Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
herkese merhaba.ben 31 yasında ıkı senelik evlıyım.esımlede cok ıyıyız hıcbır maddı sıkıntımız ve sevgı problemımız yok. hayatım boyunca hep ıkı senem dolsun çocuk ıstyrum ıstıorum. 2008 yılından berı donem donem aksıyete yasadıgım zamanalr oldu.antıdeprasan kullanıyorudum ama her zaman degıl.3 5 ay kullanıp bırakırdım cok sıddetlı yasamazdım. son 10 aydırda ılacsız devam edıyordum. hemen olmaz dıye dusunurken ıkıncı denemede hamıle kaldım.hamıle olduğumu öğrenmeden 3 gun once aksıyetem başladı ve ben bır sure tedavı gorup 5 6 ay sonra dusunmeye baslarım dedıgım anda hamıle kaldım. ve ılacı kestım. 11+3 günlük hamlıeyım. fakat cok zorlanıroum. gunelr gecmıyor sankı. sabah uyanır uyanmaz ben hamılemıyım dıyıp ınanamıyorum. yasayacagım zorluklardan korkuorum. karnım sısıcek nefesımı zorluycak dıe korkuorum.ben nefes nefese kaldığında bıle panık olan bırıyım. kendımı cok suçlu hıssedıorum hamılelgımı mutlu yasayamıyorum dıe. dıger kadınalr cok mutlu hamıleyken ben neden keyıfısım .hamıle olduğumu ogrendıgım günden berı hayattan keyıf almıorum sankı. hazırlıksız yakalandım . bu cocugu cok ıstyrum ama hamılelık surecınde yasayacagım zorluklar gozumu korkutuo. yoksa doğunca bakarım. hıc sorun degıl esımde çocuk ıcın delırıo. amaa ben keyıflı gecsın ıstyrum bebegım ıcın heycanlanıyım . heveslı olıyım ıstyrumm.BU DURUMU YASAYAN VARMI.BEBEGIM ICIN MUTLU OLMAK ISTYRUM. NOLUR KOTU HIKAYELERDEN ORNEKLER PAYLASMAYIN BU SEFERDE ACABA BENIMDEMI BASIMA GELCIEK DIE BIDE ONA KAFAYI TAKIORUMDENEYIMLI TECRUBELI ANNELER SIZE COK IHTYCM VAR.SU AN PSIKOTERAPI GORUORUM YAKLASIK BIR AYDIR. BEBEBGIM ICIN IYI OLMAYA IHTYCM VAR .DRUM UC AY DOLUCNA COK ZORLANIRSAM DUSUK DOZLU BI ANTIDEPRASAN ICEBICLEGIMI SOLEDI. DESTEKELRINIZI BEKLIYORUM.BU ARADA ALLAHA SUKREDIORUM BANA BUNU NASIP ETTGI ICIN .TUM ISTEYNLEREEDE NASIP ETSIN INSALLAH BENIM SORUNUM BEBEGI ISTEMEMEK DEGIL.PSIKOLJIK OLARAK SURECIN BENI KORKUTMASI.
hamile kaldın bunu yaşayamayanlar da var.istersen o konulara göz at haline şükür edersin bu zorlukları olmasa anne olduğunu nasıl anlayacaksın.doğum yaptığın gün kucağında iki minik göz sana baktığında bu yaşadığın sıkıntıları bak nasıl unutacaksın
hamile kaldın bunu yaşayamayanlar da var.istersen o konulara göz at haline şükür edersin bu zorlukları olmasa anne olduğunu nasıl anlayacaksın.doğum yaptığın gün kucağında iki minik göz sana baktığında bu yaşadığın sıkıntıları bak nasıl unutacaksın
cok haklısın her gun kendıme dıorumkıı bunun ıcın yanıp tutuşanlar var .allaha dua edıorum bebegım ıyı olsun dıe .aılemdede çocuk sahıbı olamayanlar var. ama ınanın elımde degıl.zaten kendımı bu yzuden suçluyorum .bende gobegımı sevmek hayaller kurmak ıstyrum ama psıkolojı o kadar kotukı elıdme degıl. belkdıe bı anda olduğu ıcın. ben cocukalrı cok severım .dogudugundada bakabılecegıme emınım.annem var oda bana yakın oturuo dedıgım gıbı tek sıkıntım bu hamılelık surecındekı psıkoljı yorumunuz ıcın cok tesekkru ederım.yıen soluorum allah ısteyen herkese versın
Göbeğim şiştikçe nefes alamamaktan korktuğunu yazmışsında. Farkettiysen olmamış birşeyin olacak korkusu var. Her geçen gün hamilelik bi önceki güne göre ilerleme oluyo. Azcıkta olsa göbüş çıkmaya başlamıştır. Sorun yaşıyor musun ? Hayır. Hem bebiş akciğerinde değil rahminde büyüyecekte göbüşün çıkacak niye nefes almada sorun yaşayasın ?
