Plasenta previa olup doğum yapanlar

Merhaba arkadaşlar.Ben de size hikayemi anlatayım.benim rahmim çift rahim.ilk doğumumda doktorlar yapışıklığı fark edemedikleri için normal Doğum yaptırdılar .ve rahmim tersine döndüğü için kanamayı durduramadıkları için hemen ameliyata aldılar .6 ünite kan aldım.son anda rahmim alınmadı çok şükür .şu an 14 yaşında bir kızım var .üzerinden Yıllar geçip tekrar denemek istedim .biri 6 haftalık diğeri 11 haftalık düşük yaptım maalesef.karnımda öldü ama bu durumla ilgili değildi.şimdi yeniden hamileyim.doktorum aynı durumun tekrarlayacağını,mutlaka yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede Doğum yapacağımı bir ekiple ameliyata gireceğimi önceden kan hazılrlanması gerektiğini söyledi .bu defa şanslı olmayabilirsin kanamadan şoka girebilir yaşamını kaydedebilirsin üçüncü üniteden sonra durduramazsak rahim alınacak dedi.zaten çift rahim olduğu için erken Doğum riski var bir de bu Sebeple hem kanama Hem erken Doğum riski çok üzüyor beni.tüm bunlara rağmen devam edecek misin dedi.şu an 8 haftalık hamileyim .aldırmak istemiyorum bebeğimi.ne yapacağım bilmiyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun.şöyle düşün bi evladın varmış allah bağışlasın ömür versin.bile bile kendini riske atmak olur.ama istiyorsan eğerki olumlu düşün rabbim izin verdikçe sağ salim atlatırsın inşallah.

Oyaaras çok teşekkür ederim duyarsız kalmayıp fikir verdiğin için.aslında bu benim ikinci evliliğim.bir çocuğumuz olsun istiyoruz o sebeple kafam karışık.zaman dolmadan bebek daha çok büyümeden sonlandırmalı mıyım kıyamıyorum da öyle gelgitler yaşıyorum

Ne demek atlasege damdan düşenin halinden damdan düşer anlar Benim eş rahme ve mesaneye yapışıktı benimde ikinci gebeliğimde oldu.şükürler olsun bebek sağlıklı oldu ama eşi alamadı drum allah razı olsun rahmide almadı.10 gün yattım çıktım.1ay sonra mesane kanamasıyla geri yattım sonda takıldı mesanem temizlendi ama çok çektim.dr um çok iyidi.10 günde öyle yattım çıktım fakat sonda ile çıktım 1 ay sonda durdu.sonra çıktı bu sefer hastane enfeksiyonu oldum 15 gün de damar yolu açtılar antibiyotik ağır serum aldım şükürler olsun oda bitti.kızım 8 aylık şuan ve ben hala iki haftaya bir dr konturolüne gidiyorum.mesanemi atlattık çok şükür.kan değerlerime bakılıyor ultrasonda eş takip ediliyor.13 cm olan eş ten 3 cm kaldı düşürmeye başladım.çok şükür ki drum son kontrol olabilir oya hanım ama çok çektiniz ve ilk defa böyle bir hastam uzun sürdü dedi.çok sabırlı cesur çıktınız dedi allahıma bin şükür öncelikle tabiki sonra dr umdan allah razı olsun beni hiç üzmedi.inşallah bitti artık .tabiki bende oldu herkezde olacak die bişe yok ama riske atmak olmaz die düşünüyorum.bebeği istemeniz tabiki çok normal.benim başımdan bunlar geçti paylaşmak istedim.rabbim yardımcı oluyor dua ve sabır etmenizde önemli tabiki

Kıyamam ya.Neler yaşamışsın sen de .Kızım doğduğunda ben de hastaneye yat -çık -geri yat çok yıpranmıştım .benim ayrıntılar da seninkine çok benziyor .bir de üstüne doğum sırasında çok bastırdıkları için kalça kemiğimin içinde kırık oldu.aylarca oturma simidiyle oturdum.onun için çok çok iyi anlıyorum seni.bu süreçte biz eşimle çok yıprandık bu hastalık sürecinde eşimden hiç destek göremedim çok gençtik ikimiz de ve kızım 3 yaşına gelince ayrıldık.Yıllarca yalnız çocuk büyütüp bir aile olamamanın Hüznü içimde çok yer etti .9 yıl sonra yeniden evlendim .Şimdi yeniden bir ailem olabilir mi Acaba diye bu kadar riski göze alıyorum sanırım .Bir de aslında doktorlar bana hiç söylemedi aynı şeyin tekrar edeceğini .Ben de hiç araştırmamıştım .Birkaç gün önce gittiğim doktor söyleyince şok oldum.Siteye girip de sizlerin de aynı şeyleri yaşadığını görünce paylaşmak istedim .Birkaç gün içinde bir karar vereceğim artık rabbim hayırlısını koysun kalbime inşallah . 8 aylık olmuş bebeğin çok şükür kavuşmuşsun sağlığına çok sevindim .Yazdıkların bana çok iyi geldi allah razı olsun teşekkür ederim

