Plasenta previa

hatırladım canım.çok normal korkman.ben anadolu yakasındayım maalesef.aklı başında bir dr.um yok hala.
benim baştan sezeryan dikişinin ordaydı bebek.kürtaj ya da sezeryan,rahim ameliyatları neticesi rahim yüzeyi bozuluyormuş ve bu yüzden plesenta previa oluyormuş.benim ilk sezeryan berbattı.özelde nöbetçi dr. yaptı gece olduğu için.sonrasında iyileşmem çok uzun sürmüştü.ikincisi çok düzgün ve rahattı sonrası.ama insanın hiç aklına gelmiyor böyle bir şey yaşayacağı.iş,güç yapmıyorum ama çalışıyorum.işim oturarak ama merdiven inip çıkıyorum gelip giderken.
ben de bu durumu öğreninceye kadar hiç plesantanın varlığını bile düşünmemiştim.aşkın nur yengi de aynı şekilde hamilelik geçirmişti.tvde görünce bile kötü oluyorum.:(
genelde son aylar hep yatıyorlar doğuma kadar.senin geçen yıl ki sezeyanda plesantayı rahimden nasıl çıkardılar.çok kanaman oldumu canım?muhtemel benim ki de sezeryan kesiğine yapışmıştır.
insan bebeğinin büyüdüğüne sevinemiyor korkudan.hala hamilelik heyecanı yok.ne kadar düşünmesem de bilinç altım negatif hislerle kaplı.açıkcası kendi sağlığımdan endişeliyim daha çok .
senin başka çocuğun var mı canım?
Merhaba canım,aynı şeyleri yaşadıgımız için dertleşmek bana iyi geliyor yaa.öncelikle nolursun kendine iyi bir dr bul lütfen.karşıda ol olsun orda bulamadıysan doktoruma gel rıza madazlı.öncelikle bilinçli bir dr çok önemli.aynen var ya ben de hamile olduğuma sevinemiyorum kimse beni anlamıyor.hamileliğimin tadını çıkaramıyorum.kızım ya da eşim karnımı sevip bebek hakkında güzel şeyler söylemek istediklerinde hüzünleniyorum.gözüm hep yaşlı.bebek gördüğümde Allahım bana da nasip et kucağıma sağlıkla alabileyim diyorum.yüzüm hiç gülmüyor.endişelenmemeye çalışıyorum düşünmemeye çalışıyorum ama her zaman başaramıyorum.bebeğime alışmamaya çalışıyorum.daha doğacağı belli değil diyorum kendi kendime.olumsuz düşünce olumsuzlukları getirir biliyorum ama gel de bana anlat.benim plasentayı çok zor çıkarmışlar.parça parça çıkarmışlar.çok kanamam olmuş.eşime rahmimi almak için imza attırmışlar.o esnada kanama azalınca rahmi dikebilmişler.artık yama falan yapmışlar galba.sora yoğun bakıma aldılar kanamamı kontrol ettiler.yeniden kanama olursa ameliyata alıp rahmimi alacaklardı.allahtan kanama olmadı.benim 11 yaşında bi kızım var canım.Allahıma şükür.o olmasaydı zor toparlanırdım herhalde.ilk hamileliklerinde de previa yaşayan var biliyomusun?illaki önceden rahminde bi ameliyat izi olması gerekmiyo yani.tamamaen kısmet.ama bizim gibilerde olasılık çoğalıyor.ben de aşkın nur yengiyi sonradan duydum.evinde resmen hastane oratmı yaratmış galiba.milim hareket etmiyormuş her gün ultrasona giriyomuş.bebegin yaşayacağı varsa yaşıyor.hep dua ediyorum Allahım yavrum sağlıklı ve hayırlıysa ne olur zamanında doğsun bu sefer yüzüm gülsün ama sağlıksız ve hayırsızsa karnımda daha fazla büyümesin kıpırdadığını hissetmeden onu benden al.yine aynı acıları bana yaşatma rabbim diyorum.çünkü bebek ne kadar büyükse eziyet maddi manevi o kadar büyük oluyor.

merhabalar

bir plesanta previalı olarak yazdıklarınızı okuyunca yaşadıklarımı sanki halen yaşıyormuş gibi hatırlayıp mateme daldım.

