- 10 Nisan 2014
- 1.644
- 2.227
Anladım. Evet kan değerleri normal diye belki gerek görmemişlerdir. Bana da bakılmamıştı ben meraktan ölçtürdüm kendim :)Hayır hiç amh bakilmadi bana Lh 6 da gerek görmediler henüz sanırım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladım. Evet kan değerleri normal diye belki gerek görmemişlerdir. Bana da bakılmamıştı ben meraktan ölçtürdüm kendim :)Hayır hiç amh bakilmadi bana Lh 6 da gerek görmediler henüz sanırım
Ben de düşünüyorum aslanpençesi ve civanperçemi. Östrojeni arttırıyor diyor İbrahim Saraçoğlu. Bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de o zaten.
Aynen işte benim de öyle karmakarışık durumda adetler. Bu kitaptaki takviyeleri kullandığımda iki ay çok güzel adet oldum hatta birinde yumurtlama da oldu galiba ateş ölçerek takip etmiştim çünkü, orda yumurtlama gösterdi. Bu dediğim en son ekimde oldu ve hala yok bişey. Aralık ve Ocak ayı boyunca iki ay lekelenme şeklinde oldu adet görmedim aslında öyle, sadece lekeydi. Ben de ilaç vs hiçbir şey kullanmayı düşünmüyorum. Vücudumun iyileşmesine zaman vermek istiyorum.Kuzum ben oğluma
Testere dişli aslan pençesi
Çoban Çantası
Civan perçemi
Bu 3lü kürle hamile kalmıştım.
Ocakta yeniden yaptım ama bu defa olmadı.
Oğluma hamile kaldığımda 72 kiloydum.
Şuan 77
Onun mu etkisi var anlamış değilim.
Hoş ben doğumdan önce yine 2 3 ayda bir adet olurdum. Ama çoğunluk kendim olurdum ve normal olurdu.
Doğumdan sonra bu düzen hepten gitti.
30 gün leke leke olduğu oldu
Kısa sürdü
Uzun sürdü.
Vücudumda neler oluyor anlamış değilim onuda.
2 gün önce adet oldum dedim.
Ama az az 2 gün geldi ve bitti.
Kesinlikle hamile değilim ona eminim.
İlaçta kullanmak istemiyorum.
Ama bu ayda mecbur kalıcam gibi
Aynen işte benim de öyle karmakarışık durumda adetler. Bu kitaptaki takviyeleri kullandığımda iki ay çok güzel adet oldum hatta birinde yumurtlama da oldu galiba ateş ölçerek takip etmiştim çünkü, orda yumurtlama gösterdi. Bu dediğim en son ekimde oldu ve hala yok bişey. Aralık ve Ocak ayı boyunca iki ay lekelenme şeklinde oldu adet görmedim aslında öyle, sadece lekeydi. Ben de ilaç vs hiçbir şey kullanmayı düşünmüyorum. Vücudumun iyileşmesine zaman vermek istiyorum.
İlaç derken klomen mi düşünüyorsun?Bende istemiyorum.
Ama bi yandan da bebek istiyorum artık
2 sene oldu doğum yapalı.
3 kere falan adet gördüm.
2si ilaçla zaten.
Diğeri de leke leke 30 gün
İlaç derken klomen mi düşünüyorsun?
Hmm anladım. Temiz başlangıç diyorsun yani :) Ben de çok düşündüm ama eğer sabredebilirsen o takviyeleri kullanıp bekle onlarla adet geliyor kendiliğinden. En azından benim gelmişti. Temmuzda başlamıştım sonra ağustosta kendiliğinden adet olmuştum hem de normal kanamalı bir adet yıllar sonra.Yok yok.
Bidaha o tedavi boyutlarını istemiyorum.
Mahvettiler beni.
Adet olmak için ilaç söktürücü yani.
Yine adetle beraber kür vs yaparım diye düşündüm
Hmm anladım. Temiz başlangıç diyorsun yani :) Ben de çok düşündüm ama eğer sabredebilirsen o takviyeleri kullanıp bekle onlarla adet geliyor kendiliğinden. En azından benim gelmişti. Temmuzda başlamıştım sonra ağustosta kendiliğinden adet olmuştum hem de normal kanamalı bir adet yıllar sonra.
