- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
sağol cnm inşallah büyür bebeğim ve çeker çıkartır yukarı madem hemen bir yumurta kaynatayımdaha çok küçükmüş bence bu kadar telaşlanma sadec dikkat et 348 gr ile çekmesi zor olur zaten bu haftadan sonra kilo alışı arttıkça farkedecekdir inşalalh bende sağlık ocağına gittim hamilelikte normal olduğunu söylediler banada bende kaşıntı hiç yok sadece çamaşırım sürekli kirleniyor efapı bilmiyorum ama okayanus sularındaki denizlerden elde edilmişse pek farkları yoktur çerezi bence hamielliğin sonuna kadar ihmal etmemelisin bazen banada çok zor geliyor ama 3- 5 tanede olsa yemeye çalışıyorum bide yumurta yemenin kilo alımı için iyi olduğunu duymuştum ama ben pek uygulayamıyorum sütü yumurtayı yoğurdu
merhaba arkadaşlar,ben h.sonu giremedim.epey muhabbet olmuş.
azracığım senin ki kötüsü bile değil.neden kendini yıpratıyorsun?her şey Allah'ın elinde,belki de bizim sabrımızı deniyor tatlım.ilk bebeğin hassas ve acemi hissediyorsun.çok doğal tabi ki.ben de geçen hafta en kötü hikayeleri nettten okuyarak müthiş bir negatif piskolojiye girdim.çocuklarımı düşündüm.bana bir şey olursa ne yaparlar vs.ağladım.
sonra vitamin için sağlık ocağına gittim.hemşire arkadaşlımla konuştuk biraz.hamileleri sürekli takip ediyorlar biliyorsun.son haftasına kadar hamileliği devam edenler de çokmuş.
hayırlısı artık canım.
azra bikimizde aynı haftadayız.bebeğinin hareketleri nasıl,yukarı midene doğru çıkıyor mu,yoksa hep aşağılarda mı?
pepukeye de aynı sorum,daha önceki hamileliğinde bebeğinin yeri nasılsı 21. haftada vs. canım?
sağol cnm inşallah büyür bebeğim ve çeker çıkartır yukarı madem hemen bir yumurta kaynatayım
bazen çoooookkkk aşağıda bazende göbek delği hizamda
benim doktorum rahim büyüdükçe bebek yukarı çeker şuanda küçük olduğu için bebğinde gücü yok eşini çekemiyordemişti doktor çok önemli canım senin doktorun biraz farklıymış ben birebir çok yakınımda kanamalı bir plasenta previalı olup 2. hamileliğini normal geçiren arkadaşımı gördüğüm için açıkçası 2. hamilelğimden hiç korkum yok yine böyle olurmu diye hem bu bir çeşit hastalık değil sadece bebek olduğunda eşi rasgele bir yere yerleşiyor bizim şansızlığımız aşağıya yerleşmiş olması 2.de aynısı olacak diye birşey yok ha evet olursada Allahtan kader ama daha tecrübeli oluruz
merhaba arkadaşlar,ben h.sonu giremedim.epey muhabbet olmuş.
azracığım senin ki kötüsü bile değil.neden kendini yıpratıyorsun?her şey Allah'ın elinde,belki de bizim sabrımızı deniyor tatlım.ilk bebeğin hassas ve acemi hissediyorsun.çok doğal tabi ki.ben de geçen hafta en kötü hikayeleri nettten okuyarak müthiş bir negatif piskolojiye girdim.çocuklarımı düşündüm.bana bir şey olursa ne yaparlar vs.ağladım.
sonra vitamin için sağlık ocağına gittim.hemşire arkadaşlımla konuştuk biraz.hamileleri sürekli takip ediyorlar biliyorsun.son haftasına kadar hamileliği devam edenler de çokmuş.
hayırlısı artık canım.
azra bikimizde aynı haftadayız.bebeğinin hareketleri nasıl,yukarı midene doğru çıkıyor mu,yoksa hep aşağılarda mı?
pepukeye de aynı sorum,daha önceki hamileliğinde bebeğinin yeri nasılsı 21. haftada vs. canım?
Hatırlıyorum canım seni tabi ki.İnşallah yukarı çıkar seninki de.Ciğer geliştirici konusunda sorduğum doktor öyle bir cevap vermişti.Ben de sana katılıyorum.Sonuçta sen iğneyi yap yaşar veya yaşamaz orası doğunca anlaşılır.Ben florence da yattım evet ve imkanı olan herkese tavsiye ederim.Benim evim yakın olduğu için her türlü sorunda oraya giderim.Her hizmetlerinden çok memnunum.Ben biraz yemek seçerim hastanede yattığım sürece de arada dışarıdan getirtsem de hastane yemeği yedim tabi.Onu yemem bunu yemem sürekli geri gönderirdim ya da yarım bırakırdım.En sonunda diyetisyen geldi neden yemiyosunuz diye :))) O kadar ilgililer yani.
