Hastanede yatırmasaydı,vaktinde ciğer geliştiricileri olmasaydım sonuç kötü olabilirdi.Ciğer geliştiriciyi 25.haftadan önce (ya da 27.hafta) yapmayı tercih etmiyolar çünkü o haftalarda doğarsa yaşama şansı yok denecek kadar az.Bazı doktorlar da 1 kere yapmanın yeterli olacağını düşünüyolar bazıları da iğnenin tekrar edilmesi görüşünde.Maalesef tıpta da tek bir doğru yok.Bazı konularda 2 farklı görüş olabiliyo.Hastaneye yatış konusuna gelince.Ben özel hastanede yattım ve doğumumu yaptım.Özel sağlık sigortam vardı ve doktorum da bunun rahatlığıyla yatırdı.Eğer sigortam olmasaydı geceliği yanlış hatırlamıyosam 400 tl gibi bir rakam altından kalkmak çok zor.Çünkü hastanede yaptıkları hiçbişey yok bizler için.Benim kasılmalarım başladığı için serum ve nst sık oldu sonradan.Yoksa sadece yataktan kalkmamanı garantilemiş oluyolar.Yemeğim,tuvaletim,banyom...vs herşeyim yatakta yapıldı.Evde bunlar çok zor tabi.
İnşallah hepiniz zamanında ve sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize.Çok zor ve sabırlı olmak gereken bir süreç.Sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım.Hatta özelden yazarsanız daha çabuk görür ve cevap veririm.
Bir de tavsiyem bol bol su için.Su kasılmaları önlemek için çok önemli.Ve ayaklarınızın altına bikaç yastık koyup öyle yatın.
hepinizden allah razı olsun inşallah bebeğim 38+3 e kadar beklerde sorunsuz bir ameliyatla kavuşuruz sizcede yatınca yukarı çıkarmı bana bu haftadan sonra çıkmasını beklemiyorum dedi hep yatayım 15 gün inşallah allahda yardım eder ve çıkar
Ben de aranıza kk ne yeni katıldım sayılır. Doktorum da bana plasenta previa dedi fakat çok fazla kapatmiyor ki zaten benim de hiç bir şikayetim olmadı 30. Haftamdayım ne kanama ne başka bir şey doktor yukarı çıkar diyor her gittiğimde soruyorum hala devam diyorçok üzülüyorum sezaryen istemiyorum bu haftalardan sonra çıkar mı sizce sizin doktorlariniz ne zamana kadar çıkma ihtimali var dediler?
canım çok geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamazsın benim anlamadığım neden böyle bir hasta gördüklerinde direk ciğer geliştirici iğneye başlamıyorlar mesela benim doktorumda yapmadı ama ben korkuyorum erken doğum olursa diye ama yinede dikkat ettiğimizde bu kadar umutsuz bir durumda değiliz doktorlar en kötüsünü söylüyorki bişey olursa kendilerinden kaynaklanmadığını belirtmek için çünkü 3 tane kanamalı plasenta previalı arkadaşım vardı 3 üde zamanında doğumlarını yaptılar hem bir arkadaşım şu anda 29 haftalık 2. hamileliğini yaşıyor ilk hamileliğinde plasenta previa olduğu halde şuanda plasentasında bir problem yok daha şimdiden bir dahaki hamileliğinde total olursun ne demek hem azra arkadaşımızda üzülmesin sadece ayaklarını kaldırarak uzansın hep çünkü bu haftadan sonra çıkmaz diye birşey yok ben 23. haftamda gittim çok aşağıdaydın 25. haftamda daha yukarı çıkmıştı 2 hafta hep yattım eğer imkanın varsa sürekli uzan ve duanı et göreceksin bak Allahın izniyle yukarı çıkacaktır