öncelikle LÜTFEN kendinize çok dikkat edin hatta ben size derim ki yürümeyin bile sonuçları o kadar ağırki !....

kısaca yaşadıklarımdan bahsedeyim size:
geçen yıl temmuz ayında hamile kalmıştım. o kadar mutluydum ki yaşayacaklarımdan habersiz! çok güzel bi hamilelik süreci geçiriyordum. daha 5 haftalıkken yeni öğrenmişken anneme gittim şehir dışına. bütün akrabalarım benim hamile olduğumu dış görünüşümden anlayabiliyorlardı ki kilo da almamıştım. bu ise benim çok hoşuma gidiyordu, bilmezdim ki yaşayacaklarımın habercisi olduğunu.
ve ben hep kova burcu bir bebeğim olmasını istiyordum. bebeğimin muhtemel doğum tarihi 3 mayıs idi. yani boğa burcuna denk giliyordu. bebeğim erken doğacak ben hissediyorum diyordum ama 3 ay da erken doğmazki nasıl kova burcu olabilir derdim.
2 aydan itibaren sürekli sancı ve kasılmalarım oluyordu. günümü hiç rahat geçiremiyordum yanlız ilk hamileliğim olduğu için de bilinçsizdim. içinde bulunduğum durumun normal şartlar olduğunu kanıksamıştım. öğretmenim ben. sürekli ayakta durmam ve konuşmam gereken bi mesleğim var ve sınıflarım 65 70 kişi idi. olabildiğince çok yoruluyordum. doktoruma bu durumun normal olup olmadığını sorduğumda herşeyin yolunda gittiğini söylüyordu. nefes almakta güçlük yaşıyordum kasılmalar şiddetlenmiş ve sıklaşmıştı.
artık 25. haftanın sonlarına gelmiştim bi cumartesi günü idi kasılmalarım daha da arttı. yine normal olduğnu düşünüyordum çünkü bebeğim giderek büyüyodu. pazar günü ise içimde bir kuşku türemeye başladı çünkü kasılmaların aralıkları sabitlendi belirli aralıklarla sürekli tekrarlıyordu. yine fark edemedim. eşime söylediğimde ise o da bunun normal olduğunu düşündü ve hafta sonu olduğu için çok da gerekli değilse hafta içini beklememiz gerektiğini söyeledi. salı nede olsa kontrolümüz vardı. ama benim bebeğim ertesi gece hayata gözlerini açmıştı.
pazartesi sabahı okula gitmek için hazırlanıyordum ilk 2 saat dersim yoktu. eşimi işe uğurladım ben de kapıdan çıkmak üzereydim ki içimdeki ses okula gitmemem gerektiğini doktora gitmem gerektiğini söyledi. eşimi geri çaırdım ve doktorumdan acil randevu aldım sözde acil randevu 11 30 da oradaydık fakat beni muayene etmesi 15 i buldu. sekreter kızın hatası. araya da 2 doğum girince bu saate kalmıştık nts cihazına girdim hiç sancım yoktu cihaza göre ki ben sürekli sancı çekiyordum. ama hala rahattım.
doktorum muayene ederken ultrasonda gördüklerinden dolayı yüz ifadesi değişti şok olmuştu. muayenede 4 5 cm açılma olduğunu ölçtü ve bizi büyük bi hastaneye gönderdi bebeğimin yaşama ihtimalinin çok dşük olduğunu söyleyip.
ben ise yıkılmıştım. yaşadıklarımdan duyduğum endişe ve üzüntüden dolayı kasılmalarım hızla artıyodu. hastaneye gittiğimiz süre içerisinde 6 cm olmuştu açıklık. doktorum o hastaneye ait değildi yanlızdım uzman bile yoktu:( ben durdurulacağını umarken gece 01:25 bebeğim nefes almadan dünyaya geldi kalbi durmuştu ben bunlardan habersiz odada bir sürü doktor bebeğimle ilgileniyordu. ama ben yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyodum.