Göbeğim şiştikçe nefes alamamaktan korktuğunu yazmışsında. Farkettiysen olmamış birşeyin olacak korkusu var. Her geçen gün hamilelik bi önceki güne göre ilerleme oluyo. Azcıkta olsa göbüş çıkmaya başlamıştır. Sorun yaşıyor musun ? Hayır. Hem bebiş akciğerinde değil rahminde büyüyecekte göbüşün çıkacak niye nefes almada sorun yaşayasın ?
azcık cıktı gobegım su an o kadar garıp gelıokı nefes almamda bı problem yok su an. ama kadın doğumcu son ayalr bebek dıaframa baskı yaptığında azda olsa zorlayabılır dedı. kendıme hergun hatrlıorum hamılelıkte nefessızlıkten olen kımse yok .telkınelrde bulunuyorum. ama bu anskıyete ole bsıeykı bıyere hızlı hızlı yurudugum nefes nefes kaldığımda bıle sankı nefes yetmıycekte panık olcm dıe dusunuorum hadı dıorum bunla basa cıkabılırım bı nebzede olsa bu defada neden mutlu hamılelık gecıremıyorum dıorum.hazır oldguumu dusunmustum demekkı hazır dıılmıydım.ama kendımıde bılıorum ben hep sabırsz , garantıcı ,kontrol manyagı, belırsızlıklerı sevmeyen bırıydım su an keşke bole bırı olmasaydım dıroum.normalde kan tahlılı bıle yapınca sonuç çıkana kadar tedırgın olan ben sımdı rutın konroller tahlıller hatta amelıyat. ama hayatım boyucca ıllakı anne olucam dıorumç. bu süreç yaşanması gerekıo. tek ısetdgm brıaz daha basacıkabılmek mutlu olmak. etrafımdkaıelrde uzuluyor. sıze cok teşekkür ederım. yazdıklarınızdan bıraz rahatladım nefes konusunda .ıyıkı varsınız
5 ay bulantı cekmeme ragmen hamilelik benim en cok sevdigim en özel surecti yeter ki normal hayatiniza devam edin cok fazla kilo almayın ve hareket etmeyi birakmayin. İcinizde bir can buyuyor sizin vasitanizla pozitif dusunun bence beklemeden gelmis burda ne cok bekleyen var bir bilseniz
5 ay bulantı cekmeme ragmen hamilelik benim en cok sevdigim en özel surecti yeter ki normal hayatiniza devam edin cok fazla kilo almayın ve hareket etmeyi birakmayin. İcinizde bir can buyuyor sizin vasitanizla pozitif dusunun bence beklemeden gelmis burda ne cok bekleyen var bir bilseniz
yaa cok tatlısınız. ınanın beslenmeme cok dıkkat edıyorum abur cubur hamur ısı ekmek vs yemıorum. sırf cok kılo almıyım dıe.3 aydan sonra drum ızın verırse hamıle yogasına gıtmeyı dusunuorum.psıkoterapıye de gıdıorum. ben hıc bulantı cekmedım. sadece halsızlık var bıraz.bu psıkoljık durum bazen o kdr yıpratıcı oluokı dıorumkı keşke bulantım olsaa kussam ama bebegım ıcın mutlu bı anne olabilsem. sız tecrubelıler bole güzel seyelr yazdığınızda umutlanıorum. ama nefes konusu resmen takıntı oldu.asmak ıcın elımden gelenı yapıcam. ıyıkı varsınız.