İnsanlar için herşey yaşadıkça görüyoruz. Aynen baya bişeler atlattık şükürler olsun yiyecek ekmeğim varmış evlatlarımla.rabbim kimseyi evlat ve anne acısıyla sınamasın.Adına çok sewindim rabbim bi ömür boyu mutlu etsin inşallah sizi.kim ne derse desin rabbim karar verir herşeye.içindeki sese güven kalbin ne istiyor onu yap.onlar evlatlarımız tabiki ama bir anne iyi olamazsa ne kadar durabilir başlarında.hakkında hayırlısı olsun canım ne yapmak istiyosan Allah yardımcın olsun.

Devam etmeye karar verdim .Birkaç doktora göründüm .bir profesörle görüştüm .tekrarlamayabilir .ama hazırlıklı olmalıyız her şeye dedi.ben de rabbime sığındım.bana tekrarlayan düşükler sonrası bu bebeği gönderdi .ölüm saati değişmez eğer öleceksem aldırsam da ölürüm zamanı geldiyse diye düşünüyorum.belki sağlıklı gelmeyebilir bu düşünce ama o kalp atışını dinleyip de sonlandırın diyemedim

Canım yeni bakabildim.Rabbim her zaman yanındadır sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah.Allahım bebeğinle mükafatlandırsın seni .güzel haberlerini bekliyorum unutma.kötü şeyler düşünme dualarım seninle ve bebeğinle olacak.

Nasıl güzel bir insansın sen.her şey için varlığın için şuraya bıraktığın bu güzel kelimeler için çok teşekkür ederim .ailenle evlatlarınla çok güzel günler görürsün inşallah .ara ara yazarım buraya .haberdar ederim .allaha emanet ol

Amin cümlemize inşallah.sende öylesin canım benim.dikkat et kendine beni habersiz bırakma .Rabbim korusun seni

Geçmiş olsun.doktorunuz kimdi

Ilk doğumumda atoni geçirmiştim sezeryan sonrası.Kanama durmayınca ikinci bir ameliyatla damarım dikilerek rahim son anda alınmaktan kurtulmuştu. Ikinci doğumum yaklaşık üç hafta önce oldu. Gebeliğimde banada plasenta previa teşhisi konmuştu ve doktorum ikinci dogumdada aynı kanamayı yaşayacağımı söyledi ve gerçektende 33+6 günlükken sancılarım başladı.Birden kanamam başladı. Şanslıydım çünkü hastanedeydim o esnada ve apar topar ameliyata alındım. Bebeğim çok şükür sağ salim kurtulmuştu.Bende işe plasenta rahme ayrılmayacak vaziyette yapışmıştı.Mecburen kanama durmayınca rahmim alınmak zorunda kaldı.Ama hiç üzülmüyorum.Önemli olan hayatımın kurtulmasıydı.Iki kez hayatımın kurtulmasına vesile olan Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi doktorlarından Şafak Özdemirci ve ekibine çok teşekkür ederim.

Ne guzel canm 2 evladını da sag salim kucağına almışın.bende 13.haftamda plesanta previa denildi rahim agzini kapatiyormus ve yapisiklik varmis. Ikinci gebeligim ilkinde plesanta asagida idi ama bende hic kanama yapmamis sezeryan dogumda bir sikinti yasamamistim. Ama simdi dikis yerime yapışma ihtimali var daha cok riskli ve ben cok endiseliyim. Sadece 6.7 haftada alttan muayeneden sonra kahverengi akintim olmuştu. Daha sonra hic kanama yasamadim ama doktor bundan sonra yaşayabileceğimi söylüyor acaba plesantanin yukaru cikmasi icin neler yapmalıyim

Kızlar 5+3 hamileyim
Bugün keseyi ve yolk saçı gördük çok şükür ama doktor kesenin yerini beğenmedi. İyi bir yerde değil alt tarafta dedi. Çok üzüldüm. Zamanla düzelir mi ? Bu şekilde olup düzelen var mı ne yapmam lazım bilmiyorum

Acaba plesanta previa totalist olan var mi benim gibi? Ve bu teshis konulup 13.haftada diger haftalarda normale donen var mi?

Merhaba Konya da hangi dr da Doğum yaptınız geçmiş olsun biraz zaman geçmiş ama inş cevap verirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…