bebeğimin alacağı bi nefes için ömrümü verirdim. bebeğim artık doğmuştu 26 haftaya yeni başlamış, 1020 gr. ağırlığında dünyalar güzeli prematüre olmasına rağmen bi bebekti. ilk 3 gün içinde bi sürü travma yaşadık beyin kanaması akciğer kanaması, kalbnde kapanmayan bi sürü açıklık, organları etkilemiş ileri derecede enfeksiyon... kilo kaybıda oldu 840 gr. idi şişliği attığında. tam 3 buçuk ay her gün hastaneye giderek bebeğimi yarım saat küvözün camının ardından görebilmenin mutluluğu ile eve geliyordum. her gün gittiğimde aldığı 1 gr için mutlu oluyordum. oksijene bağlı iken cihazın gösterdiği iyi olan her bir derece için umutla giderdim.
ama bu süre içerisinde yüce allahtan her şeye kadir olan mevlamdan kesinlikle ümidimi yitirmedim ve sabrettim eninde sounda bebeğime kavuşacaktım. doktorlarımız hep hazırlıklı olmamız gerektiğini dile getiriyorlardı. ben ise onlara bebeğimin yaşayacağını ve düşüncelerinde hatalı olduklarını söylerdim. nihayet benim güzel küçük kuzumun sağlığı yerinde allahıma binlerce kere hamd olsun artık 16 aylık oldu daha yeni oturmaya başladık yuvarlanarak gitmek istediği yere gidiyor. inşallah tıpış tıpış yürüdüğü günleri de göreceğim anne diye arkamdan koştuğu günleri de.
arkadaşlar lütfen siz bebekleriniz için onların hayatlarını taşıyan kaynaksınız kesinlikle artık öncelik onun hayatı lütfen çok dikkat edin kendinize. yorulmayın ve üzülmeyin.
ben çok şanslıydım ama siz benden daha şanslısınız çünkü hamileliğim süresince ben plesanta previalı olduğumu bilmiyordum. hastanede doğumu beklerken öğrendim daha ne olduğunu bilmezken doğum yaptım. güvendiğiniz doktorlara gidiniz ve içinizdeki sese kulak veriniz hisleriniz sizi yanıltmaz ve ne düşünürseniz onu yaşarsınız.
Merhaba canım,kader arkadaşım.ne mutulki senin hikayen benim gibi kötü bitmemiş.mesajını okurken üzüldüm ama bebişinin yaşadığını öğrenince çok sevindim.mAşallah Allah nazarlardan korusun.ben 27 haftalık sezaryen oldum ani kanamayla.bebğim 3gün yaşaDı sadece.kısmet işte.alacağı nefes 3 günlükmüş yavrumun.20 gün sonra 1 sene olacak dogum yapalı.şimdi yine hamileyim previa teşhisi henüz konmadı ama endişemi tahmin edersin heralde.günlerim geçmek bilmiyor.şüphe icindeyim.belki kötü bişey olmayacak ama ben adeta olumsuz düşüncelerimle kötüyü çekiyorum gibime geliyor.ben previa totalistim proflara gittim de ne oldu.doktorum beni fazla uyarmadı yat dinlen demedi.bilinçlendirmedi malesef.olan da oldu.sen normal mi doğurdun orayï tam anlayamadım.previada normal dogum imkansız çünkü.bende kasılma falan olmadı aşırı kanama oldu aniden hemen sezaryene aldılar.şimdi aynı seyleri yaşamaktan acaip korkuyorum.sadece bebegin değil benim. De hayatım tehlikede.kötü düşünmek istemiyorum ama previa hakkında bisürü şey biliyorum bazen çok bilmek te kötü..