canım benim ritim bozukluğum var hafif astımım var ama bunlara rağmen hamileliğimin hiç bir döneminde nefes almakta zorlanma yaşamadım nefes nefese bile kalmadım korkma bence tadını çıkar sonra üzülme canım bu zamanlar geri gelmeyecek
canım benim ritim bozukluğum var hafif astımım var ama bunlara rağmen hamileliğimin hiç bir döneminde nefes almakta zorlanma yaşamadım nefes nefese bile kalmadım korkma bence tadını çıkar sonra üzülme canım bu zamanlar geri gelmeyecek
Canım müzikle ilgilen ritim tut ist. Daysan ve çalışmıyorsan ismek lere yazıl özel imkanın varsa özel müzikoterapi benzeri müzik dersi&terapi al sevdiğin bir konuda eğitime başla bebekle ve hamilelikle ilgili sadece sonuca odakla bu bir süreç ve bitecek Bi te cek Çok çeşitli sağlık sorunları olanları düşün Kendine manevi terapi yap Sev sevil Herkesin hamileliği güllük gülistanlık değil kendini suçlama kasma germe ol an da hayır vardır de bu vakitte olması gerekiyormuş demek ki de ve kabullenme yoluna git Huzur ve sağlıkla kal...
Malesef hamilelik bu hastalığı tetikliyor.Bende anksiyete hastasıyım.İkinci bebeğim olduğu için daha rahatım.İlk hamileliğim ve lohusa dönemim çok kötüydü psikolojik olarak.Ben terapi almanızı öneririm.Şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla kucağınıza alın.
eger sürekli birşeylerin yolunda gitmeyeceğine koşullanırsan yolunda gitmez neden tam aksini düşünmüyorsun? bebeğim bana iyi gelicek bu rahatsızlıgımdan eser kalmayacak bana yeni bir hayat sunacak bu melek gibi böyle süşün
Canım müzikle ilgilen ritim tut ist. Daysan ve çalışmıyorsan ismek lere yazıl özel imkanın varsa özel müzikoterapi benzeri müzik dersi&terapi al sevdiğin bir konuda eğitime başla bebekle ve hamilelikle ilgili sadece sonuca odakla bu bir süreç ve bitecek Bi te cek Çok çeşitli sağlık sorunları olanları düşün Kendine manevi terapi yap Sev sevil Herkesin hamileliği güllük gülistanlık değil kendini suçlama kasma germe ol an da hayır vardır de bu vakitte olması gerekiyormuş demek ki de ve kabullenme yoluna git Huzur ve sağlıkla kal...
Canim cok tatlisin.calisiorum.memurum.ama ise gidincede pek kafami verdigim solenemez.elimden geleni yapiorum kitao okuorum orgu oruorum arkdslarimla bulsuuirm psikologa gidiorum.su an cok zor olsada biseyler yapmaya calisiorum.bebek bu kdr isterken neden bole oldu anlamadim.hamileligi hic bole dusunmemistim.keske mutlu gecseydi.insllah alisacagim gunler gelir.basta reddediodum simdi biraz daha kabullendim hamileyim artik diorum zor olsada yapacagm.bisey yok .cok tesekkur ederim yorumun cok iyi geldi.
Bir ay oldu gideli pek etkisini goremedim ama.insallah gorebilirim.ben logusaliktanda korkuorum oda kotu gecer die.keske bu hastaliktan kurtulmanin kesin bi yolu olsa.ama galiba yok
eger sürekli birşeylerin yolunda gitmeyeceğine koşullanırsan yolunda gitmez neden tam aksini düşünmüyorsun? bebeğim bana iyi gelicek bu rahatsızlıgımdan eser kalmayacak bana yeni bir hayat sunacak bu melek gibi böyle süşün
Imanin bunun icin o kdr cabaliorumki. Ilk duydugumda bu bebek sayesinde korkularimi yenicem demistim.ama zamanla dusuncemin yapisini degistremedigimi farkettim .ama benim gibi sabirsiz bi insan bir bucuk aydir ilacsiz mucadele edio.diorumki en azindan sabri ogreniorum .bir gun mutlaka anne olcktim oda bugunmus.elimden geleni yapmaya calisiorum.inaallah hersey cok guzel olur.
bence harika bir hamilelik geçireceksin düşündüğün şeyler olmayacak bebeğinin hareketlerini hissettiğinde gözlerin faltaşı gibi açılacak elini karnına koyup onunla konuşacaksın :) üzme kendini sen de eşin de çok istiyormuşsunuz bak herkesin hamileliği farklı kiminin zor geçer kimi kuş gibi hafiftir kıyaslama yapma sakın tamam mı bir sürü gebe kalamayan var şöyle böyle haline şükret demeyeceğim zaten bebeğin için şükrediyorsun... vakti şimdiymiş Allah onu yollamış inan bizim için herşeyin iyisini düşünür Rabbim.... destek alabilirsin ki alıyorsun sanırım .... lohusalıktan da korkma emzirmek harika bir şey :) sağlıkla gelsin bebişin inşallah