Anladım evet öyle bir sıkıntı var maalesef. Ben bir süre daha sadece egzersiz, beslenme ve uyku düzeni ile devam edeceğim sonra tekrar düşünüyorum takviyelere geri dönüş yapmayı ama şu an hazır hissetmiyorum kendimi hem maddi hem de psikolojik olarak. Ama işe yaradığını bizzat görmüştüm çok güzeldi doğal bir şekilde adet olabilmek. Bu arada işte senin dediğin yöntemi deneyeyim diyorum aslanpençesi vs.Ben şuan ordan sadece Omega ve dvit kullanıyorum.
İnositol bulamadım zaten tr de
Anladım evet öyle bir sıkıntı var maalesef. Ben bir süre daha sadece egzersiz, beslenme ve uyku düzeni ile devam edeceğim sonra tekrar düşünüyorum takviyelere geri dönüş yapmayı ama şu an hazır hissetmiyorum kendimi hem maddi hem de psikolojik olarak. Ama işe yaradığını bizzat görmüştüm çok güzeldi doğal bir şekilde adet olabilmek. Bu arada işte senin dediğin yöntemi deneyeyim diyorum aslanpençesi vs.
Kürü hatırlıyorum ayrıntılı yazmıştın duruyor bende canım Allah razı olsun. Artık adet gibi değil lekelenme de olsa başlarım belki boş beklemektense iyidir gene :)Adet olduğun zaman mutlaka dene kuzum.
Belli mi olur belki sanada şifa olur inşallah.
Adet olunca yaz detayını yazarım ben kürün
Kürü hatırlıyorum ayrıntılı yazmıştın duruyor bende canım Allah razı olsun. Artık adet gibi değil lekelenme de olsa başlarım belki boş beklemektense iyidir gene :)
Dairesel hareketlerle karın bölgesine saat yönünde masaj yapılıyor onu mu diyorsun?Ben bi kaç gündür de adet söktürücü masaj yapıyorum.
Bi doktorun tavsiyesi.
Onunla adet olanlar çok.
Yaptım bende 3. Günü başladı işte ama kesildi.
Şimdi de akıntım var. Kasıklarım hafiften bi ağrıyor arada.
Sökülemiyor işte sanki biri tutuyor içerde.
Öyle özledim ki bende sabah uyanınca aa adet olmuşum diyip normal şekilde adet olmayı.
Dairesel hareketlerle karın bölgesine saat yönünde masaj yapılıyor onu mu diyorsun?
İnşaallah düzelir canım ya.
Üşenmeyip bütün bu bilgileri yaziyorsunuz, ne kadar iyi birisiniz. Ben bekar bir ogrenciyim, saç dökülmesi dışında bir şikayetim yok şimdilik ve doğal yolla çözmek, sorunun kökünü halletmek istiyorum. Testesteron düzeylerim normal, lh fsh'in iki katı. Sanırım östrojen düşüklüğü var bende de. Çok değerli bilgiler veriyorsunuz. Benim de youtubeda takip ettiğim yabancı youtuberlar var, benzer yontemlemlerle kendilerini iyilestirmisler. Umarım hepimiz şifa buluruz, siz de en yakın zamanda anne olursunuz inşallah. Dualarım hepimiz için, buradaki kimseyi tanimasam da manevi bağ hissediyorum hepinizle. Hepiniz iyiki varsınız kızlar <3Dim'den bahsetmiyor ama başka tavsiyeler var. Melatonin östrojeni arttırıyor diyor. Akşam saat 8 civarı 0.5-1 mg melatonin,yatmadan önce de 2 mg melatonin almayı tavsiye ediyor. 12 haftalık programdaki tavsiyelerden biri bu. Hatta bununla alakalı araştırma sonuçları da var. İleride onları da paylaşacağım inşaallah.
Bir de ek olarak östrojen taklidi yapan kimyasallardan bahsediyor. Onlardan uzak durmak gerekiyor. Yiyeceklerimize karışan plastikler veya paraben vs gibi.