hergün girdiğim gibi önce yazışma olmuşmu diye bu topiğe bakıyorm kızlar hiç karamsar olmayalım lütfen allahın izniyle çıkıcaz beebeklerimizle hastaneden evde daaha misafir ağırlıcaz bir sürü iş var:10::12::10::10:

32.haftadan sonra neyi beklemiyor?:26:inşallah canımm bende perşembe gidicem 21.haftaya girdim hamd olsun hiç kanamam olmadı inşallah da olup beni korkutmaz doktorum plasenta marjinal çok korkma dedi sence gerçekten korkmamalımıyım dediğin gibi hep bir yanım buruk tam anlamıyla sevinemiyorum ama napalım allah beterinden korusun buna şükür rabbim bu şekilde sabırla beklememizi münasip görmüş inşallah o sabrıda verirde hayırlısıyla sağlıkla kurtuluruz bu durum devam ederse 38+3 de bebeği alırız dedi
canım senin ki bizim ki kadar riskli değil.bence çok endişe etme.aslında gidebildiği kadar gebeliği devam ettirmeye çalışıyorlarmış ama kanama,sancı olunca(özellikle totalistte)hastanede yatırıyorlar.kilosu ve yaşam ihtimali olduğu haftada alıyorlarmış.kanaman olmamış,olmaz da inşaALLAH.benim iki kez az oldu.
Merhaba canım,aynı şeyleri yaşadıgımız için dertleşmek bana iyi geliyor yaa.öncelikle nolursun kendine iyi bir dr bul lütfen.karşıda ol olsun orda bulamadıysan doktoruma gel rıza madazlı.öncelikle bilinçli bir dr çok önemli.aynen var ya ben de hamile olduğuma sevinemiyorum kimse beni anlamıyor.hamileliğimin tadını çıkaramıyorum.kızım ya da eşim karnımı sevip bebek hakkında güzel şeyler söylemek istediklerinde hüzünleniyorum.gözüm hep yaşlı.bebek gördüğümde Allahım bana da nasip et kucağıma sağlıkla alabileyim diyorum.yüzüm hiç gülmüyor.endişelenmemeye çalışıyorum düşünmemeye çalışıyorum ama her zaman başaramıyorum.bebeğime alışmamaya çalışıyorum.daha doğacağı belli değil diyorum kendi kendime.olumsuz düşünce olumsuzlukları getirir biliyorum ama gel de bana anlat.benim plasentayı çok zor çıkarmışlar.parça parça çıkarmışlar.çok kanamam olmuş.eşime rahmimi almak için imza attırmışlar.o esnada kanama azalınca rahmi dikebilmişler.artık yama falan yapmışlar galba.sora yoğun bakıma aldılar kanamamı kontrol ettiler.yeniden kanama olursa ameliyata alıp rahmimi alacaklardı.allahtan kanama olmadı.benim 11 yaşında bi kızım var canım.Allahıma şükür.o olmasaydı zor toparlanırdım herhalde.ilk hamileliklerinde de previa yaşayan var biliyomusun?illaki önceden rahminde bi ameliyat izi olması gerekmiyo yani.tamamaen kısmet.ama bizim gibilerde olasılık çoğalıyor.ben de aşkın nur yengiyi sonradan duydum.evinde resmen hastane oratmı yaratmış galiba.milim hareket etmiyormuş her gün ultrasona giriyomuş.bebegin yaşayacağı varsa yaşıyor.hep dua ediyorum Allahım yavrum sağlıklı ve hayırlıysa ne olur zamanında doğsun bu sefer yüzüm gülsün ama sağlıksız ve hayırsızsa karnımda daha fazla büyümesin kıpırdadığını hissetmeden onu benden al.yine aynı acıları bana yaşatma rabbim diyorum.çünkü bebek ne kadar büyükse eziyet maddi manevi o kadar büyük oluyor.

korktuğun gibi olmaz inşaALLAH canım.dr.lar bebeğin aşağıda olduğunu ilk muayenede bile söylüyorlar.canını sıkma,bu sefer sağlıkla geçecek hamileliğin.benim ki artık çok hareketlenmeye başladı.şu an bile tepiniyor.istemesen de içinde oluşuyor sevgisi.Allah'a güvenmekten başka yapacak bir şey yok.
bir ayet var canım kolay doğum için,yeni doğum yapan arkadaşım verdi.''SÜMMESSEBİYLE YESSERAH SÜMME EMATEHÜFE AGBERAH.''
bir de esma var;eşin elini senin karnına koyup okuyacak hergün.bu da düşük,vs,..tüm hamilelikle ilgili korkulu durumların olmaması için. ''YA MÜBDİÜ hergün 99 kere okunacak''
ben inanıyorum burda hepimiz kuzularımıza kavuşmamızı kutlayacağız inşaALLAH.

Ayy canım çok sağol yaa ayet ve esma için.3 aylar yüzü suyuhürmetine Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.ben de okuycam bunları.facen varsa ekleyelim birbirimizi.

canım senin ki bizim ki kadar riskli değil.bence çok endişe etme.aslında gidebildiği kadar gebeliği devam ettirmeye çalışıyorlarmış ama kanama,sancı olunca(özellikle totalistte)hastanede yatırıyorlar.kilosu ve yaşam ihtimali olduğu haftada alıyorlarmış.kanaman olmamış,olmaz da inşaALLAH.benim iki kez az oldu.
sağol cnm allah razı olsun içimi rahatlattı endişe etme demen rabbim hepimize yardım etsin:16::16::16::16::16:
korktuğun gibi olmaz inşaALLAH canım.dr.lar bebeğin aşağıda olduğunu ilk muayenede bile söylüyorlar.canını sıkma,bu sefer sağlıkla geçecek hamileliğin.benim ki artık çok hareketlenmeye başladı.şu an bile tepiniyor.istemesen de içinde oluşuyor sevgisi.Allah'a güvenmekten başka yapacak bir şey yok.
bir ayet var canım kolay doğum için,yeni doğum yapan arkadaşım verdi.''SÜMMESSEBİYLE YESSERAH SÜMME EMATEHÜFE AGBERAH.''
bir de esma var;eşin elini senin karnına koyup okuyacak hergün.bu da düşük,vs,..tüm hamilelikle ilgili korkulu durumların olmaması için. ''YA MÜBDİÜ hergün 99 kere okunacak''
ben inanıyorum burda hepimiz kuzularımıza kavuşmamızı kutlayacağız inşaALLAH.