Hepinizin yazdıklarını okudum.Beni de okuyanlar bilir.Plasenta previa totalis ile ben de erken doğum yaptım 33+4'te.Çok şükür ki oğlumu sağlıkla kucağıma aldım küvöze bile girmedi.Doktor çok ama çok önemli.Tabii ki önce Allah sonra da doktorum ona çok şey borçluyum.Onun sayesinde oğluma sağlıkla kavuştum.Hastanede yatırmasaydı,vaktinde ciğer geliştiricileri olmasaydım sonuç kötü olabilirdi.Ciğer geliştiriciyi 25.haftadan önce (ya da 27.hafta) yapmayı tercih etmiyolar çünkü o haftalarda doğarsa yaşama şansı yok denecek kadar az.Bazı doktorlar da 1 kere yapmanın yeterli olacağını düşünüyolar bazıları da iğnenin tekrar edilmesi görüşünde.Maalesef tıpta da tek bir doğru yok.Bazı konularda 2 farklı görüş olabiliyo.Hastaneye yatış konusuna gelince.Ben özel hastanede yattım ve doğumumu yaptım.Özel sağlık sigortam vardı ve doktorum da bunun rahatlığıyla yatırdı.Eğer sigortam olmasaydı geceliği yanlış hatırlamıyosam 400 tl gibi bir rakam altından kalkmak çok zor.Çünkü hastanede yaptıkları hiçbişey yok bizler için.Benim kasılmalarım başladığı için serum ve nst sık oldu sonradan.Yoksa sadece yataktan kalkmamanı garantilemiş oluyolar.Yemeğim,tuvaletim,banyom...vs herşeyim yatakta yapıldı.Evde bunlar çok zor tabi.
İnşallah hepiniz zamanında ve sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize.Çok zor ve sabırlı olmak gereken bir süreç.Sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım.Hatta özelden yazarsanız daha çabuk görür ve cevap veririm.
Bir de tavsiyem bol bol su için.Su kasılmaları önlemek için çok önemli.Ve ayaklarınızın altına bikaç yastık koyup öyle yatın.
bana ucu aşağıda marjinal diyor alttan bakıyor özel hastane canım annemde bizdehem okuyoruz hem ağlıyoruz acaba yatarsam gerçekten çıkarmı ki?:26::26::26:
Canım yukarı çıkmasının senin yatmanla alakası yok.Rahim büyüdükçe o yukarı doğru çekiliyo.Yatmandaki sebep baskıyı azaltıp dolayısıyla kanama riskini azaltmak.Sen mümkün olduğunca yat.
çok teşekkürler vverdiğin bilgiler için annemler gelmişti onlarada okudum hem ağladık hem okudum çarşaflı yastıklı yatak yapıp gittiler yatıcam artık inşallah bu haftadan sonra çıkmaz dedi doktorum aşağı inmemesi için dua edelim dedi sence çıkarmı tam 21 haftalık bugün
Sagol arkadasım inşallah yaşamam daha pek belli değil teşhis için erken haftalardayım.previalı olup ta sorunsuz doğum yapan çok insan var zaten.çünkü previanın dereceleri var.totalis en beteri.arkadaşın icin cok sevindim bana umut oldu insallah benim plasentamda da sorun çıkmaz.biraz aşağıdaymış dedi doktor ama bilmiyorum hayırlısı.tamemen kapatmasında az kapatmasına bile razıyım.bazı doktorlar beni de korkuttu.ameliyatima giren bi oküz ben daha yataktayken kulağıma eğilip bi daha hamile kalma haa az daha ölüyordun dedi.gerisini sen düşün.salak ona kalmıs sanki.
arkadaşlar bu arada size birşey sormak istiyorum bu günlerde çok fazla renksiz ve sarı renkli akıntım geliyor üşüttümmü acaba diye düşünüyorum sizlerde oluyormu
Akıntı için doktoruna danış mutlaka ihmal etme
doktorum çok iyi bir insan ama artık arayıp bişey sormaya çekiniyorum sağlık ocağına gidersem test yapılırmı bir bilginiz varmı
Ya sağlık ocağını bilmiyorum ama idrar yollarında enfeksiyon varsa risk yaratabilir...korkutmak istemiyorum yanlış anlama sakın...belki sağlık ocağı idrar tahlili yapar enfeksiyon varmı yokmu çıkar ama tam bilemiyorum..