Sağlıklı bir estroboloma sahip olun diyor, yani bağırsakları sağlıklı yiyeceklerle beslemek gerek:
''Ek olarak bağırsaklardaki mikroplar direkt olarak bağışıklık sisteminiz ile iletişim kurar, ve böylece sağlıklı bir mikrobiyom, enflamasyonu azaltır. Bu mikroplar hormon üretme, hormonlara ve nörotransmittere cevap verme açısından aktiftirler. Hatta bağırsak mikrobiyomunda, estrobolom adı verilen özel bir bölümde, vücudunuzda doğal bir şekilde var olan östrojenin korunması sağlanır. Sağlıklı bir estrobolom, vücudunuzun ürettiği östrojeni yeniden işlemden geçirir ve böylece doğal bir şekilde östrojeninizi arttırır.''
Son olarak kitapta geçen şöyle bir araştırma var onu da anlatayım. PCOS hakkında yapılan bir deneyde fareler üzerinde FMT yöntemini denemişler. Kısaca dışkı nakli diyebiliriz. PCOS'lu olmayan farelerden aldıkları dışkıyı PCOS'lu farelerin bağırsaklarına yerleştirmişler ve dolayısıyla yeni gelen bakteriler orada koloni kurmuş. Netice itibariyle farelerin yumurtalıklarındaki kistler gitmiş, testosteron seviyeleri azalmış ve östrojenleri artmış. Şu an için insanlar üzerinde uygulanamasa da araştırmadan çıkan sonuca göre bağırsak bakterilerinizi besleyin diyor. Bol ve çeşitli sebze ağırlıklı bir yeme düzeni ve probiyotikleri tavsiye ediyor.
Bu arada YouTubeda "the happy mama", "Sarah armide", "semidecoco", "Sarah armide" gibi kanallarda çok güzel bilgiler var. Doğal yolla çocuk sahibi olmak isteyenler özellikle ilk hesabı izlerse belki bir yarari dokunabilir :)
Çoğu supplement Turkiyede yok, bu gerçekten sinir bozucu bu arada mesela probiyotik takviyesini herkes öneriyor bağırsaklar için ama sizce hangi markayı ürünü kullanmalıyız kızlar? Probiyotik tavsiyelerinize açığım.
Amin canım inşaallah hepimiz sağlığımıza kavuşuruz. Gerçekten severek yapıyorum ben bu işi. Bu yıla girerken hedef koymuştum pcos semptomlarımı Allahın izniyle iyileştireceğim ve tüm bu sıkıntılardan kurtulacağım diye. Şu an yemeklerimi bile severek büyük bir mutlulukla hazırlıyorum. Doğal ürünleri araştırıp satın alıyorum. Aylık yemek planları yapıyorum. Bu işten gerçekten zevk alıyorum. Aynı zamanda ilgili kitapları da tekrar tekrar okuyorum çünkü insan çok çabuk unutuyor. Burada sizlere yardımcı olmak da benim için ayrı bir zevk. Bu yolda tek başıma olmadığımın farkındayım. Herkesin vücudu farklı ve herkes pcos un kendine has bir versiyonu ile mücadele etme çabasında. İnşaallah burada birbirimize faydalı oluruz ve hedeflerimize ulaşırız hep beraber.Üşenmeyip bütün bu bilgileri yaziyorsunuz, ne kadar iyi birisiniz. Ben bekar bir ogrenciyim, saç dökülmesi dışında bir şikayetim yok şimdilik ve doğal yolla çözmek, sorunun kökünü halletmek istiyorum. Testesteron düzeylerim normal, lh fsh'in iki katı. Sanırım östrojen düşüklüğü var bende de. Çok değerli bilgiler veriyorsunuz. Benim de youtubeda takip ettiğim yabancı youtuberlar var, benzer yontemlemlerle kendilerini iyilestirmisler. Umarım hepimiz şifa buluruz, siz de en yakın zamanda anne olursunuz inşallah. Dualarım hepimiz için, buradaki kimseyi tanimasam da manevi bağ hissediyorum hepinizle. Hepiniz iyiki varsınız kızlar <3