Ayy canım çok sağol yaa ayet ve esma için.3 aylar yüzü suyuhürmetine Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.ben de okuycam bunları.facen varsa ekleyelim birbirimizi.

benide ekleyin :16::16::16::16::16::16:

benide ekleyin :16::16::16::16::16::16:

Ekleyelim tabi canım ama benim adım facede çıkmıyo sen adıni söyle ben seni ekliyim

merhaba arkadaşlar bende 26. haftamdayım ve plasenta previamdan dolayı sürekli lekenmelerim var bunun için nidilat kullanıyorum ama lekelenmelerim geçmiyor hatta bazen kırmızıya yakın lekeler geliyor fakat belirgin bir kanama şeklinde bir kanamam olmadı çok şükür benim gibi olupta son haftalara kadar gelebilen varmıı

günaydın kızlar.özelden adresimi veririm size.
sana özelden msj atılmıyor canım
merhaba arkadaşlar bende 26. haftamdayım ve plasenta previamdan dolayı sürekli lekenmelerim var bunun için nidilat kullanıyorum ama lekelenmelerim geçmiyor hatta bazen kırmızıya yakın lekeler geliyor fakat belirgin bir kanama şeklinde bir kanamam olmadı çok şükür benim gibi olupta son haftalara kadar gelebilen varmıı

bilmiyorum canım ben 21.haftamdayım sanırım bizden başka yok kimse topikte

Canım çok geçmiş olsun aslında kanaman varsa niye hastanede yatmıyorsun?ben senin yerinde olsam derhal hastaneye yatarım.seni korkutmak istemiyorum ama ben geçen sene 27 haftalıkken aniden foşurt diye kanamam oldu ve sezaryen oldum.bileydim yatardım milim kıpırdamazdım.gerci kader böyleymiş.ne desem ne yapsam boş.yaşadıklarım beni paranoyak yaptı.benim plasentam rahim ağzımı tamemen kPlıyordu.seninki ne durumda canım?inşallah marjinal yada parsiyaldir.lütfen tetikte ol bugünler geli geçici.hiçbir iş yapma.eğilme,yukarı asılma.olabildiince yat.doktorunla kontakt halinde ol.hastane olarak tam tesekküllü bir hastane bul.ayrıca etraftan kan tedArik edin.belki bunları biliyosundur zaten ama ben gene de yaşadıklarımı kimsenin yasamaması için cırpınıyorum.yapman gereken sadece normal bi hamile gibi davranma hep yataypozisyonda olman lazım.hatta hastanede gözetim altında olman lazım.

Canım çok geçmiş olsun aslında kanaman varsa niye hastanede yatmıyorsun?ben senin yerinde olsam derhal hastaneye yatarım.seni korkutmak istemiyorum ama ben geçen sene 27 haftalıkken aniden foşurt diye kanamam oldu ve sezaryen oldum.bileydim yatardım milim kıpırdamazdım.gerci kader böyleymiş.ne desem ne yapsam boş.yaşadıklarım beni paranoyak yaptı.benim plasentam rahim ağzımı tamemen kPlıyordu.seninki ne durumda canım?inşallah marjinal yada parsiyaldir.lütfen tetikte ol bugünler geli geçici.hiçbir iş yapma.eğilme,yukarı asılma.olabildiince yat.doktorunla kontakt halinde ol.hastane olarak tam tesekküllü bir hastane bul.ayrıca etraftan kan tedArik edin.belki bunları biliyosundur zaten ama ben gene de yaşadıklarımı kimsenin yasamaması için cırpınıyorum.yapman gereken sadece normal bi hamile gibi davranma hep yataypozisyonda olman lazım.hatta hastanede gözetim altında olman lazım.

