Plasenta previa olup doğum yapanlar

Merhaba Konya da hangi dr da Doğum yaptınız geçmiş olsun biraz zaman geçmiş ama inş cevap verirsiniz
Merhaba. Konya Farabi Hastanesi’nde Mehmet Bardakçı idi doktorum. Muhteşem bir doktor,insandır.Güvenebilirsiniz.

Merhaba hangi ildeydiniz dr unuz kimdi

Merhaba.aylar önce dertleştik epey.Sana haber veririm diye yazmıştım.Şu an 37.haftadayız.21 Ocak’ta sezeryan var.Aslında kaygılarım var ama iyiyim.Allahın izniyle 21 inden sonra da yazarım buraya.Dua et lütfen benim için

kızlar merhaba. Bende 16 haftalık hamileyim. KAn uyuşmazlığı ve papp a düşüklüğü var derken birde plasenta previa cıktı. Senin durumunda cok zor yukarı cıkması dedi. İlk doğumun sezeryan oldugu için muhtemelen yapışıktır dedi. Sizlrin yazdıklarını ve çektikleinide okudum cok korkuyorum. Acaba düğzelrimi hiç kanamamda olmadı şimdiye kadar. Acaba zamanında doğum olur mu kızlar.? Birde araştırma hastanesinde olmasılısın mecbur dediler doğrumu?? Bayrmadan sonra amniyosentez yapılacak birde ondanda korkuyorum zaten..

Bu durumunda türleri var tam ve yarım diye okumuştum. Bazen doğum olana kadar duzeliyormus eğer doğumda da böyleyse sezaryen doğum yapılıyor hem anne hem bebek gayet sağlıklı oluyor korkmayın. Ben de normal doğum yapmak istiyorum ama Rabbim nasip etmezse yapacak bişey yok. Bu atlatilacak bir durum başka bir sağlık sorununa neden açmaz. Sadece sezaryan olursunuz. Sakın stres etmeyin . Rabbim huzurlu sağlıklı sıhhatli kolay bir doğum nasip etsin

Merhaba. Tüm sayfaları okudum. Benim sıkıntım da plasenta previa ama sanırım marjinal dedikleri yani kısmi olarak aşağıda. 20gün önce bir anda gelen kanamam oldu, tam kesildi derken 5gün sonra yine oldu, 3gün sonra yine şuan yok çok şükür ama hep tetikteyim.
26.haftadayız şuan ve doktorum 10hafta daha dursa diyor. 36tamamlanınca duruma göre alıcak galiba.
Bu benim ikinci gebeliğim. İlki sezaryen. Ondan öncesinde de doğuştan rahim anormalliği nedeniyle birkaç defa histeroskopi yani rahim içi ameliyatı olmuştum. Çok çektim. Tüm bunlar sebep oldu galiba.
Şimdi ise korkum plasenta rahme yapışıksa karşılaşacağım durumlar. Ultrasonla bu anlaşılır mı?
Dr bana her hafta gel diyor , son haftamda ben senin doğumunu yapamam diyebilir mi?
Bir de bana progestandan başka birşey vermedi. Kimisi kan sulandırıcı da veriyormuş.

kizlar hala bu basliga bakan varmi bilmiyorm ama henuz sdece 12 haftalik hamileyim ve bebegin esi onde dendi. kanamam oluyor surekli yatiyorm progestan kullanuyorum. bu gece pihti gbi bsey dusru kafayi yicem

korkma canim.marjinalde yapisma olmuyo pek. dahada durur 37 yi gorursun insallah. Benimki totalisdi ve yapisma vardi. surekli kanamam vardi progestani ilk haftalar kullandim sadece. kan sulandiriciyi dogumdan sonra 2 aya yakin kullandim

kizlar hala bu basliga bakan varmi bilmiyorm ama henuz sdece 12 haftalik hamileyim ve bebegin esi onde dendi. kanamam oluyor surekli yatiyorm progestan kullanuyorum. bu gece pihti gbi bsey dusru kafayi yicem
imkanin oldukca ayaklarinizi yukari koyup.uzanin. 20. haftalara kadar yukari cikiyor hatta daha bile sonralari cikabiliyor

Plasentanin yapisma durumunda yerlesim yeri cok onemli. Totalis olmali ve arteriorda olmali. Posterior yerlesimde de yapisma olmyyo yani her totalis de yapisma olaak diye bisey yok

imkanin oldukca ayaklarinizi yukari koyup.uzanin. 20. haftalara kadar yukari cikiyor hatta daha bile sonralari cikabiliyor
oncelikle cevap verdgnz icin cok sagolun. yarin doktor kontrolum var 1 aydir nerdeyse hic kalkmadan yatiyorum. arastirdiklarim beni okadar korkuttu ki depresyona girdim sanirim son gunlerde her gun aglamaya basladm. umarm yarn gttgmde olumlu haberler alablrm

Ben okuyordum canım 26.haftadan beri previa total malesef hastanede yatttım 3kez bazen evde geçirdim aktif olmayan kanamaları sürekli pıhtılar lekeler ve çok şükür 34+2ye geldim,artık sona yaklaştım en geç 37ye kadar alınacak bebiş,sizin devam ediyor mu,en son bugün büyük bi pıhtı düşürdüm çok ürpertici artık Rabbim zamanında doğum nasip etsin

evet canm hala devam ediyor. benmki marjinalmis. ogunden sonra birdaha kanamam olmadi. ayaklanmaya ev isi falan yapmaya yeni yeni basladim umarm bidaha bi problem olmadan devam ettireblirim. masallah senin cogu bitmis azi kalmis. ben daha yaridayim bi bukadr daha yolum var

İnşallah bir daha yaşamazsın canım kanama,zaman geçiyor bi şekilde,son haftalar geçmiyormuş meğersemYine de ev işlerinde dikkatli ol canım,Allaha emanet ol

Slm arkadaşlar bende yeni öğrendim plesenta rahim ağzını kapatıyo dedı drum
Daha fazla bi bilgi vermedi 22 haftalığım suan yukarı cıkabılır dedi
Ama içimde bi korku
İlk gebeliğim değil dierleri normal olmustu
Bu forumu okuyunca bıraz rahatladım acıkcası
Yukarı cıkma ihtımalı warmı sızce yoksa dr. Benı rahatlatmak için mi söyledi
Haftays ayrıntılı ultrason war onda daha net belli olur dedı
Sanırla haftayı bekliyorum

Merhabalar çok uzun zaman olmuş ama plesenta yukarı çıktımı ve sağlıklı doğum yaptınızmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…