Total gerçekten çok zormuş.Diğerinde de risk var tabi ama total kadar değil.Biraz aşağıdaysa belki yukarı çıkma ihtimali daha fazladır.İnşallah bu sefer sorunsuz kavuşacaksın bebeğine.
Canım benim öpüyorum yanaklarından güzel dileklerin icin cok teşekkürler.ben de sırf dogum icin sigorta yaptırdım.ilk beş ay hamile kalmamam gerekiyordu tam 3 hafta kala hamile kaldım kismet işte sen ne kadar dikkat edersen et Allah karar veriyor bazı şeylere,plan program fasa fiso.ama 3 hafta için sigortamın yanmasını istemiyorum dogrusu.sigortacım tanıdık oldugu için açıkça antattım durumumu, o da bana ancak doktorumun yardım edebileceğini dogum raporuna 3 hafta erken dogum yazarsa hallolacağını soyledi.ama buna her dr yanaşirmıki bilmiyorum.gerçi senin hastane bana çok uzak ama yine de düsünmüyor değilim.acaba senin doktorun bana sigorta konusunda yardimcı olabilirmi?müsamahakar ve anlayışlı birimidir sence? Ben de yemek seçerim aynı senin gibi insan yatınca da huysuz oluyor.Allah kimseyi muhtaç bırakmasın.insan kendini engelli gibi hissediyor.Allahtan geçici bir durum.kimbilir belki de bunları düşünmeme gerek bile yoktur belki previa olmayacağım.hastanede yatmama gerek olmayacak belki.zamaninda tıpiş tıpış gidip doguracağim.Allahım inşallah yarabbim.bana ve tüm arkadaşlarıma nasip et güzel Allahım.
Ben de sırf doğum için sigorta yaptırmıştım.Doktorum normalde çok anlayışlı yardımcı biridir ama bu konuda ne yapar bilemiyorum.Eğer hastane çok uzaksa zaten bence pek uygun olmayabilir.Biliyosun bu kanama veya herhangi bir acil durumda doktora yakın olmakta fayda var.Eğer sana yakın bildiğin iyi bir hastane veya doktor bbulamazsan o zaman tabi ki uzak olanları da değerlendirirsin.Ama kontroller için uzak yere git gel zor olur bence.Yine de düşünürsen sana kendi doktorumun adını telefonunu veririm.
kızlar çok salakça bir soru ama ben hep ağlıyorum sanki kan kaybından ölecem giibi korkuyorum eşimde kızıyor hee anlat bakalım vasiyetini falan diyor bana üzülüyor sizler neden korkuyorsunuz aynı şeydenmi?????????
O dediğin çoook uzak bir senaryo canım.Bana doktorum hamileyken sadece kanaman fazla olursa kan veririz demişti.Rahmin alınma ihtimali falan bunlardan hiç bahsetmemişti moralimi bozmamak için.Ben zaten internetten araştırıp herşeyi öğrenmiştim.Doğumdan sonra herşeyi açıkladı.Ben hastanede yatarken sürekli kan değerlerimi ölçüyolardı.Ameliyat sırasında da 8 ünite kan hazırdı.Eğer kanama durmasaydı ilk önce kan verip durdurmaya çalışacaklardı her şekilde durmazsa da rahmi alma yoluna gideceklerdi.Yani şimdilik en kötüsü kanamanın durmayıp rahmin alınması.Yani kaybından ölme riskin yok denecek kadar az merak etme.Rahmin alındığını da hiç duymadım şimdiye kadar.Sen böyle kötü düşünürsen kötüyü çağırırsın.Biliyorum kolay değil ama pozitif ol lütfen.Herşeyin iyi olacağını bebeğine sağlıkla kavuşacağın günleri düşün.Korkunun ecele faydası yok derler.Sen ağlasan da sızlasan da ne olacaksa olacak.Ama senin üzüntün stresin bebeğine yansır.Sen mutlu o mutlu.Böyle saçma sapan şeyler düşünüp kendini de bebeğini de boş yere üzme.