teşekkür ederim canım çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşalalh benim belirgin bi kanama şeklinde değil sadece lekelenme tarzında olduğu için hastaneye yatırmıyor sanırım doktorum çünkü kanaman olursa gel dedi benimkinin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama 5 mayısta öğrendim eşinin aşağıda olduğunu 15 mayısta farklı bir akıntı sebebiyle tekrar gittim doktor öncekine göre daha iyi durumda biraz yukarı bile çıkmış dedi ama lekelenmelerim geçmiyor bir kaç kerede kanlı geldi lekeler ve karnımın sol tarafında sürekli adet olacakmışım gibi ağrı hissediyorum olabildiğince kalkmamaya çalışıyorum bi markete bile gitsem lekelenme dahada artıyor nidilat ve magnezyum kullanıyorum umarım hepimiz sağlıklı bir şekilde atlatırız bu süreci bebeğime bişeymi olacak psikolojisi insanı çok etkiliyor ve bizim için en önemli olan şeylerden biride moral inşalalh hepimiz atlatacağız

mrb lar herkesse şimdi doktordan geldim plasentam yukarı çıkmamış ayda bir kontrol olacak alttan marjinal plasenta doktoruma netten okuduklarımı söyledim artık okuma yalnızca beni dinle dedi en kötü ihtimal rahmini alırız kanama kesilmesse dedi kan tedarik edicez ve 26 eylülde alıcaz dedi bende artık ağlamıyorum doktor bey allahın dediği olur dedim bebeğimiz hamd olsun iyi bol bol yatmam gerektiğini arbaya dahi binmemem gerektiğini dikkatlı olup sarsılmamamın gerektiğini söyledi hayırlısı allahtan diyorum ve artık hiç üzülmüyorym bugün itibariyle tam 17 haftam kaldı ve özellikle tüplerimin bağlanması gerektiğini birdaha gebe kalırsan yüksek ihtimal plasenta total olacağını anlattı bebeğimiz 348 gram olmuş yüzüstü yatmıştı baya uğraştırdı doktor amcasını yüzünü dönmek için sonunda döndü ama :))diyeceğim rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun....

mrb lar herkesse şimdi doktordan geldim plasentam yukarı çıkmamış ayda bir kontrol olacak alttan marjinal plasenta doktoruma netten okuduklarımı söyledim artık okuma yalnızca beni dinle dedi en kötü ihtimal rahmini alırız kanama kesilmesse dedi kan tedarik edicez ve 26 eylülde alıcaz dedi bende artık ağlamıyorum doktor bey allahın dediği olur dedim bebeğimiz hamd olsun iyi bol bol yatmam gerektiğini arbaya dahi binmemem gerektiğini dikkatlı olup sarsılmamamın gerektiğini söyledi hayırlısı allahtan diyorum ve artık hiç üzülmüyorym bugün itibariyle tam 17 haftam kaldı ve özellikle tüplerimin bağlanması gerektiğini birdaha gebe kalırsan yüksek ihtimal plasenta total olacağını anlattı bebeğimiz 348 gram olmuş yüzüstü yatmıştı baya uğraştırdı doktor amcasını yüzünü dönmek için sonunda döndü ama :))diyeceğim rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun....

ya anlamıyorum bu kadar erken bunun farkındayken nasıl bir önlem alamıyorlarda rahmini alırız diyebiliyorlar rahat rahat herşey Allahtan ama en azından insanın moralini bozmasalar ben hergün sabah öğle akşam ayetel kürsü okuyorum ve eşime okutuyorum Allahın bebeğimi koruduğuna inanıyorum sizde duanızı ettikten sonra rahat edin canınızı sıkmayın bence

Amin canım.ağlamanın paniklemenin hiçbir faydası yok.yalnızca dikkatli olup dua edicez.gerisi Rabbime kalmış.tevekkül edicez.Rabbimiz bunu taktir etmiş inşallah sonunda yüzümüz güler.ama anlamadığım bazı şeyler var dr alttanmı muayene ediyor dedin yanlış mı anladım.çünkü previada katiyen alttan muayene olmamalı.kanamayı tetikleyebilir.ilişki yasak.vajinal muayene yasak,fazla aktivite yasak.en köü ihtimal rahmi alırız diyolar zaten başka bildikleri yok.ama erken haftalarda kanama olma ihtimalini düşünmüyolar.bence her previalı hastanede gözetim altında tutulmalı.her ihtimale karşı kanama olsa da olmasa da erken doğuma karşı bebek için ciger geliştirici yapılmalı.sık sık kasılmalar kontrol edilmeli.doktorum olacAk mendebur bunların hiçbirini yapmadı 27 haftada ani ve aşırı kanamayla göz göre gore dogurdum.ve de zavallı bebegim erken doğuma dayanamadı.gerçi herşey kader.ama sonuçta doktor da buna vesile oldu.artık doktorlara güvenmiyorum bu yüzden.eksik ilgi gosterdiklerini düşünüyorum.canim benim burada kötü tecrübe yaşamışları okuyorsun benim gibi ama sen içini ferah tut.ben senin dikkatli olmanıistediim icin,benim yaşadıklarımı yaşamanı istemediim için böyle yırtınıorum.çünkü benim önümde örnek yoktuve uyaran daolmadı.Ayrıca sen hangi hastanede dogurucan?bunu da merak ettim.doktorun previa konusunda tecrübelimi?hastanede yogun bakım varmı anne ve bebek için?insallah herşey yolunda gider.nolur gözünü seveyim uslu uslu otur yemek bile yapma.bugünler geçici olabildiince yatay pozisyonda ol.sakın yukarı ileri asılma uzanma gerilme..