ben test yaptırmıştım temiz çıkmıştı ama yinede doktor ilaç vermişti onuda kullanmıştım en iyisi ben şimdi sağlık ocağına gideyim sonuç alamzsam doktorumu ararım cevabın için teşekkür ederim
im 75 oldum doktor iyi dedi ilk başlarda çerez çok yemiştim artık yemiyordum ama tekrar başlayayım bugün çok teşekkürlercanım kendini bu kadar üzme moral çok önemli en kötüsü hiç çıkmasa bile bir sorun olacak anlamına gelmiyor özellikle ağır kaldırmamaya özen göster yatmanın yukarı çıkmasıyla bir alakası yok ama en azından bebek büyüyene kadar oluşabilecek bir baskıyı önlemek amacıyla yatman daha iyi olacaktır 21 haftadasın daha çıkma ihtimali var sen beslenmene dikakt et ben 23 haftalıkken gitmiştim 656 gr dı çok aşağıdaydı 2 hafta sonra gittiğimde 762 gr ile bile yukarı çıkmış yani 100 gr büyümesi bile önemli seni yanıltmak istemem evet yukarı çıktı ama lekelenmelerim devam ediyor sol yana yatmanın bebeği daha çabuk büyüttüğünü duymuştum genellikle sol yanına yat haftada 3 kere balık yağını al fındık ceviz badem yemeyi ihmal etme tabiki dualarınıda Allahın izniyle çıkacaktır çıkmasa bile kötü bişey olacak anlamına gelmez içini rahat tut bu arada doktor bir arkadaşım soğuk deniz balıklarından elde edilmiş balık yağı kullanmamı önerdi sıcak denizlerdeki balıklarda civa olabileceği için bebeğe zarar verebilirmiş ben sevens seas pulse kullanıyorum
bendede oldu 1 haftadır özelde tahlil yapıldı penisilinle geçeceğini bile söyledi doktor çünkü sağlık ocağında 3 kere yapıldı yok çıktı çamaşırım hep sapsarı oldu ve sankş kaşınmayada başlamıştı hem mantar fitil hemde penos verdi ihmal etme çok önemli mutlaka geçmesi gerek dedi doktor tuvaletimi tam yapamıyordum sanki sık sık ve ağrı oluyorduarkadaşlar bu arada size birşey sormak istiyorum bu günlerde çok fazla renksiz ve sarı renkli akıntım geliyor üşüttümmü acaba diye düşünüyorum sizlerde oluyormu
im 75 oldum doktor iyi dedi ilk başlarda çerez çok yemiştim artık yemiyordum ama tekrar başlayayım bugün çok teşekkürler
bende efap balık yağı kullanıyorum demek bebek büyüdükçe yukarı çekermiş benimki 21.hafta 348 grm dedi az dedim normal dedi bu haftadan sonra hızla büyüyecek dedi sizlerle konuştuktan sonra artık bugün itibariyle yatak döşek yatmaya başladım 4 kg aldım ben 71 d
bendede oldu 1 haftadır özelde tahlil yapıldı penisilinle geçeceğini bile söyledi doktor çünkü sağlık ocağında 3 kere yapıldı yok çıktı çamaşırım hep sapsarı oldu ve sankş kaşınmayada başlamıştı hem mantar fitil hemde penos verdi ihmal etme çok önemli mutlaka geçmesi gerek dedi doktor tuvaletimi tam yapamıyordum sanki sık sık ve ağrı oluyordu
Merhaba canım.belki hatırlarsın ben 27. Haftamin sonunda dogurdum.ama 25 haftalık dogup ta sağlığına kavuşan bir sürü prematüre bebek biliyorum.o yüzden doktorların 25. Haftadan önce ciger geliştirici yapmama mantigını anlayamadım.bebeklerin yaşama şansına karar vermek onlara mı kalmış? 35. Haftalık dogup ta yaşayamayan prematüreler var.dediin gibi bu olayda tamamen doktor önemli.sen florencede yattın dimi?dediklerinin hepsine katılıyorum.henüz ben erken haftalardayım doktorlar bişey soylemiyorlar ama galiba plasentam biraz aşağıdaymış.valla biraza bile razıyım yeterki total lafını duymayayım.gene hamileligimde total oldugu icin şimdi yine total olması yüksek ihtimal gibi geliyor ama düşünmemeye çalısıyorum.negatif düşünürsem daha kötü olucam cünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?