sağol cnm yyaaaaynısını hem doktor hem eşim söyledi ama ben okuyunca ve sizlerinde korkularınızı görünce dedim heralde bu durumda ölen çok var tabii allah ne yazdıysa o oolacakta ben sizi çok ölen duydunuzda korktunuz sandım yoksa duydunuzmu
Yok canım ya ne öleni hiç duymadım dedim.Sen stresten yanlış okudun heralde ya da ben yanlış ifade ettim.Demek istediğim başka hastalıklar kazalar vs kan kaybından ölüm olabilir tabi de plasenta previa olupta kan kaybından öleni hiç duymadım.Korkularımız daha doğrusu benim korkum erken doğum olmasıydı.Korktuğum da başıma geldi ama çok şükür sorunsuz atlattık.Bir de bu kadar uyarmamızın nedeni bazı doktorlar nedense çok ciddiye almıyolar sanırım kanama olmadan.Ya da erken haftalarda görülmesi normal diye yasak falan koymuyolar.Aslında çok dikkat edilmesi gereken bir durum özellikle total olanlar için.Bana teşhis konduktan sonra internette çok araştırma yaptım yabancı siteler de dahil.Plasenta previa totalis en tehlikelisi ama ölen birine hiç rastlamadım araştırmalarımda.Valla ben de hiç ölüm gibi bişey düşünmemiştim aklımın ucundan bile geçmedi.Beni en çok düşündüren kanama durmaz da rahim alınırsa oldu.Çok şükür o da olmadı.Dediğim gibi bunlar çok çok düşük ihtimaller.Yani en kötüsünü düşünüp mutsuz olacağına en iyisini düşünüp mutlu olmaya çalış.Şimdi o günleri düşündüğümde ne kadar çok stres yapmışım kendime diyorum.Sonuçta hastanede yatağımda kıpırdamadan yatarken aniden başlayan ve durmayan kanamayla sezaryene alındım.Ne yazılmışsa onu yaşıyoruz.Sen de lütfen artık bu düşünceleri bırak ucundan kıyısından hamileliğin tadını çıkarmaya bak çünkü karnındaki o tekmeleri çok özleyeceksin :))
merhaba hanimlar,
plasenta previa bebegin esinin dogum kanalinda oldugu demektir degil mi? bebegin onundeki plasenta baska birsey oyle degil mi?
hem belli bir haftadan sonra cogu gebelerde yukari cikiyormus plasenta.
sağol gerçekten sağolsiz beni uyardıkça dahada korktum benim doktorum aynı senin anlattıklarını anlattı bana ve benim nekadar tırsık panikçi olduğumu biliyor çünkü 1 yıl olacak artık temmuzda dış gebelik geçirdim ozzamandan beri aynı doktor yani ne kadar hassas oldğumu biliyor ve ilk defa bu gidişimde plasenta marjinal ucu aşağıda ilişki yok hırpalanmak sarsılmak yok artık yukarı çıkmasını beklemiyorum dedi toparlandım ben üstümü eşime diyordu hemen girdim kana ihtiyacımız olabilir önceden hepsini ayarlıyacağız artık dünyada ölüm olayı olmuyor eskidden tedariksiz hazırlıksz girilenlerde öyle şeyler olurdu diyor en kötü ihtimal kanama durmazzsa rahimi alırız neolur dedim çocuğun olmaz adet örmessin menopoza girmessin dedi qmq %10 ihtimal bunlar ben bunların olacağını sanmıyorum dedi başka çocuk düşünürmüsünz dedi ne bileyim daha dedim kesinlikle tüplerini bağlatmalısın birsonraki total olur dedi büyük ihtimal bağlatıcam hayırlısıyla o gün elsin durum ne olur yine bilmiyorum çok teşekkürler arada bana kızarsan sevinirim
Azracım bak aradaki farkı hiç düşünmüyorsun.previanın dereceleri var dedim sana.seninki çok ta mühim değil.benim plasentam tamamen kapatıyordu rahiim ağzını.benimki en tehlikelisiydi.asıl korkması gereken benim.o zaman benim korkudan komalara girmem lazım.onca yaşadıklarımdan sonra şimdi gene hamileyim.ve tekrarlama riski daha yùksek olduguhalde.kan kaybindan ölmek te uzun seneler onceymiş previanın bilinmediği,ultrasonun olmadığı zamanlarda.şimdi herşeyi önceden tesbit edip önlemini alıolar.
günaydın,dün kontrole gitim.dr. çok relax.hala altta ama çıkar çıkar endişelenme dedi.doktorun çok panik yapmış,28. haftadan sonra belli olur.bebek onu kaldırır merak etme dedi.en azından onun rahatlığı ve ben rahatlatması psikolojik olarak normal hissetmemi sağladı.
bebeğimin kilosu haftasına göre az.ona canım sıkıldı.çok halsizim,tahmin ediyordum besleyemediğimi.bol bol et yememi söyledi.kan vitamin kullanmama rağmen çok bitkinim.B12 im düşük sanırım.kansızlığım da ona bağlı devam ediyor.aynı zamanda çalışıyorum ve 2 çocukla uğraşıyorum her sabah.
gnlk senin doktorunun tavrını okuyunca benim ki ne kadar patavazsızmış diyorum.daha 12 haftalıkken odama panikle gelip en kötü şekliyle anlatmıştı durumu.ne kadar ağlamıştım,yanımda kimse de yoktu.bir hafta stresle geçmişti.
durumumuz belli,dr.lar da ameliyatta ona göre önlem alırlar artık.[/QUOT
mrb çok sevindim rahatlamanasağolsn arkadaşlar benide rahatlattı ama benim doktor çıkmaz dedi inşallah çıkar 3.bebeğin heralde daha öncede böyle bir durum olmuşmuydu:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?