ya anlamıyorum bu kadar erken bunun farkındayken nasıl bir önlem alamıyorlarda rahmini alırız diyebiliyorlar rahat rahat herşey Allahtan ama en azından insanın moralini bozmasalar ben hergün sabah öğle akşam ayetel kürsü okuyorum ve eşime okutuyorum Allahın bebeğimi koruduğuna inanıyorum sizde duanızı ettikten sonra rahat edin canınızı sıkmayın bence

Canım bu doktorlar böyle hepsiböyle hemen hemen.çok hAinler.seni,bebeğini ve yaşayacaklarinı hiç umursamıyolar.benim doktorum bebegimin durumunu kötüleştiğini o kadar rahat ve umursamaz bişey gibi soylemiştiki ailem de meğer benden saklıyormuş ben acıdan kıvranirken bunu çat diye söyledi gene dogurursun zaten yaşasa sakat olur dedi.sora da bebgimden bahsederken ex kelimesini kullandı ex olasıca.herşey olup bitip kontrole gittiğimde de bosver nasıl olsa bi kızın var onunla acun bak geçenlerde yine bir previalıyı yanlışlıkla mesanesini kestik dedi.ben şok oldum.bunu söyleyen cerrahpaşanın profesörlerinden bu arada.alelade bi operatör diil.bu yüzden bunlara güvenim yok.biz tetikte olacağız.araştıracağız,doktora herşeyi soracağız gerekirse en iyi doktoru bulmaya calışacağız.nebiliyim işte uyanık olacağız işte.

Canım bu doktorlar böyle hepsiböyle hemen hemen.çok hAinler.seni,bebeğini ve yaşayacaklarinı hiç umursamıyolar.benim doktorum bebegimin durumunu kötüleştiğini o kadar rahat ve umursamaz bişey gibi soylemiştiki ailem de meğer benden saklıyormuş ben acıdan kıvranirken bunu çat diye söyledi gene dogurursun zaten yaşasa sakat olur dedi.sora da bebgimden bahsederken ex kelimesini kullandı ex olasıca.herşey olup bitip kontrole gittiğimde de bosver nasıl olsa bi kızın var onunla acun bak geçenlerde yine bir previalıyı yanlışlıkla mesanesini kestik dedi.ben şok oldum.bunu söyleyen cerrahpaşanın profesörlerinden bu arada.alelade bi operatör diil.bu yüzden bunlara güvenim yok.biz tetikte olacağız.araştıracağız,doktora herşeyi soracağız gerekirse en iyi doktoru bulmaya calışacağız.nebiliyim işte uyanık olacağız işte.

canım çok geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamazsın benim anlamadığım neden böyle bir hasta gördüklerinde direk ciğer geliştirici iğneye başlamıyorlar mesela benim doktorumda yapmadı ama ben korkuyorum erken doğum olursa diye ama yinede dikkat ettiğimizde bu kadar umutsuz bir durumda değiliz doktorlar en kötüsünü söylüyorki bişey olursa kendilerinden kaynaklanmadığını belirtmek için çünkü 3 tane kanamalı plasenta previalı arkadaşım vardı 3 üde zamanında doğumlarını yaptılar hem bir arkadaşım şu anda 29 haftalık 2. hamileliğini yaşıyor ilk hamileliğinde plasenta previa olduğu halde şuanda plasentasında bir problem yok daha şimdiden bir dahaki hamileliğinde total olursun ne demek hem azra arkadaşımızda üzülmesin sadece ayaklarını kaldırarak uzansın hep çünkü bu haftadan sonra çıkmaz diye birşey yok ben 23. haftamda gittim çok aşağıdaydın 25. haftamda daha yukarı çıkmıştı 2 hafta hep yattım eğer imkanın varsa sürekli uzan ve duanı et göreceksin bak Allahın izniyle yukarı çıkacaktır

Hepinizin yazdıklarını okudum.Beni de okuyanlar bilir.Plasenta previa totalis ile ben de erken doğum yaptım 33+4'te.Çok şükür ki oğlumu sağlıkla kucağıma aldım küvöze bile girmedi.Doktor çok ama çok önemli.Tabii ki önce Allah sonra da doktorum ona çok şey borçluyum.Onun sayesinde oğluma sağlıkla kavuştum.Hastanede yatırmasaydı,vaktinde ciğer geliştiricileri olmasaydım sonuç kötü olabilirdi.Ciğer geliştiriciyi 25.haftadan önce (ya da 27.hafta) yapmayı tercih etmiyolar çünkü o haftalarda doğarsa yaşama şansı yok denecek kadar az.Bazı doktorlar da 1 kere yapmanın yeterli olacağını düşünüyolar bazıları da iğnenin tekrar edilmesi görüşünde.Maalesef tıpta da tek bir doğru yok.Bazı konularda 2 farklı görüş olabiliyo.Hastaneye yatış konusuna gelince.Ben özel hastanede yattım ve doğumumu yaptım.Özel sağlık sigortam vardı ve doktorum da bunun rahatlığıyla yatırdı.Eğer sigortam olmasaydı geceliği yanlış hatırlamıyosam 400 tl gibi bir rakam altından kalkmak çok zor.Çünkü hastanede yaptıkları hiçbişey yok bizler için.Benim kasılmalarım başladığı için serum ve nst sık oldu sonradan.Yoksa sadece yataktan kalkmamanı garantilemiş oluyolar.Yemeğim,tuvaletim,banyom...vs herşeyim yatakta yapıldı.Evde bunlar çok zor tabi.
İnşallah hepiniz zamanında ve sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize.Çok zor ve sabırlı olmak gereken bir süreç.Sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım.Hatta özelden yazarsanız daha çabuk görür ve cevap veririm.
Bir de tavsiyem bol bol su için.Su kasılmaları önlemek için çok önemli.Ve ayaklarınızın altına bikaç yastık koyup öyle yatın.

Son düzenleme:
Amin canım.ağlamanın paniklemenin hiçbir faydası yok.yalnızca dikkatli olup dua edicez.gerisi Rabbime kalmış.tevekkül edicez.Rabbimiz bunu taktir etmiş inşallah sonunda yüzümüz güler.ama anlamadığım bazı şeyler var dr alttanmı muayene ediyor dedin yanlış mı anladım.çünkü previada katiyen alttan muayene olmamalı.kanamayı tetikleyebilir.ilişki yasak.vajinal muayene yasak,fazla aktivite yasak.en köü ihtimal rahmi alırız diyolar zaten başka bildikleri yok.ama erken haftalarda kanama olma ihtimalini düşünmüyolar.bence her previalı hastanede gözetim altında tutulmalı.her ihtimale karşı kanama olsa da olmasa da erken doğuma karşı bebek için ciger geliştirici yapılmalı.sık sık kasılmalar kontrol edilmeli.doktorum olacAk mendebur bunların hiçbirini yapmadı 27 haftada ani ve aşırı kanamayla göz göre gore dogurdum.ve de zavallı bebegim erken doğuma dayanamadı.gerçi herşey kader.ama sonuçta doktor da buna vesile oldu.artık doktorlara güvenmiyorum bu yüzden.eksik ilgi gosterdiklerini düşünüyorum.canim benim burada kötü tecrübe yaşamışları okuyorsun benim gibi ama sen içini ferah tut.ben senin dikkatli olmanıistediim icin,benim yaşadıklarımı yaşamanı istemediim için böyle yırtınıorum.çünkü benim önümde örnek yoktuve uyaran daolmadı.Ayrıca sen hangi hastanede dogurucan?bunu da merak ettim.doktorun previa konusunda tecrübelimi?hastanede yogun bakım varmı anne ve bebek için?insallah herşey yolunda gider.nolur gözünü seveyim uslu uslu otur yemek bile yapma.bugünler geçici olabildiince yatay pozisyonda ol.sakın yukarı ileri asılma uzanma gerilme..

bana ucu aşağıda marjinal diyor alttan bakıyor özel hastane canım annemde bizde:14::14::14: hem okuyoruz hem ağlıyoruz acaba yatarsam gerçekten çıkarmı ki?:26::26::26:

Back